Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » A kocsonya hízlaló? fórum

A kocsonya hízlaló? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
104. 190124133c (válaszként erre: 103. - 06bfdda89d)
2010. dec. 14. 08:45
Így igaz,lényeg a bizonyos szint.
103. 06bfdda89d (válaszként erre: 102. - 3265084553)
2010. dec. 13. 19:13
Én speciel (egy bizonyos szintig) "hiszek" (de hülye kifejezés ide,mindegy...) a szezonalitásban.Persze a megfelelő keretek között.És ebbe simán belefér a téli disznóvágás...
2010. dec. 11. 11:35

Másik meg az, hogy mit számít ha hízlaló, ha csak ritkán eszik belőle az ember.

Változatosan kell táplálkozni, és keveset. Ebbe alkalmanként néha belefér egy kis kocsonya, hurka, kolbász is, a sok egyéb mellett.

101. 83e25137af (válaszként erre: 99. - 3265084553)
2010. dec. 10. 19:24

Egészség..



Maradok a kóbi-hurka-szalonnánál :)))))

100. 06bfdda89d (válaszként erre: 99. - 3265084553)
2010. dec. 10. 19:20
:D Jól néz ki...:D
99. 3265084553 (válaszként erre: 98. - 3265084553)
2010. dec. 7. 16:16

Így ni:


[link]

98. 3265084553 (válaszként erre: 1. - 77db34f8a9)
2010. dec. 7. 16:12
Egy kis franciás adag a tányér közepére, és akkor nem.
97. 06bfdda89d (válaszként erre: 96. - 83e25137af)
2010. dec. 7. 15:58

Bakker...

:DDDDDDDDDDDDDDDDD

96. 83e25137af (válaszként erre: 95. - 06bfdda89d)
2010. dec. 7. 13:40
Mázlista megint csak.. :D én válogatós vagyok veszettül. el van kényeztetve a pcsám... :D
95. 06bfdda89d (válaszként erre: 94. - 83e25137af)
2010. dec. 6. 14:37
Hát,a kórházi koszt,az olyan,amilyen...Nem tudom,mi is kell,hogy változzon.Szerencsémre,hogy én,ha éhes,vagyok,akkor talán csak a sz*rt nem eszem meg...:D
94. 83e25137af (válaszként erre: 92. - 06bfdda89d)
2010. dec. 4. 14:35
irigyellek most :))))) te.. legutóbbi közétkeztetési élményem nyáron a kórházban volt..nem véleményezném.. se minőségileg sem sehogy.. még szerencse hoy csak másfél napig tartottak bent.. éhen döglöttem volna az fix.. :DDD
93. 06bfdda89d (válaszként erre: 91. - 83e25137af)
2010. dec. 4. 14:32
Na.Mondom én...:DDD
92. 06bfdda89d (válaszként erre: 90. - 83e25137af)
2010. dec. 4. 14:31

Figyelj.Én ha éhes vagyok,úgyse műxik az agyam.Ezt nyílván a konyhásnénik tudják,így nem aggódnak amiatt,hogy esetleg elkezdenék spekulálni.De már nem is nagyon eszem ilyen h helyen...:D

Mostanában sokszor eszem nívós közétkeztetésben,és még elég eszük is kéne legyen hozzá,mégis sokszor olyan közegészségügyi hiányosságokat látok,hogy egyből megtanulok imádkozni:"csak ne,csak ne most legyen szalmonellám,jó?"kb...A pofám leszakad néha...Ezért nagyon klassz ott enni,ahol a közegészségtant tanítják,mert ezen tanárok(akik az ÁNTSZ-től gyüttek el tanítani) is odajárnak.Na ott van kaja!Vagyis ami ott van,AZ LÁTOD KAJA!:DDD De nem mindig van oda időm elugrálni,pár metromegállóval arrébb leledzik...:DDD

91. 83e25137af (válaszként erre: 89. - 06bfdda89d)
2010. dec. 4. 14:26
naggyon jó vagy :D le a kalappal :D
90. 83e25137af (válaszként erre: 87. - 06bfdda89d)
2010. dec. 4. 14:24

jó a szó :) így van. legszívesebben az ember mindent maga csinálna meg de nem teheti meg..


marad a rizikó de anélkül meg unalmas is lenne :)


ilyen a menza is. ne nézd meg mi a kaja. 1 úgyse annak fog látszani, 2 nagyobb kihívás kitalálni hogy vajon mi :)))

89. 06bfdda89d (válaszként erre: 86. - 83e25137af)
2010. dec. 4. 14:24
Amúgy meg valld be,milyen jó,hogy vagyok!Most megtudhattad a színskálát!:DDD
88. 06bfdda89d (válaszként erre: 86. - 83e25137af)
2010. dec. 4. 14:23

Igen.A házi állatvágásban az a legnívósabb,hogy az állatot kivéreztetik.Aztán mindenki tesz vele a maga belátása szerint.Nálunk edényben felfogták és hagymásan elkészítették,hát...ha jó lett a tüdőhöz hasonló ízt kaphattunk,váo mily meglepő.Ha rosszul,belefulladtunk...:P A jól abált tüdő viszont szinte "patyolattiszta" a vértől,ami miatt még puhább és fincsibb...:)

Na ezért nem eszem A...-os meg T...-os csirkét...Merő vér!De legalább tudod,hogy EU-sak!:)))

87. 06bfdda89d (válaszként erre: 85. - 06bfdda89d)
2010. dec. 4. 14:20
Inkább ugye az a gázos,ha egy étteremben kapod meg véresen,azt simán vissza lehet vitetni,köteles elvinni előled.Ez nyílván azt jelenti,nem igazán teljes a hőkezelése,aminek esetleges folyományait biztos nem kell bemutatni.Ha barnán véres,az onnantól max. vallási/lelkiismereti kérdés tud lenni,nem egyéb.Persze elitebb étteremben az ilyet sem játszák meg,de nekik a hús-beszerzés is másik dimenzióban és persze árakban zajlik,amit meg a mi pénztárcánk érez meg...Érezné,ha mennénk olyan helyre,de nem megyünk,mert nincs kedvünk!:)
86. 83e25137af (válaszként erre: 85. - 06bfdda89d)
2010. dec. 4. 14:19
kaptam már szét pár jószágot sőt öltem is le na nem túl "euszabvány" szerűen.. 10 éves fejjel nem is tudtam az unióról nem hogy annak szabványairól.. :D szóval az epe az ződ.. :D nemkőmagyaráznyi :DDDD hihi
85. 06bfdda89d (válaszként erre: 80. - 83e25137af)
2010. dec. 4. 13:49

Azért ma már meg vannak a megfelelő élelmiszerbiztonsági előírások.A "nemmindegykinekelv" gyakorlatilag a kutya/macska v. ember szintre korlátozódott le.


Az hogy bevérzett a hús,az mondjuk megint EU találmány.Ha az EU szabvány szerint ölik le az állatot,elengedhetetlen,hogy befele vérezzen.Ennek isszuk a levét.Konkrétan a vérét.A zöld az gáz...az az epe és elég keserű(hát magyarázni köll???:DDD),de egy háziasszonyka kivágja azt jó napot.

84. 06bfdda89d (válaszként erre: 78. - C33bd8536b)
2010. dec. 4. 13:45
Azt a mindenit!Na.Van itt minden...:) Ezt is ki kell próbálni...Mi is nagy disznótorosak voltunk,de én ilyennel nem találkoztam nagyanyáméktól kezdve egyszer sem!Na persze lehet azért,mert ott a fokhagyma volt a menő mindenféle variánsba vegyítve.
83. Szilvamama (válaszként erre: 78. - C33bd8536b)
2010. dec. 4. 13:14
:)
82. 83e25137af (válaszként erre: 79. - C33bd8536b)
2010. dec. 4. 11:11

Megeshet hogy valaki csak tréfiből tette bele.. vagy véletlenül XD annyi piás közt? nem csodálkozom ma már.. de gyerekként.. :D

(hát valahol a közel keleten pl a kecskeszem-leves különleges vendégváró étel.. :) )


na anno igaz ami igaz én szerettem a disznófejet szétszadizni.. azt mindig megkaptam :))) de enni soha nem ettem.. :D

81. 83e25137af (válaszként erre: 74. - 06bfdda89d)
2010. dec. 4. 11:08

az mindig a kutyié volt mifelénk.. értékelhetetlen "alkatrész mindenki számára a családomban és számomra is.. :D


JA és még valami én ebben a fórumban hallottam először a CITROMOS kocsonyáról :DDDDDDDDDDDDDDDDD


csoda hogy eddig léteztem XD

80. 83e25137af (válaszként erre: 70. - 190124133c)
2010. dec. 4. 11:04

Nem vagyok kiakadva és azokat a dolgokat is TUDOM hogy miből készül... ;) a szaros (zöldült vagy durván bevérzett) csirkét diákmelóban anno magam csomagoltam.. kiakadtam.. Kérdeztem miért így? az volt a válasz hogy akiknek megy jó lesz.. (románok) ez feldühített.. ők nem EMBEREK??)


Én azt mondom hogy ha jót akarsz enni ne akard tudni mi folyik a konyhában.. ez a nagyüzemi dolgokra rohadtul igaz..



"Képzeld el ,ezen nőttünk fel"



hát ezt mondom!! ha ezen nősz fel nem hízol.. :DD


Sosem zabáltam de mindig végigettem mindent (kövér soha nem lettem és most a 178 centimhez 67 kiló vagyok :)

79. c33bd8536b (válaszként erre: 67. - 83e25137af)
2010. dec. 4. 10:21

Én olyant nem láttam, hogy a szeme is benne van. A fülét viszont szeretem.:)


Én mindig teszek bele sok-sok sovány disznóhúst is, a lányomnak külön tálba kell készítenem, csak sovány húsból.

78. c33bd8536b (válaszként erre: 48. - Szilvamama)
2010. dec. 4. 10:14
Mi is citrommal esszük. A férjem ecetes hagymával. Az "ecetes" azt jelenti, hogy borecet, víz, cukor, só keverékét öntjük a hagymára. Lilahagymára.
77. c33bd8536b (válaszként erre: 62. - 7777ff52ae)
2010. dec. 4. 10:08
Könnyesre nevettem magam. Köszi. Jól kezdődik a napom.
76. 06bfdda89d (válaszként erre: 70. - 190124133c)
2010. dec. 4. 09:17
Na,eddig ez a legjobb ráközelítés!Egyszer megszüljük...:DDDDDD
75. 06bfdda89d (válaszként erre: 68. - Lehoagi)
2010. dec. 4. 09:16
Ja értem.Ok.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook