A kerékpárosoknak mindent lehet? (beszélgetés)
sárga zürichben: satufék
sárga bécsben: meggondolod :)
sárga budapesten: padlógáz
piros moszkvában: csukott szemmel padlógáz :D
Hát tudod ha én látom, hogy sárga, megállok, és nem hajtok bele a kereszteződésbe, de mögöttem pl nem igy gondolják, és még áttolnának.. ez csak egy példa.. hiába vagyok kivilágitva, hiába vannak jelzőfényeim- kézen és lábon, attól még elütnek, jah és tábla tiltja h a 4 sávosra felhajtsaka bicajommal, kresz tiltja h járdán menjek.. akkor hol is kéne haladnom?
Értelmetlennek látom a vitát, mert nem én vagyok a te embered, akibe ma bele kell kötnöd, úgyhogy búcsút intek, és elviszem a kisfiamat aludni :) szép álmokat :)
Sajnos így van. Nem is értem egyébként, hogy miért nem lehet egy kötelező nagyon alap KRESZ tanfolyamot elvégeztetni mindenkivel mondjuk 14 évesen.
Bár akiket és ahogy látok néha vezetni, a szabályozás is csak akkor ér valamit, ha azokat a szabályokat betartják. Mer' ugye a kocsi se jogsival megy...
egyirányú úton sem szabad forgalommal szemben haladni, hacsak kiegészítő tábla meg nem engedi.
szabad a forgalommal szemben közlekedni ez a bosszantó.
a kerékpárosokat is kötelezném hogy az alapvető kreszből kötelező legyen vizsgát tenni nekik.
nemtom, én autós vagyok, és szívesebben látom a sávomban, inkább megvárom, amíg ki tudom kerülni, mint a szerencsétlen gyalogosokat rémisztgesse halálra a járdán
míg az autóvezetés valamennyi minimális jelenlétet jelent, a járdán kisgyerekek, nagyon idős, mozgássérült, vak vagy bármilyen emberek lehetnek, számukra nagyon veszélyes a kerékpáros szerintem
Szállj le a biciklidről, amíg a járdán mész. Azt hiszed így nem veszélyeztetsz mást, csak ha kocsival mész?
Egyébként nem hiszem, hogy elütnek a négysávoson, ha elférnek melletted és látnak. Mert sajnos erre is kevesen figyelnek.
Már bennem is motoszkált ez a probléma, hogy jó lenne erről beszélgetni, hátha olvassa az is akit érint és elgondolkodik.
Én szeretek kerékpározni nagyon, gépkocsit is vezetek és tömegközlekedést is igénybe veszek.
Minden oldalról látom a dolgokat tehát.
agylobot tudok kapni néha, reggel sietnék dolgozni, de a szűk utcában a kerékpáros tempóját volt muszáj felvennie a busznak. azon csodálkozom, hogy nem dudált rá. Nem volt annyi esze, hogy a busz elől félreálljon a úttest széles járdán egy ember nem közlekedett, de ő csak a busz előtt tekert komótos tempóban.
A gyalogosok sem pitik ám, ugrálnak a kocsik elé, telefonálnak kényelmesen a zebrán, kanyarodásnál néha egy kocsi fér át a zöldön emiatt.
A gépkocsivezetők is udvariatlanok, pofátlanul behajtanak a kereszteződésbe akkor is, ha tudja nem tud tovább menni és ezzel még nagyobb dugót okoz.
Meg kellene tanulni azt, hogy ami nekem rossz az másnak is az, tehát figyelni egymásra a közlekedésben, két lábon, két keréken és négy keréken egyaránt.
Én nem a fővárosban élek, és amig minden egyes alkalommal áttolom a zebrán a bicajomat, nem száguldozok, és nem veszélyeztetek másokat, addig sztem velem nincs semmi gond. Mellesleg 70 éves nénike a volán mögött a zebrán simán rámengedte a kocsiját, mert elfelejtett előre nézni, csak azt figyelte, h balról jön -e valaki, és még neki állt feljebb, h miért csapkodom a motorháztetőjét...
egyébként nem értem én hogy a gyalogosok miért nem tudnak a gyalogos sávban menni pl, miért kell a biciklisávban kerülgetnem őket...??
A kerékpárosnak nem szabad pl. a járdán közlekedni és egyirányú úton sem szabad forgalommal szemben haladni, hacsak kiegészítő tábla meg nem engedi.
Mindent szabályoz a KERSZ, de sajnos a kerékpározáshoz nem kell KRESZ vizsgát tenni. Bár ahogy a gépkocsikkal közlekednek lehet, hogy nem is ezen múlik....
Az eszedbe sem jutott, hogy amíg kénytelen vagy a járdán haladni, esetleg tolhatnád a biciklidet? Ahogy a gyalogátkelőn is kéne, elvileg.
Nyilván van különbség járda és járda között. Nem mindegy, hogy nálunk a fél méter szélesen akarsz kerékpározni, vagy mondjuk a WestEnd mellett, ahol négy méter széles.
Tudtommal nem lehet a járdán tekerni. Remélem ezt még nem változtatták meg. :(
Akár autóban vagyok, akár gyaloggal, sok gondom adódott mindig a bunkó bringásokkal. Nem szeretnék általánosítani, nyilván van köztük sok normálisan közlekedni tudó/akaró, de a legtöbbjük az alap KRESZ szabályokkal sincs tisztában.
Egyszer (járdán) kis híján elütött egy, a könyökömet úgy megütötte, hogy kb. két hétig fel volt dagadva. Azt hiszitek megállt?
A héten történt az is, hogy a keskeny, belvárosi járdán rámcsilingelt egy, hogy menjek arrébb. A járdán!!!
Arról nem is beszélve, hogy sokszor tapasztaltam, hogy iszonyatosan feltartja a forgalmat, mikor az út közepén 20 km/h-val tekergőzik, eszébe nem jutna lehúzódni - és ugye már bárhonnan támadhatnak...
Igen:)) Amíg a gyalogosoknak lehet andalogni a bicikliúton, addig a biciklisek is fel fognak menni a járdára.
Az a baj, hogy a bicikliutakkal együtt nem mellékelik a "bicikli-kultúrát" is... Talán 100 év múlva eljutunk, ahol a hollandok most vannak.
További ajánlott fórumok:
- Mit teszel akkor, ha fogyózol, és este már megettél mindent aznap, amit lehetett a diétád szerint, te viszont még mindig baromi éhes vagy?
- Mi lehet az oka, hogy kerékpározás után nehezen kapok levegőt?
- Hogyan lehet eltüntetni a nadrágból az olaj v. zsírfoltot, amit a kerékpárokhoz használnak?
- Hogyan lehet belépni egy Amatőr kerékpáros klubba?
- Milyen kerékpáros rendezvényeket lehetne szervezni?
- Porckorongsérvvel lehet kerékpározni?