A falusi emberek nagy része miért foglalkozik állandóan másokkal? (beszélgetés)
Tudom, miről beszélsz.
Engem speciel nem érdekel, hogy sokat foglalkoznak velem, vagy inkább érdekel, hogy minél többet foglalkozzanak? Most már nem tudom eldönteni:)
Közepes faluban szocializálódtam, és végül is ide sodort vissza a K-betűs élet, és pont hogy lekakálok másokat. (Mint a korosztályomból itt maradottak nagy része).
Viszont aranyos történet, hogy tavaly nyáron egy hetes pihenés után hazajöttünk anyóséktól, elszaladtam a boltba, és onnan tudtam meg, hogy aznap este egy vidéki rokonhoz megyünk kollektív szülinapozásra.
Az infó gyorsan terjed, akármilyen mikroközösséget is veszünk alapul.
Te jártál jobban.
A kamu sztorik gyártása itt is megy, rólam 16 évesen elterjesztették hogy leszbikus vagyok, mert még nem volt addig komoly kapcsolatom
testvéremről meg azt, hogy süket, mert fülhallgatóval hallgatta a zenét sokszor és a banyák elnézték hallókészüléknek
Mert ők még mindig a múlt szokásait hordozzák magukban.
Nem valószínű hogy azért, mert unatkoznak, mint azt sokan gondolják. Kevésbé ülnek a tévé, internet előtt, van bőven munkájuk. Persze, kivételek mindig vannak.
Igen, valahogy nálunk is így volt.
Folyton azt hallgattam, hogy túl okos leszek, és így egy pasinak sem kellek. :)
Ha érdekel, azóta jó pár év eltelt.
Amikor hazamegyek, és végignézek az osztálytársaimon, tudom, jól döntöttem anno. A férjem egy tünemény, szép lakásunk van, autónk, és viszonylag jó munkahelyünk. Ezzel szemben az osztálytársaimnak 2-3 gyereke van, munkanélküliek, mert sosem dolgoztak, és most már nem is veszik fel őket sehova. A szülőknél élnek, ők tartják el őket, a gyerekeikkel együtt, jobb esetben a gyerekek apja is ott él, rosszabb esetben már elhagyta őket.
Akkor most ki járt jobban?
Én 70 ezres városban élek, de családi házas övezetben. Itt is ugyanez van:(
Tetejébe még f...szságokat is kitalálnak a banyák, pl.: itt mellettünk kettővel lakik egy tündéri fiatal harmincas pár, két kisgyerekkel. Anyuka dolgozik, mellette jó anya és jó feleség, a pasi is csak a családjának él. Erre kitalálták az unatkozó vén p...-ák, hogy ez a házaspár válik, mert a pasi becsajozott, és az anyjához hordja haza a nőjét. A legjobb az egészben, hogy a srác anyjával jóban vagyok, ő lenne az utolsó, aki a házasságtörő kisfiát "szobáztatná". Meg amúgy sincs semmi alapja, napi szinten találkozom velük.
Amúgy ez már szerintem kimeríti a becsületsértés fogalmát, szerintem...
Mert ilyen környezetben szocializálódtak, a nagymamától, édesanyától, szomszéd nénitől is ezt látták, tanulták.
Meg amúgy ragadós is ...
Egy kis faluban nyaraltam sok évig, és egyszer csak azt vettem észre, hogy elkezdtem szorongani délután négykor, mikor észrevettem, hogy már mindenki beszedte a megszáradt ruhákat, csak én nem:DDD
Itthon eszem ágában sem lett volna figyelni, de akkor ott önkéntelenül is megtörtént.
Mert mit szólnak mások, ha ... :DDD
Ingerszegény környezetben élnek, mit csinálnának mást, ha nem a másikkal foglalkoznának?:S
Tisztelet a kivételnek!:)
Városban is ugyanaz a helyzet. Nézz csak meg egy sok lakásos társasházat.
Azért csinálják, mert unatkoznak, és inkább foglalkoznak más dolgával, mint a sajátjukkal.
További ajánlott fórumok:
- Miért foglalkoznak az emberek mindig másokkal?
- Mit szóltok hozzá, hogy állandóan zaklatják az embereket a telefonálgatással, hogy hány éves, volt-e már üdülni stb.
- Mit tegyek, hogy állandóan ne a negativ gondolatok foglalkoztassanak?
- Miért azok az emberek foglalkoznak más öltözékével, akik nem annyira stílusos,divatosak?
- Melyek azok a témák, amelyek mindig foglalkoztatják az embereket? Ötleteket várok!
- Tudnátok olyan pszichiátert, aki identitászavaros/személyiségzavaros emberekkel foglalkozik?