A céklalé nagyon egészséges! (beszélgetés)
Én is mindig piacon veszem,a néniktöl ,az ize is mássabb .
minél kisebb minél satnyább és minél öregebb az árusnéni annál tisztább az anyag :)))))))))))
Én már jo pár éve ezt iszom attol függ menyire érzem magam eltelitödve, 2-3-max 4 napig szoktam ,és havonta ismétlem.
Akkor érdemesebb piacon venni. Én egy nagyáruházban vettem ....
A cékla közé felénk ültetnek vöröshagymát, fokhagymát és büdöskét. Leginkább idős néniktől veszem a piacon, akik a kiskertbe nem veszik meg a vegyszereket. Ezt általában már ránézésre is tudja az ember.
Semmi probléma nincs az összetétellel,aki szereti a zöldséget,annak nem rossz,de aki nem probálta az nem is tudja hogy mien.
Meddig fogod inni és mennyit Bobe?
Mert olvastam hogy nagyon jo béltisztitó,ugynevezett söprü a beleknek.
A cékla hajlamos magába szívni a földben lévő méreganyagokat.Vagy biocéklát kell venni vagy kész biocéklalevet.Amit a piacon árulnak arról nem lehet tudni milyen földben fejlődött.
Engem meghajtott veszettül.Igaz megittam majd fél lityit mert úgy ízlett.
Ettől az összetételtől de rosszul lennék...
Te miért fogyasztod Bobe? Van problémád, vagy csak megelőzésre?
Veszitek a céklalét vagy othon készititek?
Én tegnap készitettem ithon 2 répa ,2 alma,1 közepes céklábol lét,nem mondom hogy nagyon finom,de türhetö volt,lehet hogy egy kicsit sok volt ,kb 3,5 dl,de nagyon görcsölt tölle a hasam és utánna hasmenésem volt .
Ma csak lereszeltem ugyanazokat ,de mindenbol 1 -et és azt ettem,ma már nem volt semmi problémám.
A saját főzőlevét nem kell hígítani, tetszés szerint lehet ízesíteni. Úgy öntöm fel vízzel, hogy jó két ujjnyira lepje el, és ami elfőtt, nem pótolom. Olyan sötét lesz, mint a vér..
Meddig kell inni? Egy kúrát kell csinálni? Miért higgítod vizzel?
Akkor még csalántea (aminek magas a vastartalma, tisztítja vért) és finom máj ételek.
Úgy csinálom, hogy a céklát megtisztítom, a bő vízbe fölteszem főni köménymaggal, babérlevéllel. Amikor kész és csak langyos, akkor a cukor bele és az ecet. Így áll néhány napot. Nálam a leve fogy el először, de magában hidegen is csemegézem. Max. arra kell figyelni, hogy a vizeletet megfesti.
Szia! Mikor léböjt-kúrát tartottam, akkor ittem különböző zöldségleveket, többek közt céklalét is. 1 decihez öntöttem 1 deci vizet, befogtam az orromat, és zutty le az egészet. Brrr...
Nekem nem ízlik. Persze egészséges, ezt mindenki tudja.
Én minden nap iszom..vérszegény..pontosabban erősen vashiányom van..arra javasolta a doki.
Esetleg tapasztalatok? Ki fogyaszt vagy fogyasztott céklalevet? Én ma kezdtem el inni, mert nagyon sok jót hallottam róla és daganat ellen is kiváló.
További ajánlott fórumok: