Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Hobbi & Otthon témák » A biztonságos ünnepekért cikk

A biztonságos ünnepekért


Mindig beleborzongok a karácsonyt követő napokon, amikor azt hallom a híradóban, hogy milyen sok helyen tombolt tűz az ünnepek következményeképp. A karácsonnyal együtt jár a gyerya, a fény, figyeljünk oda, hogy nehogy baj legyen ebből!
A biztonságos ünnepekért

Karácsonyi égősorok


Tele vannak a hírek azzal, milyen gyatra minőségű égősorokat kapni. Tízből hét nem is megy át az ellenőrzéseken. Némelyik így akár életveszélybe is sodorhat embereket. Figyeljünk erre! Csak megbízható helyen, blokk ellenében vásároljunk égősort! Nézzük meg, hogy van-e rajta magyar címke, importőr, vagy forgalmazó, aki vállalja a felelősséget a termék minőségéért.

Inkább legyen drágább, mint gyúlékony...Díszítés


Díszítéskor vizsgáljuk meg a régi elektromos díszeket, égősorokat. Ha valamilyen hibát látunk a kábeleken, inkább be használjuk! Ugyanez igaz a hosszabbítókra is. Arra is figyelni kell, merre futnak a zsinórok, nehogy később valaki elessen bennük. Tűzveszélyességi szempontból mégsem ajánlatos szőnyeg alá tenni őket.

Gyertyák mellé ne akasszunk papír, vagy más, gyúlékony díszeket!

Érdemes - nem csak a karácsony miatt - füstjelzőt is felszerelni.


Szenteste


Ügyeljünk a gyertyákra és a csillagszórókra! Csak felnőtt felügyelete mellett szabad ezeket meggyújtani. A csillagszóróból potyoghatnak le izzó darabok, ezért inkább kövezett felület felett használjuk.


Szenteste után


Ha elmegyünk otthonról, akkor kapcsoljuk le a karácsonyi fényeket. Soha ne hagyjunk felkapcsolt égősorokat felügyelet nélkül!


Ahogy a fenyő szárad az idő múlásával, egyre tűzveszélyesebbé válik. Ne használjunk a közelében nyílt lángot, nagy körültekintéssel gyújtsunk gyertyát és ne égessük hosszú órákon át az égősorokat rajta!
Írta: szeretekolvasni, 2010. december 22. 16:08
Fórumozz a témáról: A biztonságos ünnepekért fórum (eddig 6 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook