A BIBLIA a mai ember szemével nézve (beszélgetés)
"Aztán ha harc, legyen harc!"
pontosan-ahogy eddig is.
Myly, nehogy komolyan vedd ez a dilije, már velem is eljátszotta, szerintem magasem tudja miröl beszél, mindenkit le gyermek gyilkosozik, - amugy nem értem Öt???
Vagyis értem, szüksége lenne segitségre.
Mindannyiunknak megvan a maga butasága, neked, nekem, meg a Woody Allen-nek is.
Csak a sajátunkat szeretjük inkább másban megítélni.
Rájönni ebből nem fogsz, azt garantálom!
De ha mégis, majd tájékoztass:)
És vélt ellenséged is tudja, hogy az ellenséged?
Nehogy szegény kárhozatra ítélt lélek a tudatlanság vizében úszkálva boldogan éljen!
Ha veszejteni való szegény, és Istennek már nem kedves, legalább legyen tisztába ezzel.
Aztán ha harc, legyen harc!
nekem nem mindenki az ellenségem-csak ez az illető.
"A Dávid által kért segítséget pedig félreértelmezed"
Semmiféle félreértelmezésről nincs szó.
"Amilyen mértékkel te mérsz, olyannal mérnek neked."
nos ezt javaslom én is szíves figyelmében az illetőnek.
Ez észveszejtö amit irsz, és látom, hogy nem csak itt vannak ellenségeid már, hanem a közvetlen környezetedben is. Nem sajnállak Tanitvány, összintén bevalom, de akkár mennyire is az ellenségednek tartasz sok más emberrel együtt én imámba jót szolok rólad, és kérem a jó istent küldjön neked az Ö szeretet fényébböl.
Ennél többet nem tehetek érted.
Mintha elbeszélnénk egymás mellett...
Isten türelmét nincs jogunk megítélni. Hogy az meddig még, azt csak Isten tudhatja. De ha elfogy a türelme, azt érezni fogjuk mindannyian.
Mint ahogy emberek fölött sincs jogunk ítélkezni.
A kárörvendés nem az én világom, de mintha ezt érezném ki belőled, miközben "vélt" ellenségeidről beszélsz.
Én nem örülök senki szenvedésének, és nem is kívánhatom ezt, de ne felejtsd el: " egyedül van az, akinek mindenki ellenség "
De a szeretet is fegyver.
A Dávid által kért segítséget pedig félreértelmezed, és körvonalakban mindent, ami köré az egész épül. Ilyen álmagyarázatokkal találkoztam anno a JT.-nál is, és nem biztos hogy jó úton jársz.
Amilyen mértékkel te mérsz, olyannal mérnek neked.
Ezt jó szem előtt tartani, azt hiszem.
Myly!
Hát már nem emléxel mit mondott Woody Allen???
Az igének megfeleltem-nem egyszer, nem kétszer az ellenségemmel kapcsolatosan(az évek hosszú sora alaatt)-már pedig ő az ellenségem.Dávid is kiáltott az ellenségével kapcsolatosan Istenhez-én is.Isten meghallgatta és válaszolt az imámra nem egyszer-nem kétszer-és kinyilvánitotta, hogy látni fogom az ellenségemnek a megbüntetését.Láttam/látom/és még fogom is.Ennyit erről.
Isten hosszútűrő-de csak egy darabig.Aki a népe ellen harcol-az ő ellene is hatcolóvá válik, és autómatikusan vesztes lesz.
Az illetőt már többszőr figyelmeztette Isten-és én is, akkor magas lovon ült, mert a háttérben megbizott embereket- 3 kisgyermekkel-és egy házaspárral szemben feketemágiával.Most ismét ugyan az történt/történik/történni fog vele, amit már nem egyszer megtapasztalt, egy különbséggel, hogy most senki nem imádkozik-és nem könyörög Istennek azért, hogy a galád cselekedetei eltörlésre kerüljenek.
Jajj, emberek!
Ha Isten van és a Biblia igaz, akkor a Biblia Istene a szeretet. Az embernek a saját érdekében ajánlja, hogy szeresse embertársait.
Ne bántsátok egymást!!!
Köszi.
Tanítvány, milyen Istenfélő embernek tartod te magad, aki -idézlek- "jelen pillanatban" a Hit gyülekezetét tartod a leginkább megfelelőnek??
És ha felkelsz holnap , és már nem tartod?
Akkor másik "legjobban megfelelő" gyülekezetet keresel? Hol az álhatatosság, ami minden hívő ember sajátja?
Isten nem hallgatja meg senki ember átkait-még ha imába foglalják őket, akkor sem.
Van, aki meghallja azokat, de azt már más néven nevezik.
Jézus sem azért imátkozott, hogy megbüntesse az ellene vétkezőket, hanem azért hogy Isten megbocsásson nekik. Ezt tartsd szemelőtt, amikor másoknak visszavágsz.
Ha szeretettel, reménnyel, és jóindulattal közelítesz az emberek felé, talán megértik a dolgok lényegét, feltéve, hogy Te magad is érted.
Akkor lehet, a Te megnyilvánulásaid is kevesebb harcos ellenfelet termelnek majd ki neked az idő folyamán.
Addig, amíg magadat nem ruházod fel kellő megértéssel, mások sem fognak érteni, te pedig még kevésbé őket.
Vagy neked üres az ég, és csak tömegekben veszed észre Istent?
Ha rosszat gondolsz másról, már átkot szórtál rá, és ha bekövetkezik is, mindig kevésbé szenved az, akire lesújt.
Minden felekezetnek a saját Istene az igazi, miért ne férhetnénk meg egymás mellett?
Időnként a homály burkába bújva az arcod sem mered vállalni, pedig még Isten is megmutatja arcát annak, akit arra érdemesnek tart.
Bizonytalanságod és vívódásod, amivel önigazolásokat keresel újra és újra ismételgetve a mondataid hiteltelenné váltak.
Isten senkit sem akar megalázni, téged sem, és ha ezt teszik veled, az már nem Istentől van.
Alázattal élünk, NEM megalázottan
Áá,azért ne túlozz,nem démoni erők,hanem nagyon is emberi manipulációról van szó.
Végy egy embert,aki nem bízik önmagában,nehezen állja meg a helyét a világban adj neki társaságot,vezetőket ,összetartozás érzetet,ruházd fel "különlegességgel",azzal az érzéssel,hogy Ő jobb,több ,mint a többi ember,aki nem tartozik a csapatba és meglásd,még a gatyályát is odaadja,Isten nevében:)))
"legyetek azért okosak mint a kígyók, és szelidek mint a galambok."
Már megbocsáss,de ez neked nagyon nem jött be.
Te okos vagy mint egy bárány és szelíd,mint egy kígyó.
"Tidod én nagyon meg vagyok nyugodva: mert Isten szeme mindent lát és láttatni engedi az ellenségem romlását is."
Te pedig kéjes érzéssel idézed fel időről időre ezt a képet mi?:))Gondolom.
Csak egy kérdés ,hogy tudtál beszerezni magadnak ellenségeket?Nekem nem ment soha,általában mindenki szeret ,de ha mégsem,akkor sem kívánja senki a romlásomat.Ez felettébb érdekes.