A barátnőm egy éve nem fizet tb-t.Azóta nem is vett igénybe semmilyen ellátást.Most mégis követelik rajta az elmaradt összeget. (tudásbázis)
a munkaviszony utáni passzív jogosultságod csak 45 nap lehetett, úgy számolj.
és csekket a nav-nál kell kérni.
de mindenképp próbáld meg először az önkormányzatot, hátha...
amúgy meg ha pár száz forinttal több az egy főre eső, mint amire még adna az önkormi tb-re, akkor fizesse be az egyhavit az apehnak, kérjen segélyt az önkormitól. adnak új adatlapot, feltünteti hogy befizette az 5100 ft-ot, máris jogosult segélyre.
akkor lehet felveszik közmunkára, és be is jelentik
jaj még mindig megy a vita, pedig már f1 is véget ért:)
nem tom miért fáj itt sokaknak hogy valaki nem fizeti, ha baj éri az nem a ti dolgotok, ő fogja megszenvedni.. örüljetek hogy ti fizetitek és nincs rá szükségetek.
Örülj neki, hogy nem voltál évek óta dokinál! A biztosításoknak ez a lényege: korántsem biztos, hogy kiveszed a betett összeget valaha is: gondolj a lakásbiztosításra: a legjobb ,ha fizeted, de sose lesz lakástűz nálad, nem??
És ha van gyermeked, akkor meg a Te befizetéseid finanszírozzák az ő ellátásukat is.
szerintem mindenki örüljön, aki nem szorul orvosi ellátásra, de gondoljon azokra, akik eleve úgy születnek, gyerekek, akik betegek, meg az idősekre, akik bizony a jómunkás évek alatt fizették a járulékot akkor amikor mi még meg sem születtünk, és abból a pénzből láttak el bennünket amikor gyerekek voltunk és lázas betegek például
nemcsak a jogokért kell tépni a szánkat, hanem állampolgárként a kötelezettségeket is teljesíteni kell. habár vannak egetverő méltánytalanságok, tapasztalom én is
Te mégis milyen szolgáltatásról beszélsz?
Ostobaságokat hordasz össze, de nagyon. Ez ingyenélő gondolkodásra vall.
mindenkinek az is, ne aggódj.
Csak valakit hamarabb, valakit később csípnek nyakon.
És erre kéne alapozni egy ország egészségügyi ellátását??? Hogy nem olyan sok ember jár orvoshoz rendszereesen?
Továbbra is felhívom a figyelmed arra, hogy a társadalombiztosítás NEM SZOLGÁLTATÁS.
Hanem KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS:
Ha ezt hajlandó vagy felfogni és nem a saját csacsiságodat hajtani, minden tiszta lesz.
Nem jó oldalról közelíted meg. Nem tekintheted szolgáltatásnak, ha egyszer nem az! És innentől kezdve már nyilvánvaló, hogy nincs igazad.
akkor menjen még
attól függetlenül, hogy van bejelentett állásom én is voltam pl. tegnap
Próbáld már megérteni, már nagyon sokan megírták. Ez nem szolgáltatás és nem is választható. Mindenkinek be kell fizetni, így működik a szociális rendszer. Van, aki ledolgoz 40 évet és egyszer sem beteg, nem műtik...
Szerintem minél hamarabb intézkedjen, intézzen részletfizetést vagy egy rész elengedését, nem azon kell agyalni, hogy lehetne elsumákolni, mert ilyen nincs. Én már írtam, hogy menjen be az önkormányzathoz, ez is egy lehetőség.
További ajánlott fórumok:
- Szakítás után miért állítja azt egy férfi a munkatársainak, hogy a mai napig hívogatom, holott semmilyen jelet nem adok felé?
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Mi az, amit soha senkinek, semmilyen körülmények között sem mondanál el?
- Mi a véleményetek a szénhidrátmentes diétáról?Nincs semmilyen veszélye?
- Két és fél éves lányom SEMMILYEN húst ne eszik meg. Régebben szerette. Erőltessem, vagy hagyjam rá?!
- Miért zavarja a barátnőmet, hogy nincs semmilyen menő, bűnös szokásom?