4 éves kisfiú fitymaszűkülettel (beszélgetés)
Ez minél nagyobb, annál rosszabb lesz majd. Meg mégis hogy fog szólni, hogy "anyu, nekem szükségem lenne a fütyimre" :D
Nekem mindkét fiamat érintette a dolog, és én is későn vettem észre sajnos, a nagyobbik fiam már 7-8 éves volt, a kisebbik 5-6. Mi kaptunk egy gyulladáscsökkentő krémet a dokitól, és nekünk is a visszatépős módszer mondták, ami elég borzalmasan hangzott, és hangzik ma is. Aztán úgy történt a dolog, hogy minden héten egyszer kádban áztatták magukat, általában vasárnap, majd apa megpróbálta mindig picit feljebb tépni, majd bekentük a krémmel. Kb. 5-6 hétre volt szükség, mire végeztünk. Nem imádták, de kibírták hősiesen. Nem tapadt vissza, nem kellett műteni, szerintem azért, mert mindig begyógyult, mire jött a következő próbálkozás, és nem egyszerre volt egy nagyobb seb.
Az én kölykömnek ahogy mondod, "visszatépték". Elég brutális volt.
Megoldást mondjuk nem jelentett, csak meg kellett műteni nem sokkal később.
Sziasztok!
Hátha valaki tud nekem segíteni, mert sajnos az én lakhelyemen az orvosok hozzáállása a témához eléggé középkori, pedig egy nagyvárosban élek.
A 4 éves kisfiamnak fitymaszűkülete van( nem letapadás). Elvittük az urológushoz, aki előadott egy rémtörténetet arról, hogy némi helyi érzéstelenítéssel idézem" visszatépik a bőrt", ami lehet, hogy visszatapad, de akkor majd meg kell ismételni. Na hát én ezt Anyaként nem tudom elfogadni. Éppen ezért fordultam Önhöz, mert arra lennék kíváncsi, hogy ezzel a szűkület dologgal, lehet-e kezdeni valamit, tépegetés, rángatás nélkül. Fürdésnél, húzogatjuk amennyire lehet, rendesen pisil a Manónk, nem cseppekben, hanem normál sugárban, és soha nincs neki gyulladás, vagy pirosodás rajta. Szóval ezt a dolgot tényleg meg kell oldani 4 évesen ráadásul ilyen brutális módon? Sajnos ez itt nem egyetlen orvos álláspontja, hanem soké.
További ajánlott fórumok:
- Körülmetélés fitymaszűkület miatt!!!!
- Felnőttkori fitymaszűkület - kirepedezés
- A gyerekkori fitymaszűkületet hogyan kezelik?
- Használt már valaki Ovestin krémet fitymaszűkület kezelésére?
- Kisfiamat fitymaszűkülettel műtötték, sajnos plasztikázni is kellett....van valakinek ebben tapasztalata?
- Hallotál már olyan krémről ami segíti a kisfiuknál, hogy a fütyje ne tapodjon le, és ne legyen fitymaszükűlete.