35 éves létemre nem tudok főzni. (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Rántás a pirított liszt.
Habarás a tejföl+liszt. Namármost, ha az étel nem tejfölös, de "habart", az valamilyen hibrid megoldás :)
Rólad neveztem el magamban azt a leves-receptet, amit valamikor írtál itt. Pedig én már 16 éves korom óta főzök, mégis találok új dolgokat.
A "Myra-leves": húsleves kockát felforralunk, belecsorgatunk 1-2 felvert tojást, majd cérnametéltet főzünk bele!" (Te még ha jól emlékszem tejfölös habarást is tettél rá a végén, én azt elhagyom.
Tökéletes leves, laktató és percek alatt készen van.
Mert hogy mindig lehet újat tanulni még a hoxán is.
"Főzni recept alapján valójában mindenki képes, még ha elsőre nem is tökéletesen."
Én is ezt mondom. Ha mindent úgy csinál ahogy oda le van írva akkor túl nagy baj lehet. Utána már lehet kísérletezni, egyéni stílust belevinni.
Sokáig a húslevest, csontlevest főzöm, ezek nem lisztesek, és nem is sült hagymásak.
El tudom képzelni, hogy bizonyos magyarosabb levesben sütve vannak ezek, én akkor is inkább a végén rántom be. A zsemleszínű rántást, amin átfuttattam a felkockázott hagymát, szűrőn keresztül öntöm bele. Ezzel egyet forr, és készen van. Még nem hallottam, hogy órákig főzik a rántást.
Nekem a cukros sóska, túrós tészta is bizarr, pedig sokan így fogyasztják.
Unokahugi 41 éves, még kenyeret se vágott életében. Bár elköltözött, visszajár anyjához enni. Neki erről szól az élete: főzni kell, mert jön a "gyerek" ebédre. Vasárnap pasistól.
Amennyiben meg tudod oldani másként, nem probléma. Bár nem írtad ki a nemedet, ma már nem katasztrófa, hogy egy nő mellőzi a főzést.
Ha meg rászorul az ember, megcsinálja. Főzni recept alapján valójában mindenki képes, még ha elsőre nem is tökéletesen.
Soha az èletemben nem főztem ìgy levest.
Rántást csak a tojásleves ès a kömènymagos leves alá szoktam.
Mit nem tudsz főzni?
Levest például úgy kell, hogy mondjuk van egy 5 literes edényed, ha zöldség alapú leves akkor általában hagymát dinsztelsz bő olajon, rászórsz 1-2 kanál lisztet, világosbarnára pirítod (rántás), felöntöd kb. 2 literig, ez lesz az "alaplé", ezt aztán úgy sózod, fűszerezed ahogy akarod. Általában ehhez a mennyiséghez 1,5-2 csapott evőkanál só szükséges, a fűszerekből meg 1 fűszerkanállal/evőkanállal. Ha megízesítetted az alaplét, akkor ebbe boríthatod a dolgokat, lefeded és forrástól számítva takarékon főzöd legalább fél órát. Fontos hogy le legyen fedve és sokáig főjjön, mert ettől lesz finom a leves (amikor minden egyben összefő). Ha letelik a 30+ perc akkor felöntöd a végső állapotig és megint főzöd 30+ percig.
Amíg felforr a víz, lehet nagyobb lángon fedő nélkül, de utána már kis lángon kell főzni lefedve, akkor nem fut ki általában.
Nagyjából így kell a leveseket! 🙂
További ajánlott fórumok:
- Jogos, ha a férjem azt mondja, hogy rossz anya vagyok, mert nem tudok finomakat főzni?
- 45 éves nő létemre simán letegezett a 35 éves fogorvos.
- 30 éves létemre apám megütött. Sokkolt a dolog.
- Segítség, nem tudok főzni :(
- Normális hogy 21 éves létemre vannak ősz hajszálaim?
- Nem tudok már mit főzni, ötleteket szeretnék!