30 fölött szülni (beszélgetés)
Szia!
Szegeden csinálták a magzatvízvizgálatot. Nagyon féltem tőle, de szinte nem is éreztem, és utána 1 hét szabadság után már dolgozhattam is.
Nem szedtem semmiféle magzatvédő vitamint, illetve az első 3 hónapban Folsavat, majd Magnéziumot (B6 nélül) Így is híztam mint a ..... Sok zöldséget, gyümölcsöt, fehérjét ettem, az orvosom is ezt tanácsolta.
3750 gr volt a kisfiam. Az első két terhességemben szedtem, és Ők is ugyanekkorák voltak.
Szerencsére (kop-kop) mindhárman egészséges, gyönyörű gyerekek.
Szia!
Te megcsináltattad a magzatvízvizsgálatot? És ha igen akkor hol? A másik kérdésem, hogy milyen vitamint szedtél?
39 évesen szültem a harmadik babánkat. Nagyon nagy kár lett volna kihagyni.
Az első kettőnél sem voltam már éppen tini (28 és 30), de most éreztem igazán hogy érett voltam rá.
Átestünk (szinte) minden vizsgálton amit a korom indokolt, ezt is, és az egész terhességet is nagyon jól bírtam. Végig dolgoztam, csak az utolsó 1 hónapban voltam otthon, pedig kórházban dolgozok.
A szülés is jól "sült el", a nyakra tekeredett köldökzsinóron kívül semmi gond nem volt. Szoptatni is tudtam 6 hónapig, szóval semmi negatívum nem adódott abból, hogy idősebb korban szültem, sőt valahogy minden jobban ment.
Egyetlen nagy bánatom volt (de ez minden terheségem alatt), hogy végig vigyáznom kellett az evéssel, mert vészes gyorsasággal jöttek a kilók változatlan étrend mellett is.
Tehát akinek módjában áll, azt én csak bátorítani tudom.
Nem féltem,nem szabad így neki indulni,bátorság.Ha már ott vagy nem gondolkodsz ilyenen,utána meg mindent elfelejtesz mikor a hasadra teszik.Annyira csodálatos érzés volt mikor megszületett,egyből felsírt,de ahogy a hasamra rakták csendbe maradt.
Ne aggódj biztosan össze fog jönni, csak ne görcsölj. Mi most nem is terveztük a babócát csak jövöre, de így alakult. A szüléstől magától nem félek, inkább attól hogy tudoni fogom-e mikor kell bemenni a kórházba, és persze, hogy előtte ne kelljen befeküdni.
az igen, az első akkor nem volt gyenge...Nem féltél? Bennem van félsz is rendesen...
Igen az elsőnél 14óra vajúdás után született meg,a második pedig 2óra alatt.
szia! mindkét szülésed természetes úton történt?
Nekem most 2hetes a második babám,35évesen szültem.Az elsőnél 32éves voltam.Nem érzem,hogy nehezebb lett volna a terhességem vagy a szülésem mint egy húszévesnek.Nem a kor számít,ha valaki hajlamos bármire a teresség alatt.
Köszi szépen!
Te mennyi is vagy?
szia! köszönöm, és neked-nektek is!
Szia!
Ha azt mondom,hogy mi is lassan most szeretnénk...
Igy hozta az élet.
Ja,1968.-ban születtem,igaz mindebki kb.10-zel kevesebbnek néz,de szerencsére kb.annyival is kevesebbnek érzem magam.
Sok sikert!...
szia! háát, jobban lennék, ha már mutatna valamit az a teszt...de tényleg türelmes leszek. Mostanában görcsöltem rajta, de még 3 hónapja, hogy intenzíven próbálkozunk. Tartassz a szüléstől?
és nem voltak komplikációk?
Sziasztok! Most találtam ezt a fórumot. Én november elején töltöm a 36 -ot, jelenleg a 3. gyermekemet várom -ami az új házasságomból lesz -november végére. Annak idején nem gondoltam volna, hogy 36 évesen még szülni fogok. Hát mit mondjak nem úgy viselem mint az előzőeket huszonévesen. Nem hiába azóta nem fiatalodtam. Ti jól vagytok?
Szerintem, tők jó dolog 30 fölött szülni, a fiamat 21 évesen szültem, a lányomat 35 évesen...annyival talán mássabb, hogy az ember jobban megfontol dolgokat....előnyei is hátrányai is vannak ennek is , annak is...de mindenképpen megéri...nekem már gyönyörű 14 hónapos a lányom...
Köszi, én drukkolok Neked, hogy mihamarabb sikerüljön. Tudom, hogy nehéz olyat kérni valakitől, hogy ne görcsöljön, de már több embernél bevált :)
de jóóó! nagyon örülök! megpróbálok én is nem görcsösen ragaszkodni most hozzá, szerintem ez is lehet a baj.
Drukkolok Neked, de ne idegeskedj. Én most vagyok 38 és első babámat várom. 1 évig görcsöltünk, azután úgy voltunk vele ha lesz lesz, ha nem max. elmegyünk vizsgálatra és meglátjuk. Szeptemberben lett volna vizsgálat, de szerencsére már nincs rá szükség.
szia! de klassz! gratulálok szívből :)))
Szia! Ne keseredj el, én most töltöttem a 30-at és kb 10 hónapos próbálkozás után sikerült a babaproject, ma töltöttük be a 25. hetet:))
szia! nagyszerű, gratulálok! bárcsak már az én tesztem is "mutatna valamit"
Helló Lányok ! Én az idén májusban töltöttem a 35-öt és áprilisban lettem terhes. Első babám, de már volt két terhességem - sajnos rossz időben-rosszkor és nem tarthattam meg őket :(
Azok véletlenül csúsztak be, de most elhatároztuk, és a 2. próbálkozásra be is jött :) 24. hétben vagyok.
furcsa, azt hittem, ha elhatározom, hogy na, mostantól babaproject, akkor nekilátunk, és pikk-pakk minden ok. Sajnos ennek 2 hónapja, és sehol semmi. Pedig gyógyszert sem szedtem. 31 vagyok, lehet, hogy többet kell még várnom, mint gondoltam?...
Sziasztok.Én még nem töltöttem be a 30-at mégsem tudok teherbe esni,szerintem nagyon sok apró dologtól függ a fogamzás,de biztos hogy vannak akiknél a kor igenis sokat számít.Mi a 3.babával próbálkozunk most annak idején 20 évessen 3 hónap után megfogant a lányom 23 évessen elsőre a fiam minden segédlet nélkül és most 9 hónapja nem sikerül,pedig nagyon sok mindennel próbálkozunk.Elevit,béres csepp,jónás nap,cickafarkfű tea,palástfű tea,clostilbegyt/peteérést serkentő tabletta/,medence és fenék megemelése,gyertyába állás aktus után.Bizonyára nem mindenkinél,de nálam úgy néz ki hogy a kor számít.Mindenkinek mielöbbi babásodást kívánok.
Én 32 évesen szültem az elsőt és most35évesen várom a másodikat.Mind a kétszer gyorsan terhes lettem.Szerintem ez nem kor függő,szervezet.Ismerek olyat aki tizenéves és még sem sikerül.Ezt nem lehet a kora fogni.Én tudatosan vállaltam 30fölött a szülést,sokkal érettebb és megfontoltabb vagyok.
Hát...mióta én betöltöttem a 30-at két missed ab.-m is volt.A kor előre haladtával nyílván nő a kockázat.Már eleve nehezebb szerintem teherbe esni,mint 20 évesen.
De én még ezek után is kitartó vagyok....A párommal nagyon szeretnénk még egy babát.Úgyhogy most megyünk Pestre genetikára,hormonszint mérésre,meg mindenféle vizsgálatra ami csak szükséges.:o)
Szia! Köszönöm a tanácsot, és a véleményt. Nektek tervezve volt, hogy 30 után fogsz szülni először, vagy így alakult. Természetesen úton szültél? Nem voltak szülés közben gondok? Készültél rá esetleg?
További ajánlott fórumok: