Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 30 fölött szülni fórum

30 fölött szülni (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
2008. aug. 20. 18:17
Én sz elsőt 32évesen vállaltam,most a másodikkal vagyok 35évesen 34hetes terhes.Nekem mind két babánál rossz volt az AFP eredményem,de nem engedtem a magzatvíz vételt.Ultrahanggal nézték meg és szív uh is csináltak,minden rendben volt.Tény hogy az első terhességem jobban viseltem,mint a mostanit,de ez nem a kor miatt van.Minden terheség más,nincs két egyforma.A második babám már 30hetesen 2600gramm volt,ezért is nehezebb a terhességem,nagyon nagy a baba.
2008. aug. 20. 18:01

én 31,5 vagyok, most várom az elsőt. Eddig ( kopkop ) szinte SEMMI bajom. Hányás alig, keményedés most már, vizesedés ellen elejétől fogva dinnye, és semmi jele , hátfájás néha este.

Járok a szükséges vizsgálatokra, alacsony vérnyomás az össz bajom és az ezzel járó fejfájás amire vasat írtak fel és már hatott.

Még nem esek a 35 éves határba de azt kell hogy mondjam , így lassan közeledve a végéhez, hogy soha rosszabbat ne éljek meg és soha jobbat se :))) ÉLVEZEM :)))

Igen, vannak rémtörténetek, de azokat elolvasom, és nyugtázom. Igen tökmag keresztbe van, és lassan kevés lesz a helye fordulni, de ha császár akkor császár. Úgy állok hozzá, hogy hosszú harc után megtörtént a CSODA :)

41. micimacko72 (válaszként erre: 39. - Anyóka4)
2008. aug. 20. 16:46
Én nem gondolkodtam, hogy megcsináltassam-e. De ebben tényleg nehéz tanácsot adni. A felelősség mindig a miénk anyáké. (ezért iratják előtte alá a nyilatkozatot is)
40. tücsimücsi (válaszként erre: 38. - Anyóka4)
2008. aug. 20. 16:43
Én is hallottam olyanról aki elvetélt utána, pedig az előírásnak megfelelően végigpihente a majdnem 24 órát (azon belül vetélt el ).
2008. aug. 20. 16:34
Dönteni persze mindenkinek saját magának kell, s ez a legnehezebb!! Még én is a döntés előtt vagyok.
38. anyóka4 (válaszként erre: 37. - Micimacko72)
2008. aug. 20. 16:33
Szia! Én nem a kellemetlenségek miatt nem szeretném megcsináltatni a magzatvízvételt! A gyerek a legfontosabb! Én sajnos hallottam olyat, aki elvetélt a magzatvízvétel után. S azonkívül, amit a magzatvízből ki tudnak mutatni, mennyi, de mennyi más rendellenességgel születhet a baba, nem beszélve a szülés közbeni oxigénhiányról. Hidd el sajnos a munkám során rengeteg sérült gyerekkel találkozom. Sajnos ehhez szerencse is kell! Én az egészséges, 3 kilós (tavaly is csak vérvételt csináltattam)36 hetes babámat vesztettem el, mivel belekeveredett a köldökzsinórba. Sajnos azt még semmivel nem tudjuk kivédeni, hogy egy terhesség mindenképp jól végződjön.
37. micimacko72 (válaszként erre: 34. - Pitemaci)
2008. aug. 20. 16:22
Szia! Én 36 éves vagyok és mindkét babámnál megcsináltattam a magzatviz vételt. Ennyi kellemetlenséget el lehet viselni a gyermekedért. A kockázat minimális, én még nem hallottam, hogy valaki e miatt veszitette volna el a bébit. De dönteni Neked kell.
36. tücsimücsi (válaszként erre: 34. - Pitemaci)
2008. aug. 20. 16:19

Nekem volt részem benne egy téves AFP eredmény miatt. Nem volt kellemes, mégegyszer biztos nem mennék neki, kétszer szúrtak meg mire le tudták venni( bár már nem is tervezünk több gyermeket).

Az egy dolog, hogy 38 éves vagy, de el sem tudod képzelni, milyen sok huszonéves nőnek születik beteg babája.

Ezt mi nem dönthetjük el helyetted, de én inkább a vérvételt választanám....

35. anyóka4 (válaszként erre: 34. - Pitemaci)
2008. aug. 20. 16:13
Szia! Mennyi idős terhes vagy? Én is 38 leszek, igaz nekem nem az első babám. Nálunk ingyenesen megcsinálják az integrált tesztet. Ami 12 hetesen egy vérvétel, uh. 16 hetesen vérvétel, 18 hetesen uh. Ebből számítanak kockázatot, down, patau, edwards szindrómára, nyitott gerincre. Ha ez jó lesz nem szokták javasolni a magzatvízvételt. Pontosan a vetélési kockázat miatt, ami 1-2%, plussz az életkorral még nő is ez. Én is ezek alapján fogom eldönteni, de nekem az orvosom is azt mondta, ha nem nagy a kockázat, ne csináltassam meg. Czeizeltől is azt hallottam,hogy a minden 35 év feletti nő vizsgálata fölösleges vetéléseket okoz. remélem tudtam segíteni! Kérdezz nyugodtan, sajnos elég sok mindent tudok erről a témáról.
2008. aug. 20. 15:45

Sziasztok!

Én most várom az első babám 38 évesen. Sajnos eddig nem úgy alakult az életem. Szeretném a segítségeteket kérni, hogy elvégeztessem-e a magzatvízből történő vizsgálatot. Annyira félek, hogy elveszítem a babát, de azt sem akarom, hogy beteg legyen. Mennyire biztos a vérvételes megoldás?

2008. aug. 19. 20:38
Szió! Én kisfiamat 28 évesen szültem, semmi problémám nem volt, boldog 9 hónap múlva született a kisfiam, igaz elég nehezen, de legalább egészségesen. Most 32 vagyok, a második Babót várom.Most vagyoka 21. hétben, és sajnos elmondhatom, hogy ez sokkal nehezebb. Nem tudom, hogy a korom-e az ok,de már az eleje rosszabban kezdődött. Hányinger, görcsök, gyomorégés, most pedig a 20 hetesen közölték,hogy nyitva van a külső méhszáj és a középső is. Sajnos. Úgyhogy semmimunka, semmi megerőltető, szedem a rengeteg magnéziumot és pihi! Vagyis az kéne hogy legyen, de nehéz egy 4 éves mellett, de muszáj! Úgyhogy javaslom, hogy minél előbb vállald be a babát,hogy szép terhességed legyen, és ami még fontos, hogy tesót is tudjál vállalni mellé!! ja, és szoríts nekem, hogy kihúzzam a 37. hétig legalább! Remélem mielőbb a babavárófórumon talizunk :)
2008. aug. 19. 16:50
Az első lányomat 22 évesen szültem ,a másodikat35 évesen. Életem legszebb 9 hónapja volt ,igaz az első 3 hónap csak a hányásról szólt,(AZ ELSŐVEL IS) de utána kivirultam. Szerettem a pocakomat ,és a benne lakót. Nem bántam meg. imádom.
31. medike01 (válaszként erre: 30. - 2db8a1ae1c)
2008. aug. 19. 12:11

Ez az átka a mai információdús világnak :-)

A rémtörténetek meg pont mindig akkor találnak meg,amikor nem kellene.

Nekem eleinte a terhesség elején jöttek a sztorik, hogy ez-az hiányzott a babáról, mitől lehet elvetélni, stb. a végén a szülés előtt néhány nappal volt pár érdekes és sajnos néha szomorú történet, amit hallottam.

Na de időben sikerült ezeket mellékvágányra helyezni:-) Ha mindent meghallassz, elmegy a kedved az egésztől :-)

Legyél gyorsan áldott állapotban, hord ki gyorsan, szüld meg ügyesen és már babázhattok is .

2008. aug. 19. 11:49
....ma is hallottam egy rémtörténetet, úgyhogy egészen jól vagyok...
29. 2db8a1ae1c (válaszként erre: 28. - Mirka)
2008. aug. 15. 13:24
én is annyira szeretném élvezni majd a terhességet, olyan szép dolog szerintem, és a szülésről is szeretnék majd pozitív sztorival szolgálni
28. mirka
2008. aug. 14. 09:11
Én 26 évesen szűltem az elsőt, könnyű volt, gyors imádtam terhes lenni, most 34 évesen ismét tervezünk egy babát, egy kicsit már aggódom én is.
2008. aug. 14. 08:05
igen-igen, de ilyenkor az ember, ha egy új dolog előtt áll, mindenkit megkérdez, aki már átesett rajta. Végül is szerintem az a legfontosabb, számomra legalábbis, hogy minden rendben legyen(babával), és tudom, hogy túl kell esni rajta, végig kell csinálni...
2008. aug. 13. 11:22
Én is be voltam az elsőnél tojva rendesen, hogy mi lesz. 2 hetet húztam rá, azt hittem meg sem szülök, de úgy voltam vele, más is túlélte, nem gebedt bele, csak lesz valahogy. Bíztam az orvosokban, meg a személyzetben, biztosan ez is segített. Anyámnak nagyon nehéz szülése volt (48 óra vajúdással), majdnem ott maradtak mind a ketten, azt is olvastam, hogy anyáról lányra öröklődik, de nem jött be szerencsére, 6 órát kínlódtam csak.
25. kitta73 (válaszként erre: 24. - 2db8a1ae1c)
2008. aug. 13. 10:10
Nem kell mindent elhinni amit olvasol,sokkal több jó példa van mint rossz.
2008. aug. 13. 07:45
...jajj lányok, asszonykák annyira szeretném már, de azért félek. Elolvastam egy cikket, hááát, az kész horror volt, komolyan...
2008. aug. 12. 16:24

Ja, és nem jártam semmilyen előkészítőkbe, meg légzéseket sem tanítottak. Csak csináltam, ahogy sikerült, a doki meg a szomszéd szobában üldögélt, kávézgatott, aztán várta a bevetést.

De mondom, nekem nem volt semmi komplikációm.

2008. aug. 12. 16:22

Én szültem 30-ban, semmi probléma nem volt, gyorsan is ment. Fájt ám rendesen. És szültem 36 után kevéssel. Nehezebben hordtam ki egy kicsit, meg voltak már nyúlva a hasizmaim, és ekkor már hasizomsérvem is volt. De nem éreztem magamat öregnek egy szüléshez. A barátnőm 41-ben szülte a 4.-et, sok gyereket akart, nem volt semmi problémája.

Magzatvízvételen voltam, hát kicsit kellemetlen volt, főleg, mikor a tűt kihúzták. De újra nem mennék. Aláírattak velem egy nyilatkozatot, miszerint tudatában vagyok, hogy a beavatkozás után előfordul az esetek 2%-ban vetélés. Interneten érdekes csak 0.5 %-ot írnak, nem mindegy. Túléltük, nem vetéltem el. Azóta megtudtam, hogy vannak kimondottan magzati fejlődési rendellenességekre szakosodot ultrahangos dokik, akik ugyan nem 100%-osak, de nagyon jó UHgéppel dolgoznak, és az anatómiai jeleket nézik, amik kimodottan jellemzőek 1-1 betegségre.

1. szülés átlagban 12 óra vajúdással jár. De nem kell megijedni, nem mindenkinél olyan borzasztó. Sok sikert az utódokhoz!

2008. aug. 12. 15:48
Ne ijedj meg nem mindenkinél ennyi,ismerem olyat aki 2óra alatt megszült.A légzés az nagyon sokat segített,gyorsan kitudtam nyomni a babát.A vajúdás alatt nekem nem voltak fájásaim,azért tartott ilyen sokáig.4infuzió után jöttek csak a fájások,utána már könnyű volt kinyomni.
20. 2db8a1ae1c (válaszként erre: 19. - Kitta73)
2008. aug. 12. 15:05
14 óra vajúdáás? te jó ég!!! A légzés az segített valamit, vagy akkor már teljesen mindegy?
2008. aug. 12. 11:38

Szia!

Igen Vikit természetes úton fájdalom csillapítás nélkül,14órás vajúdás után.Levit is úgy szeretném,az orvos szerint semmi akadálya.Készülni a terhességre nem készültem,elhatároztuk és próbálkoztunk.Vikivel egyből terhes lettem,viszont Levivel 7hónap után sikerült teherbe esnem.Készülni max. úgy tudsz,hogy elkezded szedni a terhes vitamint,állítólag az nagyon jó.Én nem szedtem semmilyen vitamint,így is nagy súllyal született Viki 36hétre 3600grammal.Levi pedig 30hetesen már 2500gramm a pocakomba,mire megszülöm lesz vagy 4kg.Készülni a szülésre készültem szülés előkészítőre jártunk,hogy a légzést megtanuljam,ennyi.Remélem tudtam segíteni:-)

18. 2db8a1ae1c (válaszként erre: 17. - Kitta73)
2008. aug. 12. 07:33
Szia! Természetes úton szültél? Készültél rá? És hogyan? Lehet egyáltalán szerinted?
2008. aug. 11. 15:59

Sziasztok!

Én 32évesen szültem az első fiamat és most 35évesen szeptembere várom a másodikat.Semmivel nem rosszabb a terheség 30fölött,mint húszévesen.Az első terhességem észre sem vettem olyan jól viseltem,és most is minden rendben van a másodikkal.Annyi,hogy 35éves kor felett mennem kellet genetikára,de az is csak uh-volt.tudatosan vállaltuk akkor a gyereket,és úgy érzem semmiről nem maradtam le,sokkal érettebb megfontoltabb lettem.

16. 2db8a1ae1c (válaszként erre: 15. - Körömvirág)
2008. aug. 11. 15:20
:)))) gratulálok!!!! Én tegnap előtt csináltam egy tesztet, mert minden jel arra utalt, de sajnos egyenlőre semmi. A párommal együtt vártuk a "csíkokat"....
15. körömvirág (válaszként erre: 14. - 2db8a1ae1c)
2008. aug. 11. 14:03
Bár eleinte nem terveztem, sajnos van egyfajta genetikei betegségem (mostanában derült ki) aminek következtében kell orvost fogadnom. Tudatosan készülni? Hm...Azt hiszem még mindig hihetetlen számomra ez az egész. Tudom, hogy ott van a pocimban, de mégsem hiszem el. Lehet ,hogy kicsit "lilán" fogalmazok, bocs:))Ja! és ma megtudtuk, hogy kisifunk van!
14. 2db8a1ae1c (válaszként erre: 13. - Körömvirág)
2008. aug. 11. 13:09
köszönöm szépen. Tényleg azon vagyunk mostmár. Nekünk is aránylag minden adott. Lesz fogadott orvosod? Tudatosan készülsz már, vagy ez már attól a pillanattól megvan, amióta megtudtad?
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook