28 évesen még elkezdenétek főiskolát? (beszélgetés)
Sajnálom! Ez azért nem egy tipikus helyzet, elég ritka. Szerintem ilyenkor van lehetőség ösztöndíjra.
Ha valamikor, akkor család, és munka előtt érdemes tanulni. Egyszerűen azért mert sokkal könnyebb, és olcsóbb.
Jelzem én is munka és család mellett tanultam...
csak sajnos ez álomvilág, hogy aktív dolgozó leszel 25 évig ... ámbár legyen szerencséd.
nekem 4 szakmám van és 30on túl nem sok évet dolgozhattam... ennek nem én voltam az oka. ez itt a mumus.
engem a munka éltet, de ha nem én kellek a cégeknek, akkor hogyan?
az sem jó, ha sok szakmád van, mert már azt mondják túlképzett vagy, de tapasztalatlan
és még ha a diploma is meglesz... hát nem tudom.
diákhitellel csak óvatosan, vannak buktatói, de persze ha más kiút nincsen, akkor ezt válaszd
az első diploma megszerzése ingyenes ... melyik egyetemen? mert ez régen nem így van.
vagyis azt mondod, hogy gazdag szülők gyerekének való az egyetem, mert azért nekünk 1 szülő 2 gyerek felállás volt a családban... mert annak idején az nem tandíj volt és kellett havi 20ezret kiperkálni az akkor még tanulmányi díjra...
szóval nincs ingyen ebéd valóban
Szia !
Én 35 éves vagyok 2 gyerekkel és most ősszel kezdem a főiskolát. Tanulni soha nem késő,ki tudja mikor lesz szükség a diplomára. Egyik ismerősöm 50 évesen jár főiskolára, szóval hajrá, fiatal vagy még !!!
Valakinek ki kell fizetni, nincs ingyen ebéd.
Az átlagkeresetet a gazdaság, a piac diktálja.
Tanulni nem munka és család mellett kell(ene) hanem még előtte. Az első diploma megszerzése ingyenes.
akkor egy cipőben járunk... szerintem embertelen az, h annak aki gyereket nevel, dolgozik, esélye nincs továbbtanulni, mert az átlagkeresetet nem arra találták ki, h abból még tanulgassunk is.
meg azt is felháborítónak tartom, h a kismamáknak is kell fizetniük, nem úgy,mint régen...:@
én elkezdtem 2008-ban levelezőn, de csak 1 félévet sikerült megcsinálni, mert döntenem kellett munka vagy suli?
szerintem egyértelmű...
Naná, ha anyagilag megteheted...
Anyukám 63 évesen ment el kereskedő-boltvezető tanfolyamra. (Igaz, ez nem főiskola, de ott is tanulgatnia kellett.) A tudás megszerzése nem kor kérdése. Inkább "csak" pénztárcáé.:)
akkor nem csodálom, miért a dilemma ...
hát igen, van mire költeni otthon!
nekem "csak" 120000/félév lenne most, de mivel lassan szülök és táppénzt kapok, nemigen lenne miből összegyűjteni most
ok, köszi :)
160000/félév
nem kell csinálnod semmit, ha nem akarod mégsem. kitöltötted a felvételit, de nem lesz érvényes, amíg nem fizetted ki a 9000 Ft-ot vagy mennyit és nem hitelesítettél.
mennyi lenne a tandíjad a félévre?
oké köszi
ezek szerint nem kell semmit tennem, ha meggondolom magam, de még nem fizettem be a pénzt ugye?
igen, mérlegelek.. szeretném nagyon persze, de ez rengeteg pénz. családunk van, házunk, sajnos másra fog kelleni a pénz...
szia,
tudni kell, magasabbak lesznek a ponthatárok a mostani felvételizőknek, akik augusztusban felvételiznek. Ha nem fizeted be az összeget, akkor nem leszel felvételiző, mert ha mégis meggondolnád magadat közben és már befizetted a pénzt, akkor az elveszik, de érvényes marad a felvételid.
Az a kérdés, mennyire szeretnéd a sulit, mert ha félsz a tandíjtól és nem érzed úgy, hoy tudnád finanszírozni, akkor próbálj gyűjteni pénzt vagy mérlegelj!
30 évesen munka és gyerek mellett most kezdem a második fősulit, úgy, hogy az elsőt még be sem fejeztem.
És nagyon nagyon jól érzem magam.:))
További ajánlott fórumok:
- Négy éve végeztem el a főiskolát, azóta keresek tanítói munkát. Miféle pluszt kellene még nyújtanom, amivel találhatnék is?
- Tud valaki olyan főiskolát, egyetemet ajánlani, ami természetgyógyász képesítést ad, és nem sima okleveles képzés?
- Az olyan primitív férfiak mit éreznek akik egy komment-vita során elkezdenek fenyegetni egy nőt?
- Ti mit szólnátok, ha azonos nemű kollegátok a munkahelyen, elkezdene teljesen rátok nyomulni?
- Mit tennétek, ha a 3 napja-drága pénzért-felrakott műkörmötök elkezdene feljönni?
- Lehet, hogy még csak ma kellett volna elkezdenem a 2. csomagot de én tegnap már elkezdtem. Lehet következménye?