Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Négy éve végeztem el a főiskolát, azóta keresek tanítói munkát. Miféle pluszt kellene még nyújtanom, amivel találhatnék is? fórum

Négy éve végeztem el a főiskolát, azóta keresek tanítói munkát. Miféle pluszt kellene még nyújtanom, amivel találhatnék is? (tudásbázis kérdés)

1 2 3
70. SF
2011. nov. 6. 21:22
Csak magyarul, de mintha ezt is felejteném:-) De már nem aktuális a munkakeresés. A lányomat valószínűleg az év végén kiteszik az iskolából, és nem lesz, aki vigyázzon rá. Nem integrálható autista:-((
2011. nov. 6. 21:16
milyen nyelven beszélnél még az anyjanyelveden kívül?
68. SF
2009. júl. 1. 16:41
Meg írom tovább a regényeimet, hátha...
67. SF
2009. júl. 1. 16:41
Amit eddig, kijárok a szakmunkásokhoz takarítani. Elvégre erre való a diploma...
66. Serry
2009. júl. 1. 15:15
S akkor most mit csinálsz?
65. SF
2009. júl. 1. 14:34
Képtelen vagyok elhinni, hogy sehová sem kellek! Ezért érdemes volt annyit tanulni, míg mások puskázással is átjutottak a vizsgákon, és persze mindjárt olyan állást vágtak utánuk, hogy a 10 ujjukat megnyalják! Hát ez van. Feladtam, vége, elég volt!
64. SF
2009. máj. 3. 13:02
A "nem lehet igaz" klasszikus esete. Itt egy állás Pándon, és nem tudok bejárni a sok átszállás miatt!!!
63. SF (válaszként erre: 62. - Klenca)
2009. ápr. 30. 16:05

Ügyes vagy! Nekem nem ment ennyire jól, de azért összejött a jó minősítés (3 gyerek mellett ez is tökéletes!).


Már odaért a sulikba az újabb adag, de semmi válasz... Talán a jövő héten...

62. klenca (válaszként erre: 60. - SF)
2009. ápr. 30. 09:53
Sosem volt UV-m, 4,85-tel végeztem, nem kellene szégyenkeznem, ha valakit az indexem tartalma érdekelne.
61. klenca (válaszként erre: 60. - SF)
2009. ápr. 30. 09:52

Közben megtanultam egy másik szakmát, amiről van 1-2 nemzetközileg elfogadott tanfolyam igazoló papírom, de sokkal többet lehet vele keresni.


Tudod, amíg a 3 tini lányomnak elsősorban a pénz kell belőlem, s csak utána a szabadidő, addig szerencsére válogathatok más álláslehetőségek között is. Igaz, időnként elönt a méreg, hogy nem hagynak tanítani, de ha a bevételeimet nézem, némiképpen megnyugszom.


Most táppénzen vagyok egy műtét miatt, s így is magasabb a bevételem mint egy iskolaigazgatónak.:))


De abban nem tudok segítséget adni a gyerekeimnek, hogy ők mik legyenek, amit majd megbecsülnek, mire végeznek.

Mindháromnak olyan ötlete van, amiből nem kell megnéznie majd a polcokon a boltban, hogy mennyi az ára, s belefér-e a havi költségvetésébe.

Én már öreg vagyok hozzá, hogy teljesen újat tanuljak, abból próbálok megélni amit eddig megtanultam.


Mennyire önálló a 18 éves gyermeked? Otthon tudod hagyni, amíg te dolgozol?

60. SF
2009. ápr. 29. 20:58

Félévente két UV? Akkor én nem is voltam főiskolás, mert egy se volt a 4 év alatt!


Jó kis sztori a tiéd. És igazad van, ettől tényleg nem leszel 22 éves szőke bombázó extra hosszú combokkal. Az is lehet, hogy majd jól érzed magad utána, de hogy állásod nem lesz, az is majdnem biztos. Előadtam én már párféleképpen magam, sőt tartottam próbatanítást is, ahol elismerték, mennyire magasan állok szakmailag, de... És persze hiába állok, ahol állok, nem én kellettem. Felvettek helyettem egy tanárszakost, aki egy hétig bírta az SNI-s gyerekekkel. Én meg itt állok parlagon a 18 éves, fogyatékos mellett eltöltött gyakorlatommal...


Imádom, amikor a sok okos újságíró azon kesereg, hogy pár év múlva nem lesz tanító, tanár az iskolákban, mert nem fizetik meg őket. Nem lesz? Én nem hiszek benne! Most is rengeteg tanítós hallgató van, pár év múlva ők fognak megjelenni a munkaerőpiacon a friss tudásukkal, én meg nem tudom képezni magam, mert nincs 1-2 éves gyakorlatom se:-(((

59. klenca (válaszként erre: 57. - SF)
2009. ápr. 29. 18:51

Igen, elmentem egy helyre, s mondtam a dirinek, hogy nehezen jönnénk ki, mert én talpraesett vagyok, ő meg ránézésre is az a balfék típus.

Megmondtam neki, hogy mivel 50-nel többet keresek, mint ő, nehezen állnék be a vezetése alá.

Ha szeretne velem dolgozni, hívjon fel.

... és felhívott, de akkor már 80-nal kerestem többet, s mondtam neki, hogy majd ha hobbiból kell egy állás, akkor felkeresem.


Azóta nem igazgató, nyugdíjba ment, de megdöbbentettem azzal, hogy nem alázkodtam meg, nem nyaliztam, s egy kissé ki is osztottam.


Elmondtam neki, hogy előtérbe helyezhetné az idegbeteg kollegái helyett azokat, akik értenek is ahhoz, amit tanultak. Ráadásul ha bekérné az indexeket, akkor könnyebb lenne eldöntenie kinek ad matekos osztályt, kinek magyarost. Mert nem szerencsés, ha valaki félévente két UV-val csúszott át matekból, sőt matek TGYP-ből majdnem elcsúszott, az évek óta gyötri az aprónépet, amíg azok, akiknek 4-es és 5-ös osztályzatai voltak, azokat gyerekek közelébe sem engedi.


Sajnos manapság inkább engedik dolgozni a dilettánsokat, mert már olyan régen csinálják, mint azokat, akik erre tették fel egykor az életüket.:(((


Nekem van több, mint 5 év szakmai gyakorlatom, így aztán marad majd az iskolaigazgatás, ha nem vesznek fel osztálytanítónak.

58. SF (válaszként erre: 56. - Klenca)
2009. ápr. 29. 10:36

Erről jut eszembe, hogy nekem is volt egy jó húzásom (na ja, hülyeségért nem kell a szomszédba mennem): egy társkereső oldalon kizárólag iskolaigazgatók ismeretségét keresetem.

Sajnos nem jött be:-(

Vagy inkább szerencsére?

57. SF (válaszként erre: 56. - Klenca)
2009. ápr. 29. 10:33
Hát... ez nem is tűnik akkora hülyeségnek:-)) Te már próbáltad?
56. klenca (válaszként erre: 52. - SF)
2009. ápr. 29. 10:13

Szia!

Menj be az esélytelenek nyugalmával, legyél akár szemtelen, mondd el, hogy amíg ő a titkárnőjében gyönyörködött, addig te megtanultad azokat a dolgokat, amiknek nagy hasznát venné.

Pl be tudod osztani az idődet, nem húznak fel a lükegyerekek beszólásai, meg tudod regulázni a rosszcsontokat.

De sajnos ettől nem leszel kívánatos 22 éves magas szőke nő, hosszú kilátszó combokkal.

Mert manapság a munkahelyekre manökeni külsővel, üres fejjel, szőke tincsecskékkel kell jelentkezni.


De azért próbáld meg!

55. klenca (válaszként erre: 5. - A7a90ace89)
2009. ápr. 29. 10:04

Ember!

TA-NÍ-TÓ = alsó tagozat 1-4.osztály

Primary School ( ha így könnyebb.)


Bocs, de ez a kérdés nagyon felhúz!!!


Az agyam eldobom, amikor ismerősök azt mondogatják, hogy tele van az újság tanári hirdetésekkel. Ja, csak nem tanítóival. Azokat már meg sem hirdetik.:((

54. klenca
2009. ápr. 29. 10:01

Na, hátha itt alaposan megokosodok....


Én sem találok tanítói munkát, pedig értek hozzá, végzettségem, gyakorlatom van, csak férjhez mentem, másik városba vitt a férj, szültem neki 3 gyermeket.


Most meg kulizhatok olyan témákban, amihez sosem akartam, hogy közöm legyen.:((

53. 88e297a0b8 (válaszként erre: 52. - SF)
2009. ápr. 28. 22:51

Megértelek,és sajnálom, hogy az OTP nem sikerült. Én azért drukkolok. Előbb-utóbb meg kell oldódnia ennek a problémának, ha ennyi energiát fektetsz bele.


Jó éjt!

52. SF (válaszként erre: 50. - 88e297a0b8)
2009. ápr. 28. 21:56

Ne értsd félre, nem arról van szó, hogy éhen halok. Az ápolási mellett most is van kiegészítő jövedelmem.

Rajtam kívülálló okok miatt csak viszonylag későn kezdhettem el a főiskolát. Nem azért mentem tanítónak, mert máshová nem vettek volna fel. 3 dicsérettel érettségiztem, nem lett volna gondom máshol sem. Nekem ez volt az álmom, és tényleg iszonyú energiát fektettem abba, hogy EZ a diplomám meglegyen.

Mindig is tanítani akartam. Az elmúlt években gyűjtögettem a pedagógiai tárgyú cikkeket, még a korrepetáláson alkalmazott módszereimről is naplót vezettem, hogy később fel tudjam használni.

De mire megyek a felhalmozott tudással, ha képtelen vagyok elhelyezkedni vele?

Azért nyitottam ezt a topikot, hogy hátha tud valaki olyan praktikákat, ami kicsit megkönnyítheti a helyzetemet.

A saját csoporttársaim olyan mereven elzárkóztak még attól is, hogy az első elbeszélgetésekről nyilatkozzanak, hogy csak hápogni tudok. Nyilvánvaló, hogy az állásukat féltik tőlem. Talán van miért?

51. SF
2009. ápr. 28. 21:40

Ez jó, éppen tegnap közölték az OTP-ben, hogy nem kellek:-)) De ötletnek nem rossz!

Angolhoz nekem is van számtalan anyagom, azért egy kreatív haladó jól jönne:-)))


A törtetés nem az én világom, soha nem lennék képes rá. Elsüllyedni sem tudok az önsajnálatban, szerencsére. Most ápoláson vagyok, és lehetek nyugdíjig (ha ki nem találnak addig valamit), viszont a saját nyugdíjam érdekében kellene valamit lépnem. Ötletem számtalan van, de igazából csak tanítani szeretnék, semmi mást.

Irodát próbáltam évekkel ezelőtt, 4 teljes napig bírtam (az utolsó napot már csak benyugtatózva sikerült tólélni). Ennyi elég is volt belőle egy életre. Az OTP-t azért találtam elfogadhatónak, mert mégis ügyfél, könyvelés, meg miegymás között kellett volna mozogni. De nem kellek.

50. 88e297a0b8 (válaszként erre: 49. - SF)
2009. ápr. 28. 21:26
Ha van diplomád, ( majdhogynem akármilyen!! ) , bankban el tudsz helyezkezdni!! Sajnos nem vagy abban a helyzetben, h válogass. Otthon el tudsz kezdeni magadtól tanulni angolul. Keress meg privátban, és küldök Neked anyagot. (én is így tanultam meg 0 nyelvérzékkel). Nincs válogatás, nincs kifogás. Törtetni kell, nem szabad elsüllyedni a mostani állapotban, akkor is, ha ez borzasztó nehéznek tűnik.
49. SF
2009. ápr. 27. 17:34

A fenébe is, képtelen vagyok elhinni, hogy felneveltem egy csomó gyereket (a magamét, meg a másokét), végigkínlódtam egy autista gyerekkel 18 évet, és azt vágják a fejemhez, hogy nincs gyakorlatom! Akkor ez mi a csuda?

Ha meg nem az, hogy a fenébe lenne más, ha sehol nem alkalmaznak???

48. SF
2009. ápr. 27. 17:32
Új reménysugár csillant fel előttem, habár az eddigieket tekintve ez is alig több, mint a semmi. Kiderült, hogy ha visszamondom az ápolásit, kaphatok START plusz kártyát. Elvileg jól hangzik, a gyakorlatban meg majd meglátom:-)
47. a7a90ace89 (válaszként erre: 41. - SF)
2009. ápr. 27. 07:29
Sajnos ez így van, jártam már én is így. Elvárják az életrajzot, de hogy válaszoljanak... Tehén nézett be a szobájuk ablakán!?
46. a7a90ace89 (válaszként erre: 40. - SF)
2009. ápr. 27. 07:28
Sajnos így van.:((
45. SF (válaszként erre: 44. - 88e297a0b8)
2009. ápr. 20. 16:50

Ez nem kitartás kérdése volt, hanem eddig tartott az ápolási díj. Mindvégig próbálkoztam, mert ezt a lány mellett is tudtam volna csinálni, de nem jött össze semmi.

Az idén már itthon sem volt tanítványom:-((

Már gondolkodtam, mihez kezdhetnék, de semmi ötletem. Irodában nem bírom sokáig, más meg nincs. Illetve már az sincs:-(((

44. 88e297a0b8 (válaszként erre: 43. - SF)
2009. ápr. 19. 20:52
Akkor Te eleve jutalmat érdemelsz a kitartásodért. Viszont, az első a megélhetés. Ha ez nem megy, venni kell egy nagy levegőt és másik irányba indulni. Te tudod igazán, mi rejlik még benned, mi az ami hasonló a képesítésedhez, és tudnál vele foglalkozni. Legalábbis tanácsadók ezt javasolják. Nem csak azzal lehet foglalkozni, ami az okleveledben feketén fehéren szerepel. Sajnos ez a nyomorult világ ilyen.
43. SF (válaszként erre: 42. - 88e297a0b8)
2009. ápr. 19. 20:37
Nem mehetek, van egy autista gyerekem, aki nem tűri a környezetváltozást, sem az idegeneket. Meg vagyok lőve:-((
42. 88e297a0b8 (válaszként erre: 41. - SF)
2009. ápr. 19. 20:36
Igen. Nem egy ismerősöm járt így. A helyedben kimennék külföldre dolgozni.
41. SF
2009. ápr. 19. 20:34

Lányok, ez rettenetes! Az elmúlt hónapokban a környék összes iskolájába elküldtem az önéletrajzomat (már ami eszembe jutott). A mai napig egyetlen választ nem kaptam. Még annyit sem, hogy köszönjük, de nem tudjunk önt alkalmazni.

Szerintetek olvasatlanul kidobják a papírjaimat? Képtelen vagyok elhinni, hogy hiába dolgoztam majd egy évtizedig!

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook