21 . hetes terhes vagyok. Ehetek tatárbifszteket? (tudásbázis)
Figyi! Ha jól esik, azt eszel, amit csak akarsz. A gyerekorvos barátnőmmel egyszerre voltunk terhesek, az étteremben kétpofára zabáltuk a tatárt. Istenien csinálták! Sőt, még egy kis pohár sört is megihatsz utána, ha jól esik! :)
Három gyerekem van, mind makkegészséges, pedig a cumisüvegjüket is csak tán 2-3 hétig sterilizáltam, sőt, tápszeresek is voltak.
Sok boldogságot a kicsihez.
Hát de nincs igazam?? Ha szigorúan nézzük,sajnos igazam van!:(((
Én,már a reszelt citromhéjtől is parázok...
Szerintem,nem túlzás...Gondolj bele...20 éve még nem voltak ilyen listák..Persze mindig születtek beteg babák..De hogy nem a tatár bifsztektől,az tuti!:)
Majmoljuk Amerikát...Régen annyi minden nem volt....És mégis felnőttünk..:)
Sajnos,odaveszett a "józan paraszti" gondolkodás...:((
na ezek a túlzások amiket írtál kicsit más téma mint amit a témakiíró kérdezett :)
de amúgy igen,a nyári 40 fokban pl egy rendezvényen nyers tojásos ételt sem jó ötlet egy kismamának enni,nekem érthetőnek tűnik.
Nem jó ötlet utána néznem... 1986ban majd' megölt a gyerekorvos,mert tejbegrízt adtam a gyereknek...89'ben közölte egyen a gyerek tejbegrízt,mert kell a gabona féle...91' ben tiltólistás...2000ben..:Anyuka,minél előbb szokik hozzá,annál jobb!!
Hagyjuk inkább az orvosokat!!
Mikor rákérdeztem,hogy most hogy is van ez? Azt mondta:"Őszinte leszek anyuka! Én,adtam a fiamnak,de önnek azt kell mondanom:Nem lehet!"
MINDEN ételnek megvan a maga egészségügyi kockázata! Ne egyen tojást,csirkehúst,mert szalmonellás lehet..Ne egyen hüvelyest,mert puffaszt,ne egyen tejterméket,mert rohad a belekben...Ne egyen gyümölcsöt,mert tartósítószerrel van kezelve,és zöldséget se,mert lehet,hogy sugárfertőzött területről van!
Na most akkor mit ehet bátran a szerencsétlen gravida??????????????
Mindegyik gyerekemnél ettem...na jó nem ettem,zabáltam,és egyiknek sem lett semmi baja!!!!
Nem célom senkit sem megbántani,de annyira kíváncsi lennék,hogy ezt a (bocsánat) hülye tiltólistát ki találta egyáltalán ki????
annyira ne örülj,mert nagyon nincs igaza :)
olvass utána megbízható,szakmai,orvosi oldalakon,máris nem fogod jó ötletnek tartani az ilyen ételek fogyasztását :)
További ajánlott fórumok:
- Mikor mutatható ki biztosan a terhességi teszten, hogy terhes vagyok?
- Elmondjam neki, hogy terhes vagyok?
- Nem tudtam, hogy terhes vagyok...
- Lehetek terhes emiatt?
- 5 hetes terhes vagyok és nagyon fáj a fogam vehetek be algopirint?
- Mensi előtt vagyok 1 nappal, a méhszáj fenn van kemény és picit nyitva. Lehetek terhes?