2017 újév körüli, januári babák (beszélgetés)
Kitartás.
A pajzsmirigyre bizony oda kell figyelni, mert az fejlődési rendellenességgel párosul majd, ha nem kezelik. Ennyi kellemetlenség még belefér, én azt mondom. Oda én is megyek majd 3.-án, mert nekem meg túlműködést hozott ki a laborom, de ez terhesség alatt teljesen normális a 12-20. hét közötti időtartamban. Az első kontroll laborom meg jó lett azóta, így hála az égnek nem kell erre gyógyit szednem. De lesz mégegy labor majd még, biztos ami biztos. Erre itt is nagyon figyelnek nálunk.
De amúgy minden rendben ugye?
A múltkor nekem egy pár éve wellness után kijött HPV fertőzés miatt félévente van rákszűrés, így az kötelezően volt, volt méhszály vizsgálat (hossz, nyitottság-zártság stb.),hasi tapintásos (fogalmam sincs azzal mit nézett) külső vizsgálódás az alhasam tájékán, mellvizsgálat + uh. Nem mondhatni hogy nem alapos a doki :)
A tegnapi előtt nekem is csak a 10-12.heti laboron nézték a vizeletet, azóta nem, csak a védőnő tegnap. Sőt, engem laborba se küldtek amikor kiderült a terhesség, pedig ugye akkor általában szoktak. Nekünk a 12.heti volt az első.
Következőre meg majd a 24.heti cukor+labor+miegymásra megyek vérvételre.
Szerintem ne stresszeld magad fölőslegesen. Ha kell úgyis elküldenek. Én nem szeretem magam a kelleténél többször 'szúratni :) vagy bármi
A vizsgálat nálatok mit takar? Mert engem meg egyszer sem néztek meg, mármint manuálisan, a mehszajam pl. Sőt, vérvétel van, mert nincs pajzsmirigyem és a vasam is bajos, de vizelet vizsgalatom is csak 8 hetesen volt. Nálunk ma kontroll lesz, aztán szeptemberben nagy uh meg 21. hét előtt.
Szerintetek aggodjak?
Mi tegnap voltunk magzati szívultrahangon. Hát mondanom sem kell, legszívesebben sarkon fordultam volna, amikor hozzám vágták hogy "minek jöttem"...csak mert az nem volt elég ok, hogy nekem van problémám, illetve a családban mindkettőnk vonaláról "van mit" örökölni.
Na mindegy. Nagy nehezen azért megnéztek. Eddig minden ok. De egy kontrollra azért még visszahívtak...
Védőnőnél ma voltam, a szokásos mérickélésekkel, meg vizelet teszt volt. Meg lettem dícsérve, hogy milyen jól tartom a súlyom (minimálisat hízok, szinte csak amennyit kell)....pedig ha tudná, hogy miket eszem...húúú :D :D
Holnap pedig megyünk a mi dokinkhoz ultrahang+vizsgálatra. Olyan jó lesz már látni a pindurt. Remélem mostmár valamivel csak közelebb leszünk ahhoz, hogy fiú vagy lány-e. De mi biztosak vagyunk benne, hogy lány :) Szeretnék már venni legalább egy kis ruhácskát, hogy hangolódjunk :)
Jövőhét szerdán meg megyek a kismama-fogászatra, végre letudom azt is. Már rég kellett volna, de még csak most kaptam időpontot...hihetetlen hisztisek ott is :)
Már megint elmaradt... Már volt ilyen hogy nincs rendelés. Majd hétfőn lesz az volt kiírva.
Űgyhogy várhatunk tovább...
Nekem azóta sűrűbbek lettek a rugdosásai és olyan boldoggá tesz! :) Most is ezt csinálja. És most már sok rúgása kívülről is látszik. Még férjemnek nem tudtam megmutatni mert még csak most kezd sűrűsödni és nehéz eltalálni hogy mikor figyeljen ide. :)
Mi meg ma megyünk UH-ra este, remélem minden rendben van a babámmal. Várom hogy lássam is és ne csak érezzem. :) Az igazi majd persze akkor lesz amikor megszületik!
Sziasztok!
Én is érzem màr őt de még ritkán. Nálam is volt egy erőlteljes rúgás, pont ott volt a kezem. Még meg is ijedtem. Jót nevettem rajta! :)
Én most eléggé tropa vagyok. Nátha, herpesz, füldugulás. D.u megyek fül-orr gégészhez, holnap pedig uh-ra! :)
Sziasztok!
A következő történt velem az imént, nem fogjátok elhinni. :)
Megkaptam a kisbabámtól a legelső nagyobb rúgást!
19 hetes múltam. Megkívántam az almát és megettem két db-ot. Ezután leültem a szokásos helyemre, pózomba, feltett lábakkal az ágyon. Aztán mondtam a babámnak hogy: "Adjál már valami erősebb életjelet magadról végre!" Nem nyomogattam, semmit nem csináltam. Amint kimondtam ezt a mondatot megkaptam az első olyan határozott rúgást tőle ami látszott kívülről is. :) Eszméletlen volt és hihetetlen, mintha értette volna hogy mit kérek! :) Azonnal válaszolt és ez volt az első ilyen rúgás eddig és első babámat várom. Remélem mindig mindenben így fog rám hallgatni rögtön. :))
Veletek történt hasonló?
Megfigyeltem, babókánk hajnaltól dél-fél 1-ig alukál, ilyenkor kezd aktívkodni :)
Apa reggel hiába tapogatózott, nyugi volt. Most mondtam neki, hogy "kezdődik", tisztára fel van spannolva amióta lehet érezni :)
És olyan fura, hogy eddig is mondogatta, meg adott puszit minden este a pocakra is, meg minden. De mégis annyira látszik rajta, hogy most lett számára valóságos a dolog :)
Én szedek terhesvitamint, most már csak 2 naponta, mert a jód megdobta kicsit a pm müködésemet. De a 12.hét végéig napi szinten szedtem. Plusz 3mg folsavat külön, pedig nem kevés volt a vitaminban sem. De mondta a doki hogy kell. (akkor)
Most meg már 2 naponta terhesvitamin, magnézium, d-vitamin. Egyedül a vasat nem vagyok hajlandó még szedni, csak majd ha a vérképem is igazolja hogy kell. Meg én néha iszom egy-egy kalciumot, mert érzem a csontjaimon (egyik nyakcsigolyám porchíjas, az fasszentosan be tud csípődni meg fájni) onnam tudom. Viszont ezzel vigyázni kell, nem szabad sokat az idő előtti csontosodás miatt.
En nem szedek terhesvitamint, mert jod van mindegyikben, az nekem meg az autoimmun pajzsmirigy alulmukodesemet belobbantja.
Jol van, ti erzitek.
Most olvasom, hogy te nem szedsz magneziumot? Akkor ne csodalkozz, ha faj a hasad! Basszus! En 3*2 magnerotot is beveszek a rosszabb napjaimon, amugy meg 3*1-el tartom szinten a szervezetenben a magnezium szintet, kb az 5. het ota! Ez nem algopiryn, hogy ne szedd rendszeresen!
Bocsi, ha erosen fogalmaztam, de rossz volt olvasni.
Köszönööööm!!!! ;)
Na, ne tudd meg hogy nálunk is voltak okoskodók, na de én egy mozdulattal elintéztem őket!!! 😂
Az én esküvőm lesz. Nekem aztán nem diriga. Minden úgy lesz, ahogy én gondolom!! 😃
Persze volt hiszti meg sértődés, de pont az ilyen emberek nem kellenek mellém. Jobb is, ha kihullanak!!! 😜
Persze kérdezd meg. Ilyenkor javasolják, az összehúzódásokra, az idő előtti kinyílásra, görcsökre, keményedésre.Terhesség alatt fokozott a mg igénye a mamának, a baba "elveszi" magának ami kell kérdezés nélkül :)
Jáá, ez nagyon jóóó :) Gratulálok :) Mi elhalasztottuk inkább jövő nyárra. Egyrészt a barátaink is most csinálják, nem akartuk kavarni, másrészt meg vannak "hisztis pi..ák" akiknek bár közük nincs az egészhez, de "okoskodnak", na azt előbb ki akarom iktatni. Csak ebből valószínű még nagyobb "hiszti" lesz. De marhára nem érdekel, mert engem sosem lehetett irányítani, befolyásolni,(még anyám sem próbálkozott vele, mert tudta hogy nem lehet) el sem tudom képzelni hogy miből gondolják(ták) hogy "majd ők" :D :D
Csütörtökön megyek orvoshoz. Ott rákérdezek majd a magnéziumra, magamtól nem kezdem el szedni addig.
Munka után lepihentem kicsit, nem sajog már. Tiszta izomláz érzés volt! 😐
Kicsit később meg elkezdek bepakolni. Utazunk haza Magyarországra!
1 hét múlva férjhez megyek!! ☺😊
Na most ahogy beléptem ide közétek hát egyértelmű jeleit adta az én babám is annak, hogy itt van ő is! :)) Én se tudom hogyan nevezzem, bökdösésnek, rúgásnak vagy boxolásnak de teljesen egyérteművé tette számomra hogy ez ő volt és ezt semmi másra nem lehet fogni, ő volt!!! :) Alul teljesen a hasam alján középen éreztem! Kb. 2-3-szor csinálta. Sokkal jobb érzés mint amire számítottam amúgy! Sokkal jobb! :) Remélem sűrűsödni fog hamarosan és erősödni, majd szólok neki hogy meddig mehet el majd, hogy ne fájjon később! :)
Egyébként megvettük a gyerekszobába a falfestéket is tegnap este, világos zöld lesz. Szerintem szép lesz. És ezt feldobjuk majd szép falmatricákkal is! :)
Halihó!
Én jelentem kezdek észheztérni. :) Óriási megkönnyebbülés, hogy legalább már nem szédülök. Annál jobban semmit nem gyűlölök.
Loona, magnézium ezerrel :) ilyenkor minden mennyiségben :) (persze a megengedett keretek között) Tegnap óta én is nagyonb adagban szedem, mert a hányás okozta erőltetés (sajna nem tudok szépen, világéletemben mindig nagyon megerőltetett) előhozta a görcseimet, tegnap éreztem egy párszor hogy "mindjárt megjön", meg fájdogált is tőle a pocakom.
Viszont. Este (éjjel) megkaptuk az ELSŐ három kis rúgást, bökést, boxolást :) Nem is tudom minek nevezzem :) Úgy örültem :) Bár még nem rendszeres, és elég sokat kellett várni köztük, de kézzel lehetett a leginkább érezni. Ahogy észrevettem Apában most "tudatosult", hogy ez tényleg nem vicc, JÖN A BABA :D :D :D
Sziasztok lányok!!
Jajj hát nekem eszméletlenül húzódik a petefészkem a jobb oldalon. Szinte háton nem is tudok feküdni kinyújtott lábakkal. Máskor nem jön elő mondjuk de néha a "oda" lentre is belenyilal. Na most fogunk nagyot nőni van egy olyan sejtésem!! 😂😂☺☺
Ti hogy vagytok???
Sziasztok. Nekem 2 napja nagyon aktívak a babák, amúgy kB 1 hete érzem őket. Rúgdosnak rendesen. :) Imádom.
Mokuspocok jobbulást. Sejtem milyen lehet. Már jó ideje nem tudok semmit sem megenni ami olajban készül. Már az illatától is rosszul vagyok. Persze van még pár ilyen ami nem megy a gyomorsavam miatt. Nektek még nem okoz gondot?