2017 újév körüli, januári babák (beszélgetés)
Örülök, hogy minden rendben volt a cukor vizsgálaton.
Én majd a 27. héten fogok erre menni, ez kb. 2 hét múlva lesz.
Most viszont készülődöm mert mennem kell a védőnőhöz!
Sziasztok
Túl vagyok a cukorterhelésen. Minden rendben volt. Kb egy negyed órát voltam rosszul, émelyegtem meg nagyokat sóhajtottam, de elmúlt gyorsan. 1 hét és eredmény.
Az étvágytalanságom még mindig meg van, de azért eszek. Próbálom figyeni, hogy mi az, amit szívesebben ennék, így könnyebb valamivel. :)
Remélem mindenki jól van :)
Igen, ezt én is tudom hogy inkább többször kell enni de keveset. De amúgy azon vettem magamat észre hogy én igy is csinálok, már nem direkt hanem mostanában nem kivánom a sok ételt egyszerre, pedig én mindig nagyon mohó szoktam lenni és mindig sokat ettem egyszerre, viszont mostanában ez nem jellemző rám, de nem is baj. :)
A magzat mozgásával kapcsolatosan. Nálunk úgy volt most hogy tegnap és tegnapelőtt nagyon aktív volt viszont ma nagyon lusta. :) De az a lényeg, hogy minden nap azért éreznünk kell a mozgását a babának. Ezzel nincs is gond, de nem mindig egyforma ez tény.
Babett, akkor ne aggódj. Pihenj sokat. Végül is csak akkor veszélyes ha tartósan megmarad és nem javul sőt még romlik is. Biztos minden rendben van ha az orvos azt mondja. 😊
Nekem is volt hogy nem mozdultak egész nap. Elvileg ez is teljesen normális. Én azt olvastam hogy ha 2 nap sem érzed a mozgást akkor kell orvoshoz menni. Azt én is észre vettem hogy az időjárás is hát rájuk. Na és a csoki, attól nagyon be tudnak ám indulni. 😄
Valamiért mi is decemberre számítunk, hogy megérkeznek a lányok, majd kiderül, de szeretném minél tovább húzni ha lehet.
Amit érzel a gyomrodban nekem már jó rég óta jelen van, mostanában persze tud rosszabb lenni. Az orvos a kis adagokban több étkezést javasolja. Ha bal oldalt fekszel az is segít,valamint a fejed legalább 10 cm-el magasabban legyen ha fekszel mint a tested. Nekem sokat segített,egy ideje dupla párnán alszom. Ez amúgy normális. Ahogy a méh megnőtt és a babák is, nyomják a gyomrot ami így olyan mintha kisebb lenne. Remélem tudtam kicsit segíteni. Kitartás. 😉
Köszi a gyors választ! :-)
A vizesedést már említettem az orvosnak, de mivel 100/60 as a legmagasabb mért vérnyomásom, a melegre és a kevés pihenésre fogja.
A mozgást pedig azért kérdeztem mert pár napja nem olyan aktív a nagy legény. Volt 1 nap amikor csak este jelentkezett be. Bár itt most nagyon szélsőséges az időjárás, nagyon sokszor és sokat esik, közben meg 32 fok van. Remélem nálunk is visszaáll a rendszer.
Igen, nagyon repül az idő, de én nem is bánom, én már várom hogy megszülessen, nem lenne baj ha decemberbe kibújna a kislányom lehetőleg Karácsony előtt még. Nem szeretném a Karácsonyt a kórházban tölteni meg nem szeretném azt se ha nagy hassal kéne ünnepelnem. 37. hétre kibújhat, az már nem olyan korai nem? Úgy képzelném el hogy Karácsonyra már itthon lennénk a babával, de jó és szép lenne! :) Legszebb születésnapi ajándékom lenne hiszen én Karácsony előtt 1 nappal születtem. :))
Nektek van olyan hogy fent érzitek a kaját a torkotokban? Engem állandóan ez kínoz és mindig vigyáznom kell hogyan mozdulok, mert feljön vagy ki akar jönni. Állandóan ez van, annyira rossz érzés! És hányingerem is van emiatt gyakran.
Szia. Nagyon repül az idő. Mi akkor szembesültünk vele, mikor a bútort voltunk megrendelni. Akár 10 hét is lehet mire ide ér, és hát 35 hetesen már akár jöhetnek is az ikrek. 😄 Persze azért remélem hogy jó sokáig húzzuk majd.
Akkor ott teljesen bulis a cukorteszt. Sokkal kellemesebb mint cukros vizet inni, az már biztos. A vizesedéssel vigyázz. Ha nem érzed jól magad akkor inkább keresd fel az orvosod. A családunkban sajnos van ebből származó rossz tapasztalat, de nem szeretnélek megilyeszteni.
A babák mozgását én szinte folyamatosan érzem. Csak 1-1 óra marad ki a nap folyamán párszor, gondolom akkor alszanak. Viszonylag ugyan abban az időben érzem őket, de vannak lustább napjaik is. 😊
Minden jót neked.🌸
Sziasztok!
Jó olvasni, hogy mindenki jól van. :-) Mi még gyakorlatilag semmit nem vettünk, fel se fogtuk, hogy repül az idő. Nem rég eszméltünk.
Én ülni speciel bírok, állni és sétálni már nem annyira, fulladok és vizesedek.
A cukorterhelés itt teljesen más. Nekem kell elmenjek reggelizni valahova. Annyi, hogy megmondták mi az amit jó ha eszek. A cukros vizet még otthon próbáltam, amikor nem akart sikerülni a baba, ez jobb élmény volt.
Nálatok rendszeres a baba mozgása, mondjuk nagyjából minden nap ugyanúgy, ugyanolyan időben mozog?
Kitartás mindenkinek :-)
Mokuspocok, biztos szörnyű lehetett. Engem is hasonlóakkal riogattak, de már álmom az eget hogy így alakult és itt járok terhesgondozásra Németországban. Nagyon meglepődtem rajta, amikor egy gyógyszeres üvegből kiöntötték a feketeribizlilére hasonlító valamit. Nem volt egy picit sem túl édes. Pedig én is attól féltem hogy majd visszajön a tömény cukros lötyi...
Biztos nálatok is minden rendben lesz. 😊
Mi is vettünk néhány kisruhát, és holnap jön a csomag hugomtól. Már alig várom. Rengeteg mindent kapunk, persze még kellesz venni sok mindent, de így legalább látom hogy mi kell még.
Védőnőm továbbra sincs. Még nem érzem a hiányát, bár szülés után már biztos más lesz. Tök jó hogy ilyen jó fej védőnőket fogtál ki. 😉
Sziasztok,
Én ma voltam a cukorterhelésen. Ez valami botrány volt. Egy kétdecis pohárba tették bele az egy csomóba összeállt cuccot. Valamennyire összetörték kanállal, de az kb semmit sem ért. Úgyhogy az összeállt darabokat, mint a cukorkát, magában kellett elrágnom. A végéte már a hányás kerülgetett.
Vihettem én a citromot magammal, meg sem kérdezték, de esély sem volt rá hogy beletegyük.
Örülök aentt hogy jók az eredmények, nekem holnap lesz meg.
Nekem üj védőnőm van,kapásból kettő is, most költöztünk új helyre,csütörtökön megyek hozzá. Telefonban már beszéltünk, jó fejnek tűnik. Azért kettő mert, elég nagy a területük és hosszú szabi alatt helyettesítéskor a másik jön-megy. Az egyiknél már voltam, nagyon jó fej. A másik is annak tűnik telefonban.
A régit meg elküldtem a pi..ba, úgy megharagudzam rá, kicsit messzire ment.
Én most ruhákat kezdtem venni, amnyira cukik :) Már úgy várjuk hogy itt legyen :)
FeketeBoszorka, ilyenek ezek a védőnők, főleg ha egy idősebb hölgyet fogsz ki. Eleinte azért biztos fog látogatni, de nem hiszem hogy túl sokat megy majd. Kitartás. 😉
A lényeg hogy jól vagytok. Jó szórakozást a bébiholmi vásárláshoz. 😊
Én is megvagyok. Én meg szerdán megyek a védőnőhöz. Gondolom megint leméri a súlyomat meg megnézi a babám szivhangját. Mondjuk fölöslegesnek találom azt hogy menjek oda...nem értem minek ilyenkor járni meg azt se értem hogy miért akarja megint megnézni hogy hol lakunk. Hiszen egyszer már volt nálunk, akkor meg minek jön addig amig nem születik meg a baba?? Számomra ez érthetetlen. Remélem, nem fog túl sűrűn jönni ha meglesz a babám. Ha valamit nem tudok, oké megkérdem, de nem szeretném hogy gyakoriak legyenek a látogatások, szeretnék a babámmal lenni meg a férjemmel nyugodtan.
Pénteken úgy néz ki hogy megyünk nagymamámhoz, ő egy másik városban lakik ahonnét én ideköltöztem a férjemhez és néha meg szoktuk látogatni. Anyukám hagyott nekünk pénzt meg én is eladtam egy szekrényt amit hozzáteszünk a pénzhez és megvesszük a nagyobb dolgokat a kislányunknak! :) Úgyhogy én be fogom pótolni a hétvégén remélhetőleg a kimozdulást, elég volt már a sok fekvésből! Már alig várom! Ott fogunk vásárolni mert szép és olcsó minden, pl. kiságy, babakocsi...stb.stb.
Szia! :)
Én megvagyok, köszönöm! ☺
Ti?
Én pont holnap megyek a cukorterhelésre, kíváncsi vagyok, hogy fogom majd viselni a dolgot.
Kicsit étvágytalan vagyok, küzdök az evéssel, de lehet ezt kicsit lelki gondok okozzák deee igyekszem pozitív lenni és jól érezni magam! :)
Sziasztok.
Hogy vagytok? Az ülés már nekem sem megy. Úgy tud fájni tőle a lapockám környékén, hogy az valami katasztrófa. Én is inkább jövök-megyek, ha elfáradok akkor pedig fekvés. Ki én is ritkán megyek. Igazából nem zavarna hogy egyedül menjek ki, de sajnos előfordul még hogy leesik a vérnyomásom, és nem szeretnék út közben rosszul lenni.
Ma megkaptam a cukorteszt eredményét is, szerencsére tökéletes lett. 😊 Örülök neki nagyon. Viszont vashiányom van, úgyhogy mától megy a vas is a magnézium mellé.
Az ücsörgés már nekem sem megy hosszú távon, főleg az ebédet nem tudom végig ülni rendesen.
Én is szívesen mászkálnék mindenfele, de le kellett tennem a kerékpárt most már és a nagymamám autója van nálam, amit meg félek vezetni. 😦
Ahogy telik az idő, egyre nehezebben megy majd minden de annyira várom már, hogy láthassam, a kezembe vehessen, ölelhessem, hogy mindez feledésbe merül. ♡
Kedves Lollipops!
Ne aggódj, biztos találsz majd valami elfoglaltságot. Én egész idő alatt itthon vagyok, mindig találok valamit, nem szoktam unatkozni. Egyre viszont figyelni kell, hogy egy helyben túl sokat nem jó ülni, én néha érzem, hogy már sok és akkor felállok, járok egyet. Mondjuk a szabadba is szivesebben mennék ki gyakrabban, csak nincs kivel, mert férjemmel csak ritkán lehet...mindig fáradt a munka után meg nincs kedve...stb.stb. Egyedül meg nekem nincs kedvem. Jobb lesz majd ha megszületik a baba ebben biztos vagyok. Sokat fogok vele sétálgatni, tolni a babakocsit. :) Az már úgy másabb lesz azért! :)
Nekem az a baj, hogy a környezetemben csak olyan barátaim voltak akikkel inkább a bulizás ment inkább, ezek meg most nem kellenek és ezért hát nincs mit tennem, begubóztam. :) De jól esik már a pihenés. Főleg most a végefelé már. Nekem is most már el kezdett fájni néha a derekam amúgy. Amikor ülök hát vagy 5 párna van a hátam mögött hogy nagyjából kényelmes legyen...de mondjuk az ágy is olyan, hát nincs más megoldás. :(
Sziasztok!
Kicsit elmaradoztam, próbálok kikapcsolni meg pihenni. :)
Lollipops, már èn sem utazom sehová sem. Igaz, nálunk 9-10 óra volt az út. Hidd el, nektek most így a legjobb.
A védőnők pedig kicsit valahogy mindent drasztikusabban fognak fel. Olyanokat tudnak sokszor kreálni, hogy csak les az ember lánya.
Az uh a te megnyugtatásodra is szolgál majd és hidd el, hogy semmi baj nem lesz. Ne stresszelj rá. Ha teheted, akkor vásárolgass, pihenj sokat és csinàld azt, amire eddig nem volt időd! :)
Jó lesz, meglásd! :)
Szia Lollipops. Ne aggódj, biztos minden rendben lesz. 😊 Az utazás tényleg nem tesz jót ilyenkor. A két hónap hamar elrepül. Én első perctől itthon vagyok, a munkáltatóm rögtön " védelem alá vett" mert veszélyes lett volna dolgoznom. Használd ki az időt egy kis pihenésre és babás dolgokra. 😉 Hamar el fog telni az idő.
Az extra ultrahang miatt se aggódj. Megnézik hogy minden rendben van e és megnyugszol te is és ők is. Biztos vagyok benne hogy nem vészes a helyzet, akkor már rögtön kezelésbe vettek volna. A lényeg hogy ne stresszelj. 😊
@nett es Feketeboszorka, koszonom szepen! en is gratulalok a ti kislanyaitokhoz!!! eljenek a kiscsajok :)
hat a szuper boldogsag mult het csutortoktol eddig tartott. Most voltam vedononel. 2 napja nagyon faj a derekam meg picit a hasam, azt mondta ezek mar mini mehosszehuzodasok is lehetnek akar. Mehszaj viszont jol zart. Igy kiirt a szulesi szabadsagig. Amugy december 15-en mentem volna szulesi szabira de igy oktober 10-tol kiirt. Amugy mar hetfotol ki akart irni. Sok az utazasi idom a munkaba 1.20 perc egy ut vagyis 2.40 perc naponta. Ez nagyon nem tettszett neki mar augusztusban se. Hat en teljesen kivagyok. Szeretem a munkam, jo csapatban vagyok, megvan a rendszerem es mi a fenet fogok csinalni plusz 2 honapig? el se tudom kepzelni, mar a december 15-tol is rettegtem... na mindegy nincs mit tenni. A masik azt mondta a vedono hogy az uh jelentesen az van hogy az egyik venam lent a meh fele nem mukodik tul jol igy kevesebb mindent szallit a babanak. Igy oktober 15-ere extra uh vizsgalatra kell mennem hogy rendben novekszik-e. Az okes hogy faj a derekam, hogy nem alszom es meg akkor majd azt is kibirom hogy elobb kell szulesi szabira menni, de azt viszont nem birnam ki ha a baba nem jol novekedne. Az uh orvos ezt nekunk nem mondta, igy arra gondoltam hogy az o szemevel lehet hogy ez nem is olyan katasztrofa csak esetleg a vedono tul ovatos. Az uhs orvos azt mondta minden rendben a babaval es teljesen kozepes meretu nem tul kicsi nem tul nagy :) Na jo biztos minden rendben lesz :)
Köszönöm. Nekem lehet azért kellett korábban mert van a családban cukorbeteg, így nagyobb az esély hogy kialakulhat ilyen probléma.
Az öltözködés az nálunk is külön akrobata mutatvány a körömvágasról meg ne is beszéljünk. 😄 Ma már az orvos is megjegyezte hogy már nehezebben megy a mozgás. Hát mondom vettem észre. 😂 Én is jobban szeretem ezt az időt, de be kell szereznem egy pocakmelegítőt mert néha már érzem hogy elkellne. Ma reggel sem volt csak 10 fok.
Örülök hogy minden rendben van a babáiddal! :)
Én erre a cukorvizsgálatra majd a 27. héten megyek, védőnőm mondta hogy akkor menjek. Úgyhogy az még odébb van.
Az őszi időnek én is nagyon örülök mert én nem bírtam sose a nyarat, a meleget mert nehezen kapok olyankor levegőt meg nem bírom és nem szeretem. A nyarat utálom a legjobban! Alig vártam már hogy végre ősz legyen! Bent a lakásban már érezni hogy jobb az idő, most pont jó. Amióta meg ilyen őszre fordult az idő még sajnos kint a szabadban nem voltam. De már várom hogy felvegyem az őszi ruháimat. Itthon most vettem fel először zoknit a lábamra és állva már nem bírtam felvenni a hasamtól. :) Leültem a földre és úgy tudtam felvenni.
Üdv a lányos csapatban. Gratulálok nektek. 😊
Mozgás nálunk is rég óta van, a rúgások egyre erősebbek és lassan már azt is meg tudom különböztetni hogy mikor rúg egy és mikor kettő. Eddig elég nehéz volt. A mindketten beindulnak, úgy hullámzik a hasam mint a tenger. 😄
Mi a babakocsit augusztus elején megvettük. A bútort hétfőn rendeltük meg, 6-10 hét míg megérkezik, szóval még jó is hogy nem hagytuk későbbre. Vettünk már ágyneműt és pár babaruhát is, meg sok mindent kapunk. Most várom a csomag egyik részét hogy lássam mi van és mit kell még beszerezni. Imádom ezt a babaholmi beszerzést. Apa is be van zsongva teljesen. Legszívesebben már rakná össze a bútort. 😄 Mi 24+2 vagyunk ma, holnap reggel meg is látogatjuk a doktornénit.
Gratulálok a kislányodhoz!
Nekem is kislányom lesz. Már régóta érzem a mozgását. Rúgásait pedig a 19. héttől érzem pluszban. Van amikor lustább meg gyengébb és van amikor meg erősebb. Mi is már az apróságok nagy részét megvettük és már csak a nagyobb dolgok hiányoznak. A nagyobb dolgokat mi október környékén kezdjük megvenni neki. Mi jelenleg 24 hetesek 3 naposak vagyunk.
Én még egyelőre rosszul vagyok a gondolattól is, amikor az ember közelít akárcsak a mosógép vahy valami más felé, ami az "enyém" 😅 vagyis az én felségterületem ☺
Akkor dobok el mindent amikor összegörnyedek akkorát görcsölök, na akkor összefo..som magam az ijedtségtől hirtelen ☺
Ma már nem volt olyan rossz. Viszont reggelre szemmel láthatóan nőtt a pocakom. Ezt szenvedtem az éjjel piszkosul. Olyan hihetetlen. Eddig szép lassan észrevétlen növögetett, de ez, hát ez megviselt.
Irj majd mi volt a dokinál. ☺
Aentt, pihenj, sokat és nem fognak kibújni hamarabb. Én a kórházban két ikres kismamával voltam bent pont, mindkettőnél volt némi ijedelem a 26.héten,mesélték. Meg úgy általában mindenki, szerintem ez az idòszak valami meghatározó, tényleg 😊
De egyikük már a 36.héten járt azóta, és eszük ágában sem volt kijönni 😊 Sok-sok pihenés. Nektek főleg! És magnézium ☺ már ha használ.
Nekem teljesen lent van a baba és keresztben, szinte rajta fekszik mindenen 😩☺ nekem még a séta is komoly kihívás,mert egyből úgy érzem, hogy "minden" kijön mindjárt ha még kettőt lépek, úgyhogy ismerős miről beszélsz😅