2017 újév körüli, januári babák (beszélgetés)
Sziasztok,
Huha, fokozodik a harci helyzet mindenkinel ugy latom. Izgalmas idoszak ele nezunk mostmar.
D ez igy a jo.
Nalunk olyan listat adtak hogy mi kell a korhazba baba-mama reszere, hogy csak pislog az ember. En a felet viszem kb annak a sok hulyesegnek. Viszek 56-os ruhat, pelust egy kis csomaggal, pici kiszerelesu popsikremet, pledet, meg a polyat. Popsitorlo kendot nem engednek a korhazban jasznalni, ott vizzel kell mosogatni. Meg mellszivot sem lehhet, csak sutyiban. Textilpelust is viszek parat. Wc-re eldobhato boritot, meg pelenkazo alatetet. Kis kesztyut, sapit, Melltartobetetet stb. Megiscsak egymas utan rakosgatjak ott a babakat, en meg igenis finnyas vagyok.
Nekem is kell meg eldobhato bugyi, meg plusz haloing.
A ctg-m egesz jo lett, de fokozodik a helyzet. Ejjelente ugy gorcsolok, hogy ajjajjajjj :)
FeketeBoszorka, nem lesz semmi gond. Nyugodj meg. Keszul a szervezet, ez termeszetes. Nekem egy nap vagy 3x minimum csuklik. Olyan fura meg mindig. A baba mar kifejlodott, kizarolag hizik, nem lesz mar semmi baja.
Babett, ma mar en is ulve foztem, hat rohejes volt. Edzembe jutottal egybol :)
@entt, hajraaa :) Bizti elindulnak a csajok :)
Eperke, akkor ez mar joslo lehetett?
Nekem azt mondtak a korhazban, hogyha esetleg elmenne a nyakdugo, nem kell panikolni, mert az meg nem jelenti a szules automatikus beindulasat. Dehat ahogy magam ismerem, tuti hogy full panik, azt se fogom tudni merre vagyok arccal elore :)
Udv Pottom.
Hajra mindenkinek!!! :)
Sziasztok!
Kicsit most jobb passzban vagyok, de persze akkor leszek majd a legnyugodtabb amikor túl leszek a szülésen és minden rendben lesz a babával és velem is, egy kő fog leesni a szívemről. Utána már annyira nem fogok parázni szerintem mert ott lesz nekem ő és nagyon vigyázni fogok rá, csak lenne a kezemben már!
Nem tudom, hogy amiatt kéne-e aggódnom hogy néha előfordul hogy rózsaszín a wc papír...meg néha érzek nagyon enyhén méh húzódásokat. Lehet ez tágulásos vérzés és el kezdett nyílni a méhszáj?
Babám is eléggé gyengén és ritkán mozgott ma és eddig egyszer csuklott ma, az is ritkult.
Én is el kezdtem előkészíteni a kórházi csomagot, de még nem a bőröndbe tettem csak úgy elő szedtem pl. a baba cuccait: én mindhárom méretből viszek: 50-est, 56-os és 62-esből is: body, rugi, kesztyű, sapka, pólya, takaró...ilyeneket nagyjából. Papucsból magamnak csak egyet viszek. Hálóing eddig egy van, még azt venni kéne legalább egyet. Betét is van meg melltartóbetét is, de ki tudja hogy elég lesz-e a vastagsága. Kell még bugyi is.
Na most megyek vacsorázni mert hazaért a férjem!
Hát a kórházi csomagot illetően én is vacilláltam, de itt azt mondták h semmit ne vigyek, csak amiben elhozzuk. Ezért hát raktam be 3 bodyt, 2 rugit , takarót, zoknit, kesztyűt 2 váltást, hosszú nadrágot és pólót. 2 textilpelust. 😀
az a baj, hogy nem tudom én se. Bár nálunk a meleg sokat könnyít
Nálunk jövő szerdán nézik a mehszajam. Baromi kíváncsi vagyok és közben rettegek h fájni fog, úgy h hétében belül szülés. Jó nagy hülye vagyok.😂
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a drukkot!
Jelenleg leálltak a fájások, tegnap este óta egy sincs, szóval lehet elhúzódik ez még. Eredetileg Január 1 az idöpont, majd látjuk, hogy alakul.
Babett: Van itt minden keményedés és görcs is. A görcs ilyen menstruációs jellegü, erös, ami periodikus, valamint a derekamban folytonos erös fájdalom. De abszolut tolerálható lélegzéssel és egy simogató férjjel :D A meleg zuhany is segített valamennyit. De mostanra elmúlt nem tudom mikor jön majd újra.
Feketeboszorka: Szerintem is próbálj meg ellazulni és a babádra koncentrálni, zárj ki minden mást, hidd el érzi ö azt, hogy mennyire szereted, csak pozitívan, nem lesz semmi baj!!! :)
@entt: huuu 2 hét az már szinte semmi! Remélem hamar túllendülsz a fertözesen!
Hogy álltok a kórházi csomaggal? Èn a babaruhák mennyiségén vacilláltam.. alig pakoltam elöször valamit most meg egy kisböröndnyi cucc lett mindennel együtt... de inkább több legyen, mint, hogy hiányozzon valami.
Az utóbbi 2 napban a kezem meg az ujjaim elkezdtek eléggé dagadni, meg az ujjaim töve fáj. Remélem ez normális ilyenkor. Sok vizet iszok, bízm benne, hogy az segít. A lábam is dagad kicsit.
Jön a hó is, most már igazán sötét van, remélem a szülésig nem érkezik meg nagyon a szokásos svéd tél..
Pottom_14 üdv. közöttünk :)
Huhú, szépen lassan tényleg elkezdődik 😊 Hihetetlen! Nálunk van meg 5-6 hét elviekben, de én már most nem bírom úgy a gyűrődést. Bár székről főzök 😁
Én is mindenkinek kitartást kívánok, és írjatok. Marcellal várjuk a fejleményeket. 😉
Sziasztok!
Uj tag vagyok. Orulok hogy megtalaltam ezt a forumot, pont ilyet kerestem, ahol megoszthatjuk egymassal a gondolatainkat, erzeseinket, aggodalmainkat..
Ma vagyunk 33+4, Januar 24re vagyunk kiirva hivatalosan, habar a babam 2 hettel nagyobb a koranal igy azzal engedtek utnak a legutobb is hogy Januar elejetol barmikor varhatjuk az erkezeset. Csaszarosok leszunk, sajnos a szemem annyira gyenge hogy nem merik megkockaztatni a termeszetes szulesz attol tartvan hogy megvakulok. Na de banja kanya, a lenyeg hogy Balint babaval minden rendben legyen.
Ti hogy vagytok? Mindenkivel minden rendben?
Sziasztok.
Eperke, hu izgalom a tetőfokon, már biztos nincs sok hátra. Kitartás.
FeketeBoszorka, nyugodj meg minden rendben lesz. Ilyenkor a végén már minden teljesen kell engedni és csak a babára koncentrálni. Meditálj kicsit, az jót tesz. Vonuljon félre, zenét biztos találsz ami megnyugtat és próbálj kikapcsolni. A babád tudja hogy mindent érte teszel, beszélgess vele.
Az események nálunk is zajlanak. 2 hetet kaptunk még, ha addig nem indulnak el a csajok, akkor elindítják őket. Én azért bízom benne hogy maguktól akarnak majd jönni. A méhszáj nálam is picit rövidebb és azt mondták nyílni is kezdek, de pontos adatokat nem tudok. Most ráadásul összeszedtem valami fertőzést is, ami nem vészes de azért én is aggódom kicsit. Lélekben próbálok a szülésre készülni.
Minden jót lányok, várom a híreket és csodás szülést mindenkinek. 😊
De szuper, ennek nagyon örülök! Mikorra is vagy kiírva? Ezek az összehúzódások görcs jellegűek, vagy keményedés?
Bocsi, csak kíváncsi vagyok mi várható :-)
Sziasztok!
Közeledik az idő most már, nem sok van hátra hogy megszülessenek a babáink.
Ki van kiírva legkorábban?
Persze korántsem igaz hogy a sorrend az úgy is lesz, nagyon sok minden befolyásolhatja plusz a babák döntenek!
Sajnos nálam elég sok a zűr és stressz mostanában itthon minden téren és most még jobban félteni kezdtem a babámat hogy vajon egészséges lesz-e??? :( Sajnos mindennek ő issza meg a levét ezért se bánnám már ha a világra jönne szegény mert úgy már rendben lenne minden meg én is nyugodt lennék hogy a sok "rossz dolog" amiken ő is keresztül ment rajtam keresztül...ki tudja hogy rá ez milyen kihatással volt. :( Tehát most nekem a legkevesebb az, hogy mennyire fog fájni a szülés. :((( Pedig mindig mindenki ettől fél általában a legjobban főleg az első babások, de nálam más félelmek vannak és nem tudom hogyan "imádkozzak" hogy hatása legyen annak hogy kapjam meg a babámat egészségesen és változzon jobb irányba az életem és legyünk boldogak végre egyszer és mindenkorra, annyira félek most! :(
Olyan érzésem van, hogy kb. 2 hét múlva azaz 37 és fél hetesen fog születni a kislányom, nem is tudom honnan jön ez a megérzés, valahol nagyon mélyről...tudom hogy időben rendben vagyunk már ekkor, csak azt szeretném hogy mindketten túl éljük és mind ketten egészségesek legyünk a szülés után és jobb irányba forduljon az életünk, ennyit kérnék, semmi többet! :(((
Elnézést hogy ha túl érzelgős voltam, amúgy is eléggé érzékeny vagyok mostanában a "hormonok" miatt - nem tudom hogy nálatok is előjön-e hasonló, de ami meg most jött ki rajtam az nem a hormonoktól jött ki hanem valahonnan máshonnan, de nem tudom honnan...tisztára bedepiztem vagy nem is tudom, mi van, sok minden történt és olyan egyedül érzem magamat és vágyom arra hogy boldog lehessek. :(
Sziasztok,
Engem napok ota nem enged tabletrol belepni az oldal.A multkor is ez volt. Vagy 6x probalom, es ugyanugy visszadob a felhaszn/jelszo mezobe mintha semmit sem csinalnek es ilyenkor feladom.
Most meg elsore. Kk erti ezt...
Eperke,huha, tok izgi ☺
En is nagyon szenvedek, nem tudom mi lesz ebbol, de erzem hogy nagyon nem fogjuk tartani az eredeti idopontot, sot, a korabbit sem. A ferjem is mar kezd tyukanyoskodni, o is erzi hogy nem viccelek. Egyedul ,mar nem megyek sehova.
Izgulunk nagyon, varjuk a hireket.
Nagyon szuper hogy visszafordult a babod, akkor legalabb ez rendezodott.
Majd irj hogy mi a helyzet 😊 Megy a drukk ☺
Meg termeszetesen mindenkinek! :)
Sziasztok Csajok!
Ki hogy van? Mi újság Veletek?
Velem nagyjából minden ok, tegnap este voltunk bent a klinikán mert már 2 napja elég erös összehüzódásokat érzek. A baba jól van, fejjel lefelé juhúúú szóval nem kell mennem csütörtökön a másik ultrahangra. Viszont a gép is erös összehúzódásokat mért, szóval megnézték a méhszájamat is 2,5 cm-re rövidült a méhnyak valamint 1,5 cm-re kinyílt a méhszájam. A vizsgálat után meg is ijedtem mert véreztem, itthon is még kicsit hiába volt gyengéd a doki, de azt mondták ez normális a vizsgálat után. Hát remélem, amúgy mára elmúlt. Amúgy a klinika szuperjó (le is kopogom) örülök, hogy öket választottuk.
Most az van, hogy bámikor jöhet a baba, szóval próbálom az utolsó simításokat végezni börönd ügyben...és pihenek
@entt: szep sulyuak a babaid! ☺
Mokuspocok: mi is gondolkoztunk a koldokzsinor levetelen. Itt viszont csak ugy veszik le hogy elteszik egy bankba es barkinek felhasznaljak, tehat nem a mi gyerekunknek hasznalna. De lehet igy is megcsinaltatjuk.
Babett: en is azt javaslom hogy kezdj el takaritani. Igy szepen folyamatosan be tudod osztani es pihenni is tudsz kozben. Szerintem se hagyd kesobbre. Nem tudod hogy erzed majd magad es azt se tudod biztosan mikor erkezik (lehet elobb jon).
Nekem is meg kell csinalni par dolgot. Holnap jon Anyukam majd segit a ferjemmel.
Sziasztok!
Jó tudni, hogy ti is egy véleményen vagytok velem ezzel a forgatással kapcsolatban. Megnyugodtam, azt mondták semmi olyat nem csinálnak amit nem akarok. Csütörtökön kiderül mi a helyzet.
A szüleim jönnek nemsokára anyukám takarít majd kicsit de én nem tervezek nagytakarítást. Függönyöket Svédországban senki nem használ,(ami eléggé fura volt eleinte...) szönyegünk nincs nagyon szóval alap dolgokat kell csak csinálni. A kisruhák és minden egyéb pedig kimosva, elpakolva ;) Olyan izgalmas idöszak ez szerintem :)
Nektek is megváltozott egy ideje a baba mozgása? Nekem már nem nagyon rugdos csak nagyon ritkán, inkább olyen nyújtózkodó mozgásokat érzek, meg kinyomja magát lassan itt-ott. Gondolom nincs már neki sok helye.
Feketeboszorka örülök, hogy minden ok!
Köszönöm, minden rendben van velem. Most rózsaszínezés nem volt de néha enyhén szokott fájdogálni alul a hasam meg tegnap elég sokat keményedtem. Plusz most még az is jött rá hogy óriási hangulatingadozásaim vannak: nagyon könnyen pityergek minden apróságon meg ilyenek és utána jut eszembe hogy biztos a hormonváltozások csinálják ezt velem.
Legalább történik már valami a nagy várakozásban. :)
Egyre izgalmasabb az egész.
Szia!
Remélem minden rendben és jobban vagy!
Nálunk itt sajna nincs lehetőség erre, pedig szerettük volna.
Én is kérdeznék csajok. Ti mikor csináljátok a nagytakarítást? Most még elememben vagyok de félek, h korán lenne még. 34 hétben vagyunk. Csak ma hozzák az agyat meg a pelenkázót es gondoltam akkor neki állok a függönyöknek, stb.....
Igen, lehetséges, hogy nem nyilatkozhatnak a köldökzsinór helyzetéről. Mert úgysem hiszem el én sem, hogy pont az nem látszik. Na mindegy.
Jaaj, Anett kitartás. Meg mostmár mindenkinek.
A baba megfordítását én sem engedném. De nem is hozták fel opciónak, hanem csak a császár. Mivel van oka a nem-befordulásnak, és ha teszem azt, pont az hogy rövid mondjum a zsinór, és megfordítják, és baj történik, akkor mit csinálnak. Mossák kezeikez. Na nem. Soha.
Lányok, Ti levetetitek a köldökzsinórvért/őssejteket? Mi le akartuk, de közbejött egy csomó dolog, na meg árajánlat amit kiküldtek rá, hát finoman szólva nem pénztárcabarát, így elvetettük ezt a lehetőséget most.
Sziasztok.
Örülök hogy mindenki jól van. Csak így tovább. 😉
Nálunk kedden megvolt a pánik. A rendelőből kórházba küldtek. Rövidül a méhnyak és kezdek nyílni, de szerencsére még nem találták vészesnek, így haza engedtek. Itthon viszont szigorú fekvés van. Még 2 hetet kellene kibírnunk. A babák egyébként jól vannak , közel 2300g mind a kettő és utolérték egymást, alig pár gramm a különbség. Jól fejlettek, majd egy héttel előrébb járnak a koruknál.
Mensi szerű fájásaim nekem is vannak és ha felállok akkor nagyon érzem hogy feszítenek szét. Mind a kettő fejvégű, az egyik buksi már beékelődve szinte startra kész , eddig természetes szülés van tervben, de hétfőn kiderül mi lesz. Azt hiszem már közel vagyunk a végéhez, amit nem is bánnák, mert néha már létezni is nehéz ekkora pocakkal.
Köszi mindenkinek a választ!
Pihenek természetesen. Én arra gondoltam hogy lehet hogy kezd nyílni a méhszáj szép lassacskán vagy esetleg a tegnap esti vizsgálat is okozhatta mert ilyenkor már érzékenyebbek vagyunk ott ugyebár.
Szerintem jól tetted, hogy nem mentél vele. Én se tenném, ráadásul nagyon ritkán sikerül. A baba és a biztonságod a legfontosabb.
Én nagyon érzem, hogy fejjel van. Esténként borda számolás van, majdnem a cicimet rugdossa. 😀
Ha nagyon aktív, tényleg lehet hogy épp befordult. Nálunk is az volt, azt hittem szétszakít a pici.