2017 újév körüli, januári babák (beszélgetés)
Igen, ahogy mondjátok, nekem is átfutott mostanában egyre többször már a fejemeb, hogy itt lesz egy picike kis emberke, aki tőlem fog függeni.
Nekünk is első baba lesz, kb fél évre rá sikerült némi segítséggel összehozni, onnantól számítva, hogy akkor kimondtuk, hogy jöhet.
De ugyanakkor olyan magyon egyelőre nem tartok tőle, mert én a korábbi években maximálisan kibabáztam magam a rokonok, ismerősök babáin, ìgy most úgy érzem hogy el fogok boldogulni vele, és az ösztöneim szerint cselekedni majd, aztán lehet hogy amikor meg itt lesz majd hirtelen betojok, hogy ezt már nem lehet visszaadni, mint az ismerősökét :D
De egyelőre bízok magamban (bár egy kicsit nagyképűen hangzik :) )
Nekem így, hogy felvázolta a doki hogy császár a farfekvés miatt, nem nagyon gondolkodom rajta. Ez van és kész. Első babát em engednek farosan megszületni normálban, még ha manapság már ezt is azt mondják hogy lehet.
Nekem azóta sem sikerült még mindent beszereznem, sokminden közbejött mindig, jövö héten megyek még a babának takarót, plédet, matracra lepedőt venni, neki már csak ezek hiányoznak par apróság, nekem hálóinget, mama bugyit, ilyesmit. A bugyiból azt sem tudom mekkorát kellene venni. A császár miatt magas derekú kell majd, de azt sem akarom hogy össze-vissza mozogjon a betét is benne majd.
Hozzám is jön a védőnő jövőhéten, de már úgy unom. Ki nem állhatom, hasznomra nincs, csak csesztet. Új építésű lakásban lakunk, de még ebbe is beleköt.
Sziasztok, jol eltuntem csak nem volt internetem a laptopon. A telefonon meg nem engedett belepni, de olvasni tudtalak titeket, ahhoz nem kell belepni. Jo hogy mindenki jol van esetleg kissebb problemakkal.
Mi is jol vagyunk. Mostanra mar megszoktam hogy otthon vagyok ☺ kimostam az ujszulott es 1 honapos ruhakat, meg torolkozot, takarot, meg minden ilyesmit a babanak. Az o cuccai ossze vannak pakolva. Magamnak meg par dolgot be kell szerezzek pizsamat meg gyogyszertari dolgokat es aztan magamnak pakolok legkesobb az is kesz jovo heten.
Mi ma vagyunk 32 het 3 naposak jovo csutortokon megyunk uhra. Mar varom hogy megtudjam hogy mekkora es hogy ujra lassuk 😍
Nekem annyi bajom van hogy nagyon nem alszom jol es van hogy eg a gyomrom. De mas problemam nincs. Jarok kineziologushoz a hatamal, 10 alkalmat irt fel a szuleszno. Most mondjuk nem faj a hatam csak ugy megelozesre megyek.
Egyetertek nekem is meg neha mindig hihetetlen. Mi masfel evet vartunk tehat nem rogton jott de azert nem is evek mulva. Es nagyon hamar elszaltak ezek a honapok es par het es itt van. Es igen felelosek leszunk egy ici pici lenyert aki rajtunk mulik, neha be is tojok 😀 amugy komolyan... szerencserere a ferjem szuper apuka lesz, ert nagyon a gyerekek nyelven, halal nyugodt, es sokmindent tud a babakrol mert kozte es a huga kozott sok ev kulonbseg volt igy gyakran o volt vele.
Ti osszepakoltatok mar? Es hogy alltok a szuleshez?
Igen, nagyon gyorsan elszaladt az idő, én is ugyanígy érzem és megmondom őszintén hogy nekem még mindig olyan hihetetlennek tűnik az egész. Első babás vagyok és régóta vártuk és mindjárt megszületik, fel se fogtam. Gondoskodnom kell majd róla, rám lesz hagyatkozva, nekem ez olyan fura. :) De jön majd minden magától biztosan.
Szerintem nem lehet "összenyomni" a babát hiszen védve van, esetleg neked lehet kényelmetlen ha úgy fekszel hogy érzed ott van valamije. Nálunk is ez szokott lenni, olyankor igyekszem másképp fészkelődni, mert valahol én is kicsit féltem őt hogy zavarja ha úgy fekszem ahogy neki nem jó, de szerintem bajt nem lehet okozni ezzel.
Mi jövőhéten szerdán megyünk nődokihoz este és jövőhéten hétfőn meg a védőnő jön át. Mondjuk sok újat nem tudok neki mondani csak megmutatom a babakocsit.
Sziasztok,
Mi ma vagyunk 32+1 hetesek. Ma voltunk dokinál, minden rendben, de egyelőre úgy néz ki hogy császárosak leszünk, mert visszafordult és faros. Bár azt mondják ez még változhat, de ilyenkor már befordulnia kellene nem vissza. Pedig 4 héttel ezelőtt már fejjel lefelé volt. Nem tudom mitől gondolta meg magát.
Nekem már sehogy sem jó feküdni, mert így hogy fordítva van, szoktam is érezni ha oldalt fekszem a kis kobakot, és félek hogy megnyomom. Így inkább a sem oldalt, sem háton, a kettő köztibem alszom, de botrány. Rommá zsibbad mindenem :)
Na meg kedvenc időtöltése a hólyagomon táncolni, na attól meg tudok veszni :)
Elmegyek pisilni, mire kezet mosok, fordulhatok vissza mert megimt kell :)
Nekem is vannak mostanábam szédüléseim, mert bár a pocakom növöget, én meg fogyok a diéta miatt. Ìgy nekem mostantól hetente nézik a babót hogy hízik-e rendesen. Egyébként teljesen rendben van vele minden. :) Nagyon sokat mocorog még mindig.
Kitartás mindenkinek, nemsokára itt vannak a pindurok :) Hihetetlen, még most kezdtük és hogy elszaladt ez a néhány hónap.
Rendes férjed van.
Bal oldalon nekem nem mindig jó aludni mert akkor nehezen kapok levegőt. Nekem régebb óta problémám az hogy néha fulladok és nehezebb levegőt vennem.
Amikor ez van akkor igényelné a tüdőm hogy szellőztessünk és tényleg időbe telik mire kitisztul a tüdőm és nem sípolok és kapok normálisan levegőt. A baj csak az, hogy az én férjemmel még ezen is vita van mert hogy ő fázik meg hogy megy a fűtés és sokat fogunk fizetni így...stb.stb. Mondom takarózzon be amíg kitisztul a tüdőm...na de mindegy. Végül többnyire az van hogy inkább szenvedek hogy elkerüljem a vitát. :(
Szia!
Örülök hogy minden rendben van Veletek!
Mi most tartunk a 32. hét 3. napján.
Érzem, hogy a babám már alig fér el a pocakomban, megváltozott a mozgása, lassabb lett meg már rúgni se nagyon szokott, inkább kinyomja magát. Kedvenc helye a jobb oldalamon van és szeret néha a bordám alá menni az néha fájdalmas. Olyankor mindig odateszem a kezemet valahogy és akkor lentebb megy.
Mostanában új tünetek jelentkeztek nálam. Pl. többször előfordult már hogy megszédültem és eléggé rosszul voltam, homályos lett minden, ekkor leültem és ittam egy kis vizet de szerintem nem sok kellett ahhoz hogy elájuljak, nehezen tértem magamhoz. Nem tudom ez mitől lehetett.
Néha olyan is előfordult már, pl. ma is hogy szúrt a szívem...Meg még ami újdonság hogy egyre gyakoribb az hogy éjszaka elzsibbad a bal kezem és bal lábam. Ilyenkor mindig át kell fordulnom a másik oldalamra és akkor elmúlik.
Nálatok vannak ilyenek?
Megtaláltam a pontos adatokat az online katalógusomban. Fejátmérö(BPD): 88mm, has-átmérö(AD): 97 mm, combcsont hossza(FL): 62 mm.
Nem nagy kicsit a fejátmérö szerintetek 33 hetes korban?
Sziasztok Lányok!
Hogy vagytok?
Velem minden rendben, egyre nehezebb a pocak, elkezdett dagadni kicsit a kezem és a lábamim, de elviselhetö...
33. hét 2. napján járunk, voltunk ultrahangon is, 2319g és 100% kisfiú :) Elvileg mindent rendben találtak, lemérték a fejét, gyomrát és a lábát is.
Több ultrahangom már nem lesz, csak a szülésnél. Már várom nagyon, hogy a karunkban tarthassuk :)
Köszönöm szépen. Nos igen, lehetséges hogy én leszek az első, bár eddig semmi jele sincs. Eddig minden zárt és olyanok az eredményeim mint augusztusban, pedig azóta már jó sokat nőttek. 😊😄
A szüléstől én is félek kicsit, de annyi nőnek megy, miért pont én lennék a kivétel. Legalábbis most ezzel nyugtatom a lelkem.
Ilyen nálam is néha elő szokott fordulni hogy kényszert érzek arra hogy a lábaimat mozdítsam, de nekem már régebb óta mióta persze terhes vagyok. Semmihez nem tudnám hasonlítani ezt a fura érzést, tehát tudom hogy mire gondolsz.
Nyújtózkodni lehet, legfeljebb neked lesz kellemetlen ha rosszul mozdulsz, de én pl. szoktam nyújtózkodni mert néha muszáj de ebből semmi gond nincs.
Sziasztok!
Köszönöm a véleményeket :) Ma délután megkaptam az oltást.
@entt: Örülök, hogy minden rendben ment az ultrahangon, teljesen jó súlyban vannak a babáid :) Az az 5 hét pedig hamar el fog már telni!
Képzeljétek milyen fura dolog jött elő nálam. Már kb. egy hónapja érzem, de az utóbbi 1-2 hétben erősödött a dolog. Este mikor már lefekszek alváshoz az egyik oldalamra akkor egyszerűen nem találom a megfelelő pozíciót a lábaimnak szinte kényszert érzek arra, hogy mindig megmozdítsam. Ès olyankor ki kell nyújtóztatnom szinte megfeszíteni, hogy jobb legyen, de nem fáj csak fura kényszeres érzés :D Nektek nem szokott véletlenül ilyen lenni, vagy csak én vagyok ilyen fura? :D
A neten inkább utánna sem nézek mert ott mindent tiltanak a kismamáknak. Pl. egyik ismerősömnek mikor ezt meséltem említette,hogy ő azt olvasta anno,hogy tilos pl. nyújtózkodni a terheseknek.... :D
Sziasztok.
Az oltásra nem tudok mit mondani, talán annyi hogy én nem adatom be. Szinte ki sem teszem a lábam, és amúgy sem emlékszem mikor voltam utoljára beteg.
Egyébként tegnap voltam UH-n, ma pedig orvosnál. Minden rendben. A becsült mérés alapján 1822 és 1906 grammosak a csajok. Nőnek mint a gomba, de a mérés sem pontos és az orvos is azt mondta hogy végül is normális. Én is jól vagyok, habár már a cipő és zoknihúzáshoz néha segítség kell. 😄 Még olyan 5 hetet kell kibírnom, aztán remélem jönnek a kincseim. 😊
Sziasztok,
Az oltásról...én személy szerint nem preferálom. Ugyanis a környezetemben csak azt látom, hogy aki beadatja magának, az utána még betegebb, mintha csak úgy simán elkapta volna valahol....úgyhogy nem.
Én amikor kismama lettem, ráadásul pont a fogantatás idejében olyan beteg voltam, egyik kollégám hozta be a munkahelyre és olyan szintű volt, hogy mindenkin végigsöpört, csak én tudtam nagyon nehezen szabadulni tőle, még a 12. héten is fuldokolva köhögtem. Szerintem én akkor olyan védettséget szereztem utána, hogy az még kitart.
Nagyon aggódtam amiatt, hogy ugye pont akkorra esett a (tervezett baba lévén, ovuteszt, stb.) fogantatás, beágyazódás, fejlődésnek indulás, hogy baj lesz, de nem lett szerencsére. Állítólag az elején még nem okoz gondot, amíg nincs köldökzsinór.
Most meg már azt csinálom, hogy aki a közelembe akar jönni, azzal közlöm, hogy semmi puszi-puszi (különben is gyerekkorom óta rühellem ha körbepuszilgattak már csak egy találkozás okán is), kézmosás meleg vízben, ha mégis valakivel kezet kell fognom (tetszik-nem tetszik az adott helyen, letojom) és kész. Nem fogdosok közös tollakat (bankban, patikában, stb.) sehol. Próbálom kerülni az ilyen szituációkból adódó fertőzéseket is. Mert sajnos az a kategória vagyok, akire elég ránézni, és megmakkan olyan beteg lesz.
Köszönöm a tippeket, aranyos vagy.
Nálunk nincs rennie, vagy én nem találtam meg. 😕 Ha minden igaz a tej es banán kombó este segít ezen a dolgon, mert csak fekvéskor jön elő, gondolom a kevés hely miatt.
De hat már nincs, mondjuk mi meg csak 29+3 hetesek vagyunk ma. 😊
Mindenkinek kitartást! Nemsokára babázunk ❤
Gyomorsav... régi jó barát... Èvek óta komoly reflux-al küzdök én is és a férjem is, erre jött rá a terhességi reflux a kezdetektöl. A gyógyszereimet nem szedhetem terhesség alatt, és úgy alapból az eddigi több mint 8 hónapot kibírtam minden gyógyszer nélkül (le is kopogom..)
Viszont az évek alatt volt idöm kísérletezni, leírok pár ötletet, hátha valamelyik segít neked is.
Lefekvés elött amikor nagyon rossz, és semmi nem használ akkor beveszek egy Rennie-t de csak este.
Ètelek amik nálam leviszik a savat szinte mindig: natúr joghurt, avokádó, lazac, körte, banán, ropi.
Cukrot évek óta nem eszek, ez is segített nekem szerintem, inni csak vizet iszok, de egyszerre csak pár kortyot, mert a savat enyhíti ugyan viszont fel is hígítja ami visszajön föleg most hogy alig van gyomrom. Viszont a napi 3 liter folyadékbevitel megvan.
A "sokszor keveset enni" elv nálam nem hoz eredményt, mindig így étkezek, mégis szenvedek.. A testtartás viszont segít, ülni egyenes háttal ülök mindig főleg, hogy nagy a has mostmár és akkor mindig jobb, aludni pedig csak a bal oldalamon alszok. (Nekem mindig is így volt a legkényelmesebb, bár tudom, hogy sokaknak nehéz mindig így aludni).
A férjemnek az alma is segít, nekem az csak ritkán. Nagyon erős és fűszeres ételeket is kerülöm.
Lehet úgy tűnik ebből, hogy alig eszek, pedig mindent megeszek, csak máshogy készítem el mint a reflux előtt.
Remélem találtok valami hasznos praktikát mindannyian, akik a gyomorsavval küzdötök. :)
Köszönöm mindenkinek a nyugtató szavait! ❤
Nagyon jól esik és megpróbálok pozitív lenni.
Ha az élet úgy hozta hogy ilyen sokára fogant meg (7 év sikertelenség után spontán) akkor úgy logikus hogy azért hozta úgy, hogy egészséges legyen.
Míg mások a szüléstől félnek, én a babámat féltem jobban.
A terhességem amúgy én eléggé jól viselem, szinte túl jól vagyok, nem vagyok fáradt, nem fáj semmim, tele vagyok energiával. Már komolyan mondom ez zavar! Várom hogy jöjjenek a jósló fájások meg fáradjak el meg ilyenek...már azért 31. hetet töltjük és meg se érzem.
Szexnél is simán megy a misszionárius póz is.
Sziasztok lányok. Kicsit eltűntek, de megvagyok és olvastalak titeket. 😊
Nálunk is minden rendben van, hétfőn megyek nagy uhra és akkor kapok időpontot is a szülés előtti megbeszélésre. Nálunk már majdnem minden kész, még matrac és fürdető kell, de azt holnap beszerezzük. Pár ruhácskát is szeretnék még venni és baba ápolási cuccokat.
Örülök hogy mindenki jól van. Már nincs sok hátra. Nekem a mozgással kezd meggyűlni a bajom, a csajaim viszont annál aktívabbak.
FeketeBoszorka ne aggódj, biztos hogy egészséges a picikéd, ha halvány jelet is látnának az ellenkezőjére hidd el már elküldött volna az orvosod valamilyen speckó vizsgálatra. Nyugalom, relax és boldog várakozás. Nekem ha minden igaz már csak 7-8 hetem van hátra, ikreket elvileg nem engednek 38 hétnél tovább bent lenni. Már kezdek izgulni. Alig 2 hónap vagy talán még annyi se, és a kezemben tarthatom a babáimat. 😊❤
A nagy számok törvénye alapján nagyon kicsi az esély. Ne kínozd magad, élvezd meg azt a picit, hogy így érezheted.
Persze ha élvezhető. Komolyan megérkezett a gyomorsav hozzánk, sajna már ülve alszom, ha alszom. ...
Szerintem nem kell aggódnod. Ha az orvos nem tartotta indokoltnak akkor megvolt az oka. A 25. hétre pedig minden fontosabb szerve kifejlödik, szóval most már az aggódás okozhat csak problémát. Persze maximálisan megértelek, én is aggódok néha és gondolkodok, hogy úristen csak egészséges legyen, annak ellenére hogy mi csináltunk itt egy ingyenes genetikait és otthon egy fizetőset is. Egyébként szerintem most már biztos észrevennék ha baj lenne még akkor is ha nem keresnék nem?
Ha te sem vagy 35 év feletti és a családban sem volt probléma akkor csekély esély van az ilyen rendellenességekre. :) Csak pozitívan! :)
Ilyen részletes genetikai szűrésen nem voltunk. :(
Csak annyi, hogy a 12 hetes ultrahangon néztek több mindent nála, pl. tarkóredőt és az akkori ultrahangon mértek szerint minden rendben volt vele ezért nem is tartotta olyan fontosnak a doki hogy jobban belemenjünk...mert az plusz pénz lett volna, de feleslegesnek gondolta. Na de azóta ki tudja hogy nincs-e valami baj. :((
Csak mindig azt tudom hogy a korának megfelelőek a méretei meg az én eredményeim is jók.
Családban meg nem volt semmi olyan öröklődő betegség és gondolom akkor nem alakulhat ki nála se fejlődési rendellenesség...nagyon remélem.
Szédülés nekem is szokott, de tényleg nagyon hamar el is múlik. A vérnyomás helyreállt szerencsére, talán az idö is befolyásolta... most már csak pár órát van szürkület és 3 órától beáll a sötétség nálunk.. remélem nem leszek depis...
Jó vásárlást! Remélem találsz jó dolgokat ;)