2017 októberi babák (beszélgetés)
Nekem annak idején végeztek rákszűrést! De tényleg nem érdemes sok hüvelyi motoszkáláson részt venni!
Az első UH-t pont ezért nem érdemes (sztem) a hetedik hét előtt végeztetni, hiszen ha nem látják a szívét, akkor vissza kell menni!
Most néztem és a második gyermekemnél 6.5-nél még nem volt szív működés , ellenben 7.5 nél "éles szélű petezsák , jó szívműködés látható.CRL:14,2mm
Szia!
Fordulóponthoz értem.Találtam 100%-ig megbízható vérvizsgálatot....180 ezer forint.
Ma már bejelentkeztem az első orvosi vizsgálatra 2 hét múlva.(most majdnem 6 hetes)Akkorra már kell, hogy látszódjon a szíve.
Akit nagyon tudok ajánlani a 12. heti nagy UH-ra.Hajdu Krisztina genetikus.Alapos és a legmegbízhatóbb!Remélem foglalkozik még szonográfiával. 7 éve a kislányomat Ő vizsgálta és genetikus létére ellenezte az amnio-t, mert olyan szépen látszott mindene.(pedig akkor már majdnem 40 voltam..)
Sziasztok!
Csatlakoznék hozzátok én is. Ha minden jól megy, akkor október 31-én születik a babám. Most vagyok 6 hetes, tegnap voltunk először dokinál. Eddig minden okés. Volt rákszűrés és hüvelyi ultrahang. Viszont az ultrahang picit fájt és azóta jobban fáj a hasam. Nyilallgat jobb oldalt alul. Nektek esetleg volt hasonló tapasztalatotok?
Kicsit aggódom.
Köszönöm a válaszokat,
Hajni
Sziasztok! Csatlakoznék hozzátok!
Már a kezdetektől fogva olvaslak benneteket csak eddig nem akartam írni...
Holnap leszek 8 hetes, de semmi tünetem nincs azon kívül, hogy fáj a mellem és néha görcsöl kicsit a hasam. Nyugtassatok meg, hogy ez normális!?
Csütörtök délután megyek először orvoshoz.
Köszönöm!
A korionboholy-mintavétel során a méhfalhoz tapadó lepény területéről vesznek szövetmintát. Ezek a bolyhok is a megtermékenyített petesejtből alakultak ki, tehát genetikai szempontból azonosak a magzat genetikai állományával. Az amniocentézis azon alapul, hogy a magzatvíz magzati sejteket tartalmaz. A sejtmintát különleges tápoldatban tenyésztik, hogy vizsgálni lehessen kromoszóma-állományukat. A korionboholy-mintavétel előnye, hogy jóval korábban végezhető el, ám a vetélés kockázata valamivel nagyobb. A magzatvízvizsgálat mellett szól, hogy genetikai értékelhetőség szempontjából megbízhatóbb.
A kórházban a magzatvíz vizsgálatot javasolták...De az csak a 16. héttől, szerettem volna biztosra menni, mielőtt a munkahelyemen hírré válik...
Szia! Gratulálok Nektek, ez a baba nagyon Titeket akart szüleinek. :D
De ez nem sértés akart lenni!
Még nem is hallottam a szóról, amit írtál, de hátha más tud majd segíteni.
Sziasztok!
45 éves vagyok.budapest közelében élünk, dolgozunk.Már van 3 egészséges, okos gyermekünk! Talán írnom sem kell, hogy nem tervezett baba. Még csak 6 hetes, orvosnál nem voltam.
Az imént beszéltem telefonon a SOTE 1 genetikai osztállyal.Érdeklődtem mik az első lehetőségek a genetikai vizsgálatokat illetően.
Van közületek valaki, aki tervez chorionboholy vizsgálatot vagy amnocentézist?
Sajnos igen..
Szuper, hogy már hallottatok szívhangot!! :) én 7+1 naposan megyek uh-ra, remélem már nekünk is lesz!
Én ma voltam újra az orvosnál, volt szívhang. :)
7+3 vagyok, 12 millis a bébi, október 20ra saccolta be a program.
Még nem kell feltétlenül szívhangnak lennie. Egy barátnőmnél majd' 8 hetesen volt csak.
Jó, h mindent rendben talált a dokid, de azért nagyon lazán veszi szerintem...
köszi...csak ez a baba annyival másképp indul mint a többiek..A barnázás(ami miatt a dokim nem aggódik a kórelőzmény miatt) nagyon aggaszt mégse kaptam semmit.Nem is minden nap van csak olykor olykor...a tünetek is jönnek mennek...
Próbálok nyugodt lenni, de amiatt nehezen megy hogy ha ez a várandósság nem sikerül többet nem futunk neki.
Ezt jól esett kiírnom magamból.És szurkoljatok.Elvileg október 20 körül szülők majd.