2016-ra babát várók! (beszélgetés)
Sziasztok!
2010ben írtam a fórumhoz, akkor még csak ábrándoztam álmodoztam.
Megtaláltam a nagy Őt, életem párját :) Babát nem tudok 2016ra ígérni, de nem zárkózunk el a lehetőségtől ;)
Örülök a sok boldog fórumozónak és annak is, hogy aki először kezdett kötekedő bunkó hozzászólásokat írni, nos ő már nem tgaja a portálnak! Megint győzött a mosolygós optimista csapat!!!
Jó reggelt lányok, pocak ma nem fáj egyenlőre viszont 3 napja egyre többször vagyok rosszul..ma reggel munkába menet a metrón kb imádkoznom kellett, hogy ne legyen gond XD másfél óra alatt elmúlt ... ha ez így megy tovább én is nagyon rosszullevős kismama leszek :S pech :)
Szép napot mindenkinek.
köszönöm, aranyos vagy!
Hát megnyugdni majd 3hét múlva fogok szerintem..addig szedem a sok vitamint amit kért a doki.
Hát akkor félig szuper és biztató, hogy nőtt :) Minden rendben lesz :)
Azt hiszem veszek magneb6ot, mert ma nagyon fájt pocak :S majdnem mensi szerű görccsel... sehogy nem volt jó...bár az is lehet, hogy mivel mentem dokihoz nem ittam annyit, mert féltem, hogy rámtör a pisilhetnék :) lehet a kevesebb folyadéknak köszönhetem a nagyobb fájdalmat :S Ez csak egy tipp, de hátha másnak is segít :)
Szép estét :)
Sziasztok,
Megjöttem az ultrahangról..hát picit csalódottak voltunk mert nem hogy nem lehetett észlelni a szívverést hanem mint kiderült még csak 5 hetes terhes vagyok a rendszertelen menzeszemnek köszönhetően nekem a kalkulátorral máshogy kell számolnom. 2-3 hét múlva kell visszamennem újra ultrahangra, mondta a doki hogy bízik benne hogy beindul a keringése is a babának és minden rendben lesz de 100%-ra majd csak akkor tudjuk meg. Annyi a bíztató hogy ez alatt a 2nap alatt 3mm-t nőtt a petezsák..
én vidéki vagyok,itt 12 hetes uh előtt szinte hetente /kéthetente behív a dr uh-ra,bár nagyon lelkiismeretes doki
Apropó,kérdeztem tőle a mgb6-ot h nem e lehet túl adagolni,mert volt/van h 4-et is beszedek egy nap,de mondta h nyugodtan szedhetek akár napi 3x2-t is mert szájon át nem lehet túladagolni a mg-ot max vénásan
én magneb6-ot szedek szerintem ez a legjobb
nekem terhesség alatt a dm-es nem vált be
értem...köszi a megnyugtató választ,tehát ha nem fáj attól még fejlődhet normálisan
én 6 és fél hetes leszek kb mikor megyek,remélem lesz már szívhang
de jó,örülök :)
szívhang volt már?
de várom a pénteket h menjek én is :)
Sziasztok. JELENTÉS :)
6hetesek vagyunk szabályos petezsákkal és 3mm a pici embrió :) picit kicsi, de később volt pé :) Jöhet sok vizsgálat és szaladgálás XD Minden rendben így most boldogság van :D (Remélem Cifoka is hasonló szépeket ír )
Most lehet butaságot kérdezek,de az normális dolog h nem fáj a hasam? :D a múlt héten sokat fájt akkor azért ijedtem meg,de most meg semmi.
Remélem ez nem jelenti azt h nem fejlődik tovább a terhesség.
Gratula a picikhez :)
Az alvás az nekem se megy sokáig pedig áttudnám aludni az életem :) Bár ma izgulok, hogy mit lát majd a doki :D
Mindenkinek nagyon szép napot :)
Sziasztok.
A hétvégén Tihanyban nyaraltunk, látom, közben sokan csatlakoztak! Nagyon örülök nektek!
Én 24 éves vagyok és a második babát várom. Az első még csak 9 hónapos, kisfiú. Pont azon nevettünk a férjemmel, hogy tavaly ilyenkor is épp terhes voltam. :)
Valaki kérdezett a tünetekről: Hát én nagyon rosszul vagyok, mindig éhes vagyok, de alig tudok enni, és főleg estefele rosszabbodik a helyzet: szédülés, hányinger, iszonyatos fáradtság. Alig várom, hogy végezzek a pici fürdetésével, aztán fél 9-kor én is lefekszem vele. A böjtje, hogy ilyenkor fenn vagyok, most fél öt van, de 3-kor ébredtem. Remélem, tudok még egy picit aludni.
Én szerdán voltam uh-n, akkor 7+1 voltam, 1 cm babával, dobogó szívűvel.
Egyébként állami terhesgondozásra járok és tökéletesen elégedett vagyok: mindenki kedves, figyelmes, alapos, alig kell várni. Az előző terhességemet magándokinál kezdtem, de csak a pénzt kérte el, ugyanúgy be kellett mennem a kórházi vérvételekre és ultrahangra is, ő meg udvariasan mosolygott a tízezreséért 8 percet, miközben az időponthoz képest mindig egy óra csúszás volt. Szóval akkor váltottam az államira és a szüléskor is ügyeletes orvossal és szülésznővel voltam, abszolút elégedett voltam (igaz, később kiderült, hogy mások 110 000-et adnak annak a dokinak). Nagyon jó ellátást, odafigyelést és szakértelmet kaptam, minden úgy zajlott, ahogyan szerettem volna. Ezért döntöttem most is az állami mellett.
A magánorvosokról sokaktól hallom, hogy beindítják a szülést, amikor épp ügyeletben vannak, közben siettetik a dolgot, hogy a magánrendelésükre odaérjenek, ráadásul horribilis összegeket kérnek (háromhetente kontroll 10 000-ért, majd szülés 100 000-ért). Persze a bizalom nagyon fontos, vagy ha valamilyen komplikáció van a terhesség során, akkor is jobb, ha olyan orvos van jelen a szülésnél, aki minden előzményt ismer. Viszont azt gondolom, hogy (1-2 kiégett szakember kivételével) az összes orvos és szülésznő jóindulattal és maximális szaktudásával áll hozzá egy szüléshez és senki nem akar rosszat sem az anyukának, sem a kisbabának. Én megbízom a kórházi dolgozókban, de egyébként úgy gondolom, hogy elsősorban rajtam és nem pedig rajtuk múlik a szülésem.