Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2016-ra babát várók! fórum

2016-ra babát várók! (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
2015. máj. 20. 11:15
Egyébként hallottam régen egy mondatot, ami azóta sokszor eszembe jut ilyen helyzetekben: "A nők eleinte mindent hajlandóak megtenni azért, hogy ne legyen gyerekük, aztán meg mindent elkövetnek azért, hogy legyen."
367. betti.csoka (válaszként erre: 366. - Alidus)
2015. máj. 20. 10:36
Erről már többektől hallottam, hogy utána gond volt a menstruációval. A volt gimis osztálytársaim közül is sokan szenvednek most ettől. A mi korosztályunkban kb mindenkinek ezt írták fel.
366. Alidus
2015. máj. 20. 10:29
Basszus! Én is azt szedtem, 9 évid, egyszer szüneteltetve. :/
365. betti.csoka (válaszként erre: 363. - Alidus)
2015. máj. 20. 10:11

Lindinette20-at szedtem, 19 évesen kezdtem (mindenféle vizsgálat nélkül írta fel az orvos) és 21 éves koromig szedtem. Azért hagytam abba, mert elkezdtem rosszul lenni tőle: enyhe émelygés stb. (Egyébként sem volt párom akkoriban). Ezután nem jött meg, de az orvos azt mondta, hogy 4 hónapig még normális, ha kimarad. Utána már policisztás ováriumszindrómára gyanakodtak, így ultrahangra küldtek, de semmi rosszat nem láttak. Egy hónap múlva megismételték, akkor is negatív. Fél évet németországban laktm,, ott nem foglalkoztam az üggyel. Ezekután, amikor hazajöttem, vérvétel következett, minden rendben volt, minden hormon és más, kivéve egy májértékem, enyhe Gilber syndromát állapítottak meg, ami nagyon közvetve elvileg összefügghet a női hormonokkal. Nem szabadott egy deka zsírt vagy olajat sem ennem emiatt. Ekkor Finnországba költöztem fél évre, vártam, hogy az új táplálkozás eredményt hoz, de nem jött meg. Ott TB híján nem tudtam utána járni jobban a dolgoknak. Amikor hazajöttem, újabb vérvételek voltak, a májértékem megjavult, minden más is jó volt (hormonok is). Az ultrahang is negatív lett, minden rendben volt. Senki nem értette, miért nem menstruálok. Ezután, nyáron szakdolgozat írás miatt nem tudtam foglalkozni a témával, de már nem is volt több ötletem. Leadtam a szakdogát, közben már udvarolt nekem a mostani férjem. Szeptemberben összejöttünk, novemberben baba került a pocimba. (Úgy derült ki, hogy megfáztam és amikor Coldrexet vettem a gyógyszertárban, a gyógyszertáros javasolta, hogy vegyek tesztet, mert ezt terhesek nem szedhetik.) Augusztusban megszületett a kisfiunk, természetes úton, nagyon könnyű és gyors szülésem volt. Azóta nem menstruáltam, most áprilisban pedig (megint csak megfázás miatti Coldrex vétellel egybekötött tesztelésor) kiderült, hogy újabb baba jön.

Semmilyen gyógyszert nem szedtem soha erre a problémára, mivel elvileg egészséges voltam, semmi nem indokolta a vérzés elmaradását. Én arra gondolok, hogy a korábbi vérzés kimaradásom lelki okok miatt volt. Nagy csalódással végződött a fiatalkori kapcsolatom, ráadásul a szüleim között is sok probléma volt. Emiatt a férfiakat egy életre el akartam felejteni, el is határoztam, hogy nekem nem lesz férjem, gyerekem. Aztán máshogy alakult :) Azért belül mindig akartam babát, férjet, ez csak egy menekülés volt. Most pedig a szoptatás miatt nem jött meg szerintem és az első peteéréskor teherbe is estem.

Nem tudom, segítség-e neked az én történetem, hátha találsz benne valamit, ami hasznos. De szerintem ne aggódj rajta. Ha jön a drága kis baba, akkor tök mindegy mi miért és hogyan volt eddig.

364. Cifoka (válaszként erre: 363. - Alidus)
2015. máj. 20. 10:03
Annyira imádom az ilyen embereket akik csupa "jóindulattal" ijesztgetnek másokat sokszor alaptalanul! Ne is törődj az ilyenekkel!
363. Alidus
2015. máj. 20. 09:18
betti.csoka. Azóta már kiderült, hogy mi okozta ezt a tünetet? Két baba között volt mensid? Milyen gyógyszert szedtél? Minden érdekel, amit tudsz mondani, mert egy másik fórumon csupa jóakarók jól beparáztattak...:/
362. betti.csoka (válaszként erre: 357. - Alidus)
2015. máj. 20. 09:14
Siman lehet, hogy menzesz nelkul is terhes lettel. Miutan en abbahagytam a tablettat, 2,5 évig nem jott meg!!!!! Azt hittem , meddo lettem. Mindenfele vizsgalatta jartam, de nem talaltak az okat, hogy miert nem verzem. Szeptemberben osszejottem a parommal, nem vedekeztunk, mivel teljesen abban a hiszemben voltam, hogy talan nem is lehet gyerekem. Erre novemberben terhes lettem :) Most 9 honapos a pici. Osszehazasodtunk, vettunk egy hazat es most a masodikat varjuk, a szules ota szinten nem volt verzesem.
361. Alidus
2015. máj. 20. 08:58
Néhány éve szüneteltettem a gyógyszert. Akkor azt mondták, hogy lehet mellékhatása, hogy több ciklus kimarad. De hozzátette a doki, hogy azért vigyázzak akkor is, mert peteérés még lehet. Nem mentünk bele, mert akkor még nem akartunk babát. A dokit már kiválasztottam, csak még korai lenne hozzá is elmenni, így várakozó állásponton vagyok.
360. Epri
2015. máj. 20. 08:43

Sziasztok, szép napot mindenkinek!


Alidus, ha két csík akkor baba és drukkolok, hogy minden rendben legyen :) Ahogy Cifoka is mondta a dokival várj még, hogy úgy menj, tuti van odabenn valaki és láthasd :)


Én is pesti vagyok és a Bajcsyba kórházban fogok szülni.

359. Cifoka (válaszként erre: 355. - Betti.csoka)
2015. máj. 20. 08:30

Szia,


Köszi szépen...az még soká van mire megtudok valamit de türelmesen várunk :)


Bp-i vagyok, Honvéd kórházban szülök majd.

358. Cifoka (válaszként erre: 357. - Alidus)
2015. máj. 20. 08:27

Szia,


Szerintem totál lehetséges hogy mivel abbahagytad a gyógyszert ami ugye rendszeresre beállította a menzeszedet most pár hónapig nem jött meg, főleg ha gyógyszer előtt is rendszertelenek voltak a ciklusaid. Nekem pl. 3havonta nem jött meg mielőtt most terhes lettem és a kislányom előtt pedig még több hónap is kimaradt. Gratulálok a babához biztosan pozitív a teszt főleg ha már ennyit csináltál és határozottan látszik a két csík :) Viszont tényleg korai még az orvoshoz menés, ezt most saját tapasztalatból mondom hiszen nekem is hétfőn derült ki hogy a rendszertelen ciklusaimnak köszönhetően fiatalabb a terhesség és még nem látni semmi érdemlegeset. Tudom hogy nehéz várni de próbáld meg illetve addig keress egy normális orvost aki nem így viselkedik veled!

357. Alidus
2015. máj. 20. 07:19

Sziasztok! Csatlakozni szeretnék hozzátok! Elég korán van még, de elmesélem a helyzetem. Karácsonykor hagytam abba a gyógyszert,azóta próbálkozunk a babával. Egy hónapban sem jött meg a nem várt, de azért becsülettel csináltam az LH-teszteket, hogy vajon, mégis hány napos ciklus alakulna gyógyszer nélkül. Májuk 2-re volt a legutóbbi peteérésem jelezve, 1-én együtt is voltunk. Aztán egy hét elteltével kezdődtek a tünetek. Hasszurka a petefészek és méh körül felváltva, mellérzékenység, ami ma éjjel odáig fajult, hogy az oldalamról a hátamra kellett fordulnom, mert majdnem leszakadt. Szédülök is. Korábban soha nem szédültem, az összes sergőre, hullámvasútra, egyébre elsőként kapaszkodtam föl.13-tól nagyon-nagyon halvány pozi tesztjeim vannak, amik a mai napra szépen beértek. Látványosak, tiszták, minden egyértelmű rajtuk. Szerintetek lehetséges-e az h mensi nélkül is megadatott a csoda vagy esetleg becisztásodtam (vagy egyéb bajom van), és az mutatja az egyre erősödő csíkokat. A világ összes pálcikáját képes lennék összepisilni, mert sokára jutok el dokihoz. Hétfőn voltam de elhajtott a bunkója... Képet esetleg tegyek fel? Vélemény? Hozzáteszem még, a korábbi tesztek olyan hófehérek maradtak, hogy szinte kiabálták, hogy: Nem érted h nem???

Köszi a válaszokat, és drukkolok mindenkinek.

356. tapka
2015. máj. 20. 04:33

Zalaegerszeg. :)


Na cukiterhelést tuti megúszom, nekem nem csinálhatják meg.

2015. máj. 20. 02:30

Hú, tapka, nem irigyellek. Én ma spenótot főztem, itt volt az anyósom is, még nem mondtuk el neki a babát. Aztán színlelhettem, hogy jól vagyok, közben majdnem kidobtam a taccsot a spenótszagtól.

A fogorvossal lehet várni. Én az előző terhességkor el sem mentem, egy ismerős fogdoki belenézett a számba hobbyból és mondta, hogy minden ok. Aztán az EKG-ra elmentem a háziorvoshoz, aki be is utalt a kardiológiára, mondván, hogy nm jó, de a szülés előttre már nem volt időpont, úgyhogy nem mentem. Szóval nem veszik ezt olyan komolyan. A kötelező egyébként is csak három megjelenés a terhesgondozáson, egész terhesség alatt. A vérvételeket, uh-t, cukorterhelést és minden egyéb vizsgálatot vissza lehet utasítani.

Cifoka, szurkolok neked, hogy legközelebb jobb híreket kapj.

A hasfájáshoz hozzáfűzném, hogy nekem nem fáj a hasam, az előzőnél sem fájt. A magne b6 valóban segíthet, viszont én nem vinném túlzásba: a b6 vitamin étvágyfokozó, így hízlal. Persze az egészség az első.

Érdekelne, hogy ki melyik városban lakik és hova jár terhesgondozásra illetve hol szül majd! Írjatok!

354. tapka
2015. máj. 19. 21:25
Lányok, én élelmezésvezető vagyok egy 1500 adagos konyhán, egész nap kajaszagban. :)
2015. máj. 19. 20:51
Na így estére rámtört a hányinger .... :S
352. Epri (válaszként erre: 351. - Bobita0212)
2015. máj. 19. 20:35
Akkor jó :) Remélem a doki nem fog leszúrni :S De a baba rovására nem szeretnék menni, inkább nekem fájjon később :S Addig meg tömöm a calciumot :)
351. bobita0212 (válaszként erre: 349. - Epri)
2015. máj. 19. 20:27

simán várhatsz...én sose mentem az elején,nekem is fel kell rá készülnöm.

Sőt most sajna két napja fájdogál is,de ha lehet én se megyek 12 hét előtt

2015. máj. 19. 14:12
Nekem elég sokáig nem látszódott semmi az első gyereknél,vékony vagyok és magas kb. talán az 5.hónaptól lehetett gyanakodni,hogy nem csak egy jót ettem..kabátban volt aki az utolsó hónapokba se vette észre..de kiváncsi leszek most a második gyereknél, mert most alapból nem olyan lapos a hasam, bár így is kicsi,szóval hogy mennyit számít az első szülés. Viszont elég türelmetlen vagyok, várom már az első UH-t,de még több mint két hét. Az első terhességemnél én már a sok papírizétől hülyét kaptam, szóval a pihenés az nem teljes pihenés volt,szerintem az aggodalom normális érzés,mi lesz hogy lesz stb.
349. Epri
2015. máj. 19. 13:54
Lányok egy kérdés... tudom fogdoki kötelező...bevallom én csak iskolámmal voltam kötelező szűrésen kifejezetten sose volt baj a fogaimmal, bár mostmár egy kettő kissé fogköves és lehet baj is van velük...bár sose fájt .... rettenetesen félek a fogdokitól, mint a klausztrofóbiás akit bezárnak egy szűk helyre... igazából ha muszáj megyek, de nem lehet várni vele vajon 12 hét utánig? Igazából féltem a picurt, hisz elejére mondják sok nyugalom és pihenés, de ez nekem oltári nagy stressz remegés gyomrom összemegy totál kivagyok...félek, hogy ártanék a babának vagy netán elmenne :( nem tudom ugyan ez mennyire lehetséges, és megkérdezem a héten a védőnőt is róla...
348. bobita0212 (válaszként erre: 347. - Epri)
2015. máj. 19. 13:29
úgy a lelkemre tudok venni dolgokat
347. Epri (válaszként erre: 346. - Bobita0212)
2015. máj. 19. 13:23
Ezzel szinte ugyan úgy vagyok csak a sírós résszel nem :)
2015. máj. 19. 13:19
Pár napja olyan érzelmes vagyok....sírnék mindenért. Most az a problémám h úgy elmennék csavizni valamerre de nincs kivel,barátaim is nyakig vannak a munkában,vagy más programjuk van :( férjem dolgozik,én meg itthon gubbasztok és nézem h milyen szép idő van kint.
345. bobita0212 (válaszként erre: 344. - Epri)
2015. máj. 19. 12:58
belefér :D
344. Epri (válaszként erre: 343. - Bobita0212)
2015. máj. 19. 12:44

Na igen jogos :)


Mai nap új dolog, ülök és elzsibbadok ahol a pici van de még a derekam is...meg a fenekem és még picit a lábamban is érzem XD Sajna dolgozok ..ülve.. nehéz mászkálni de most pl állok és könyökölök az asztalra meg megy a risza, hogy mozogjak XD amúgy remélem ez is normális jelenség ilyenkor :)

343. bobita0212 (válaszként erre: 342. - Epri)
2015. máj. 19. 12:21
Na vékony azért én sem vagyok,a hasamon jókora felesleg maradt,de valahogy elkülönül a pocak résztől,nekem olyan lebernyeges ha érted mire gondolok.De ez ugye a terhességek után maradt.Majd ha már nem akarunk több babát ráérek ledolgozni :)
342. Epri (válaszként erre: 341. - Bobita0212)
2015. máj. 19. 12:18
Húú ez jó :) Na hát én még várhatom, hogy külön látszon a pocak, sajnos túlsúllyal küzdök, pont rávettem magam, hogy diéta torna minden egészséges dolog, minusz 4 kg és hopp egy baba, igaz figyelek a kajára továbbra is, de így pocak... most max ha felvagyok puffadva nem tudom behúzni xD Érdekel mennyire és mikor fog konkrétan látszani majd, hogy babás vagyok :)
2015. máj. 19. 12:15

Sziasztok!


Érdekes nekem egy kis ideje akkor fájdogál a pocakom mikor leülök,de még akkor sem vészes.

Viszont mintha már dudorodna :D bár igy többedik terhességnél lehet hamarabb látszik.


Tegnap este nosztalgiáztam és megnéztem a 2 évvel ezelőtti szülőszobás képeket....hát én úgy sírtam :D olyan jó volt látni!

340. Epri (válaszként erre: 338. - A360345bdd)
2015. máj. 19. 11:40
Még akár 2016-ra is összejöhet, ha úgy alakultok ;)
339. Epri (válaszként erre: 338. - A360345bdd)
2015. máj. 19. 11:39
Gratula a nagy Ő-höz és a pici jön majd, ha jönni szeretne :D Minden jót :)
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook