2015 nyara - Babatervezés (beszélgetés)
Sziasztok!
Tényleg elcsendesedtünk...Akkor mesélek én egy kicsit.
Ma voltam a 21.napi hormonvérvételen, és megjött még egy két vérvizsgálati eredményem a 3.napi hormonvizsgálatból.
2 dolog lett pozitív, az egyik a Rubeola (rózshimlő), ami jelen van a véremben,mint vírus, de nincsenek tüneteim és nem is vagyok rózsahimlős. Ez ellen be kell most oltatnom magam. Mondjuk ezen azért meglepődtem!
A másik a Kardiolipin IGM szintem magasabb a normálisnál. Ez egy fehérje elleni antitest, ami szinte mindenki vérképében jelen van, hol időszakilag bukkan fel, hol tartósan ott van. Amennyiben tartósan jelen van, az gátolhatja a beágyazódást vagy spontán vetélést okozhat, emellett vérrögöket. Annak a kiszűrése, hogy ez most éppen a véremben van, vagy tartósan ott van, egy 2-3 hónappal későbbi ismételt vérkép elvégzésével történik.
Ezen kívül minden hormon rendben, pajszmirigy működése tökéletes. Hétfőn kell mennem a mai vérvétel eredményéért. Kiváncsi leszek!
Október 8án visszamegyek hozzá ismét és egyeztetünk időpontot petevezeték átjárhatóságira.
Hát itt tartunk!
Q Ki hogy van? hogy telnek a napjaitok? Kismamák hogy bírjátok, hogy itt az ősz?
Puszi
Köszi Bibi! :)
Nyuszmó végülis nem tudsz ma uh-ra menni?
Koszonom Szonny es Moncsicsa :) nagyon aranyosak vagytok! ;)
Szonny- neked is megy a drukk! Nagyon szoritok! :)
Szombaton tesztelek, ha addig nem jon meg. A gorcsolesek elmultak szoval nem tudom, hogy ez jo vagy nem. Majd lassan kiderul :) mindenesetre mindkettonek fogok orulni, mamrint egy 28-30 napos ciklusnak es egy pozi tesztnek is. Ha nem sikerult akkor annak biztos oka van :) megfogadtam, hogy nem fogok emiatt keseregni tobbet es onsajnalkozasba kezdeni, hisz semmire sem megyek vele, valamint nem akarom, h parom azt lassa, h allandoan kivagyok amiatt, h nem sikerult.
Nyuszmo- mindent bele nektek! :)
Moncsicsa- szurkolok, hogy mindent rendben talaljanak a vizsgalatokon :)
Sziasztok!
Monita, Forevernow sajnálom... :( Kitartás, ne adjátok fel! ;)
Bibi neked megy a drukk!!! ;)
Nyuszmó sajnálom, hogy nem tudsz visszamenni, de azért legyetek rajta az ügyön, két tüsző az jó (nekem csak egy lett closty mellett is), szóval még bármi lehet, hajrá! ;)
Szia Monita! Sajnálom, hogy megjött Neked is, átírtam a dátumodat. 😔
Sebaj Csajok, új hónap kezdődik, fel a fejjel, soha nem szabad feladni!
Köszönöm kérdésed, én megvagyok, jövő héten szerdán, és csütörtökön dokihoz megyek, szerdán a diabetológiára, ott megcsinálják elvileg a pajzsmirigy, és IR vizsgálatokat, pénteken meg nőgyógyászhoz, ott megpróbálom kiíratni a hormon vérképet. Így állunk, megpróbálom ezeket az alap vizsgálatokat megcsináltatni, hogy lássam, mi a helyzet. 😊
Jaj sajnálom h neked is megjött:(
Én is ugyanigy jártam ma...
Sziasztok
Nekem sajnos ma délután megjött.:( és görcsöl rendesen a hasam.
Átirnál moncsicsa ha megkérlek, október 23 ra?
Te hogy vagy?
Sziasztok!
Ma voltam 12. napi uh-on.
Rossz hír, hogy a méhnyálkahártya csak 5mm.
Jó hír, hogy a Closti segített. A jobb oldali petefészkemben van egy 19 és 14 mm-es tüsző.
Megmutattam a dokimnak az eredményt. Kitalalta, hogy csütörtökön is menjek uh-ra, de se beutalóm se időpontom. A beutalót az asszisztense adna, de nem értem el telefonon. Az uh-ra meg nem nagyon adnak egy nappal előtte időpontot.
Raadasul a munkahelyen csütörtökön kevesen leszünk.
Szóval csütörtökön nem tudok visszamenni.
Barcsak előre mondta volna a doki, hogy 14. napra is kérjek beutalót és időpontot. Ha nem kellett volna max. lemondtam volna.
A lényeg, hogy párocskámmal rajta vagyunk az ügyön. 😉
Közben szorgalmasan szedem az E-vitamint, hatha segít a méhnyálkahártyat vastagítani.
Hajrá mindenkinek! 🍀
Huu nekem most kb 3 nappal van... Jo sokaig bujkalt :)
Hat kicsit remenykedem. Neked volt beagyazodasi pottyozes v valami? :)
Menjél :) Amúgy én az előző terhességemnél az 5. hónapig túráztam kb. Szept végi a lányom, és júniusban még a Zemplénben túráztunk. Akkor kezdtem érezni, hogy ez már nem esik jól, itt húz, ott nyom, amott feszül, és abbahagytam.
A mászás az más, ezt most abbahagyom, mert azért az esés okozhat gondod.
A zumba sztem okés lehet (bár én nem bírom az ugrálós mozgásokat :) )
En is gondolkozom, h elmenjek e ma zumbazni?!
De szerintem elfogok, ez mar ugyis elvan dontve :)
Hat jo lenne, bar mar nem tudom, hogy mivan, de ugy erzem, hogy most sincs baba :(
En mar nem akarok ovu tesztezni csak nyák alapjan es a fel idos fajdalmak alapjan menni, de parom annyira akarja, h teszteljunk. En mar kicsit unom ezt az idozitett sexet, probalom rabeszelni, h par egy ciklust hagyjunk ki es ne teszteljunk, igy az a baj, h azt is tudom, h mikor kell megjonnie, meglepetes sokkal jobb lenne :))
mindenképp megírom! Igen, erre is gondoltam, hogy a baba miatt kell talán egy kis jód. MEgnézem majd a Czeizelt akkor.
Nekem is végig egész héten olyan érzésem volt, hogy meg akar jönni. Most hétvégén - a 3 negatív teszt miatt - már tuti biztos voltam benne, (írtam is) hogy nem baba, hanem vmi bajom van. El is mentem mászni, de ezt persze innentől hanyagolom :)
Szóval már nem is tudom, vki írta itt, hogy amíg nem jön meg, addig van esély :)
Monita, Nálad mi a helyzet???
Bibi, reméljük, hogy nem jön meg!
En Czeizel vitamint szedek, nekem ezt irta ki az endo doki, a pm ellenere. Azt mondta, hogy ennyi jod kell a baba miatt. Korbeneztem es tenyleg ebben van a legkevesebb.
Viszont en mèg nem szedek, csak szelent, onega 3 + Inofolic.
Hetvegen beleastam magam a vitamin temaba es a Czeizelrol azt irjak vagyis azt mondja ez a pasas, hogy "csak az van benne, ami kell". Ez eddig okes, de pl kalcium nincs benne 😓 szoval en nem tudom, h mit fogok szedni, mert nekem alapbol minden fogam majdnem tomve van es jo lenne megtartani oket.
Van itt angliaban egy Sanatogen nevu vitamin, nem tudom, hogy otthon van e, de ebben nincs jod, minden mas viszont van. Lehet majd megveszem ezt. Bar egyenlore ugy latszik, nem kell ezen gondolkoznom.
Ugy gorcsol a hasam :( szerintem nekem mindjart megjon, pedig 11dpo-n vagyok :( felvagyok puffadva mint az allat :(
Majd ird meg, hogy mit mondott neked az orvos :)
:D
Jó nevettem,köszönöm!
Remélem,minden rendben lesz nálad!
Köszi Lányok ♥
Beszéltem a nődokimmal, aki endo is egyben, azt mondta, elég ha jövő héten (6. hét) csináltatok TSH labort. Hétfőre kaptam is időpontot. Hozzá két hét múlva megyek (7. hét), hogy - ha minden jól megy - szívhangot is hallhassunk.
Más.
Ti mit szedtek, mármint vitamint? Én eddig folsavat + szelént (pajzsm.re) +hialuronsavat (porckopásra) szedtem. Terhesvitamint nem, de a férjem nyúz hogy szedjek valamit. Tudtok olyan terhes vitamint amiben nincs jód? (Bár én nem tudom, hogy most ez legend vagy nem, hogy pm-es nem szedhet jódot, majd megkérdem a nődokit).
Forewer, sajnálom hogy át kell írni :( De új hónap, új esély!
Mini! Olvastam a régebbi hsz-eket, neked nem néztem sose pajzsmirigyhormont? Az is okozhat női hormon borulást. Hm?
Jó reggelt Lányok! Mindenkinek egy jó kávét! ☕️
Forevernow15 sajnálom, hogy megjött! 😞 Átírtam a dátumodat. Kitartást, tudod, új hónap, új remény! 😘
Én ma kértem időpontot a diabetológiára, ahol pajzsmirigyet, és IR-t néznek, jövő hét szerdán mehetek is, csütörtökön pedig nőgyógyász. Kíváncsi leszek...
Nekem tegnap elfogyott az Ergam csepp végre, eggyel kevesebb dolog, amit szednem kell, illetve tegnap letettem a folsavat is, most nem szedem pluszba, csak az a bevitel van, ami az Elevitben van.
Kíváncsi vagyok, hogy az Ergam bekavart-e a ciklusomba, erősen remélem, hogy nem, bár a 11. napomon vagyok, nyák még sehol, ilyenkor azért már bőven szokott lenni... Majd meglátjuk, de gyanús a dolog...
Ki-hogy van Csajok?
Ez nem vicces!
Tegnap este beleástam magam a témába,legalább fogalmam legyen a dolgokról,ha már jön a harmadik! :DD