Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2014 júniusi babák fórum

2014 júniusi babák (beszélgetés)

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
1385. solsharm
2014. jún. 15. 15:34

Sziasztok!

Még mindig telóról, de megpróbálom, hátha elmegy.

Szóval csüt este voltunk dokinál, de csak ctg volt, minden ok. Péntek du kellett volna menni újra. De...ahogy kiléptünk a kapun, skkor jött az első fájás. Persze akkor csak azt gondoltam jósló. Annyi volt a fura, h keményedtem és mensis görcsöm volt 1x-re. Ez eddig külön jött. Már a kocsiban hazafele mértem az időt, de még apának nem szóltam. Otthon fekve is jöttek. Mondtam ekkor már, h ez az lesz sztem. Alig bírtam elaludni, aztán kimentem pisilni egy utolsót elalvás előtt. Ott távozott a nyákdugó. Na ez volt az igazi nyákdugó. :D Aztán el is kezdett folyni a magzatvíz, elég sok jött, én ezt máshogy képzeltem.

Klinika, dokit kocsiból hívtam, mondta várja a telefont, ha jöhet. Felvettek a szülőszobára fél 2-kor, akkor még elviselhetőek voltak a fájások. Beöntés, zuhanyzás, ctg. Picit figyelgettek felve, aztán kiülhettem labdára v séta, amit akarok. Ezt kb 1-2 órát bírtam. Utána fekve oldalt. 7kor volt a váltás, akkor még mindig 1 ujjnyi volt, de hirtelen jöttek nagyon nagy fájások, ami a szülésznőnek gyanús volt. Erre kb abban a negyed órában kitágultam 3 ujjnyira. Itt közölte, h lecsúsztam az eda-ról. Mire a dokim odaért kb újra negyed óra múlva, addigra 4 ujjnyi volt, aztán hipp-hopp eltűnt a méhszáj. Jöttek a tolások, hihetetlen még mindig, h kibírtam.

8.58-ra megszületett a pici.

A lepény nem akart leválni, emiatt erre rá kellett segíteni a dokinak. Féltek, h elszakad, ott volt egy kis káosz. Aztán emiatt kellett csinálni egy nagyobb kitisztítást. Utána varrás, az se vmi nagy élmény.

Igazából én most még azok közé tartozom, aki azt mondja, h innentől csakis császár jöhet szóba, DE én most azt gondolom, h nagyban rájátszik a mostani állapotom. Az aranyerem jobban fáj, mint a gátsebem. Ha az nem lenne, már sokkal-sokkal jobban lennék. Viszont ezért a csodás kisemberért minden megérte.

1384. Armi (válaszként erre: 1383. - DWAncsa)
2014. jún. 15. 14:16

Igen, nagyon sok a tervezett császár, mert akkor a doki is tuti ott van, nem ütközik programba...stb.

De én is mindig azt mondtam, hogy előtte szenvedjek meg, és utána kapjam meg a jutalmat, szülessen meg a babám, és ahogy meglátom, elmúlik minden bajom, míg a császárnál a baba után vár rád az igazi fájdalom.

1383. DWAncsa (válaszként erre: 1382. - Armi)
2014. jún. 15. 14:09
Igen,de amugy se adnának,mert akkor nem érezném ha gond lenne a hegemmel. Én is hallottam,hogy sokan azt választják kényelmi szempontból,hát én magamtól nem választanám. A dokinak is kényelmesebb ugye,de szerintem akik ezt választják,azok nem gondolják végig,hogy a szülésnél addig fáj,míg ki nem jön a bébi,jó meg utána a gátmetszés helye gondolom,de egy császár után hetekig fáj,lassú a felépülés,nekem majd 20 cm-es vágásom volt,persze idővel összébb ment. És túl sok a császár,majdnem minden 3.nő szül császárral,ez iszonyú sok...
1382. Armi (válaszként erre: 1381. - DWAncsa)
2014. jún. 15. 14:00
Megértelek, én is így gondolom, de vannak akik inkább császárra vágynak. A főnököm is pl. az első babát természetes úton szülte, de azt mondta a másodikat csak császárral hajlandó. A természetes szülést fájdalomcsillapítás nélkül tervezed?
1381. DWAncsa (válaszként erre: 1380. - Armi)
2014. jún. 15. 13:33
Pont azért tartok a császártól,mert tudom mire számíthatok. Nem volt semmi komplikáció vagy brutál negatív élmény,de akkor is egy nagy hasi műtét,katéter lóg alulról,infuzió a kezedben,szurkálják a hátadat és még sorolhatnám... Nem volt egy olyan élmény amit én át szeretnék élni még egyszer. Arról nem beszélve,hogy utána segítség nélkül nem tudnám ellátni a kislányomat,hiszen jó pár hétig fel sem emelhetem. Arról nem is beszélve,hogy ha szeretnénk majd 3.babát az már autómatikusan császát lenne. És a fiamnak is jobb ha ott jön ki,ahol ki kell és én meg vàgyom a szülés élményre,ez az utolsó esélyem,hogy átéljem.
1380. Armi
2014. jún. 15. 13:07
Igazából ha nem vagy tágulva, az is gyorsan változhat ilyenkor. Egyébként a normál szüléstől nem tartasz? Mármint te ismered már a császárt, mégis most ismeretlenre vágysz inkább??
1379. DWAncsa (válaszként erre: 1376. - Armi)
2014. jún. 15. 10:59

Én is örülök,hogy jobban van a kislányod. :)

Na én beszéltem a dokimmal,holnap megyek be hozzá ultrahangra,ctgre,méhszájvizsgálatra. Mondtam neki,hogy napok óta keményedek folyamatosan és hogy én úgy érzem ebből lehet szülés nemsokára,ezért szeretném ha eltolnánk a császár időpontját. Abban maradtunk,hogy holnap megvizsgál és ha már kezdek tágulni,akkor lehet róla szó,de ha még zárt vagyok,akkor meg akar császározni szerdán. De én ezt még korainak tartom,mindenképp beszélek vele,hogy toljuk el az időpontot.

1378. Armi
2014. jún. 15. 10:56

El se hiszem, hogy rohannak a napok. 15-e van. A hónap fele eltelt... És még milyen sokan egyben vagyunk:-)

Van valakinél valami változás?

DWAncsa mi a helyzet? Gondolom a koktékt nem ittad meg. A gyömbérest sem próbáltad?

1377. princesse84 (válaszként erre: 1376. - Armi)
2014. jún. 15. 09:23
De jó! Örülök, hogy jobban van,reméljük valami gyors lefolyású vírus volt és mostmár jól lesz! Te pedig próbálj meg aludni délután...
1376. Armi (válaszként erre: 1373. - DWAncsa)
2014. jún. 15. 08:13

Köszönöm szépen, most már megússzuk a kórházat. Hajnali fék hátomig hányt, de egyre nagyobb szünetekkel, és a végén már csak inkább inger volt, de alig jött valami, így a 10 perces csepegtetésekkel valami folyadék jutott neki, aztán volt még egy hasmenése, hajnali 4kor, azóta rengeteget iszik, még tejet is kért inni, pedig nem szokott, félve adtsm neki, de annyira kérte... Nem hányta ki, ami jó jel. Alszik.... Itt mellettem....

Ma nem hogy szülni nincs erőm, de ébren lenni se. Eleve nem aludtam csak pár órát, de azt is éberen....

De nem is számít, a lényeg, hogy nem kellett kórházba vinnem. Tudtam rajta segíteni, de ő is aranyos volt, mert mindent úgy csinált, ahogy mondtam, csak hogy ne kelljen a kórházba menni. Ma kipiheni magát, aztán ezen is túl leszünk.

1375. princesse84 (válaszként erre: 1374. - Armi)
2014. jún. 15. 08:11

Hát ebből nem... Pedig annyira gyanús volt még nekem is, aki általában nagyon szkeptikus, és mindig úgy gondolom, hogy "áhh ez biztos nem az..." Na hát meglátjuk, remélem ez tényleg azt jelenti, hogy könnyű szülés lesz. :) Ha már szórakozik itt velem fél éjszaka 8 perces fájásokkal...

Kislányod hogy van??? Ugye jobban?

1374. Armi
2014. jún. 15. 07:59
Jó reggelt! Ezek szerint princesse 84 mégsem lett ebből szülés? Pedig nagyon anmak tűnt, de ez az ami nálam is van, elég rendszeres fájások, elég erősek is, és ez tart pár órát, aztán vége. A lányomnál nem voltak ennyire becsapósak a jósló fájások, de azt mondják, minnél több a jósló, annál könnyebb lesz a szülés, mert a méh a jóslókkal készül fel.
1373. DWAncsa
2014. jún. 15. 07:58
Armi a kislányod hogy van? És te?
1372. Armi (válaszként erre: 1364. - Eni102)
2014. jún. 15. 07:52
Nagyon ügyes voltál, gratulálok!! A lényeg most már, hogy a karodban tarthatod... A többi majd rendeződik.
1371. Armi (válaszként erre: 1359. - Princesse84)
2014. jún. 15. 07:49
Na ez tényleg jól hangzik.
1370. Armi (válaszként erre: 1356. - Solsharm)
2014. jún. 15. 07:47
Gratulálok!! Sok boldogságot!
1369. mnikoka (válaszként erre: 1364. - Eni102)
2014. jún. 15. 06:51
Ügyesek voltatok, gratulálok! Jó egészséget, sok boldogságot Nektek! :-)
1368. princesse84 (válaszként erre: 1364. - Eni102)
2014. jún. 15. 06:42
Gratulálok! Ügyesek voltatok,a szopizás is menni fog hamar!!! :) Jó babázást,vigyázzatok egymásra és persze jelentkezz majd.:)
1367. princesse84 (válaszként erre: 1366. - DWAncsa)
2014. jún. 15. 06:40
Hát nekem sem sikerült,éjjel kettőre kb abbahagyta,akkor már csak 15-20 percenként jöttek így el is tudtam aludni...Pedig annyira bíztam. Na talán ma szerencsésebbek leszünk. :)
1366. DWAncsa
2014. jún. 15. 06:25

Úgy látszik mindenkinek sikerül szülnie csak nekem nem...

:-(

1365. DWAncsa (válaszként erre: 1364. - Eni102)
2014. jún. 15. 06:23
Nagyon gratulálok!!!:-) Jó babázást és sok tejcsit kívánok!!!
1364. eni102
2014. jún. 15. 03:54
sziasztok! Elore is bocsi,telon vagyok,lesznek hibaim. Sok-sok sznvedes utan megszuletett a draga pici lanyunk 14-en 9ora 5 perckor 3300 gr,es53 cm. 4-5 kitolasra meglett,ugyesek voltunk,nem repedtem,vagtak,de a seb az most szornyen faj.raadasul beadtak az epit ugy hogy elotte nem vizsgaltak es mar rogton jottek a tolofajasok,szoval feleslegeden megszurtak,es annak a helye a sajog.Csak kicsit megcsunyultam mert a nyomastol millio piros potty lett az arcomon,dehat ennyi bajom legyen.Tejcsi egyenlore par csepp van,picit ugyetlenek vagyunk mindketten de szepen alakulunk. Kitartas mindenkinek! Es jo babazast akinek mar megvan!pusziii
1363. mnikoka (válaszként erre: 1356. - Solsharm)
2014. jún. 14. 23:09
Gratulálok és várjuk a beszámolót! :-)
1362. Alexa028 (válaszként erre: 1356. - Solsharm)
2014. jún. 14. 22:33
Gratulálok! Sok boldogságot!
1361. DWAncsa (válaszként erre: 1359. - Princesse84)
2014. jún. 14. 22:17

Juj,de jó,nagyon szorítok neked,ebből szülés lesz. :-)

Bárcsak már én is itt tartanék..

1360. princesse84 (válaszként erre: 1356. - Solsharm)
2014. jún. 14. 22:12
Szívből gratulálok,legyen sok tej,és nőjjön nagyra Gergő! :) Majd otthonról várjuk a hosszabb beszámolót! :)
1359. princesse84 (válaszként erre: 1354. - Armi)
2014. jún. 14. 22:09

Jajj szegény...Hátha alábbhagyna éjjel,hú ez nagyon rosszul jön ki nálatok... Persze a betegség sosem jön "jókor", mégis elég vacak ez így...:( Remélem jó erős lány és legyűri ezt a valamit.

Itt zuhanyzás után mintha lenne némi rendszeresség, kb 8, néha 10 percenként jönnek ezek a hasból derékba menő keményedéses fájások. Remélem nem marad alább, és kitart, mert már kicsit reménykedek hogy éjjel kórház lesz ebből. :)

1358. DWAncsa (válaszként erre: 1356. - Solsharm)
2014. jún. 14. 22:03
Nagyon gratulálok és sok tejcsit,jó babázást kívánok. :-) Hamajd lesz időd meg energiád,leírod,hogy zajlott a szülés?
1357. DWAncsa (válaszként erre: 1354. - Armi)
2014. jún. 14. 22:02
Szegénykém. A kiszáradás egyik tünete a száraz,rugalmatlan bőr. Sajna egyszer már mi is megjártuk a kórházat hányás-hasmenéses vírus miatt és ott egyből a hasát csipkedte a dokinő a lányomnak. Az jó ha kortyonkénz itatod,úgy kevesebb az esélye,hogy újra hányni fog. Remélem hamar rendbe jön.
1356. solsharm
2014. jún. 14. 21:30

Sziasztok! Csak egy gyors bejelentkezés, eddig nem volt erőm, időm írni, ill utálok telefonról írni.

Szóval tegnap reggel 8.58kor megszületett Gergő, 3450grammal és 55cm-rel. Már szopizunk, most épp a mellkasomon alszik. Hihetetlenül szuper érzés!Köszönjük a drukkokat!

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook