Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 májusi babák fórum

2013 májusi babák (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
10854. 55875e9863 (válaszként erre: 10851. - Lane01)
2013. dec. 10. 16:56

Ha nem magas az ágy, meg ha puhára esett, szerintem nem lesz gond, meg főleg ha nincs semmi gond a kicsivel. Az 1 év alattiak közül elég kevesen ússzák meg esés nélkül... Az óvatosság ellenére is!


Ne legyél elkenődve. Mi sem vagyunk valami jó kapcsolatban most, folyton csak a problémák vannak. Ráadásul még pénzügyi gondok is lettek, amiket mihamarabb meg kell oldanunk, így csúszik megint egy rakás dolog, amit beterveztünk. Van mérgelődés, veszekedés bőven!

A másik dolog az, senkinek sincs tökély élete, még ha kívülről annak is látszik. Mindenhol meg vannak a gondok és a mindennapi apróságok és hülyeségek. Én sem vagyok kiegyensúlyozott, vannak esték amikor magam alatt vagyok és csendben sírom ki magamból a bánatom, mert másképp nem bírnám. Másnap reggelre már 1 fokkal jobban érzem magam és megy tovább az élet...

Néha meg a lányom akaszt ki olyankor én is dühöngök magamban egésznap, amikor ő is hisztis. Na de túléljük ezt az időszakot, majd lesz jobb is, csak a türelemmel vannak gondjaim, mert könnyen kihoznak a sodromból apróságok, gyorsan robbanok és türelmem nincs.

Szóval... ne aggódj, nem vagy egyedül, én sem vagyok a toppon. :D

10853. Klaudia910402 (válaszként erre: 10851. - Lane01)
2013. dec. 10. 16:27
Szerintem olyan ember nincs... de ilyenek becsúsznak, ezért ne érezd magad rosszul. Én is ilyen vagyok meg tényleg nem jó az ilyesmi de annyira rafináltak hogy egyszerűen lehetetlen mindenhol ott lenni és mindenre figyelni :/
10852. lane01 (válaszként erre: 10845. - 55875e9863)
2013. dec. 10. 16:03

Nálunk az öltözködés ilyen ordítós már jó régóta. :D Pucérról ha öltöztetem fürdés után, de még a pelenkát is ha ráadom. Na meg ha el kell indulni valahova és van rajta 3 réteg ruha, akkor is hiszti van, ha felöltözik, meg ha neki egy helyben kell ülnie a babakocsiban.


Jó, hogy mondod az esővédőt, van nekünk is. Most voltunk kinn, még megoldottam úgy, hogy lefektettem a kocsiban, jól bebugyoláltam, raktam rá takarót is, de megkeresem én is a nejlont és rárakom legközelebb. Kösz, hogy írtad, én agyilag zokni vagyok most. :D

10851. lane01 (válaszként erre: 10844. - Durciful)
2013. dec. 10. 16:00

Akkor a te kis pasid már nagyon ügyes, ha járni próbál! Figyeld meg, hogy nemsoká csak úgy iszkol majd. Aztán lehet majd utána futni széttárt karokkal, nehogy beverje a fejét. :D Az lesz még jó kis edzés... Már készítem én is magam lélekben.


Képzeljétek, elmentünk a keresztanyjához, és leesett az ágyról. Körbepárnáztuk, csak a lábánál hagytunk ki 30 centit, hogy ott úgysem esik le és de. Felkelt, és addig forgolódott, hogy leesett. Rohanok be a szobába, ordít és ott fekszik a földön. Annyira sírt, hogy alig kapott levegőt, csak hikkegett. Szerencsére a vastag takarójára esett, de annyira bele vagyok már fáradva, hogy bárhogy is vigyázok, mindig baja lesz szegénynek. Kórházba nem megyünk. Végigvizsgáltam, sehol egy sérülés, pukli, vagy egyéb, sehol nem fájt neki nyomkodásra, úgyhogy most kihagyom, hogy három napra bevonuljunk a kórházba. Figyelgetem, aztán ha helyzet van, akkor rohanunk is az ügyeletre.


Lelkiismeretfurdalásom van ezerrel. Most tényleg úgy érzem, hogy szétcsúsztam teljesen. Nem elég, hogy a kapcsolatom a béka segge alatt az apjával, meg amikor rájön, akkor egész nap ordít, vinnyog, nyávog, de most még ez a leesés is. Nem tudom, más anyuka hogy boldogul, de le a kalappal az előtt, aki szül 3 gyereket, harmonikus a párkapcsolata, tökéletes az élete, rend van a házában, kiegyensúlyozott, stb.

10850. Klaudia910402 (válaszként erre: 10849. - 55875e9863)
2013. dec. 10. 14:48
Hát igen jobb biztosra menni. Én nagyon sok mindent kóstoltatok, de pl húst most kapott először h hét hónapos lett. Amit úgy látok hogy nem árthat abból adok neki kicsit. De a tápszer helyett inkább a milumil pépet eszi gyümölccsel vagy zöldséggel, legutóbb csirkemellel.
10849. 55875e9863 (válaszként erre: 10848. - Klaudia910402)
2013. dec. 10. 14:40

Én a darabos kajával még várok... mert egy mandarin darabot beszívott és úgy kellett felemelnem és a hátára ütögessek, mert a torkára szaladt.

Nem tud még mit kezdeni a pürén és a folyadékon kívül mással.

Kanállal játszik 1-2 falatot lenyel, de a banánt is csak úgy adtam neki egybe, hogy rácuppant, nyalogatni, de csak ilyen kis picike morzsalék jött le róla, de a mandarin 1 darabját jól torokra szívta... meg is ijedtem hirtelen, mert benyúlni hirtelen a szájába nem tudtam, de az bejött, hogy előre döntöttem magam felé és a lapockája közé ütögettem 2-őt és már ki is köhögte.

Vettem darabosabb babakaját, de arra is az van írva 8 hónaptól, hát én azt betartom inkább.


Mondjuk én semmi olyat nem adok neki amit én is eszek. Ő csak tápszer, tejpép, tea, gyümölcs és zöldség. Pürében vagy folyékonyan.

De így is elég változatosan eszik, a kekszes tejpép pedig akkora favorit nála, hogy veszekedik érte. :DD

10848. Klaudia910402 (válaszként erre: 10847. - 55875e9863)
2013. dec. 10. 14:14

Ha én hangosan rászólok akkor ugyanúgy görbülő száj és sírás. Nagyon ritka ha használ. ..


Ő sem akar már tápszert inni amióta kóstolgat :O a banánt már harapja kész vagyok ahogy nagyban rág fogak nélkül xD de akármit eszünk neki is kell adni mert különben vége a világnak. Persze azért nem nyer mindig. Nem engedem mert akkor azt hiszi bármit lehet.

10847. 55875e9863 (válaszként erre: 10846. - Klaudia910402)
2013. dec. 10. 11:34

Édi is dettó ugyanezt csinálja. Dobálja magát, csapkod éppen a fenekét nem vágja földhöz, már az lesz a következő, mert olyan erővel vágja magát a pelenkázóhoz.


Én már a múltkor azt csináltam, hogy magához térjen, hogy hideg vizzel megmostam a kezem és megtörölgettem a nedves kezemmel az arcát. Na akkor megállt és meglepődött, hogy na most mi történt?? De többnyire semmi se használ, se a csendes kedves szó, se semmi. Általában a határozott és hangosabb rászólás, hogy Édi fejezd be, vagy hagyd abba. Na ezeknél többnyire rájön, hogy elég lesz a balhézásból, mert semmit se ér e vele. :D

De ha csendesen szólok, hozzá meg se hallja.

Szerintem azért mert olyan hangerővel vonyít, hogy én se hallom magam, nem hogy ő engem... :D


Ez a 4 fal közt élés megbolondít engem is, sehová se jutok el, mindent megoldok másképpen. Mert egyszerűen lehetetlen...

Ma pl. azért hisztizett, mert a megmaradt 50 ml tápit akartam odaadni neki, szokás szerint rá 1 órára, ne dobjuk ki, igya meg ha még befér. Na jött a visítás. Mert neki a gyümölcs desszert kell. Na amikor azt adtam oda neki, semmi gond nem lett, abba hagyta a balhét és itta homályos szemekkel nagy élvezettel.

Na ez mi ha nem tudatos viselkedés...

Már most tudják mit akarnak és tudják hogyan érjék el azt amit akarnak...

Alig hiszem el, de hihetetlen milyen dolgokra képesek és még hol van a dac korszak meg a többi... Kötöm fel a bugyimat a nyakamba, mert lesz itt minden ami szem-szájnak ingere csak legyen 2-3 éves... :DDD

10846. Klaudia910402 (válaszként erre: 10845. - 55875e9863)
2013. dec. 10. 10:58

úristen ne is mondd, már kész rémálom amit le tud művelni, legrosszabb fürdés után.mintha kb meg akarnám nyúzni úgy visít sír menekül :S de amúgy is hihetetlenül hisztis és akaratos. ha avalami nem tetszik neki akkor feszíti magát meg dobálja és sír torka szakadtából, meg állandóan megsértődik. Pl ha én odabújok és nem tetszik neki akkor hiszti, görbülő száj és nagy sírás xD


Tegnap is írtam egy jó hosszú bejegyzést, de mivel ilyen csodálatos hipernet van nálunk véletlenül sem küldte el.


De nagyvonalakban leírom újra.

Éda:Én úgy letiltanám a csajt hogy csak na, nagyon nem szeretem az ilyesmit:O


Meg valaki írta itt a sminkelés, stb dolgot.Na hát én szinte mindig sminkelek ha elmegyünk és felöltözöm csinin, de fel sem tűnik neki :( többek közt ezért is vannak veszekedéseink, szóval jó hogy végre 9 hét után hazaér és megtudjuk beszélni amit kell.


Lane:Én is megőrülök ettől a ketten vagyunk itthon mindig és soha nem tudunk eljutni sehova témától...nem lehet ennyit a négy fal között lenni. Ahova eljutok oda tuti h csak gyerekkel:S Szeretek vele lenni de azért néha kell egy kis változatosság.

10845. 55875e9863 (válaszként erre: 10842. - Lane01)
2013. dec. 10. 10:24

Esővédőtök van? Én nem rég vettem egy előre néző babakocsit, ami esernyőre csukható. És rájöttem tök jól használható széllel szembe is, mert az eső védőt ha ráteszem, ki is lát, de nem is fúj be hozzá a szél. Mondjuk egy textil pelust felülre belógatok hogy kicsit melegebbé tegye nem tudom mennyire az, de valahogy megnyugtatja a szívem. :D

Még az újszülött babakocsit vittem eddig a védőnőig, mert azt nem sajnálom ott hagyni a folyosón, de ezt az újat nem örülnék ha ellopnák. Sajnos itt ilyenek az emberek. :(


Találtam egy király 120x120-as fa járókát, amint érte tudok menni, az lesz beállítva a 60x120-as kiságy helyett. Egyszerűen nem fér el benne, mindig beakad valamije. Már alig várom, mert az ágyamat nem győzöm körbe bástyázni, nehogy leguruljon, amikor kiszaladok a szobából.


Meg képzeljétek. Idáig mindig csendesen, nevetve, vagy figyelmesen tűrte végig a pelenkázást. Tegnap 2x is kiverte a balhét sikítva-ordítva krokodil könnyekkel, mert nem volt kedve ahhoz, hogy én pelekát cseréljek rajta, mert ő éppen mással foglalkozott. De hát már 5x nagyobbra dagadt a pelenka a sok pisitől, kaja előtt meg mindig cserélek. Rá 10 percre jött egy extra adag kaki, na akkor meg azért kellett, nehogy kimenjen a ruhájára. Erre akkor meg azért vágta ki a hisztit, mert nem volt kedve megint ehhez, hogy vetkőztessem, pelenkázzam. Úgy sírt, mintha éppen akkor született volna meg, fájdalmasan hisztérikusan... Hihetetlen volt, mert az első 1-2 hónapban volt szokása sírni, az utóbbi hónapokban havi 1-2x esetleg. Na de ha ő sír akkor durván bevágja a hárpia stílust. Tegnap meg megint elővette ezt a tudását. De amint felvettem szipogitt 2-őt és már nevetgélt, ugrált rajtam mintha egy lovon ülne. :DD

Egyszerűen nem tudom megérteni, ilyenkor mi lehet a baja. De csak erre tudok gondolni, hogy az volt a baja, hogy akaratos, önfejű lesz, mivel rájött önmagától is tudja változtatni a helyét, én meg ne pakolásszam ide-oda ha neki ahhoz éppen nincs kedve. :D


A legjobb az volt. Apám bejön, te ennek a gyereknek fáj a hasa, mint neked! Mondom perszeee, felveszem nem fáj, leteszem az ágyamra nem fáj, beteszem az autósülésbe nem fáj, leteszem a pelenkázóra fáj? Akinek fáj a hasa annak nem fog gomb nyomásra elmúlni. Ebből gondolom, neki az nem tetszett, hogy az én akaratom teljesült, hogy oda teszem ahová ő éppen nem akart menni. :D

10844. Durciful (válaszként erre: 10842. - Lane01)
2013. dec. 10. 10:03

Alexander tegnap töltötte a 7. hónapot. Ennek örömére felkapaszkodott rajtam, majd megkapaszkodott a vállamban, ahogy ültem a szőnyegen mellette és lábra állt, majd annyira megörült az új tudományának, hogy egész nap ezt akarta gyakorolni. A kiságyat egy fokozattal lejjebb raktuk, mert ott is feláll, a rácsokba kapaszkodva. Remélem, azért a mászás kedvére valóbb lesz és nem hagyja ki. Ő kúszik, de ezerrel megy a macska után, meg 3 lépés erejéig tökéletesen mászik, szép szinkronban mozgatva az ellentétes kezet-lábat. Amikor feláll, észrevettem, hogy a jobb lábacskájával lábujjhegyezik egy rövid ideig, csak utána teszi le a talpit és vissza-vissza emelgeti. A kúszásnál is a jobb lábát tartja a levegőben. Ma megyünk Dévény tornára, mondom is a gyógytornásznak. Egyébként már alig bírok vele, annyira mozog egyfolytában. Rettentő akarat van benne, annyira szeret mozogni és akarja az újabb és újabb mozgásformákat. El nem tudom képzelni, hogy fogom vele az ütemet tartani. Sokszor már most nehéz megfognom. A karomból is szinte kiugrik. Pelenkázáskor már azt sem tudom, hogy mit adjak neki, hogy ne forduljon hasra, de azonnal és be tudjam pelenkázni. Eddig egy bontatlan csomag popsitörlő volt a legérdekesebb a számára, azt emelgette, forgatta, mint valami súlyzót, de most már az is kevés. Lassan kifogyok az ötletekből :(

Lányok! Tegnap a párom vett egy baba MP3 lejátszót Alexandernek. Ez egy babáknak való, nagyon aranyos külsejű kis zenelejátszó, olyan magnó vagy rádió utánzat kívülről, még füle is van, hogy lehessen hordozni és egy pendrive-ot kell beletenni, amire azt vesz fel az ember, amit akar. Gyárilag van rajta 10 komolyzene. Alexander imádja őket. Bekapcsolom és tátott szájjal hallgatja Bach, meg Csajkovszkij zenéit, valami nagyon drága. Óriási siker. Este erre aludt el. Simogattam a hátát és Vivaldi szólt halkan a háttérben. Azt hittem, megzabálom :)

10843. lane01 (válaszként erre: 10835. - Gitta1980)
2013. dec. 10. 09:02
Próbáltam már keverni neki gyümit hozzá, összeturmixoltam, nem megy át a cumiján. Át is szűrtem már, meg bébiétellel is próbáltam, de összegyűlik a cumiban, nem megy át a tápszer, ő meg ordít. Vettünk más fajta cumit, 4 lyukkal, azon ömlik a tápszer, folyton mellényel, de a gyümi és a bébiétel azon is megakad, eldugítja. Így kap egy fél mokkáskanál kakaót, meg egy fél mokkáskanál nyírfacukrot.
10842. lane01 (válaszként erre: 10837. - Picurka01)
2013. dec. 10. 08:42

Boldog 7. hónapot nektek is! :)


A hordozót mi is kinőttük, amikor megyünk sétálni, fészkelődik benne, felül, mászna kifele. Azt hiszem, ha anélkül sétálunk. Csak annyi a gond a mi babakocsinkkal, hogy nem állítható a karja, így csak szembe tudunk menni a széllel. Attól félek, hogy kifújja a szemét a szél és begyullad, vagy bekapkodja a hideg levegőt és megfázik. De muszáj, van rajta most is harisnya, naci, meg még megy rá az overál is...


Kaptunk egy etetőszéket anyuéktől, fa, szét lehet szedni asztalra és székre. Aki most akar még venni, ne vegyen ilyet! Teljesen életveszélyes!!! Lórinak fura, hogy bele van kötve, fészkelődik. Este úgy ettünk benne, hogy egyik kezemben volt a kanál, a másikkal meg fogtam, hogy fel ne boruljon az egésszel. Vagy eladjuk, vagy csak asztalnak és széknek használjuk majd, nagyon veszélyes, nem akarok megint kórházba menni. Szóval veszünk újat. Tanuló asztalt akartunk karácsonyra, de akkor ez lesz és le kell cserélnünk nekünk is a hordozót autósülésre, ez lesz a másik ajándék.

10841. lane01 (válaszként erre: 10835. - Gitta1980)
2013. dec. 10. 08:36
Annyira nem jó, hogy ennyit alszik. :S Épp most akartam panszkodni kicsit. Tegnap aludt 1-2 hosszút, meg rövidebbeket is. 2 óránként elfárad, sőt valamikor már másfél óra alatt. Akkor nyűgös, altatni kell rögtön. Persze tök jó, hogy nap közben van egy kis nyugi, meg tudok főzni, mosni, bármit... Viszont az esti fürdetés mindig ordítás, utána elaltatom és ez tök jól műküdik, amikor nappal sétálunk a hidegben vagy 20-30 percet, mert szerintem kiszívja a hideg és akkor beájul este 8-9 környékén és bármennyit is aludt nappal, éjjel is ki van ütve. Kelünk persze éjjel enni, de alszik is szépen tovább. Viszont tegnap nem volt séta, alvás nappal megvolt, este megint kidőlt 8-kor, 9-kor felkelt, és fenn kukorékolt 11-ig. Elaltattam, kelt enni 1-kor, 4-kor, aztán 6-kor ő úgy döntött, hogy már nem alszik tovább. Én meg csak pislogtam, hogy a gyerek olyan fitt, hogy majd kiugrik az ágyból, én meg aludnék el állva. Szóval ma megint kezdjük előről az ébresztgetős mókát. Szalad majd a ház, nem érdekel, felkeltem 45 perc után. Biztos vergődni fog egész nap, de kibírjuk, meg séta is lesz, a lényeg, hogy éjjel aludjon jó sokat, 10-7-ig jó lenne, ha bírná.
10840. MeliLewi (válaszként erre: 10839. - Durciful)
2013. dec. 9. 20:08
Megvettem már én is, de még nem próbáltam. Valahogy mindig elmaradt. Holnap kipróbálom! Most jó is, hogy eszembe juttattad!
10839. Durciful
2013. dec. 9. 19:50
Adja valaki a babájának a 7 gabonás pelyhet? Mik a tapasztalatok?
10838. 55875e9863 (válaszként erre: 10837. - Picurka01)
2013. dec. 9. 14:41
Nyugi, mi is a 74-esek közül csak a kicsit nagyobbakat tudjuk még használni. Már a 80-asokat nyúzza jó ideje... Hihetetlen növekedésben vannak, nem lehet győzni ruhákkal... :D
10837. picurka01 (válaszként erre: 10813. - Lane01)
2013. dec. 9. 14:35

Gratula a 6. fogacskához..:D És drága Lórinak boldog 7. hónapot!! :D Hófordulónk van!


Máté nem fér el a hordozóban, 1 hónapja 71 centi volt, most még nem voltunk méricskézni, de volt olyan 74-es ruci ami kicsi rá. Szerintem nyújtják este!

Szóval bébihordó-PÁPÁ!! Etetőszék és autós-gyerekülés! :D

10836. Gitta1980
2013. dec. 9. 13:42

sziasztok! noverem raebresztett h.ha vitaminokhoz asvanyi anyagokhoz akarok jutni termeszetes uton akkor a legjobb ha vmilyen csirat eszek. a lucerna es a brokkoli szerinte a legjobb. a lucerna tejnovelo is.

amugy barmelyik csira jo. tele vannak vitamonokkal.

tobb helyen is kaphato ( pl auchan spar is)es eleg egy teaskanalnyi naponta. egy ket hetig is eleg egy adag ami 400 ft korul van.

10835. Gitta1980 (válaszként erre: 10834. - Lane01)
2013. dec. 9. 13:38

Szia! tok jo h.ilyen sokat alszik :-) es jo tok jo h.nyirfacukrot adsz neki es nem simat. a nyirfacuki ved a fogszuvasodastol is. amugy mi xilitet hasznalunk magunknak. az is ilyen csak olcsobb.

azt nem probaltad h.vmi gyumit keversz a taphoz? ahhoz még cuki sem kell. pl banant?

a kakaot en csak idonkent akarok neki majd adni inkabb gyumit,de majd ha ott tartok meglatjuk mi lesz :-) gondolni konnyu szepeket... de mikor ott van az ember ki tudja mi lesz belole :-)

10834. lane01 (válaszként erre: 10832. - 55875e9863)
2013. dec. 9. 12:50

Ahány baba, annyi fajta. Szerintem sem kell aggódni. Lóri például nem ereszkedik könyökre és térdre se, a popsiját még most kezdte el emelgetni. A mászás az megy, kotor ezerrel, főleg ha olyan dolgot lát, ami nem neki való. Az előbb a sötétítőt meg a függönyt akarta lerángatni, és a baldachint már számtalanszor lerángatta a helyéről, még szerencse, hogy nem esett rá a vas. A kanállal nálunk eszik, csak azt nem bírja valamikor, ha én etetem, ő magát akarná. Kipróbáltuk az etetőszéket is, ordított benne, úgyhogy bírkózunk az ölemben evéskor. Tápszert továbbra is csak kakaóval és nyírfacukorral fogad el, szerencsére főtt kajából mindent megeszik, még azt is, ami pocsék ízű. :D Múltkor csináltam krumplis-tápszeres-almás-spenótos cuccot, olyan volt az íze, mintha fűbe haraptam volna, de csak belapátolta. Ettünk ma és tegnap Monte-t, azt is csípi. A héten megyünk a dokihoz, megkérdezem a Sinlac-ot, hátha kiírja kedvezményesre.


Lóri egyébként most arra szokott rá, hogy eszik du 5-kor, utána meg már semmit. Ma például hajnali fél 3-kor kelt, addig a tápszer volt a pocijában és egy Monte, bő 9 órát bírta. Nem rossz, de jobban örülnék, ha este 9-kor enne, és reggel 6-kor. :D

10833. Kittyna1990 (válaszként erre: 10832. - 55875e9863)
2013. dec. 9. 11:40
Igen, ezt én is tudom de olyan pánikolos vagyok bakker pedig második gyerekem :D Hát olyat nevettem ezen a targoncáson hogy majdnem megfulladtam :D Alen pont ugyan ilyen úgy hogy nyithatunk egy raktárt Alen és Édi majd elrendezi a dolgokat. Mondjuk anya mondta hogy én abszolút nem is másztam ha nem a bal könyökömmel húztam magam mint valami lesérült katona aztán fogtam magam és feláltam.Lehet Alen eszik szépen kanállal csak győzzem lapátolni. Van mikor nem izlik neki valami annyira akkor elkezd brümmögni és fröcsög mindenhová.de azt is megeszi..szerintem a mottója az lesz hogy ételt nem dobunk ki :D
10832. 55875e9863
2013. dec. 9. 11:21

lane01:


Hát nem semmi! :D Na ja jusson ki neki is a jóból... hamár neked is ébresztő van, neki is legyen. :D


Kittyna1990:


Minden baba másképp fejlődik, pont ez a jó hogy egyik sem ugyanolyan. :)) Édi is bizonyos dolgokat már csinál, de van amit nem... Mászás helyett gurul, igaz 4 kéz-láb szeret rugózni, fekvőtámaszozni, 1x el is aludt közben. :D

Körbe forog maga körül mint egy targonca, de mászni nem akar. :D Foga 1 sincs, és kanállal nem hajlandó enni játszik és játszik vele... Kitolja a kaját a szájából. Szóval én már azt mondom, majd ahogy jön, úgy jön. Ha valami nem megy hát istenem, vagy megy később, vagy helyettesíti mással. :D

10831. Kittyna1990 (válaszként erre: 10830. - Kittyna1990)
2013. dec. 9. 10:06
lemaradt egy vesszőő..szóval forog Alen csak ezen kívül nem erőlteti meg magát :)
2013. dec. 9. 10:03
Csak ámulok hogy miket művelnek a babák. Adré nekem is ennyi idősen már mászott pakolt stb. de Alen nem forog de nem nagyon erőltetei magát hogy bármit is csináljon. Ilíenkor azért picit mindig aggódom hogy rendben van-e minden. Alul a foga is megjelent pár hete de még mindig nem bújt ki. Komolyan arra gondolok hogy nem-e lehet hogy azért mert még mindig szopizik? Andréval ilyenkor már uzsi ebéd ki volt váltva és már csak fagyasztott tejet kapott reggel este.Alen minden étkezésnél még szopizik uzsinál van az hogy kevesebbet hagyom cicin és akkor eszik főzit vagy gyümit. Lehet hülyeség de én már erre gondoltam
10829. lane01 (válaszként erre: 10827. - 55875e9863)
2013. dec. 9. 09:42

Aha, hat darab. :D Meg olyanokat harap, hogy hihetetlen. Persze nem a mostani kettővel, hanem a másik néggyel. Próbálom neki mondani, hogy aúúúúúúúú, amikor megharap, megretten, hogy most mi van, aztán nevet ezerrel. Gondolom magamban, hogy akkor ezt megbeszéltük. :D Még jó, hogy nem szopik, mert bimbim nem lenne már. :D :D :D Mi meg a beszéddel nem állunk valami fényesen. Többet gügyög, mint eddig, de még nem az igazi. Utánozgat minket, de elég csendes. A nap nagy részében csendben van. Nem teljesen, mert akkor már baj van. Kiesett a hordozóból vagy 3 hónapja, nem tudom emlékeztek e rá. Akkor megfogadtam, hogy nagyon figyelek rá, meg óvatosság van ezerrel. Na persze... Ahogy most jobban kúszik-mászik, felfedez mindent, egyre több lehetőség van arra, hogy kárt tegyen magában. Egyik nap a fényképezőt húzta le, szerencsére nem magára, de ettől is lett volna egy huplija, ha a fejére érkezik. Aztán apánap a figyelmetlensége volt, hogy az asztalon hagyta a vasalót, a kábel meg lelógott. És hát nem lehúzta?! :S Akkor az futott át az agyamon, hogy tuti van fenn egy angyalkája, aki megvédte, mert ha ez ráesik... Nem is gondolok bele, hogy mi lett volna. Aztán le is tört belőle egy darab, én ezt nem vettem észre este. Másnap reggel meg szépen meg is találta a földön és elkezdte a hegyes darabot enni, az apja úgy kapta ki a kezéből. Aztán kajcsit csináltam neki este, egyedül voltam vele, itt hagytam a szőnyegen addig. Hallom csend van, de nagyon nagy. Gondolom nagy naívan, hogy milyen jó ez a gyerek, aztán jövök a kajcsival, a gyerek fekszik háton, kezében egy cikk mandarin, a fele már hiányzik. Szerencsére a fehér részek még megvoltak belőle, ami a torkán tudott volna akadni, de rohanás, kikapom a kezéből, száj kinyit, belenyúlok, szerencsére semmi. Most tök szarul érzem magam, hogy igyekszem rá vigyázni, aztán csak megtörténik a baj és csak a nagyon nagy szerencsének volt köszönhető, hogy ebből a 3 esetből nem lett kórház.

Ma felfedezte, hogy a komód fiókját ki lehet húzni. Játszott vele pár percet, alig hogy hátat fordítottam, már ordít: odazárta 3 ujját.

Az éjszakánk is kalandos volt. Felkeltünk enni fél 3-kor, ő meg nem akart aludni. Visszaraktam az ágyába, villany lekapcs, fél órát visongott, matatott ott a sötétben, majd egy óra múlva már ordít. Apa kivonult a szobából aludni a nappaliba, közben odadörmögte nekem, hogy "remélem most örülsz, hogy felkeltem", aztán ott hagyott a gyerekkel. Persze, hogy örültem. :D Nehogy már csak én éjszakázzak. :P Neki is jusson ki az "örömből". Aztán fájdalomcsillapító és aludt 15 perc múlva. Most nem tudom eldönteni, hogy valamelyik foga mocorog, vagy pocija volt a ludas, de gondolom, hogy a fogacska, mert az ilyen éjjeli dolog. De most tarthatnánk egy kis szünetet a fogzással.


Azért meg szerintem nem kell aggódni, hogy nincs még foga, se nekem, se páromnak nem jött ki hamar a fogunk. Egy évesen mindkettőnknek csak kettő volt, úgyhogy nem tudom kire ütött a gyerek. Lórika mindennel siet, én azt vettem észre. Gyorsan összehoztuk, gyorsan akart megszületni, és gyorsan ki is bújt. Lehet túl sok kávét ittam, mikor megfogant. :D

10828. 55875e9863
2013. dec. 8. 21:36
Azt mondta ma apának, hogy APA! Szembe vele, neki célozva egyértelműen. :D Nekem meg azt mondogatja, hogy baba, de legalább nem nyanya mint a múltkor... :DDD
10827. 55875e9863 (válaszként erre: 10813. - Lane01)
2013. dec. 7. 18:50

Most jutott el az agyamig... 6 foga van már?? :O

Édinek még 1 se... :DDD

Pedig mind azt hiszem, na most, na most... de semmi... :D

10826. 55875e9863 (válaszként erre: 10824. - Ozike0501)
2013. dec. 7. 18:50
Így van... :)
10825. ozike0501 (válaszként erre: 10813. - Lane01)
2013. dec. 7. 18:10

Igazi kis fogas baba! :D

Nekünk még mindeg "csak" kettő van. Azok is lassan 2 hónapja kint vannak. Azóta semmi... :(

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook