Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 májusi babák fórum

2013 májusi babák (beszélgetés)

2934. Durciful
2012. dec. 26. 09:52

Sziasztok!

Tegnap moziba mentünk, megnéztük a Hobbitot. A film isteni volt, de teli feszültséggel. Utána meg is állapítottam, hogy ez volt a babavárás alatti utolsó izgalommal teli film - bármilyen nagy mozi kedvelők is vagyunk - amit megnézünk, mert a film után valamiért még órákig éreztem a feszültséget. Ezt biztosan a baba is érzi, úgy hogy mától maradnak a buta, de nevetséges mesefilmek és vígjátékok:)

2012. dec. 26. 09:06
Ez nem semmi, reggel nyolckor ezt írja, és egy óra múlva már törli magát.....
2932. Zanzai
2012. dec. 25. 22:57

Koszonom a tanacsokat a terhesvitaminnal kapcsolatban. Anyukamek szerint sem gond ha nem szedem, ha rosszul vik tole-ok sem szedtek es ugazabol az elso 3 honapban a legfontosabb.Persze zoldseg-gyumolccsel potolni kell.

Nagyon boldog karacsonyt kivanok Nektek! :-)

2012. dec. 25. 15:44

Nocsak! :) Ez tényleg aranyos! :) Valóban szerencsés napotok volt az nap, az biztos!!! :))

Volt még egy másik, hogy volt egy nap amikor nagyon rossz kedvű voltam, és olyan depresszió jött rám, hogy már mindenen majdnem elsírtam magam.

Na de aztán délután lefeküdtem, és megint csak rám jött a mély rossz kedv és elkezdtem sírni csöndesen, és agyaltam sok mindenen.

Erre meg a kispöttyöm, 3x jó erősen oldalba rúgott!!! :D Na egyből elkezdtem röhögni, mert ilyen még sosem, volt hogy ennyire erősen rúgjon.

Meg is jegyeztem, na tessék még meg sem született és már érzi a gondolataim, a kedvem, és bizony rám szól, hogy hahó anya én is itt vagyok ne a rossz dolgokkal foglalkozz! :)

Szóval érdekes dolgok ezek, milyen "misztikus" kapocs alakulhat ki a szülő és a magzat közt, és bárki mondhat bármit, most már szerintem is létezik az ilyen, nem is akármennyire!!! :)

2930. Durciful (válaszként erre: 2927. - 55875e9863)
2012. dec. 25. 14:42

Én nem álmodtam még a babámmal, de a párom már igen. Nem emlékszik, hogy mi volt az álom pontosan, de egy reggel arra ébredtünk, hogy a párom valamit mondott és én azt hittem nekem. Aztán kiderült, hogy a babának mondta álmában.

Egyébként nálunk több érdekes és aranyos dolog is történt a babával és a párommal kapcsolatosan. Már a terhességem legelején történt egy nagyon aranyos dolog, aminek a tárgyát ma is őrizzük. a párom ugyanis mindig is gyűjtötte a 4 levelű lóherét. Legnagyobb bánatára az elmúlt majdnem 10 évben nem talált egyet sem és sokszor megbeszéltük már, hogy talán a lóherék genetikailag megváltoztak és azért nincs sehol sem egyetlen 4 levelű sem. Aztán eljött a nap, amikor ott tartottam a kezemben a pozitív terhes tesztet és azonnal hívtam is a párom, hogy elújságoljam a nagy hírt. Amikor felvette a telefont és együtt örültünk a babának, elmondta, hogy pont mielőtt hívtam, megállt az autóval, kinyitotta az ajtót és a járda szélén egy 4 levelű lóhere mosolygott rá:) Azóta is egy könyvben őrizzük.

2012. dec. 25. 14:33
Hát érdekes álom az tuti...de végülis lehet értelmezni.:) és ki tudja.annyi mindenen aggódunk hogy kivetül az álmainkra is, szerintem nem meglepő.és így megnyugtat az álom talán :)))
2928. 55875e9863 (válaszként erre: 2927. - 55875e9863)
2012. dec. 25. 13:11

Ja és semmi durva dolog nem volt az álmomban, sem vér, se semmi maszat.

Csak az a furcsa lyuk, és az ő picike szép kis rózsaszín bőre! :D

Még ilyen álmot! :D

2012. dec. 25. 13:06

Az igen... én is próbálom kerülni a megfázott, beteg embereket. Még a bevásárlás után is, már a kocsiban lefertőtlenítem a kezem! :D Mint valami tisztaság mániás... :D Na de most még inkább odafigyelek még az ilyen apró dolgokra is, mert nem akarok semmit elkapni.

Képzeljétek ma éjjel álmodtam a kispöttyömmel.

Eléggé abszurd álom volt. De talán megértettem az üzenetét. Azt álmodtam, hogy baloldalt a méhemen volt 1 lyuk amin kitudott nyúlni a kis kezével, a bőröm alatt!!! Hát én álmomban is nagyon megijedtem, hogy lehet ez?? Nem akartam, hogy valaki is észrevegye, azért a kis tenyerét az én tenyeremmel próbáltam visszanyomni valahogy, ne jöjjön már ott ki.

De nem mertem túl erősen visszanyomni a kis kezét, féltem nehogy baja essen, de túl erős volt, túl erősen tartotta a kezét, nem sikerült mindig visszanyomnom azon a lyukon!

Aztán nem tudtam mit kezdeni a dologgal, és álmomban amikor nyugodt helyen voltam, és nem láthatott senki, engedtem neki, hogy kidugja azon a lyukon a kezén a hasamon. De akkor már a bőrömön is volt egy lyuk, és közvetlen a méhemből kinyúlt a kis karjával. Nem értettem mit szeretne?

Ezért vártam és a tenyerembe tette a picike tenyerét. Megfogtam neki és éreztem minden picike csontját, az ujjait, ahogy mozgott néztem a kicsike tenyerét. :)

...és megfogta az ujjam, nem akarta elengedni! :D

Szóval eléggé abszurd egy álom volt, mikor megébredtem nem tudtam mire vélni, mi volt ez a teljes képtelenség?? :D

De aztán ahogy próbáltam elemezni, nekem mintha azt jelentené, hogy ő velem akar lenni, és nem akar elengedni, és mintha vigasztalni akart volna, bizonyos dolgokért, és az, hogy annyira erős volt a kis keze, hogy hihetetlen erővel tartotta a kezét, hogy ő már pedig nem dugja vissza a pocakomba! :D Hanem ő már pedig megakarja fogni az enyémet.

Ritkán szoktam álmodni ilyesmiket, de ez olyan érdekes volt, mintha üzenni akart volna nekem így az álmomban. Nem minden ilyen elvont dologban hiszek, de most valahogy jobban eltudom képzelni, hogy már van köztünk valami kapocs.

Ti álmodtatok már hasonlót a babátokkal? :)

2926. Durciful
2012. dec. 25. 10:38

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek:)

Én tegnap egész nap feküdtem, mert délelőtt kissé megemeltem maga - én hüle:( De már minden ok. A párom csinált mindent, szegény le sem ült egy percre sem. A tegnapi családi összejövetelen pedig - nem nagy örömömre - egy beteg vendég is érkezett, így ma hajnalban arra ébredtem, hogy nem érzem jól magam. A párom készített egy hajnali reggelit meg mellé egy hajnali facsart narancslevet, aztán jól betakaróztam egy dunyhába és reggelre kutya bajom sem volt. Úgy néz ki, megúsztam, hál istennek, pedig már pont megijedtem.

2925. ozike0501
2012. dec. 25. 08:43
Boldog karácsonyt Nektek!
2924. ilda85
2012. dec. 24. 20:52
Mindenkinek boldog karácsonyt!
2923. 55875e9863 (válaszként erre: 2922. - Klaudia910402)
2012. dec. 24. 20:47

Neked is Boldog, Békés Ünnepeket! :)

Ááá, én egyenlőre lemondtam a különösebb mozgásról, csak ami a mindennapos rutinhoz kell... egyszerűen nem bírom a megterhelést.

Pedig azt hittem meg sem fog kottyanni, nagy sportolós fajtámnak. :D :D

Hát na, majd amikor túl leszünk ezen az időszakon, visszatérek a régi kerékvágásba. :))

Habár a kispöttyöm nagyon mozog odabent! :D

Evés után, éneklés-zene hallgatás után és ha lepihenek kicsit, egyből neki kezd a nagy tornának! :D

2012. dec. 24. 17:51

Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok nektek!!! Legalább olyat mint az enyém ;)

Nekem sem lesz túl sok bababútor amúgy...á nekem meg rá kéne vennem magam egy kis sportra.:S régebben többször csináltam de akkor sem volt túl nagy élvezet.de legalább egy idő után hozzászoktam és természetessé vált.én a gyerekemet már tuti kis korától fogom járatni nehogy olyan legyen mint én :/

2921. 55875e9863 (válaszként erre: 2919. - Durciful)
2012. dec. 24. 12:36

Neked is?? Nekem is szélesedett egy picit!

Pedig nem híztam semmit... Még mindig ugyanannyi a súlyom, pedig a baba viszont nő ezerrel odabent. :)

Nagy öröm, hogy a családod is ilyen nagyon várja a kicsit, és közösen belevetik magukat a babavárásba! :) Nekem is nagyon jól esett, ez a korai karácsonyi ajándék, még ma is nézegettem, mik vannak benne!! :)

Pedig mi még későbbre terveztük, februárra, hogy neki állunk bevásárolni lassan a szükséges cuccokból. :)

Na de így a kezdeti csomagból már sok minden megvan. :)

2920. 55875e9863 (válaszként erre: 2917. - Zanzai)
2012. dec. 24. 12:33

Szia! :)

Nyugi én is dettó ugyanígy jártam és a mai napig így vagyok a terhesvitaminnal...

Én az első hónapban a gravidá-t szedtem, aztán meg mivel hiába vettem be kaja után, este stb... a bevétel után 20 percre kihánytam mindent.

Azóta a matruelle-t szedem, annyival jobb, hogy csak émelygés, hányinger van, ha egymás utáni napokon szedem. Így én is 2-3 naponta veszek be 1-et és semmi bajom tőle így, de ahogy másnap is beveszek, rá kis időre jön az émelygés és hányinger...

Biztosan telítődtem valamelyik összetevőjéből, és amiatt dobja ki a gyomrom.

Meg ha amúgy is változatosan, egészségesen étkezel, akkor nincs gond. A lényeg, hogy hetente 1-2x azért vedd be, és ha úgy megmarad benned, akkor szedd úgy, ahogy neked jó. :)

Inkább veszek én is kevesebbet belőle, mint hogy a jó kajával együtt kirókázzam, és utána még 1 napig rosszul legyek és ne tudjak enni semmit...:S

2919. Durciful
2012. dec. 24. 10:22

Lányok! Nálam új fejlemény van. Az elmúlt napokban hajnalban mindig arra ébredtem, hogy feszeng, feszül a csípőm. Nem fájdalmas csak feszülés és állandóan felébresztett. Ma is ez történt. Én a sport miatt nem a súlyomat mérem, hanem rendszeresen mérem a mellkörfogatot, csípőkörfogatot, haskörfogatot, stb. Már régóta. Fel vannak írva az eredmények. Én mindig is ezekben láttam meg a változást, izmosodást. Ma reggel mikor felkeltem egy hirtelen ötlettől vezérelve megmértem a csípőkörfogatomat és képzeljétek teljes 1 cm-t szélesedett a csípőm. Nem husika nőtt rá, a medencém szélesebb!

Alhasi fájdalom - szerintem mindenképpen fel kell hívni a dokit és elmondani neki, mert a leírás alapján talán méhösszehúzódások is lehettek. Ezek úgy tudom normálisak, állítólag mindenkinek vannak, de gondolom bizonyos erősség felett nem jók. Hívd fel a dokit vagy a kórházat és kérj tanácsot!

Terhesvitamin - én februártól szedtem a Gravidát és kb. 1 hónapja nem vagy csak néha 1-1 szemet bekapva fogyasztom. Az oka az, hogy nekem semmilyen terhességi tünetem nincs és nem is volt - a székrekedésen kívül - de kb 1 hónapja esténként fura rosszullétem volt mindig. Elmeséltem a barátnőmnek és ő egyből rávágta, hogy pont ilyen rosszullétei voltak a Supradyn-tól. Próbaként abbahagytam a Gravidát és elmúlt minden panaszom. A dokim és én is úgy gondoltuk, hogy talán február óta a Gravida valamelyik összetevőjéből telítődtem, szóval ez az oka a leállásnak. Egyébként rendszertelenül, de calciumot szoktam inni, a pezsgőtablettát, calciumos yoghurtot is eszek néha, amelyikben 375 mg calcium van, és ennyi. Egyébként én igyekszem jól étkezni, napi 6X, színesen, facsart gyümilevet minden nap iszom, mindenféle húst, tojást rendszeresen, céklát és még csirkemájat is, a vas miatt. Remélem ez elég lesz.

Nagyon nehéz, hogy az amnio miatt nem tornázhatok a újévig, mert nekem az is lételemem, de nincs mit tenni kivárom az újévet és fokozatosan, de ismét sportüzemmódba fogok kapcsolni.

Nekem még semmilyen babaruhám babaholmim nincs. Úgy beszéltük meg a családdal, hogy januártól kezdjük el nézegetni a dolgokat. Először 2 új beépített szekrény érkezik januárban, az egyik nagy része a babáé lesz. Így semmilyen bababútor a kiságyon is a pelenkázón kívül nem lesz. Már nagyvonalakban összeállt a fejemben mi mindent szeretnék venni, és a családtagok is stoppolnak egy-egy dolgot, pl. az öcsém lesz a keresztapuka és ő szeretné megvenni a kiságyat. Az öcsém egyébként egy fura figura, de aranyszívű és már az egész munkahelye és baráti köre tudja, hogy keresztapuka lesz, véresen komolyan veszi a feladatot. Én csak mosolygok. Nagyon jól esik, hogy ilyen szeretettel gondol a babámra, pedig még a pocakban lakik:)

2012. dec. 24. 09:30

Sealva, ha még csak egy hete érzed, akkor az egy nap nem sok idő. Azóta érzed már?

Zanzai, ha megfelelően táplálkozol, akkor lehet, hogy a vitaminnal már túl sok minden kerül a szervezetedbe és ettől nem bírod. De attól is függhet, milyet szedsz, nem mindenki bírja mindegyiket. De ha rosszul vagy tőle, ne szedd, vagy próbálj másmilyet. Amúgy én szedem, nem akartam, de a dokim mondta, hogy heti 3-4-et azért vegyek be, de nekem más okból kell. Amúgy a 12. hét után elhagyható.

2917. Zanzai
2012. dec. 23. 23:38
Sziasztok! Ti szeditek meg a terhesvitamint? en csak heti ketszer de az utobbi 3 alkalimmal kb 15 perc mulva kihanytam. Ez mitol lehet?
2012. dec. 23. 21:50
De jó*.* imádom a kis ruhákat nézegetni meg rendezgetni már most :P
2012. dec. 23. 20:45

Klaudia910402:

Én sem tudom, remélem nem ismétlődik meg. Ijesztő volt, és váratlan, semmi ok nem volt rá.

Olyan erős volt, hogy hangosan fújtattam, pedig jól bírom a fájdalmakat, de ez most kemény volt...

Sealva:

Attól függ, mennyi hetes vagy. Én az utóbbi időben reggel,délben,este, éjszaka is érzem.

Korábban csak este, és néha délután, és volt olyan időszak amikor nem mindennap, ez kb. a 15-17 hét között volt.

Képzeljétek, ma jöttek előkarácsonyozni rokoni körből, és kaptam ajándékba sok szép kisbaba ruhát! :)

Kis zoknikat, rugdalózókat, vékony kardigánokat, egész ruhácskákat, játékokat stb...

Hát amikor megláttam őket, majdnem elpityeregtem magam, nagyon jól esett. :D

Ráadásul fehér, zöld, narancsszínű van benne, így teljesen jó lesz, nem csak rózsaszín és kék. :D

Így már a kezdeti időkre nem kell igazán vásárolni ruhaneműt, mert van több minden, és van egy nagyon aranyos szett, sapkával és kesztyűcskével, amibe haza hozom majd. :))

2914. Sealva
2012. dec. 23. 20:02

sziasztok!

Még csak kb egy hete érzem a magzatmozgást,de tegnap dél óta nem éreztem.Szerintetek ez még normális?

2012. dec. 23. 17:56
Mindenkinek nagyon boldog, békés karácsonyt kívánok!
2012. dec. 23. 17:20
Hát én nem tudom neked mitől...de mondjuk azt sem hogy nekem hogy jött.Amit írtam hogy napokig fájt a hasim:S és néha olyannyira erős hányingerem lesz mint amikor Calicim volt:(
2012. dec. 23. 15:24

Szedek magnéziumot is a keményedések, görcsök ellen, és néha napján tőzegáfonyát a húgyúti fertőzések ellen, arra nagyon hajlamos vagyok, de most nincs szó megfázásról se semmi...

Jól érzem magam, reggeltől már, éreztem is sokszor, hogy mocorog és rúg odabent, így egy kicsit megnyugodtam.

Pénteken kell majd mennem a dokimhoz, mindenképpen mondani fogom neki ezt a furcsa fájdalmat, de ha addig újra ismétlődne, akkor bemegyek a kórházba.

Remélem nem fog többet ismétlődni.

De ez nem ilyen feszülős-szurkálós fájdalom volt, nem a megszokott kis kellemetlenségek, hanem erősebb alhasi fájdalom, ami kitartott hosszan, és hirtelen erősödött, és lassan múlt el, utána újra, szinte egybe mosódóan.

Először azt hittem, a beleim csavarodnak, pedig nem ettem semmi olyat ami miatt bajom lehetne emésztésügyileg.

De aztán csak nem kellett wc-re mennem...

Az biztos, ha még 1x ismétlődne ez, bemegyek a kórházba.

2910. MeliLewi
2012. dec. 23. 12:13
Néha tényleg vannak olyan fájdalmak, hogy én sem tudom hova tenni. Keltem fel már én is fájdalomra. A Baba forgásának tudtam be. Talán az is volt.
2012. dec. 23. 11:57
Nekem se volt még ilyen, de van másmilyen, amit én se értek, fájdalmas és kellemetlen is, de nem hiszem, hogy gondot okozna. Ha nem vagy rosszul, érzed a mozgást, stb. szerintem nagy baj nem lehet. De ha aggódsz, hívd fel a dokidat.
2908. Durciful
2012. dec. 23. 11:57
Lemaradt a lényeg - azért a biztonság kedvéért hívd fel a dokidat és kérdezz rá, szerinte mi lehetett. Van otthon magnéziumod? Nem árt tartani egy kismamának, az jó poci keményedés ellen. Bár az alhasi fájdalom tudom hogy más. Biztos, ami biztos, igyál sokat, nehogy valami felfázás féle induljon. Arra egyébként a tőzegáfonyalé nagyon jó, nekem kiírtotta a hólyagomból a coli bacit, miután az antibiotikumnak nem sikerült még a terhesség előtt. Az is lehet, nyúlnak a medencei szalagok, ebben az esetben nincs mit tenni, a babád popsikája növekszik. Az én babám az egyfolytában tornázik. A párom meg is fejtette az egyik okát, csinálja magának a helyet odabenn:) Vigyázz nagyon magadra!
2907. Durciful (válaszként erre: 2906. - 55875e9863)
2012. dec. 23. 11:52

Nem, alhasi fájdalom még nem volt. Én tegnap hajnalban arra keltem, hogy a medencém feszül. Olyan érzés volt - tudom, hogy hülyén hangzik - mintha tágulna. Elég zavaró volt, nem tudtam tőle aludni. Nem a fájdalom miatt, az nem volt lényeges, hanem a hajnali legjobb álmom közepén lévő történés miatt. A hajnali órák alvásra vannak és nem medence tágulásra - punktum!!!!!

Hívd fel a bizt

2012. dec. 23. 11:48

Hajnalban majdnem félórán át fájt az alhasam...

Nem tudtam elképzelni, most a méhem fáj, vagy wc-re kéne mennem?? Sétáltam, álltam, ültem, visszafeküdtem de semmi sem volt jó, állandóan visszaerősödött ez a francos hasi fájdalom.

Aztán törökülésben ülve lassan elmúlt, és eltudtam aludni.

Ez vajon mi a franc lehetett? Mondtam páromnak, ha 1 órán belül nem múlik el menjünk be a kórházba, de szerencsére kb. félóra volt az egész kellemetlenség.

Veletek volt már ilyen?

2905. csibebogar85 (válaszként erre: 2903. - Durciful)
2012. dec. 22. 14:06

Sziasztok,

Mindannyiotoknak koszonom a kedves szavakat es a biztatast.ha minden igaz mar hetfo reggel kiengednek.

Durciful pihenj Te is sokat, ne torodj semmivel csak a kis manokaddal a pocidban.

Mindenkinek ezuton kivanok kellemes hetveget es Nagyon Boldog Karacsonyt!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook