Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 májusi babák fórum

2013 májusi babák (beszélgetés)

2904. 55875e9863 (válaszként erre: 2903. - Durciful)
2012. dec. 22. 13:14

Kicsit hamar, de akkor én is most Kívánok a fórumon mindenkinek Boldog Karácsonyt és Szép Újévet! :)

Egyébként én nekem is, a köldököm alatt van, szerintem. A köldököm érintésre is fáj, és párom is megjegyezte kinyomta a köldököm egy kicsit a kispötty odabentről. :) Na meg már a köldök feletti részen is érzem ha mozog, jobban kisugárzik oda ha nagyobbat rúg vagy mozdul. :)

2903. Durciful
2012. dec. 22. 11:42

Kellemes ünnepi készülődést kívánok mindenkinek illetve boldog karácsonyt!

Kedves Csibebogár!

Nagyon vigyázzatok magatokra, pihizzél sokat és rá se ránts a kórházra. A fő, hogy minden rendben. Nekünk most úgy is másról szól ez a karácsony, mert mi nagyobb ajándékot kapunk mindenki ajándékánál.

Kedves Nicator!

Szedd azt a magnesiumot serényen és most ne te csináld a karácsonyi sürgölődést, nehogy gond legyen.

Nálunk konkrétan szalad a lakás. Ez igen nehezen fér össze az én rend és tisztaság mániámmal, a fürdőszoba konkrétan úszik, lehet, mire legközelebb bemegyek már nem is lesz ott, mert elúszott:) Ma kimerészkedek egy vásárlás erejéig az utcára, ez lesz az amnio után az első túrám. Ma hajnalban arra keltem, hogy fájt a hátam és a derekam, mert elfeküdtem. A babám viszont újból egy magasabb fokozatra kapcsolt és már a köldökömig ér a pocakban a méhem. Egy-két pillantás és gurulni fogok:)

2012. dec. 22. 06:36
En is szeretnem mindenkinek Kellemes unnepeket kivanni. Jo keszulodst azoknak akik tudnak es akiknek piheniuk kell azok pedig hasznaljak ki. Tudom konnyu mondani de probaljatok pozitivak maradni. Azert majd en is be-be nezegetek. Sziasztok
2012. dec. 21. 18:50

Nicator:

Nyugalom, biztos feszültebb voltál az utóbbi időben. :) Ne parázz, lazíts és a jó közérzeted legyen a fontos, mert az jó a babádnak is! :)

Durciful:

Én biztosra veszem, hogy a kispöttyöm hallotta a dorombolást, és arra reagált.

Egyébként ez a házi állat dolog, nagyon érdekes kötelékek alakulnak ki.

Keresztapám vadászkutyája nagyon szerette őt, és minden szavát megértette, nagyon egy húron pendültek, minden vadásztársa irigyelte tőle a Bobby kutyát. Aztán közben be kellett vonulnia katonának, és a Bobby kutya nem tudta elviselni a hiányát. Egyszerűen nem evett többet és hiába csináltak vele bármit nem volt hajlandó enni, és éhen pusztult, mert a gazdája nem volt vele.

Aztán nekem egy másik macsekom Vlagyi cica, nagyon imádott engem, volt amikor csak elmentem mellette, miközben ő a kosárban aludt, de már neki kezdett alvás közben dorombolni. :)

Amikor meglátott, mindig hanyatt dobta magát, és a lábait az égnek meresztette, hogy szeretgessem meg. Aztán meg 1 hétre nekem elkellett mennem, és mondta párom, hogy Vlagyi mindenhol engem keresett, ment körbe újra ás újra minden helységbe, az udvaron is és a hívó májjogásával keresett engem. Na aztán az egyik nap elindult a kerítésen túl, sajnos elütötték.

Meg volt egy másik ilyen, hogy egy idős bácsi lakott az utcánkban még régen. Csak egy kutyája volt, csúnya öreg, kopott szőrű kutyus volt, de mindenhová kísérte őt és nem bántott senkit.

Aztán a bácsi meghalt, a kutya pedig nem volt hajlandó a temetőből elmozdulni. A közmunkások mindig etették, meg a temetőgondnok, de a kutyus a sír mellől nem volt hajlandó elmozdulni, aztán ő is elpusztult rövid időn belül. :(

Szóval elég különös kötelékek alakulnak ki házi állat és gazdi között. Én is tapasztaltam ezt az érdekes jelenséget, és az pedig még érdekesebb számomra, hogy a kispöttyöm odabent, meghallja és reagál a macskám dorombolására! :)

Majd ha nagyobb lesz, majd menekülhet előle a macsek, mert biztos felismeri majd a hangját! :D

2012. dec. 21. 17:56
Sziasztok, Én is voltam korházban sajna, mert keményedett a hasam, bementem ügyeletre és bent tartottak magnézium injekcióra, tegnap engedtek haza, magne B6-ot kell szednem napi 6-ot. Tegnap engedtek ki, de azóta tiszta para vagyok
2899. Durciful (válaszként erre: 2897. - 55875e9863)
2012. dec. 21. 17:34

Nekem is van egy cicám, aki egy morgós, durcizós, puffogós alaptermészetű perzsa cica. Mióta babát várok, másként viselkedik velem. Egyfolytában a nyomomban van, ha leülök, azonnal mellém ül és már dorombol is olyan hangosan, mint egy oroszlán. Én azt gondolom, ő hallja a pocaklakóm szívdobogását és ezért a különös figyelem, amit irántam tanúsít. Talán még tudja is, hogy ez mit jelent valójában.

Egyébként a mi családunkban történt egy nagyon szomorú esemény, ami szintén a cicák érzékeny hallását igazolta. Nem szeretnék senkit szomorítani vele, ne úgy vegyétek. Apukám pár éve hirtelen és váratlanul meghalt. Neki is volt egy perzsa cicája, a 20 éves Bunda kutya (nem elírás, ez volt a becsületes neve). Apu halála előtt úgy 3 hónappal Bunda kutya fura szokást vett fel, ami idegesítette aput. szegény apu szinte minden nap arról panaszkodott, hogy a Bunda hajnalban odamegy a feje mellé és egy nagyon idegesítő, magas hangon belesípol a fülébe. Apu úgy mondta, olyasmi ez a hang, mint a kréta hangja, mikor csikorog és mi meg csak hallgattuk, mivel senki ilyen hangot Bundától nem hallott addig. Mindig igyekeztünk aput megnyugtatni, hogy Bunda már matuzsálemnek számít és egy ilyen öreg cicának mindig akad valamilyen rigolyája. Sajnos apu egy éjszaka váratlanul és a pillanat tört része alatt meghalt. Később megtudtuk, ha a műtőasztalon történik, ott sem tud senki segíteni neki, mert leszakadt egy plakk a koronáriájában és teljesen elzárta azt. Egy ismerős orvossal sokat beszélgettünk az apuval történtekről és egyszer valahogy szó került az utolsó időszakban őt idegesítő Bunda hajnali vékony fülbe nyávogására. Az orvos pedig azt mondta nekünk, hogy a cicák hallása nagyon kiváló, és hogy valószínűleg apunak álmában már hetekkel a halála előtt szívritmus zavarai lehettek és ezt hallva Bunda odament hozzá és felébresztette.

2898. 55875e9863 (válaszként erre: 2894. - Kiszvorosz)
2012. dec. 21. 16:53

Én is olvastam ilyen dolgokról, hogy a terhesség alatt kerülni kell a fájdalommal járó műveleteket.

Én mondjuk max a szemöldököm szedem magamnak, de már jó 1 éve az epilátorom se használom, hanem krémmel szedem le a szőke bundám a lábamról! :D

Állítólag, akik pl gyantáztatni járnak terhesen is, a vége felé akár be is indíthatja a szülést...

Arról nem is beszélve, hogy olyat is olvastam, hogy ha valami fájdalom, vagy nagyon erős stressz éri az anyukát, akkor a baba odabent még sírni is képes. Igaz némán, de az adott ingert ami érte, és amit abból felfogott, megjegyzi és örök életére rettegni fog attól a valamitől, de lehet sosem derül ki mi az okozója mondjuk 1-1 fóbiának.

Velem is történt egy ilyen dolog...:(

Amikor anya terhes volt velem, egy baleset érte, a hasát erősen megütötte, és pont ott ahol a fejem volt. Elmentek a dokihoz, és később kiderült ott a koponya csontom megsérült.

Szerencsére nem annyira, hogy agyi sérülést okozzon, annyi maradt belőle, hogy van a fejemen ott, egy pici kopasz folt, ahová sosem nő haj.

A doki mondta anyának, talán nem lesz belőle maradandó károsodás, mert mire megszülettem begyógyult, de viszont akkor is látszódott a helye, mind a mai napig is.

... és a vicc az, hogy voltak egy időben furcsa fóbiáim, ami ehhez vezethető vissza. Szerencsére ezekből már sokat letudtam gyűrni, hogy ne tegye tönkre a mindennapjaimat.

Szóval, ez a terhesség alatti fájdalmas trauma, legyen az bármilyen, saját magamon tudom maradandó lelki, esetleg testi nyomot is hagyhat.

2897. 55875e9863 (válaszként erre: 2890. - Duncan)
2012. dec. 21. 16:43

:D Hát én is megijedtem! :D

...és bizonyos daloktól pedig kellemesen el mocorog odabent, és megbökött amikor azokat a számokat hallgattam, vagy nap közben énekeltem! :D

Egyébként most jut eszembe 1 hete talán, a macskámat az ölembe vettem és simogattam.

Dorombolt turbó fokozaton! :D Közben éreztem a kis nyugis mocorgást odabentről. Amikor a macsekom abba hagyta a dorombolást, hirtelen rúgott egyet az irányába! :D

Amikor újra folytatta a dorombolást a macsek.

Akkor újra nyugisan mozgolódott bent. :))

De ha megszűnt a dorombolás akkor nagyokat rúgott, kifelé addig amíg újra nem kezdte a macska! :D

2896. Durciful (válaszként erre: 2889. - 55875e9863)
2012. dec. 21. 16:14
Én a minap a laptop-mat a combomon tartottam és elindítottam egy zeneszámot. Szólt a zene és egyszer csak arra figyeltem fel, hogy a baba a hasamban elkezdett mozgolódni. Aztán tettem a dolgom, de egyfolytában ezen járt az agyam. Nem tudtam megállni és később újra elindítottam azt a zeneszámot - Maksim, Somewhere in time - és pont ugyanaz történt. Úgy éreztem, tetszik neki:)
2895. Duncan (válaszként erre: 2894. - Kiszvorosz)
2012. dec. 21. 15:51
Nem tudom, lehet, hogy van benne valami, Én nem megyek terhesen kozmetikushoz az biztos:D
2012. dec. 21. 15:38
Valahol olvastam én is egy jó sztorit erről a baba hall-e odabent témáról. Egy nő írta, hogy ő onnan tudja, hogy a babája hallotta odabent őt, hogy szülés után, mikor elkezdett kozmetikushoz is a babával járni, a baba folyton sírt, mikor meghallotta a kozmetikust. Terhesség alatt végig hozzá járt gyantáztatni, a baba összekötötte a hangot a fájdalommal.
2893. vikuka
2012. dec. 21. 15:37

sziasztok

örömmel olvaslak benneteket:)))) remélem majd talán nekem is lesznek hasonló élményeim mint nektek:)

2892. KicsiBone
2012. dec. 21. 15:35
Sziasztok ismét :) Elkezdtem visszaolvasni, de sajnos nem jutottam a végére, felkelt Samu. Mióta elindult, sírva közlekedik utánam, szeparációs szorongás második felvonás, egy álom... Szóval én sem igen leszek már karácsony másnapjáig, holnaptól sütés főzés, csatlakozom daadhoz, Nagyon boldog, áldott ünnepeket mindenkinek!!!! :)
2891. Duncan
2012. dec. 21. 15:11

Ezt az imént találtam, a betöltött 17-ik hétre ezt írja, bemásolom:

A magzat a 17. terhességi héttől kezdődően folyamatosan hízik, a növekedési tempót azonban most kicsit lassabbra veszi. Érdemes odafigyelned a környezeti hatásokra, mert az erős hangok könnyen megriaszthatják. A babának most még rengeteg helye van a pocakodban - ezt természetesen ki is használja: mozog, úszkál és bukfencezik. A magzatvíz a tüdejébe és az emésztőrendszerébe is áramlik, utóbbi mekónium formájában felgyűlik vagy vizeletként távozik a szervezetéből

2890. Duncan (válaszként erre: 2889. - 55875e9863)
2012. dec. 21. 15:08
Persze, hogy hallja:) megijedt:) Én valamelyik nap krumlipűrét csináltam, beindítottam a robotgépet és ugyanezt éreztem:) szegénykék megijednek:)
2012. dec. 21. 15:07

A mai nap nagyon meglepődtem, mert ma elkezdtem a nagy takarítást, holnapra marad még egy kevés munka és amikor porszívózni kezdtem, a kispöttyöm olyat ugrott a pocakomban, azt hittem egyszerre rúgja le a gyomrom és a húgyhólyagom!!!

Utána meg nagyon erősen mozgott szinte én jobban megijedtem mint ő! :D

Szerintem már hallja a hangokat odabent, mert ez a porszívó amit használok a régi hangos, mert az új az sajnos beadta a kulcsot...

Nektek volt már ilyen tapasztalatotok, hogy a hangokra reagált a baba? :))

2888. Duncan (válaszként erre: 2884. - Daad)
2012. dec. 21. 15:05
Kellemes ünnepeket:)
2887. 55875e9863 (válaszként erre: 2884. - Daad)
2012. dec. 21. 15:03

Neked is Kellemes Ünnepeket! :)

Legyen szép Karácsonyotok nektek is! :)

2886. Duncan (válaszként erre: 2883. - Durciful)
2012. dec. 21. 15:02
Én azért nem így éltem meg, hogy semmiség... de ahányan vagyunk annyifélék vagyunk szokták mondani:)
2885. 55875e9863 (válaszként erre: 2872. - Csibebogar85)
2012. dec. 21. 15:01

Próbáld meg lekötni a figyelmed valamivel, hogy gyorsabban haladjon az idő! :)

Remélem én is, hogy minden rendben és haza is engednek hétfőn! :)) Akkor már a Karácsony estét otthon tölthetnéd! :) Biztosan nagyon hiányzol már a családodnak, elég rossz lehet most a kórházban lenni, de ez az, sosem lehet előre tudni mikor mi fog történni...

Na de kitartást és drukkolok, hogy hétfőn kiszabadulhass onnan! ;)

2884. daad
2012. dec. 21. 14:55
Holnap végre Mo.-ra utazunk, és ott karácsonyig már biztos nem ülök gép elé, így most kívánok minden fórumtársnak Nagyon Boldog Karácsonyt! Bár milyen másmilyen lehetne ilyen állapotban.:) Ja, és sok ajándékot is!
2883. Durciful (válaszként erre: 2881. - Csibebogar85)
2012. dec. 21. 13:47

Az amnio az semmiség volt. Nem több egy vérvételnél, csak nagyon ijesztő.

A karácsonyi készülődésben a családom segít. Holnap anyukám vásárol, a párom takarít, én meg nagyokat nézek majd. Egy húslevest azért odateszek, bár tuti mindent kivesznek a kezemből, hiába mondogatom, hogy nem vagyok cukorból. Mondjuk nem nagy cucc ülve megpucolni a zöldségeket, anyu konyhakészre csinálja a húst, aztán a húsleves megfőzi magát. Ez nem munka. Azt hiszem grízes tésztát csinálok hozzá, bár valszeg azt is anyu fogja, ahogy én ezt most látom. Le leszek szavazva.

2882. Durciful (válaszként erre: 2880. - KicsiBone)
2012. dec. 21. 13:42
Én 1 kg-t híztam eddig. Bár gyanítom, hogy ami késik, az nem múlik:)
2881. csibebogar85 (válaszként erre: 2876. - Durciful)
2012. dec. 21. 12:53

Gondolom az amnio se volt egy leanyalom, de a lenyeg h jol vagytok.remelhetoleg a sok pihenes segiteni fog.

A karacsonyi keszulodest meg hagyhatod lazabbra, ez a karacsony most masrol szol.

2880. KicsiBone (válaszként erre: 2842. - 55875e9863)
2012. dec. 21. 12:50

Engem pont a xilit meg a sztivia hajt meg, de úgy, hogy még hányok is tőle... hiába, nem bírom a természetest :D

Én a 22. héten + 4-5 kilónál tartok, ami csoda számba megy, tekintve, hogy Samunál ilyenkor már +6-7 kilónál jártam. De végül +10 kilóval mentem szülni és szülés után 2 kilóval voltam kevesebb, mint amennyivel terhes lettem ;)

2879. KicsiBone (válaszként erre: 2838. - Daad)
2012. dec. 21. 12:47
Itt nincs is olyan, aki köldökzsinórra foglalkozik, szóval... nekünk nem kell a kórházba így most még bejelentkezni, azt mondta a dokinő, hogy 36. héten ad egy beutalót, azzal ne kell menni, ott is megnéznek, és tudatosítják magukban, hogy lehet, hogy megyek szülni... az azért durva, hogy helyet kell foglalni a kórházban :S Mondjuk, itt csak egy kórház van, így ha beindul a szülés, nincs appelláta... bár emlékszem, amikor Samu született, annyian szültek, hogy majdnem aludtak a folyosón is... :S Durva volt. De Samu még Budán született...
2878. KicsiBone (válaszként erre: 2837. - Klaudia910402)
2012. dec. 21. 12:45
Benjamin nekem is fenn volt a listán, de a monogramm miatt (O. B.) elvetettük..
2877. KicsiBone (válaszként erre: 2836. - Kiszvorosz)
2012. dec. 21. 12:41
:)))) Akkor lesz kitől érdeklődni :) Mi is elolvastunk anno mindent, akkor pont ajánlották (mennyit változott a világ egy év alatt :D ), de azért ez nem csekély pénz!!!! Szóval ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, egy dolgot garantálhatok, szervi és testi károsodást nem okoz sem az anyánál, sem a babánál :DDDDD (bár, ki tudja, lehet azért vagyok egy ideje ennyire szenilis :D )
2876. Durciful (válaszként erre: 2875. - Csibebogar85)
2012. dec. 21. 12:04

Majd benézek ide többször az ünnepek alatt is.

Hátha hétfőn hazamehetsz:) Ha mégsem, hát akkor se idegeskedj, a baba a fontos úgyis.

Én itthon fekszem az amnio után, nálunk a karácsonyi bevásárlás redukálódott le. De nem érdekel.

2875. csibebogar85 (válaszként erre: 2873. - Klaudia910402)
2012. dec. 21. 11:46
Koszi Klaudia edes vagy.ne mond ketszer mert az en ferjem meg kepes lenne hozni.igy is azt hajtogatja h hoz be nekem egy mikro-t h legyen hol melegitsem a kajamat:-) a gaz az h 3an vagyunk a szobaba az egyik csajszit holnap kb viszik szulni, a masikat meg allitolag atviszik elkulonitobe mert faj a torka.egyedul maradok kb pedig mar eleg jol osszeszoktunk... Vigyazz magatokra pihenj sokat, ne eroltesd meg magad es mihamarabb menj el dokihoz h megvizsgalhasson.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook