2013 májusi babák (beszélgetés)
De irigyellek :))) Itt nincs teszkó, pedig barátnőm mondta, hogy tele van kislányos baglyos rucikkal. Irigyirigy :D Mi szerintem ebbe a hónapban semmit nem veszünk, megrendeltem tegnap előtt a babakocsit, de az is csak február közepére várható, és ennyi. Kiságyat mi IKEÁból vesszük, a Samu is onnan van, nekem az tökéletes, kád kell még állvánnyal, meg apróságok, de azt beszéltük, hogy márciusra összejön egy nagyobb összeg, akkor úgyis berendezzük a lakást is, akkor megvesszük ezeket a dolgokat is :) Akkor már csak be kell rendezni a lakást :)
Tényleg, csajok, ti tudjátok már, hogy rendezitek be a babasarkot, milyen dekort raktok fel, mi hol lesz, ilyesmi? :) Én teljesen tanácstalan vagyok, annyi praktikus, jó hely van nálunk... :S
Szijó!
Nem igazán, sokkal több benne a magnézium, így hatékonyabb.
Én csak azt tudom, amit tapasztaltam :)))) 30. héttől minden délután úgy aludtunk 1 órát, hogy bekapcsoltam a babamozartot, és azt hallgattuk (ha valaki szeretné, szívesen közkinccsé teszem a letöltő linket, csak írjatok egy privit, meg sok jó babás könyvem is van, csak kérjétek :D ). Egy darabig ficergett, aztán elaludt. Érdekes volt, hogy kinn, ha nem nagyon akart aludni (volt egy időszak, hogy nem aludt jól Samu éjszaka), bekapcsoltam neki a zenét, és 10 percen belül elszundikált. De csak a babamozartra. Ezért is mondják, hogy bár mindenki besötétít meg lábujjhegyen közlekedik, mikor megszületik a baba, ez a legrosszabb, amit tehet, mert hát ő azt szokta meg, hogy zajban alszik, napközbe sem suttogunk meg lábujjhegyezünk csak azért, mert csend van a pocakban, és ez megrémítheti őket. De az ember sok okosságot olvashat :D Egyszer láttam egy műsort, amiben valahogy valami mikrofont vezettek fel egy terhes nőnek a méhéhez (méhébe??? esetleg ha már elfolyt a magzatvíz), és úgy kutatták, hogy mit hall a magzat. Meglepően sok mindent. Ezért javasolják, hogy este apa olvasson mesét a pocaknak, hagy szokja apa hangját is, énekeljünk neki (nálunk ez Samu miatt könnyen megy, Samunak már nehezebb volt :D ), hallgassunk vele zenét stb. Mi most a 21. héten voltunk UH-n és már látszottak Hédi fülei, szóval már elvben hall :) Vagyis gyakorlatilag is, mert ő is megijed, ha Samu zörög :D Szóval lehet vele kommunikálni nyugodtan, megjegyzi a sokszor hallott dolgokat :)
:))))) Igen, minden anyuka arra törekszik, hogy jó anyuka legyen, türelmes anyuka legyen, stb :) Én most elmondok neked valamit, amit nekem nem mondott el sajnos senki, pedig akkor felkészülhettem volna rá. :( Így, főleg az elején, amikor a hormonok is dolgoztak, sokszor éreztem azt, hogy én vagyok a legrosszabb anya a világon, és hogy én meg sem érdemlem ezt a gyereket. Amikor az eltelik a bűvös egy hét (van, akinél kevesebb), a babák elromlanak. Ez menthetetlenül így van, bármit is csinálsz, kijön a hasfájás, vagy éppen fejlődési ugrás miatt mindig éhes, vagy csak kipihente a születést, és már nem alszik annyit, kinél hogy jön elő. Én nagyon nagyon sok anyukát ismertem, akikkel együtt szültünk, és ez azért mindenhol előjött. Ilyenkor az ember nem tud éjjel aludni, mert 2 óránként kelni kel, nappal sem, mert ugye a házimunka (bár neked sok segítséged lesz, használd ki és ALUDJ!!!!), délután kezdődik a show, a véget nem érő üvöltés és a tehetetlenség, miért sír a gyerek??? És ilyenkor az anyuka bizony, főleg ha nagyon fáradt, kiborul, én mindig betettem a kiságyba Samut, hagy ordítson egy kicsit, amikor már éreztem, hogy ennyi volt, nem bírom, akkor kimentem egy 2-3 percre, kiszellőztettem a fejem, utána persze lelkiismeret furdalásom lett, hogy a gyerek benn üvölt, én meg kinn vagyok, sokszor sírtam vele együtt... szörnyű. A lényeg, ezt csak azért írtam le, hogy tudd, hogy a babádnak akkor is te leszel a világ legcsodálatosabb, legjobb anyukája!!!!!! Még ha hirtelen bűntudatod is lenne, akkor se érezd magad rosszul, vagy kevésnek, mert te vagy a legtöbb és legjobb a picúrnak :) Na, csak ennyit akartam még :D Ez majd jusson eszedbe, ha elbizonytalanodnál ;)
Nekem nemrég kezdőtött a kívánósságom. De én kívánom a gyümölcsöt is, tejet, este jégkrémet ettem, de nagyon változó, meg általában minden kell, amit a polcon meglátok (majdnem minden). Viszont úgy vagyok vele, hogy szerintem nincs mindenre szüksége a babának, így nem eszek meg mindent. Utóbbit azért mondom, mert én fogamzásgátlótól is felszedtem 20 kilót és ott aztán olyan kívánós voltam, pedig nem volt baba, akit táplálni kelljen. Hízni én sem nagyon híztam. Nekem átlagos volt a testtömegem előtte, de a kalkulátor szerint túl keveset híztam eddig. Többen is megjegyezték már, hogy nyúlt az arcom, és hogy olyan a karom, mint egy csontváznak, szóval szerintem is elveszi a baba a mamától, ami neki kell.
25. hét és 4-5 kiló. De ez csoda amúgy, Samuval ilyenkor már +6 kilónál jártam, vagy +7-nél, már nem is tudom...
Szia! Nekem a hajam kevésbé hullik, mint a terhesség előtt. Jó hatással van rám a kisfiam. :) Spórolni akartam a Gravidán, és pár napig nem szedtem, de semmilyen kellemetlen tünetem nem volt. Most két naponta veszem be esténként. Vas tablettát szedek 2-3 naponta, magnéziumot csak ha fáj a hasam, abból egy felet a 250 mg-osból, fejfájásra Panadolt, torokfájásra Tantum Verde-t és ennyi az itthoni patikám. :D
[link]
Nekem nőtt az étvágyam, 3 óránként muszáj ennem, mint a babáknak. De gondolom a hízás mértéke attól is függ, kinek mennyi tartaléka volt. Én pl. alultáplált voltam a bmi szerint, lehet ezért hízok jobban. Nem tudom te hogy vagy ezzel. Védőnő mit mond?
Lányok! Most mértem meg a súlyomat és 55 és fél kg vagyok. Változatlan a súlyom, pont annyi, amennyi a terhesség előtt volt. Ez normális? Mondjuk kicsi a pocim, de vaaaaaan! Egy kicsit ijesztő ez a változatlanság, remélem minden rendben. aztán lehet, hogy a torna számít. Én minden nap 1 órát tornázok. Most akarok sétát is bevezetni.
Aggódom.
Ti mennyit esztek? Kívánósak vagytok? Nőtt az étvágyatok?
Mert nekem nem. Február óta napi 6X eszem, de az égvilágon semmi nem változott a táplálkozásomban. Éhes se szoktam lenni soha - mondjuk 3 óránként eszem, szóval nincs is ok rá.
Hányingerem sem volt egyszer sem a terhesség alatt, szóval emiatt sem változhat a súlyom.
Sziasztok lányok! Nekem 2 napja hullik a hajam. Tapasztalt ilyet valaki más is? Talán az a baj, hogy abbahagytam a Gravidát? Ti szedtek valamilyen terhesvitamint?
Nekünk is mindent be kell szereznünk és még el sem kezdtük:(
Szerencsések vagytok, nekünk mindent be kell szereznünk. Kaptunk pár aranyos ruhát, de vannak közte lány ruhák is, így azokat szépen el is raktam, még ezek sem maradtak meg. :D Bodykból van bújtatós is és gombos is, vegyesen. Remélem azért jók lesznek, amiket megvettem és nem kell majd újakat vásárolni még ezek helyett is. :)
én a multkor láttam kisruhát de azt mondták kkorai még....mondjuk nekünk van is egy kevés az első gyerektől....bár lassan már én is összeirom mi hiányzik azt tudom hogy amit irnak ilyen listákon 60-70 db pelenka közel se kell annyi nekünk kb 10 db volt és azok jók a kicsinek is... vigyázz azokkal a body-kkal amik felül nem gombosak vagy hátul hanem ezek a bujtatottak vagy milyenek mert azok lecsúsznak a vállról....bár ezt lehet baba válogatja. nekünk baba kocsi megvan van 3 db...édesapám a multkor meg is jegyezte ennyi babakocsit vagyis 4 vagy de egy nem olyan jó...
ez a magnerot tabletta olyan mint a magne b6?
Most jöttünk a tesznyóból. Voltak leárazva body-k, abból vettünk most egy 5-ös pakkot és hogy apának is öröme legyen, i love daddy feliratút is. Emellett egy csörgőt, télre való kocsicipőt és egy csomag újszülött pelenkát vettünk. Erre a hónapra be is fejeztük. Még érkezik majd az ágynemű garnitúra és a szopipárna, de most mi is leállunk. Kiságyat ajándékba kapjuk a párom szüleitől, az én szüleim a babakocsiba szállnak be, így még a nagy dolgok közül a komód kell majd és a kocsit kipótolni. Készítettem egy kelengyelistát és azon pipálgatom, hogy mi van és hogy mit kell még venni.
kb 5 kg ha a mérleg nem csal vagy nem tudom pedig mindenki azt mondja nem hizom meg hogy hol a baba, még a doki is megkérdezte 18 hétnél hogy hova tettem a gyereket....de aztán mondta hogy hátrahajló a méhem....most vagyok 22 hétes. az első babával 20 kg hiztam....mondjuk nem ártott de két év se telt el és soványabb voltam mint ahogy a terhességet kezdtem....
Én három kilót szedtem fel, de mivel kettő mínusszal indítottam, így az eredeti súlyomhoz képest 1 kilót híztam. Viszont én még csak 19+4-nél járok és még most kezdődött nálam a nagy étvágy egy hete. Vissza kell magam a boltban fognom. Ma nyugtáztam, hogy én mindent kívánok, attól függetlenül, hogy éhesen vagy tele pocakkal megyek vásárolni. :D
Nekem a lányom akar minden babát haza hozni...akit babakocsiba lát, és akkor mondom neki hogy de nem visszük mert itt van a pocimba akkor ki akarja venni de szegény már csak azt fújja majd májusba kivesszük akkor megfogom a kezét meg megpuszilom vmelyik nap mikor csinált vmit mondta a kicsinek hogy tapsolja meg...
lisa:
Ma mértem meg magam egy barátnőmnél, megint ugyanannyit mutat a mérleg mint idáig... Hogy a fenébe lehet, hogy megállt a súlyom miközben viszont vígan fejlődik odabent, és egyre nagyobb a hasam?? Párom azt mondta ma, biztos tőlem szívja le a tápanyagot, és ahogy ő hízik én meg fogyok, a súly kompenzálódik... :D Hát milyen aranyos férfi...:) Valamikor a hónapban úgy is kell mennem a védőnőhöz nála úgy is kiderül a mérleg csalt-e, vagy tényleg semmi változás, egyenlőre...
lane01:
Én is már úgy vásárolgatnék össze-vissza mindent neki!!! :D De visszafogom magam az eredeti tervhez, hogy majd február környékén neki állunk a nagy beszerző körútnak. :) De nagyon várom már én is, na meg amiket karácsonyra kaptunk kis ruhákat, szinte mindennap megnézegetem, és szinte már látom benne a kis apróságom!! :)
KicsiBone:
Nem semmi!!! :D Nagyon jók ezek a kis tapasztalások, meg marad ezek szerint a születés után is. :) Én azt vettem észre ha énekelek vagy zenét hallgatunk, enyhén mocorog, mintha vagy a kezét mozgatná... :) De ha hirtelen hangos zaj van, megugrik és nagyon megijed, na meg én is! :D
Illetve napközben többször is mozog, de este lefekvés után mindennap kb. 10 perces bökdösődős játékot tartunk, mégpedig úgy, hogy ő valahol megbök akkor én is vissza, de csak óvatosan, finoman ujjbeggyel... :D
Van amikor gyorsan 2x, akkor szünetet tart és valahol máshol bök vissza még erősebben! :D
De ha teljesen abba hagyom, akkor beindul és keresi, hol van az a valami, és minden felé bökdösődik erősen 2-3x egy-egy helyre! :D
Simogatásra azt vettem észre oda nyomja valamijét, de nem tudom a feneke, vagy a feje? :D De ilyenkor megnyugszik és szinte nem is mozog. De viszont ha idő előtt abba hagyom akkor felháborodik és neki áll rendezkedni! :D
Illetve az is tetszik neki, amikor a cicám az ölembe fekszik és dorombol, ha abba hagyja akkor addig meddig rugdosódik, míg folytatja... :D
Nagyon érdekes dolgok ezek. :)
Köszi:)))
Én amúgy 1.5 kg-nál tartok...
Durciful, ilyen hozzáállással csakis jó anyuka lehetsz, ahogy a Te anyukád is az :)
Én karácsony előtt álltam mérlegen, akkor még nem híztam semmit. Mára azonban szép, csúcsos, kis mini sárgadinnyeszerű pocakot növesztettem, szóval a mérlegnek is mutatnia kell. Holnap meg is mérem magam - anyunak van mérlege - és majd megírom, mennyi kúszott fel hirtelenjében:)
De nem is számít, csak a baba legyen egészséges:))) Én addig is szívesen gurulgatok egy kicsit együtt a pici fiammal a pocakban - csak egyszer élhetem ezt át:)
Köszönöm a jó tanácsot. Nekem ez a baba az első, szóval én egy abszolút kezdő leszek ebben a dologban. Igyekszem majd csak lazán csinálni mindent, hála istennek egy szuper nagyi is van a háznál, aki az én anyukám, aki nem csupán csodás anyuka, de csodás anyósa is a páromnak, tele bölcsességgel, szeretettel, pedig egy nagyon egyszerű ember. Már most az unoka a fő témája, most januártól vetjük bele magunkat a baba dolgokba. Nem tudom, mi hogy lesz, csak az biztos, hogy nagyon szeretnék olyan jó anyuka és olyan ügyes anyuka lenni, olyan sok szeretettel és türelemmel, amilyen az én anyukám volt. Szeretem elolvasni mások tapasztalatát is, mert abból is olyan sokat lehet meríteni. Ahogy nő a pocakom, úgy érzem át napról napra, hogy én, aki egy céget vezetek, több alkalmazott felett döntök megannyi dologban, micsoda felelősséget is vállaltam ezzel a babával, persze mindezt örömmel és szeretettel. Remélem, nekem is fog olyan jól menni, mint sokaknak másoknak.
Ti mennyit híztatok eddig?
Nekem sikerült már most 7 kilót magamra kapnom, ebbe az ünnepek is szerepet játszottak, de akkor is sok. Még csak 22 hét telt el, nem tudom mi lesz később, mert az igazi hízás még csak eztán jön.
Nagyon cuki a kép :)))) Tényleg olyan, mint egy kis labda :)
Szijó! :)
Szerintem mindegy, milyen napirendet választasz, csak aztán úgy is menjen a dolog :D És erőltetni semmit nem szabad :)
Én anno olvastam a Suttogót szülés előtt, nagyon megtetszett ez a napirend dolog. Ki is próbáltuk a 4É-t úgy, ahogy az írónő javasolta. Nem működött. Ő azt írta, hogy evés után szabad csak tisztába tenni a gyereket, mert akkor van az ébrenlét ideje, amikor nézelődik, játszik, az evés idejébe ne zavarjunk bele ezzel. De én kakis pelenkában nem szívesen etettem Samut + utána ahogy emelgettem a pici lábát egy csomó kaja visszajött, szóval nem vált be a dolog, így én mindig evés előtt tettem tisztába, de így is jó volt. Nagyon kiegyensúlyozott gyereket tudtam/tudok magaménak :) Szóval a napirend fontos, csak a vekkert dobd el :D
Nálunk két ünnep között voltak gyerekek vendégségben, két kisfiú. Olyan rosszak voltak, hogy első gondolatom az volt, hogy felakasztom mindkettőt a fogasra egymástól jó távol, aztán a második gondolatom az volt, hogy atyaég, remélem az én gyerekem jobban fog kímélni engem. :) Egyébként nagyon szerencsésnek tartom magam terhesség szempontjából: se csontfájás, se semmilyen rossz tünet. Most aludni is jól alszom, pulzusom magas, olyankor le kell ülnöm, de mindig csak reggeli után van és hamar elmúlik. Így lekopogom, eddig könnyen ment minden. :) Elkezdtünk vásárolgatni a babának. Tőlünk minden hónapban kap majd nagyobb dolgokat, az apróságokat bevállalták a nagyszülők. Sikerült most neten vennem micimacis ágyneműt (párna, paplan, fejvédő, muszlinos baldachin, játéktartó, szoptatóspárna). Nekünk varrják, de új és én választhattam ki az anyagot és egy 10-esből meglesz, szóval nagyon fel vagyok most dobva. ;)
Nagyon irigyellek :) Én párom is szeretett volna most is benn lenni, de mivel mi 3asban lakunk itt kinn, Samut nincs hová tenni, muszáj neki vigyáznia rá :( Így egyedül szülök, sajnos ez van :(((
Szijó!
Bár már voltál dokinál, ha jól olvastam, de szerintem is magnerotot szedj, sokkal jobb :) Nekem is azt ajánlották :) Én Samuval a 18. héttől keményedtem és görcsöltem, nagyon ijesztő volt, de szerencsére nem lett baj :) Most a 23. hét környékén kezdődött, így már napi 2 magnéziumot szedek, azóta elmúlt. MgB6-ban nincs valami sok magnézium, nekem anno semmit nem ért...
Ilyenkor még én is csak nagyon ritkán éreztem minkét gyereket, pedig Hédi már a második baba. Ne aggódj :) Sok anyukát ismerek, akik a 22. hét előtt semmit nem éreztek. Az is lehet, hogy kicsi még a picúr, azért nem érzed :)
Amikor Samuval terhes voltam, ő mindig akkor nyomkorászta a hasát, amikor tusoltunk. Halálos volt :DDDD Meg a 26. hét után, ha megsimogattam a hátát, akkor kitolta :) A vége fele már lehetett látni a sarkát meg az öklét, ha húzogatta odabenn, pedig rajtam is volt némi felesleg :)
Az amúgy nagyon vicces volt, hogy 32. héten csináltattunk 4D-t, de sehogy nem mutatta a gyerekem az arcát. Eszembe jutott, hogy mindig kitolja a hátát, ha simogatom, azt nem tudtam viszont, hogy azért-e, mert nem szereti, vagy azért, mert szereti. Megsimogattam a pocakomat ott, ahol a háta volt, erre megjelent a nagy púp, a monitoron meg egy akkora vigyor, hogy majdnem elsírtam magam :D Érdekes, hogy miután megszületett, Samut csak az nyugtatta meg, ha simogattam a hátát. Érdemes ezekre az apróságokra még terhesen odafigyelni, kint nagyon hasznosak lehetnek ;)
További ajánlott fórumok: