2013 májusi babák (beszélgetés)
Szia! azert vigyazz magadra, egyél rendesen a pocaklako miatt. en a teljeskiorlesu gyumis muzlire szoktam ra mint gyors kaja de még viszonylag egeszseges es finom :-)
sajnos zoldseg gyumivel en sem allok jol. szerintem azert nem eszek ilyeneket mert nincs bennuk annyi kaloria es ha mar eszem vegre akkor inkabb tartalmasabbat. de legalabb sult husit (párom jovoltabol) eszek igaz csak kenyerrel (rozsossal)
Még egyszer megpróbálom majd. Elsőre Alexander nagy balhét csinált, amikor megkínáltam vele.
Eddig semmilyen étel nem okozott gondot, remélem semmi nem is fog. Azért HA tápszeres, mert a páromnak volt egy ételmérgezése, ami után tejérzékeny lett 38 éves korában. Ez már hajlamosító tényezőnek számít. A dr néni azt mondta, ha minden ok, akkor a túró majd mehet idejében. Anyukám mondta, hogy 1 éves korunkig semmilyen tehéntejet nem kaptunk mi sem.
itt van a X. kerületben babaúszás a KÖSZI-ben, már szereztem is orvosi igazolást, hogy mehessünk.
Nektek nem esik ez közelebb? Még nem voltam, de tervben van.
Mi voltunk a Stilianos babauszodába, csúcsszuper volt, tervezzük újból menni, csak legyen a páromnak szabadideje. Nem csak tologatod a babát a vízben, hanem 40 perc körüli mondókás-játékos foglalkozást tart egy oktató a babáknak a vízben. Csak jót tudok mondani róla, viszont szerintem csak 2 felnőtt+ 1 baba felállásban jó menni, mert azért ügyesnek kell ám lenni az öltöztetésnél etetésnél, stb. Alexander a végén szaunázott is, ezt mások nem is használták, én nagyon fontosnak tartom, mivel a 40 perc alatt a vízben azért áthűl a baba és a szauna melege a babát és a vízben vele lényegében nagyon keveset mozgó szülőt is.
Viszont baba-mama tornára heti rendszerességgel elvinném a babámat, csak a könyékünkön nincs semmi.
Ez a sz@ranya érzést szerintem mindenki átéli. Ez a megfelelési vágy, a fáradtság, a sok teendő, a véget nem érő mókuskerék, és gyakran a segítség nélküli mindennapok hozzák magukkal.
Én is hányszor bőgtem a lányommal szinkronban, mert utáltam az egész helyzetet, nem tudtam már mit csináljak, gyűlöltem magam és azt hogy most egyedül vagyok mindenben. Szegény lány meg azt se tudta mi van, hogy ha ő sírt, akkor én is ordítottam... :D
Meg a másik dolog, mindenki más napi rend szerint csinálja, ami saját magának, a gyerek(eknek) és a párjának is megfelel. Olyan brutál nehéz mindenfelé megfelelni, mindent elrendezni, mindent megcsinálni, takarítás nálam most olyan mint az ünnepnap, havi 1x van és ennyi...
Tegnap takarítottam ki a hálót mert már gereblyézni lehetett a hajam a szőnyegen. Enni alig jutok, napi 1-2x eszek, a többi bevitel kávé tejszínhabbal és 3 cukorral, meg zabkeksz és egyéb gyorsan gyomor eltelítő rágcsálnivalók, mert többre nincs időm! És akkor ha azt veszem párom nincs itthon, de ha még estére neki is meg kellene felelnem, csinosan és kívánatosan, hát tuti tökön szúrnám magam, és lehet őt is... :DDDD
Szóval most ez van, erről szólnak ezek a hónapok, én meg mondom nektek az őszintét, várom hogy haladjon az idő és óvodás legyen mert kezdek besokallni. De aztán megint öröm és boldogság a 4 fal közt töltött élet, a mindennapi monotonitás és a többi babakakiszagú csodálatos dolog. :D
Van amikor depressziós vagyok, van amikor olyan boldog vagyok hogy madarat lehetne vele fogatni, de néha-néha sz@ranyának is illik képzelnem magam, mert nem mindig szeretem ezt a szerepet, amit az anyaság szentségének hívnak. Vannak utálatos részei, vannak idegtépő és birkatürelmet ledöntő részei, de végső soron amikor ez a kis szakramentumos csaj elkezd röhögni teliszájból, na az elfelejteti velem azt, hogy az előtt 5 perce még azt vártam, hogy valaki raboljon el otthonról mert megőrülök. :D Ez ilyen élethelyzet, de akkor is szeretem. :) Amikor itthon vagyok azon dühöngök, hogy nem tudok a gyerek miatt kimozdulni, amikor meg nagy nehezen 3 óra erejéig a dokihoz el kellett mennem, akkor meg azon idegeskedtem, atya ég mi van ha baj van, biztos hiányzom neki és anyámék ott bénáznak vele, közben meg semmi gond se volt, el volt nyugisan a kiságyban csendesen. Ezen igazodjon el valaki... :D
Nálunk a bébikomp kizárva, a családban mozgásfejlődés visszamaradás volt miatta egy uncsitesónál. Én azt vallom, mozogjon az a gyerek magától az fejleszti, megszereti a mozgást, erősödik, nem kell neki eszköz, ami mozgatja.
Etetőszék: nekünk van, muszáj volt, gondoltuk, mivel Alexander tápszeres. Aztán a végeredmény, hogy a mai napig a legtöbbször a nagypárnán eszik. Nem rajongott idáig az etetőszék miatt, az ülés volt az oka, neki az még nem volt kényelmes az evés elejétől a végéig. Szerintem, az idő ezt is megoldja, fog ő még abban sokat ülni.
Hinta: úgy olvastam a neten, hogy a rugós hinta fejleszti a mozgást, tanácsolják is a használatát, mert az egyensúlyérzéket fejleszti és a lábakat erősíti. Van valami kimutatás, hogy a rugós hintát használó babák hamarabb járnak.
Dehogy vagy szar anya! :) Ez most ilyen időszak. Ahogy írtad ezt a fürdéses dolgot, én teljesen magunkra ismertem. Nálunk is volt úgy, hogy még letettem egy rövid szundira este 6-kor, ő meg úgy döntött, hogy nem kel fel fürdeni, mi meg itt álltunk rajtra készen, hogy keljen a gyerek és fürödjünk. 1-2 alkalommal nem keltettük fel, mert apa kérlelt, hogy szegény gyerek hagy aludjon, meg amúgy se piszkos. Aztán bekeményítettem és megfürdettem este 11-kor is, aztán meg rájöttem, hogy ez hülyeség volt és ha elaludt, felkeltettem 7-kor, vagy negyed 8-kor és fél 8-kor megfürdettem mindenképpen. Tehát a fürdést nem hagytam ki, aztán felkelt már ő is magától.
A kimerültségedet én is megértem. Ma olyan fáradt voltam délelőtt, hogy amikor etettem a gyereket, érzem, hogy nem nyitja ki a száját, hát szegénynek az orrába akartam adni. Akkor mostam ma, a száraz ruhára rátettem a szárítóra a nedveset, aztán laza fél óra múlva jártam arra, nézem hogy a ruha meg ott áztatja a szárítón lévő szárazakat. Tegnapi alakításom pedig: sterilizálni akartam a mikróban, hallom, hogy valami pukkan. Gondoltam, fasza, tönkrement a mikró, kinyitom, semmi, újraindítom, működik. Megint pukkanás, megint kinyitom, látom, hogy a sterilizálóba nem raktam vizet. :/ Jó hogy meg nem olvadtak a cumisüvegek. :D Szóval vannak ilyen szerencsétlenkedések és én is folyamatosan azt mondom páromnak, hogy tuti én rontottam el valamit. Ha így is van, túlságosan ezen már változtatni nem lehet, max csak kicsit. De épp ma gondolkodtam rajta, hogy minden gyerek egyedi. Az enyém például nagyon eleven, mindenki mondja, és minden érdekli és mindent látni akar, így folyamatosan körbe kell hurcolnom a lakásban, megmutatni mindent és ki van borulva, hogy nem tud járni. De ha még ölbe veszem és járkálunk, már úgy se marad meg, hanem rúgja magát, menne elfele, rendesen el kell tartani magamtól, mert kirúgja magát a kezemből, de így szép az élet, ha zajlik. :D Mindig azt mondom páromnak, hogy majd alszunk, ha lediplomázott. :D
hálózsák nincs otthon? Abból nem tudja kivergődni magát, valami bővebb fazon, hogy azért mozogni is tudjon benne, de ne tudja lerúgni.
Szerintem ez csak egy átmeneti időszak a betegség miatt felborult benne valami.
Szét vagyok forgácsolódva, teljesen értem azt is, amiről lane01 ír. Fló a lázaskodás óta (november 1 - amiről kiderült, hogy a "3 napos láz" betegség: vasárnap volt utoljára hőemelkedése, mert a gyerekorvos is azt mondta 38C alatt nem is kéne kúpot adni a gyereknek, mi meg adtunk, na mindegy. Szóval a betegség tünete 3 napig lázaskodás, majd kiütés szerű pöttyök a törzsön majd a végtagokon, és lám: vasárnap este a kisasszony fürdetéskor halvány rózseszín pöttyöket mutatott a hátán, reggelre meg már a hajas fejbőre is rózsaszín pöttyös volt az egész testével egyetemben. a kiütés nem viszket, nem fáj, de a gyerek nyűgösebb, a bőre pedig sokkal érzékenyebb volt - szegénynek megkarmoltam véletlen fürdetésnél az állát, olyan keservesen sírt fel, hogy majdnem én is zokogni kezdtem :-(.
Szóval ma reggelre már pöttyei sincsenek, és újra jó kedélyűnek tűnik, de: az alvása átment katasztrófálisba nekünk is. Volt hogy este 2 órát játszottunk, erről írtam is már. Aztán rendeződni látszott, most meg elkezdett úgy aludni, mint a nyúl, szeritnem lassan többet lesz ébren mint aludva éjjelente is, mi is zombi üzemmódban vagyunk napok óta. Először azt hittem a betegsége miatt, de kezdem azt gondolni ennek ehez semmi köze... :-( Éjjel felkel, van hogy 2 órát elvan, neszez, fészkelődik, és folyamatasoan KITAKARÓZIK, lerúg magáról minden takarót. Folyton folyvást kitakarózik. 5 napon át arra keltem hajnalban, hogy felsírt: hol 4-kor, hol 5-kor hol 6-kor. Ma végre nem sírva ébredt, remélem ez ténlyeg csak a betegség miatt volt, de az alvása borzasztó. Nap közben rendesen alszik, de rendszertelennül, úgyhogy tényleg be kell vetni azt hiszem valami katonás rendet, mert ezt így nem lehet kibírni már. Mondjuk kezdett visszaállni valami rendszer féle a 6-7 között, majd 11 körüli evésekkel, de a délutáni és esti totál felborult. a Korábbi este 8-kor fürcsi-kaja-alvás szentháromság van hogy már 6-kor meg kell tegyük, mert Fló úgy aludt el és úgy aludt be, hogy nem lehet nála kiszámítani: felkel-e még később vagy nem. Manapság persze megébred este is, mikor mi lefekszünk/lefeküdnénk (mondom mint a nyúl: felkel, örül nekünk, kalimpál, magyaráz, kommentál, és felgfőképpen: KITAKARÓZIK, főleg ha meghallotta, hogy vízszintbe kerültünk... :-D
Nappal nem viszem magammal mindenkhova a lakásban, és van hogy magában játszik a kiságyában, de kell neki is némi önállóság nem? (tesóm tanácsa is az volt, hogy nem kell mindig lásson és rajtad legyen, mert később nem lesz el magában sehogy sem. Amúgy jó gyerek, magától is elaszik a kiságyban, ha már szemdörgölősre játszotta magát/játszottuk magunkat a miénkben. Az előbb csengettek, ránéztem, ébren pislogott, ha meghallja a közeledő papucsot: várja az ajtón túl a belépőt, sőt mivel (szertinem tudja) hogy meg szoktuk lesni őt az ajtó résében, oda néz először és csak aztán várja a megjelő alakot az ajtó túloldalán. Emiatt ki is szoktam lépni a papucsból és zokniban settenkedek a kövön az ajtóig, nehogy emiatt keljen már fel. Mindenestre most visszaaludt.
Nem vagyok kipihent, nem fürödtem ma még, az első vagyok aki kel (leszámítva őt) az utolsó aki fekszik (mert az 1 órás esti szaporító fejést nem akarom abbahagyni, legyen még egy kis tejecske hajnalra meg a reggeli keléseknél, ha olyan kedve van a tápi mellé), és jó lenne az alma mellett valami mást is adni neki mostmár, meg rendszeresen sétálni vinni, meg szalad a lakás, meg zombi vagyok az éjjeli takargatások miatt és ügyintézni is kéne, és tele van a bejárati ajtó belső fele (a wc mellett van, azért ;DD)emlékeztető post-itekkel, mert MINDENT elfelejtek, ami nincs oda felírva, hogy intézni/venni/csinálni kell.
Bocsi, kicsit ki vagyok merülve.
Vannak üveges bébikajáink, még egyet sem kóstoltttam vagy bontottam neki, de az egyik bio jóéjtes vanilíás tejbegríz 4 hós kortól adható. Arra jutottam ,hogy azt kóstoltatom meg vele este, így a 6 hós kor előtti (most vasárnap tölti) glutén és az alvás is lehet megvalósul. SZAR ANYA VAGYOK?