Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 júniusi babák fórum

2013 júniusi babák (beszélgetés)

❮❮ ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... ❯❯
1712. Bonne Maman (válaszként erre: 1706. - MOCIZSU)
2013. febr. 18. 21:05

Én is úgy gondolom, hogy nem én lennék az egyetlen amalgám töméssel szoptató anyuka.

Amùgy a doki azt mondta, hogy az istenhegyi ùton minden kismamának javasoljâk az amalgám tömések cseréjét és mivel ô is ott rendel, hozzá küldik a kismamákat. Mindenesetre engem ez nem nyugtat meg, mert az én babámról van szò és most nem tudom, mivel okozok több kárt: ha megbojgatom a töméseket vagy sem.

1711. KicsiZsu (válaszként erre: 1699. - Bonne Maman)
2013. febr. 18. 20:50

Szia,

Én csak annyit tennék hozzá, hogy nekem nemrég tömtek két egymás melletti fogat (kívűlről kezdtek szuvaasodni) s 1,5 lidokain injekciót kaptam. Magándoki, mégis amikor először voltam akkor nem javasolta a kezelést, pedig már látszódott a bibi. Mégsem akarta megcsinálni, mivel még nem ajánlott.

Szóval szerencsére nem minden doki hajt csak a pénzre! Remélem a te dokid is ilyen.

A szoptatás vs amalgán tömésről sajnos nem tudok én sem véleményt nyilvánítani. Furcsának találom, de kb ennyi...

1710. Bogica28
2013. febr. 18. 20:32
Gyors megnéztem egy helyen,azt írják,a 2. trimeszterben elvégezhetőek az ilyen beavatkozások,ahol lidocaint kapsz,nem károsítja a magzatot.Bár én nem csináltatnám meg,viszont az is veszélyes,mert ha fáj,nem tudsz rágni rendesen,lehet,hogy nem is eszel annyit,és a baba sem jut kellő táplálékhoz.De szerintem beszélj az orvosoddal.
1709. Avike1 (válaszként erre: 1704. - Ginfizz)
2013. febr. 18. 20:29
Ilyenek a védőnők:-)azért megy,hogy megtudja mivel kínálod meg:-)az első házasságban is hasonlítunk nekünk is nagy lagzi volt a semmiért,és Danit köszönöm csak annak az időszaknak(16év)Mostani férjurammal 3,5 éve töretlen szerelemben élünk:-)házasság épp csak szülők testvérek voltak jelen.
1708. Avike1 (válaszként erre: 1706. - MOCIZSU)
2013. febr. 18. 20:27
Na meg régen nem is volt más tömőanyag,ha belegondolunk akkor sok esetben lehetett volna baj?
1707. Avike1 (válaszként erre: 1699. - Bonne Maman)
2013. febr. 18. 20:27

Huhh szegényem! az első 3 hónap veszélyes a babára az érzéstelenítő ezért a 14.héten vették ki a repedt fogamat,fogkő eltávolítás az megy érzéstelenitő nélkül is,vagy csak spray-el!mert akkor igazából csak a felszínről súrolja le a fogkövet viszont utána érzékenyek lesznek a fogak:-(

szerintem nem vállalna kockázatot a doki ha ártana babának a töméscsere,bár igazából az sem szabad fájjon,mert az én dokim azt mondta a tömés is akkor fájdalmas ha gyulladás is van!drukkolok,hogy megtaláljátok a legjobb megoldást!

1706. MOCIZSU
2013. febr. 18. 20:24
Sajnos fogászatban én sem vagyok otthon. Viszont azt tudom, hogy ugyanennyi amalgám tömésem volt az előző gyerekemnél, talán még több is, mert azóta már cseréltettem fehérre, de a lényeg, hogy szoptatásnál nem volt gond. Eddig legalább is. Már 20 éves a gyerek, csak előjött volna, ha valami gondot okozott volna a tömés. Szerintem az olyan kis mennyiség, hogy nem számít.
1705. Tamaki
2013. febr. 18. 19:35

Gifnizz!Gratula és sok boldogságot Nektek!

Bogicának is gratula a sikeres vizsgájához!

Fogászati dolgokhoz nem tudok hozzászólni,de minden jót kívánok Nektek!

1704. Ginfizz
2013. febr. 18. 19:18

Voltam a védőnőnél. Ez a nő semmit nem tud, mindig van olyan alap téma amiben én adok neki felvilágosítást, kismamaként. Elmondása szerint alig van kismamája, mégsem tud rólam semmit, mindig, mindent újra kérdez... Szóval ő a szükségtelen plusz a mindennapokban :) Következő alkalommal már házhoz fog jönni, de így minek?!

Megmérte a súlyomat, arra nagyon kíváncsi voltam és úgy néz ki, hogy nem hízok jelentősen. Az elején ugye fogytam -8 kilót, 19 hétre ebből 2 kg vissza jött, most meg 23. hétre megint 1 kiló jött fel. Tehát még mindig minusz 5 kilónál járok a kezdéshez képest, viszont a pocak/cici meg nő :)

Neki a hízásról az a véleménye, még így is, hogy túlsúllyal kezdtem, 12 kiló plusz a végére belefér. Nem szeretnék odáig eljutni, és mivel falásrohamaim továbbra sincsenek, étvágyam is alig, inkább szolidan, esélyes, hogy nem lesz nagy súlygyarapodásom. Persze lényeg, hogy pocaklakóm rendben legyen!

1703. Ginfizz
2013. febr. 18. 19:00

Köszi lányok a jókívánságokat! :)

Második házasságom lesz. Az első inkább volt sok hűhó semmiért (a fiamat leszámítva) nagy lakodalommal, most meg csak "2"-en leszünk, de így pont jó, hisz ez szerelem a javából és már évek óta tart :)

Úgy néz ki, hogy március 5-én, délután írjuk alá a nagykönyvet két tanú jelenlétében :)

1702. vilo (válaszként erre: 1699. - Bonne Maman)
2013. febr. 18. 18:57
Nem vagyok tisztában a fogászati dolgokkal, így a higanykérdéssel sem. A 3-4 injekció mindenesetre tényleg kicsit soknak tűnik. Ha még nem fáj a fogad, vagy halasztható a beavatkozás, talán átütemezném a helyedben a szülés utánra. Akkor sem lesz kellemesebb, de talán kevesebb kockázattal járna. Amúgy miért szabadul fel higany az amalgám cseréjénél? Megolvasztják a fémet és úgy szedik ki a fogadból? Vagy hogy kerülne oda higany?
1701. Ginfizz (válaszként erre: 1699. - Bonne Maman)
2013. febr. 18. 18:54
Az érzéstelenítővel kapcsolatban nem tudok biztosat írni, így azt ki is hagynám, viszont az első terhességem alatt cserélték ki az összes amalgán tömésemet és nem volt gond.
1700. vilo
2013. febr. 18. 18:53
Köszönöm Lányok! Meglepően jól végződött a dolog. 4 órán át volt lezsibbadva az arcom, közben kiolvastam az internetet, hogy mit ehetek/ihatok ma, mennyire fog vajon fájni, milyen fájdalomcsillapítót vehetek be, stb. Aztán amikor elmúlt az érzéstelenítő hatása, csodák csodájára nem fájt egyáltalán! Persze, azért semmi komolyról nem volt szó az esetemben, nem húzták fogamat (még...), csak az ínyemből kanyarítottak le egy darabot. Kissé túlparáztam valszeg a dolgot, de mentségemre szóljon, hogy váratlanul ért a beavatkozás. :)
2013. febr. 18. 18:24

Sziasztok lányok,

Segítség kellene, tanácstalan vagyok. Voltam fogorvosnál (ùj, nem az, akihez járok 100 éve). Sajnos durva dolgokat talált a számban, mint pl iny alatti fogkô burjânzás. Le is akaarja szedni, de ehhez 3-4 érzéstelenìtôt adna. Mi kaphatunk ennyi szurit? Nem gond a babának? Emellett ki akarja cserélni az amalgám töméseimet, nehogy bajt okozzon szoptatàsnál ( higany kerülhet az anyatejbe). Máshol meg azt olvasom, h terhesség alatt nem szabad tömést cserélni, mert a tömés cseréje során szabadul ki a higany? Most akkor mi az igazság?

1698. Bogica28 (válaszként erre: 1690. - Vilo)
2013. febr. 18. 16:44
Hát nem irigyellek,jobbulást.Én tavaly előtt mind a 4 bölcsességfogamat kiszedettem,úgy,hogy ki sem voltak nőve,és feküdtek az ínyemben. :( Egyszerre szedtek ki 2-t egy oldalon,....a műtét nem volt rossz,hamar túl estem rajta,és nem is fájt(inkább a hangok borítottak ki),....csak az utána lévő 1 hét.Nem ettem SEMMIT,csak ittam szívószállal,az arcom akkora volt mintha teniszlabdát raktam volna a számba,sárga volt,lila,zöld,....színváltó.És szájzárat kaptam,.....de túléltem!Nyugi,hamar vége,kitartást!!!!!!!!!!!!!!!Szorítok!!! :)
1697. MOCIZSU
2013. febr. 18. 13:41

Vilo, Te meg vigyázz a "szádra"!

Legalább túl leszel rajta hamar.

1696. MOCIZSU
2013. febr. 18. 13:41

Sziasztok Csajok!

Bogi gratula a vizsgákhoz. Nagy megkönnyebbülés ez, most már 100 %-kal tudsz a babára koncentrálni.

Ginfizz Neked meg gratula, hogy bekötik a fejed.

Örülök, hogy mindenki jól van. A távollévőket meg várjuk.

1695. Avike1 (válaszként erre: 1691. - Ginfizz)
2013. febr. 18. 13:35
Ejj Ginfizz gartulálok az asszonyosodáshoz:-)
1694. Avike1 (válaszként erre: 1690. - Vilo)
2013. febr. 18. 13:34
Jobbulást Viló talán jobb is így,mert minnél később annál fájdalamsabb ám! nekem 14 hetesen kellett kivenni a bölcsesség fog melletti ép fogamat,mert ahogyan nőt a fogam elnyomta a mellette lévőt,és végig berepedt! drukkjaim mennek,hogy ne kelljen sokat szenvedned!
1693. KicsiZsu (válaszként erre: 1691. - Ginfizz)
2013. febr. 18. 12:25

Gratula Ginfizz! :)

Szép is ez. Két tanú, amiből az egyik fotózik, a másik videózik akár. :P Voltam ilyenen, s az utána lévő otthoni ebéden. Nagyon jól sikerült, volt boldogság, s öröm. Nektek is ugyanezt kívánom!

1692. TT84 (válaszként erre: 1691. - Ginfizz)
2013. febr. 18. 11:59
Gratula nektek :)!Jaj de jó is ez!Nálunk is így volt,mi ketten és a két tanú!
1691. Ginfizz (válaszként erre: 1690. - Vilo)
2013. febr. 18. 11:39

Jobbulást mindenképpen Vilo! :)

De tudod, mindig így szokott lenni... Ember lánya tervez, aztán meg a körülmény végez :)

Mi is nagyon várjuk már a tavaszodást! A kedvünk is sokkal jobb lenne.

Én azt hiszem, ma felkeresem a védőnőt, úgyis egy hónapja jártam nála, kíváncsi vagyok, hány kiló jött fel, mert a hasam óriásira nőtt...

Illetve kérek beutalót a nagyfiamnak a dokijától, mert félek, nehogy cukros legyen! Apja inzulinos cukros, neki meg most rohamosan és hirtelen romlott a szeme. Aggódok kicsit... Remélem, ad a doki beutalót!

Aztán meg délután irány a polgármesteri hivatal időpontért, hogy asszonya lehessek hivatalosan is az emberemnek :) Persze most nem lesz nagy banzáj, csak két tanús... Majd ünnepelünk máskor, mondjuk keresztelővel egybekötve :)

1690. vilo
2013. febr. 18. 11:30

Sziasztok! Lassan tavaszodik már talán, errefel mostanában betegedik meg a család, vagy mi. Tipikus... :) A múlt hetet szobafogságban töltöttem, annyira náthás voltam. Már kifelé jövök belőle, és óriási terveket szövögettem a hétre. El akartam ma látogatni a Brendonba, hogy kissé belerázódjak a vásárlásba. Shopping előtt gondoltam, beugrok időpontot kérni a szájsebészetre. A bölcsifogam félig az íny alatt van még, és hogy ne menjen alá kosz, ki kell szabadítani. Úgy készültem, hogy csak felmérik a helyzetet, és ezt követően kapok időpontot majd valamikorra. De pechemre pont ráért a doki és egyből kaptam az injekciót... Persze, a mai és a holnapi progi is valszeg ugrott, panadol, jegelés, éhezés és szenvedés. Az élet szép! :D

Remélem, Nektek szebben kezdődik a hét!

1689. Avike1 (válaszként erre: 1688. - Ginfizz)
2013. febr. 18. 09:34

Köszi Ginfizz a köhögés javul,de nem akar enni szinte semmit tegnapi napja 2db túrórudi volt nem érzi az ízeket! ma reggel bele tömtem egy hamburgert,mert lassan kórház lesz ha nem eszik,mert az Antibiotikum kikezdi a gyomrát! adom neki már a Probiotikumot is szegényem nagyon bele keveredett,de bízom 1-2 nap,és helyre jön végre.

Lillám nagyon aktív nekem is olyan mozdulatokat produkál,hogy eláll sokszor a lélegzetem:-)

Örülök,hogy a férjed is érzi a pici mozgását,ez az igazi kötelék kialakulásának kezdete:-) szép napot kívánok mindenkinek!

1688. Ginfizz
2013. febr. 18. 08:54

Jó reggelt Lányok!

Avike drága jobbulást a gyermeknek, remélem, már jobban van?!

Bogica gratulálok a vizsgádhoz, de most már pihenj! :)

Bonne Maman nyugi :) Biztosan megtalálod a megfelelőt, bőven van még időd is, csak ne kapkodd el.

Az én pocaklakóm az utóbbi napokban nagyon felélénkült. Eddig csak azt tudtam mondani, hogy néha érzem, picit.. Most már ott tartunk, hogy aludni se hagy, apa is érezte már a kezén, nagy volt az öröm és a távirányítót is löködi a hasamon :)

1687. Bogica28
2013. febr. 17. 19:33

Köszönöm. :)

Na,nagyjából ki van takarítva,már csak felmosnom,meg porszívóznom kell,ha holnap egyedül leszek.Férjem összemászkálja,ha felmosok,jobban szeretek akkor,ha nincs itthon. :)

És elég sokat aludtam :) Jó kis nap volt. :D

Szép estét!!!!

1686. Avike1 (válaszként erre: 1684. - Bogica28)
2013. febr. 17. 09:34
Nagyon nagyon nagy hatalmas gratula neked:-)nagyon ügyes lány vagy,Büszke vagyok rád!Babád is nagyon okos,mert nem terelte el anyuci figyelmét a vizsgáról!Jó takarítást kívánok, a porszívózással óvatosan,mert nagyon megdolgozza a hasizmot.Szép napot neked is ezen a szép februári végre napos napon!:-)
1685. Avike1 (válaszként erre: 1683. - Bonne Maman)
2013. febr. 17. 09:32
Ne parázd túl:-) meg fogod találni a számotokra leg megfelelőbbet!menjetek be egy brendonba,nézzétek végig sok féle van gondoljatok bele,terepen,és hóban is lehet-e vele közlekedni?(elég nagy-e a kereke) és akkor meglesz álmaid kocsija igaz drágán,majd gyertek haza,írd be a kocsi nevét a keresőbe,és szépen kiadja hol mennyiért van ugyan az a modell:-) én így csinálom!
1684. Bogica28
2013. febr. 17. 08:43

Sziasztok!

Levizsgáztam,végeztem,szabad vagyok,már csak a babáé vagyok! :) Olyan boldogsággal és nyugalommal tölt el!!! :)

Az én babám nagyon nyugis volt tegnap,mikor mentem be szóbelizni,előtte picit mozgott,de csak 1-2 forgás,....és aludt is tovább. :) Este kezdett csak neki,kb fél órát mocorgott,bukfencezett. :) Hihetetlen édesek,és néha mókásak.Hátradőltem a fotelban,ilyen félig fekvő helyzetbe,és jobbra húzott picit a pocakom!Annyira muris!!!! :D

Én a mai napot pihenéssel,és nagytakarítással töltöm,elég rég nem volt időm teljesen kitakarítani,a suli miatt,de ma teljes nagytakarítás!Aztán pihi tovább. :)

Szép napot kismamik!Pusza

2013. febr. 16. 22:16
Egész nap babakocsin pörgünk, ZSONG A FEJEM!!!!! Tanácstalanabb vagyok, mint elôtte.
❮❮ ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook