Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 júniusi babák fórum

2013 júniusi babák (beszélgetés)

272. Ginfizz (válaszként erre: 269. - Juju74)
2012. nov. 20. 08:34
Nem tudom megnyitni az oldalt, azt írja ki, hogy a lap nem létezik :(
271. Ginfizz
2012. nov. 20. 08:30

Hozzám ma jön a védőnő... csak tudnám, hogy minek, hisz még csak 10 hetes vagyok :)

Mondjuk lesz hozzá pár kérdésem, de azért remélem, hogy nem szokik ide :D

Én még csak nézegetem a babaholmikat, bár majdnem vettem egy babakocsit, de még nagyon korai... ráérek még. Viszont így elég nehéz legyűrni a vásárlási vágyamat :)

2012. nov. 19. 20:52

Sziasztok!

Én ma voltam először védőnőnél végre.Olyan jó érzés.:) Elmondott szinte mindent. :)

Jövő szerdán megyek először terhesgondozásra.

Végre kaptam időpontot,csak sajnos 2-t is.Uh méret szerint július 4,menzesz szerint június 21. :) Jaj,úúúúgy várom.

Én nem fogok semmilyen plusz vizsgálatot kérni,úgy döntöttünk férjemmel.Mondták,hogy 9 ezer ft,de nem is az miatt.Azt mondta a védőnő,semmi nem indokolja.22 éves vagyok,semmi családi betegség,.....biztosan gyönyörű,egészséges babánk lesz.

Ma vettünk kiságyat,december elején megyünk megnézni.Használt,de csodaklassz.Ha tényleg olyan,mint képen,december elején hozzuk is haza,és akkor elkezdődik a betegszoba készítése.Olyan jó ötleteink vannak. :)

Mindenkinek kitartást,minden jót!Jó éjt!!!

269. Juju74
2012. nov. 19. 17:34

az origon van erről egy friss cikk, ami jól összefoglalja a lényeget:

ÉRDEMES ELOLVASNI!

[link]

268. Ginfizz (válaszként erre: 264. - Juju74)
2012. nov. 19. 16:45

Köszi szépen a tanulságos történetet és véleményedet!

Én is kételkedem a vérvételekben, és, ha kicsit is azt mondják, javasolt az amnió, meg fogom kockáztatni... januárban a 36-ot töltöm én is.

Két-három hét múlva megyek megint orvos közelbe, kifaggatom. Addig meg elvileg a védőnővel is találkozom, az ő véleményét is kikérem.

267. monlevi
2012. nov. 19. 15:20

szia norci78!

írtam priviben, el lehet menni fogdokihoz és ő majd megmondja mit lehet tenni.

266. norci78
2012. nov. 19. 13:26

szerintetek 9 hetesen lehet menni fogorvoshoz?

mert most itt a melóhelyemen azt mondták hogy nem...

letört 1 darab belőle :( vagy majd ott megmondják?

265. Duncan (válaszként erre: 264. - Juju74)
2012. nov. 19. 10:35
Köszönöm, hogy megosztottad velünk. Most nem lesz semmi baj, én sem hiszek már a vérvételes tesztekben, ezért döntöttem az amio mellett...
264. Juju74
2012. nov. 18. 19:02

sziasztok!

Látom, hogy az amniocentézisről írtatok. Nekem már volt egy a Debreceni Klinikán, mivel 38 éves múltam. Nem fájt annyira, csak inkább pszichésen volt rossz, hogy annyi mindent átszúrnak és a babám mellett "kotorásznak" azzal a nagy tűvel.

Utána én kb. egy hetet feküdtem, persze nem 0-24. Ez a 17.-18. héten volt. Sajnos a baba a 22. héten elment, DE NEM EMIATT!!!

Begyulladt egy fogam, amiről a fogorvos se gondolta, hogy rossz, lázas lettem (39,5) vettem be gyógyszert, de mire berohantunk a kórházba, már nem volt szívhang. Természetesen végig fogászati kezelés alatt álltam a terhesség alatt, tehát erre nem is gondoltam. Utólag derült ki, mert miután elment a gyerek, csináltattam panorámaröntgent.

Most megint babát várok, de még csak 5. hét, majd 1 hét múlva megyek orvoshoz.

Az amnio témához még annyit, hogy - mivel a korom alapján nagy a Down-kór kockázat - így nem fogok "bohóckodni" vértesztekkel.

Újra kizárólag amniot fogok kérni.

De gondolkozom még a magzatboholy mintavételen is, mert azt már a 10.-11. héttől csinálják és ha szerencsés vagy 1 hét alatt van eredmény. Egyelőre nem tudom még hol csináltatom, mert az Istenhegyi Géndiagnosztikán 65 ezer, de ha meg ingyen amnio és rossz az eredmény, akkor ebben az esetben is szülni kellene, mint anno a 22 hetes halott babát.

Tehát elég horror ez az egész, de én inkább azon a véleményen vagyok, hogy minél hamarabb legyen biztos eredmény, ha sokba kerül, akkor is. A vetélésbe meg úgysem tudunk beleszólni, fekszünk egy ideig és ennyi.

263. Duncan (válaszként erre: 262. - Turoscsusza)
2012. nov. 18. 18:38
Mindent megteszek, fekszek én akár heteket is ha kell:)
2012. nov. 18. 18:05

Sziasztok. En is csatlakoznek hozzatok. En ma toltom a 12. hetet 2 veteles utan. utrogestant szedtem maig igy maradt meg a babocank.

Mindenkinek szretnek gratulalni es sok sikert es erot kivanni.

Duncan: En is felek ettol mer en is 30 felett vagyok. Par napja beszeltem egy vedonovel aki Miskolcon el (veletlen talalkoztunk egy repteren) es azt mondta hogy a vizsgalat kockazatos de az esetek 90%-a jol vegzodik ha a vizsgalat utan 24 orat fekszunk. Kitartast minden rendben lessz.

261. Duncan (válaszként erre: 260. - Carolina82)
2012. nov. 18. 17:14
Köszönöm a rövid infót:)Bár az enyém rossznak nem mondható, közepes.
260. Carolina82 (válaszként erre: 255. - Duncan)
2012. nov. 18. 16:49

Szia! A sógornőmnek is túl kellett esnie a magzatvíz vételen,

Neki is rossz lett az integrált teszt és 36 éves volt. És utána 3 nap szigorú fekvés volt előírva neki.

259. Duncan (válaszként erre: 258. - Bogica28)
2012. nov. 18. 14:08
A kombinált vérteszt 9.000.-Ft volt, de mivel az eredmény közepes kockázatú lett, ezért az amnio ingyen van. Ha felvettek a munkanélkülibe álláskeresőnek és ott nem jár pénz neked mert pl. nincs meg az elmúlt két évben 365 munkanapod, akkor kérjél hatósági bizonyítványt róla, ezt elviszed az önkormányzatba a párod keresetijével együtt és ott az önkormányzat dönthet arról, hogy fizeti a Tb-det egy éven keresztül. Ehhez az kell, hogy aktív korú álláskeresőnek ne vegyen fel az önkormányzat, igaz arra jár egy kis pénz de behívhatnak közmunkára. Remélem segítettem...
2012. nov. 18. 13:54

Sziasztok!

Sajnálom én is,de nyugi,semmi gond nem lesz!!!!Gyönyörű,egészséges kisbabád lesz,mint mindannyiunknak itt. :)

Sajnos igen,a kor kockázati tényező állítólag,de azért ott sem születik sok beteg baba!Csak nyugi.

És mennyibe kerülnek ezek a vizsgálatok???

Én 22 éves vagyok,elvileg nálam nincs sok esély a betegségekre,remélem nem is lesz semmi baj. :)

Én holnap megyek védőnőhöz,végre felvesznek,meg regisztrálok a munkanélkülibe,és utána járok,igényelhetek-e valamilyen segélyt,támogatást a terhesség idejére.Remélem kapok valamit. :)

Mindenkinek kitartást,sok szerencsét!!!!

257. Duncan (válaszként erre: 256. - Ginfizz)
2012. nov. 18. 12:48
Aha arra értettem, átolvastam minden létező dolgot de mindenhol másképp írják, meg valahol pihenni kell a dolog után, valahol meg nem, valahol adnak érzéstelenítőt valahol nem. Szóval nem is tudom... majd kedden megkérdezem a dokit.
256. Ginfizz (válaszként erre: 255. - Duncan)
2012. nov. 18. 12:45
Köszönöm! Én is szívesen segítenék, ha tudnék... De hogy érted, hogy nincs segítséged? Mármint ebben a témában gondolod? :o
255. Duncan (válaszként erre: 254. - Ginfizz)
2012. nov. 18. 12:36
Ha túl leszek rajta, mindent elmesélek köntörfalazás nélkül. Ha fájni fog megírom azt is. Sajnos nekem segítségem nincs, úgyhogy elég töketlenül állok a dolog előtt:) de sebaj, erős vagyok és belül meg tudom, hogy minden oké:)
254. Ginfizz (válaszként erre: 252. - Duncan)
2012. nov. 18. 12:17

Én is ugyanettől félek, hogy amnió fog kelleni, mert lassan a 36. töltöm....

Kérlek, majd segíts, hogy mi és hogyan történik, minek mi a menete, hol és mikor kell jelentkezni.

Szóval minden tapasztalatodra vevő vagyok!

Sajnos én is azt hallottam, hogy kockázatos, de nagyon enyhe és a kockázati szint is csak azt növeli, ahol amúgy is fent áll a vetélés veszélye... Nem tudom, ez kit és mennyire nyugtat meg, de a lényeg, hogy a vizsgálat után nagyon oda kell figyelni a pihenésre, meg az utasításokra!

Gondolok Rátok, fel a fejjel!

253. norci78 (válaszként erre: 252. - Duncan)
2012. nov. 18. 12:10

szerintem jól döntöttetek!

Kitartást és csak pozítívan nem lesz semmi baj!

252. Duncan
2012. nov. 18. 11:29

Sziasztok! Van egy nem túl jó hírem, megvan a kombinált teszt eredménye, ami azt mutatja, hogy közepes kockázati érték jött ki Down szindrómára, a doki javaslatát átgondolva döntöttünk Apával. 1. Javaslat: vérvétel (integrált teszt) ez megint csak kockázati tényezőket mutat, nem biztos.

2. Javaslat: Amniocentézis, ami viszont 100%-os képet mutat, viszont vannak kockázatai.

Eldöntöttük, akármennyire is kockázatos a magzatvízvétel annak biztos az eredménye nem úgy mint a vérvételesnek. Kedden este kell hívnom a dokit a döntéssel, Ő meg intézi az időpontot. 15 hetet be kell töltenem hozzá, tehát nem a napokban csinálják... ennyi, hogy legyen mindig idegeskedni valóm:(

251. norci78
2012. nov. 17. 18:52

köszönöm!

szerencsére el is múlt 3 nap alatt :) most mát mindig ott lapul 1 TÁSKÁMBAN :)

250. Ginfizz (válaszként erre: 245. - Norci78)
2012. nov. 14. 23:21
Nekem is a panadolt mondták.
249. Bogica28 (válaszként erre: 245. - Norci78)
2012. nov. 14. 18:53
Paracetamol tartalmút szedhetsz,az,amit ajánlanak,ha muszáj szedni!!Pl: Panadol,Ben-u-ron.Mérsékelt használatuk nem jelent kockázatot,a terhesség alatt.De a legjobb lenne orvoshoz menni.Ha meg csak gyógyszertárba mész,mindent elmondanak,mit ajánlanak,stb.Én még csak tanuló vagyok,de szerintem jól tudom,....remélem,hisz nekem is aktuális. :)
248. Duncan (válaszként erre: 246. - Avike1)
2012. nov. 14. 18:30
Igen, nagyon meghatódtunk:)
247. Avike1 (válaszként erre: 245. - Norci78)
2012. nov. 14. 16:29
nekem a doki fél Algópyrint mondott.
246. Avike1 (válaszként erre: 244. - Duncan)
2012. nov. 14. 16:29
szuper hírek Ducan:-) édes lehetett!
245. norci78
2012. nov. 14. 12:56

sziasztok

meg szeretném kérdezni hogy fájdalomcsillapítot milyet lehet szedni?

mert már 2. napja hasogat a fejem, de nem merem bevenni, viszont már egyre elviselhetetlenebb :(

244. Duncan
2012. nov. 14. 12:00
Sziasztok:) Tegnap megvolt az első új melónapom:) nem volt rossz, holnap is megyek:) Ma voltam a dokinál is, megnézhettük a picikénket, 12 hetes, 6 cm:) annyira mozgott-ugrált, hogy alig bírta lemérni a doki:) a kis szívecskéje meg olyan volt mint a lovak vágtája:)) nagyon meghatódtunk apával, levetettem a kombinált teszthez is a vért. Mindenkivel minden oké?
243. Ginfizz
2012. nov. 13. 12:44

Sziasztok! Számítógép gondjaim vannak, ezért nem voltam napok óta és most sincs időm sajnos visszaolvasni, mert egy netcaféban ülök...

Remélem, hamarosan rendeződik a gépem és tudok ismét Veletek izgulni, drukkolni és örülni! :)

Közben voltam új dokinál és ezerszer több és kellemesebb élményben részesültem.

Elküldött ismét UH-ra így bár 11.04-én voltam egyen, ahol a babám 12.5 mm-es volt, pénteken ismét megleshettem és hallhattam a szívhangját. Akkor azt mondták, hogy 7+5 napos vagyok, de a péntekin már inkább 9 hetest mondott az orvos, hisz a babám majd egy centimétert nőtt 5 nap alatt!!! Már 21.7 mm volt most 11.09-én, pénteken!! :)

Nagyon örültem a jóhíreknek, csütörtökön megyek megint a dokihoz és adja a beutalókat a további vizsgálatokra, illetve 30-án lesz az új UH-m is, tarkóredő és társai vizsgálata :)

Mindenkinek boldog és egészséges babavárást továbbiakban is!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook