2013 júniusi babák (beszélgetés)
Hozzám ma jön a védőnő... csak tudnám, hogy minek, hisz még csak 10 hetes vagyok :)
Mondjuk lesz hozzá pár kérdésem, de azért remélem, hogy nem szokik ide :D
Én még csak nézegetem a babaholmikat, bár majdnem vettem egy babakocsit, de még nagyon korai... ráérek még. Viszont így elég nehéz legyűrni a vásárlási vágyamat :)
Sziasztok!
Én ma voltam először védőnőnél végre.Olyan jó érzés.:) Elmondott szinte mindent. :)
Jövő szerdán megyek először terhesgondozásra.
Végre kaptam időpontot,csak sajnos 2-t is.Uh méret szerint július 4,menzesz szerint június 21. :) Jaj,úúúúgy várom.
Én nem fogok semmilyen plusz vizsgálatot kérni,úgy döntöttünk férjemmel.Mondták,hogy 9 ezer ft,de nem is az miatt.Azt mondta a védőnő,semmi nem indokolja.22 éves vagyok,semmi családi betegség,.....biztosan gyönyörű,egészséges babánk lesz.
Ma vettünk kiságyat,december elején megyünk megnézni.Használt,de csodaklassz.Ha tényleg olyan,mint képen,december elején hozzuk is haza,és akkor elkezdődik a betegszoba készítése.Olyan jó ötleteink vannak. :)
Mindenkinek kitartást,minden jót!Jó éjt!!!
Köszi szépen a tanulságos történetet és véleményedet!
Én is kételkedem a vérvételekben, és, ha kicsit is azt mondják, javasolt az amnió, meg fogom kockáztatni... januárban a 36-ot töltöm én is.
Két-három hét múlva megyek megint orvos közelbe, kifaggatom. Addig meg elvileg a védőnővel is találkozom, az ő véleményét is kikérem.
szia norci78!
írtam priviben, el lehet menni fogdokihoz és ő majd megmondja mit lehet tenni.
szerintetek 9 hetesen lehet menni fogorvoshoz?
mert most itt a melóhelyemen azt mondták hogy nem...
letört 1 darab belőle :( vagy majd ott megmondják?
sziasztok!
Látom, hogy az amniocentézisről írtatok. Nekem már volt egy a Debreceni Klinikán, mivel 38 éves múltam. Nem fájt annyira, csak inkább pszichésen volt rossz, hogy annyi mindent átszúrnak és a babám mellett "kotorásznak" azzal a nagy tűvel.
Utána én kb. egy hetet feküdtem, persze nem 0-24. Ez a 17.-18. héten volt. Sajnos a baba a 22. héten elment, DE NEM EMIATT!!!
Begyulladt egy fogam, amiről a fogorvos se gondolta, hogy rossz, lázas lettem (39,5) vettem be gyógyszert, de mire berohantunk a kórházba, már nem volt szívhang. Természetesen végig fogászati kezelés alatt álltam a terhesség alatt, tehát erre nem is gondoltam. Utólag derült ki, mert miután elment a gyerek, csináltattam panorámaröntgent.
Most megint babát várok, de még csak 5. hét, majd 1 hét múlva megyek orvoshoz.
Az amnio témához még annyit, hogy - mivel a korom alapján nagy a Down-kór kockázat - így nem fogok "bohóckodni" vértesztekkel.
Újra kizárólag amniot fogok kérni.
De gondolkozom még a magzatboholy mintavételen is, mert azt már a 10.-11. héttől csinálják és ha szerencsés vagy 1 hét alatt van eredmény. Egyelőre nem tudom még hol csináltatom, mert az Istenhegyi Géndiagnosztikán 65 ezer, de ha meg ingyen amnio és rossz az eredmény, akkor ebben az esetben is szülni kellene, mint anno a 22 hetes halott babát.
Tehát elég horror ez az egész, de én inkább azon a véleményen vagyok, hogy minél hamarabb legyen biztos eredmény, ha sokba kerül, akkor is. A vetélésbe meg úgysem tudunk beleszólni, fekszünk egy ideig és ennyi.
Sziasztok. En is csatlakoznek hozzatok. En ma toltom a 12. hetet 2 veteles utan. utrogestant szedtem maig igy maradt meg a babocank.
Mindenkinek szretnek gratulalni es sok sikert es erot kivanni.
Duncan: En is felek ettol mer en is 30 felett vagyok. Par napja beszeltem egy vedonovel aki Miskolcon el (veletlen talalkoztunk egy repteren) es azt mondta hogy a vizsgalat kockazatos de az esetek 90%-a jol vegzodik ha a vizsgalat utan 24 orat fekszunk. Kitartast minden rendben lessz.
Szia! A sógornőmnek is túl kellett esnie a magzatvíz vételen,
Neki is rossz lett az integrált teszt és 36 éves volt. És utána 3 nap szigorú fekvés volt előírva neki.
Sziasztok!
Sajnálom én is,de nyugi,semmi gond nem lesz!!!!Gyönyörű,egészséges kisbabád lesz,mint mindannyiunknak itt. :)
Sajnos igen,a kor kockázati tényező állítólag,de azért ott sem születik sok beteg baba!Csak nyugi.
És mennyibe kerülnek ezek a vizsgálatok???
Én 22 éves vagyok,elvileg nálam nincs sok esély a betegségekre,remélem nem is lesz semmi baj. :)
Én holnap megyek védőnőhöz,végre felvesznek,meg regisztrálok a munkanélkülibe,és utána járok,igényelhetek-e valamilyen segélyt,támogatást a terhesség idejére.Remélem kapok valamit. :)
Mindenkinek kitartást,sok szerencsét!!!!
Én is ugyanettől félek, hogy amnió fog kelleni, mert lassan a 36. töltöm....
Kérlek, majd segíts, hogy mi és hogyan történik, minek mi a menete, hol és mikor kell jelentkezni.
Szóval minden tapasztalatodra vevő vagyok!
Sajnos én is azt hallottam, hogy kockázatos, de nagyon enyhe és a kockázati szint is csak azt növeli, ahol amúgy is fent áll a vetélés veszélye... Nem tudom, ez kit és mennyire nyugtat meg, de a lényeg, hogy a vizsgálat után nagyon oda kell figyelni a pihenésre, meg az utasításokra!
Gondolok Rátok, fel a fejjel!
szerintem jól döntöttetek!
Kitartást és csak pozítívan nem lesz semmi baj!
Sziasztok! Van egy nem túl jó hírem, megvan a kombinált teszt eredménye, ami azt mutatja, hogy közepes kockázati érték jött ki Down szindrómára, a doki javaslatát átgondolva döntöttünk Apával. 1. Javaslat: vérvétel (integrált teszt) ez megint csak kockázati tényezőket mutat, nem biztos.
2. Javaslat: Amniocentézis, ami viszont 100%-os képet mutat, viszont vannak kockázatai.
Eldöntöttük, akármennyire is kockázatos a magzatvízvétel annak biztos az eredménye nem úgy mint a vérvételesnek. Kedden este kell hívnom a dokit a döntéssel, Ő meg intézi az időpontot. 15 hetet be kell töltenem hozzá, tehát nem a napokban csinálják... ennyi, hogy legyen mindig idegeskedni valóm:(
köszönöm!
szerencsére el is múlt 3 nap alatt :) most mát mindig ott lapul 1 TÁSKÁMBAN :)
sziasztok
meg szeretném kérdezni hogy fájdalomcsillapítot milyet lehet szedni?
mert már 2. napja hasogat a fejem, de nem merem bevenni, viszont már egyre elviselhetetlenebb :(
Sziasztok! Számítógép gondjaim vannak, ezért nem voltam napok óta és most sincs időm sajnos visszaolvasni, mert egy netcaféban ülök...
Remélem, hamarosan rendeződik a gépem és tudok ismét Veletek izgulni, drukkolni és örülni! :)
Közben voltam új dokinál és ezerszer több és kellemesebb élményben részesültem.
Elküldött ismét UH-ra így bár 11.04-én voltam egyen, ahol a babám 12.5 mm-es volt, pénteken ismét megleshettem és hallhattam a szívhangját. Akkor azt mondták, hogy 7+5 napos vagyok, de a péntekin már inkább 9 hetest mondott az orvos, hisz a babám majd egy centimétert nőtt 5 nap alatt!!! Már 21.7 mm volt most 11.09-én, pénteken!! :)
Nagyon örültem a jóhíreknek, csütörtökön megyek megint a dokihoz és adja a beutalókat a további vizsgálatokra, illetve 30-án lesz az új UH-m is, tarkóredő és társai vizsgálata :)
Mindenkinek boldog és egészséges babavárást továbbiakban is!