2013 januári babák (beszélgetés)
Bármelyik tesco-ban, vagy spar-ban is megtalálható!
gratula :D végre túl vagy rajta
Szívből gratulálok!!!!!!!
Jó egészséget nektek!
Puszi
Na végre Gratulálok jó egészségt Nektek!! mostmár nekedlegalább jó énma megyek nst-re.
Gratulálok a kis királyfihoz és sok egészséget kívánok nektek!
sziasztok!Január 15-én 10:20-kor megérkezett a legkisebb kiskirályfink,Áron 3780grammal és 52cm-rel..végül spontán szülés volt...
Sziasztok!
Akinek van okostelefonja annak nagyon tudok ajánlani egy app-ot! A neve iBaby! Nagyon szuper, fel tudod jegyezni mikor szopizott/tápozott, pisilt/kakilt, aludt... a pici.
Nekem a szopizásnál nagy segítség, mert írja azt is melyik mellből etettél utoljára, vagy azt pl. hogy mennyit szopizott ha méred, vagy ha üvegből kapja, hány ml-t evett meg! Szupi jó!!!
Kedves lányok! 1 kis segítséget kérnék aki tud válaszoljon szeretnék MAM márkájú etetőcumit venni (közepes folyásút) hol lehet kapni? Köki Terminál Müller üzlet, vagy a Westwndbe valahol? vagy hol? köszi a válaszokat!
M
én ugyanígy kínlódtam...megértelek titeket, de bíztatás, már nincs sok hátra. Nekem az utolsókét hét volt a legrosszabb.
Én a szülőszobán, miután megszületett Hanna, mondtam apának, hogy nem akarok egy jó ideig hallani a kistestvér projektről, számomra elég fájdalmas volt a történet, de így bő két héttel később, azt mondom, hogy már nem is olyan borzasztó :-)
Nekünk első baba, de nem hiszem hogy lesz több, nem azért mert annyira megszenvedek ezzel, hanem inkább a korunk miatt. De sose lehet tudni hogy mi lesz még. Én összesen 1 kg-ot híztam, és azt kell mondjam, hogy nem igazán vizesedek, max estére van bedagadva egy kicsit a lábam, de így is nehezen közlekedek. Jóval hamarabb kell elindulnom ha időre megyek valahova, mert úgy megyek mint egy reumás csiga. És hiába nem híztam, de nekem is átalakult a szervezetem. Az ágyból felkelés, meg a csizma felhúzása maga a pokol.
Olvasom milyen ügyes a picitek,ennek örülök nagyon:) Hál Istennek jól vagytok és túl vagy a dolgon.:)
Holnap megyek nst-re ,csak most is érzem szerintem tágulok kifele,mert pont olyan érzésem vagyis fájásom van mint szombaton éjszaka,de mint ahogy bent is mondták ez nem fájás.Kíváncsi leszek holnap mint mondanak,de pakkal megyek vissza,mert sosem lehet tudni.Én már nem bánnám most már ha meg lenne,főleg azért is mert haza küldtek így 8nappal előtte.Szóval ha holnap nem jelentkezek bent tartottak.Nekem a gép sem mutatta a fájásokat,én már nem tudom mit higgyek,de másodgyára rossz lesz mentőt hívni,fogom-e tudni,hogy ez igazi vagy sem,pedig második baba fogalmam sincs ilyen bizonytalan sosem voltam még.Most meg 40cm-es havat mond és 40km-ra lakok a kórháztól,hogy visz el a mentő.áááá,majd csak lesz valahogy.
Ez így van jó és szép de nem a vége az már gyötrődés.Nem siránkozás de ez a 3 ik gyerek ha első lett volna az életbe nem szülök többet. Se cipőt se ruhát nembírok felvenni itthon be vagyok zárva vizes a lábam ha boltba kell menni ami mellesleg 1 sarok az 1 óra mire elkészülök és komolyan még a wcre is elgondolkodom mikor menjek húzom amíg lehet. Hidd el nagyon megértelek ja és nem híztam csak 9 kg de mégisfáj minden felkelés leülés az alvást nem is mondom :)
Mi már a 3. hetünket töltjük :-) Hanna baba is elég jól viseli magát, az első éjjeltől beállt a rend nagyjából, éjjel egyszer kel, meg egyszer hajnalban, napközben tartja a 3 órákat. Most már észrevettük, hogy nem csak "néz", hanem amikor beszélünk hozzá, vagy új ingerek érik, akkor mintha tudatosan figyelne. A köldökcsonkunk elég sokára, 12 naposan esett le, de szépen begyógyult a helye :-) Étvágya az van a kisasszonynak, kb. 20 %-kal többet eszik, mint ami a "norma" lenne a védőnő szerint. Összességében nem panaszkodhatunk, bár néha jól esne 8 óra alvás egyhuzamban :-)
Kisértetiesen hasonló volt a mi helyzetünk dec. 27-én :-) Reggel voltam ctg-n, vizsgálat, 1 ujjnyira nyitva, bármikor lehet bármi. Délben még elmentünk apával étterembe, az már nem volt az igazi, estére túl két ülőfürdőn és nyűglődésen, bementünk pakkokkal, hogy jöttünk szülni. Fel is vettek, bekerültünk a szülőszobára (ez este 9-kor volt), aztán rámkötötték a gépeket. Mutatta is szépen a fájásokat, aztán egyszer csak abbamaradt minden. Tágulni nem tágultam tovább, és bár fájt, azt mondták az nem fájás... Reggel már ott tartottunk, hogy rámnéz az orvosom és ha úgy látja hazamegyünk. De csodák csodájára elkezdődtek a gép szerint is a fájások 8 körül, már 2 ujjnyi voltam, rá egy órára spontán burokrepedés és délután 15.15-kor lett meg a kis drágánk. Szóval kitartás, lehet hogy Te is mindjárt mehetsz vissza :-)
Na én ettől az időpontoktók kivagyok! hivatalos első volt jan 27 akkor már a 12 hetesen módosított jan 11 re és most itt vagyok hogy a 32 hetesen meg jan 17 és várunk de nemtudom mire. Nekem a másik 2 már megvolt 36-37 héten. Ez meg semmi csak a derekam szakad le meg a medencém. A császár nekem a várakozás miatt van egyébként be van fordulva kb 2 hete.
bowie remélem,hogy túl vagy már rajta.:) én még egyben vagyok.
Sziasztok.Szombaton éjszaka bevitt a mentő a szülőszobán töltöttem egy éjszakát,mert nem mertem itthon maradni nagyon nagy fájdalmaim voltak sejtettem hogy szülök,de a biztonság kedvéért bementem és bíztam is egy kicsit benne,de egyben maratunk.Megfigyelés alatt voltam tegnap zárójelentéssel haza engedtek mivel nincs semmi bajom/bajunk. Hál Istennek a baba is jól van,én egy ujjnyira nyitva vagyok az nst itt-ott kimutatta a fájásokat,de azt mondták hogy az nem az,a magzatvíz is tiszta volt.Hát igen ők jobban tudják hogy nekem hogy fájt.Holnap megint megyek nst-re aztán már viszem a cuccomat a kocsiba mert sosem lehet tudni.Az autó elbírja. Elég rossz volt így haza jönni,hogy nem szültem meg,ráadásul akit behoztak akkor este szülni és hallottam 20perc alatt megszült.Egyenlőre nem tudom,hogy mi lesz a kiíráshoz van még 8napom,de valahogy most ugy érzem hogy túl fogom hordani,pedig az elsőt hamarabb szültem.Gondoltam leírom nektek hogy jártam aki esetleg emlékszik még rám.
És sajnos abban igazad van, hogy így a végére már csak szenvedünk. Mindenki azt mondja, hogy a terhesség szép és jó, és hogy élvezzük ki minden percét. Hát nem tudom, de az biztos hogy én már nagyon vacakul vagyok, és nem hittem volna el, hogy a végére még az ujjaim is fájni fognak, de olyan szinten, hogy reggelre se kinyújtani se behajlítani nem tudom. Mert ugye az okosak azt mondták, hogy a terhesség nem fáj. Én valahogy ép az ellenkezőjét érzem, mert nekem már mindenem fáj.
Én elvileg 23-ára vagyok kiírva. A dokim 2 hete még azt mondta, hogy a császárral szülő kismamákat a 39. héten befektetik a kórházba, és megcsinálják a császárt. Ehhez képest, holnap töltöm a 39. hetet, és ma azt mondta, hogy kérjek péntekre nst-re időpontot, és hogy még az utolsó pillanatban is megfordulhat, mert volt olyan kismamája, akit már a műtőbe toltak amikor megfordult a baba. Ma a flowmetrián azt mondta az ultrahangos, hogy mivel már kevesebb a víz is nem fog megfordulni. Nem tudom hogy most mire várunk.
Szia akkor mi együtt szenvedünk .) nálunk sincs változás várjuk a jószerencsét nekem szerdán kell mennem megint az utolsó időpont 25 én van hely császárra ha addig nem lesz semmi. Kitartás neked.
Sziasztok! Most értem haza a dokitól. Minden rendben, holnap töltjük a 39. hetet. Megvizsgált a doki, a méhszáj teljesen zárt, értéke 2000, tehát még megrövidülve sincs. Csináltak flowmetriát, ott is minden rendben, igaz hogy kevesebb a víz, és a baba még mindig farfekvéses, az ultrahangon azt mondták, hogy valószínűleg már nem is fog megfordulni, a kevesebb víz miatt. A dokim azt mondta, hogy egyenlőre még nem szülünk, úgyhogy mi még várunk.
remélem minden rendben veletek ,és a baba is veled van már.majd kérünk infót ...
húúú, de izgi :) sorban születnek a babók :)
sziasztok!Vannak fájásaim,de nem túl erősek...de holnap reggel bekötik az oxitocint és ha eléggé tágultam burkot repeszt a dokim...holnap mindenképp babázok...
hát nem sok van hátra akkor...nekem előtte való nap kezdett távozni a nyákdugó, és egész nap jött...elég gusztustalan volt, de úgy voltam vele, legalább történik vmi :D
Aztán másnap be is indult.
gratulálok!!!
Pihizzetek csak.
További ajánlott fórumok: