2013. áprilisi babák (beszélgetés)
Igen, anno en is mentem volna hamarabb, de a doki nrm fogadott, mondvan, h ertelmetlen... :S En a 6. hettol folyamatosan hanytam a 14. hetig. De meg eppen nem kellett korhazba menni.
Az biztos, h a kovetkezo babanal en is elmeyek mar az elejen dokihoz. A baratnomnek juli 23-an vettek ki a jobb petevezeteket, sajnos mehen kivuli terhesseg volt es hiaba volt 2x is UH-n, semmit nem vettek eszre belole. Csak akkor derult ki, amikor brutalis fajdalmak kozt felig eszmeletlenul vitte be a korhazba a parja. Megrepedt a vezetek, fel liter ver mar a hasuregbe folyt, kb masfel oran mult az elete... Kiderult, h amugy a baba elt es virult volna, majdnem 8 hetes volt es gyonyoru szivhangot hallottak.. :( Szoval valszeg orvosi hiba, :( Mondjuk folyamatosan verezgetett... :(
Jajj, sajnalom! :( Marmint az elvesztett aprosagot. En is ettol tartok, hogy ha ossze is jon a pindur, akkor a szoptatas miatt mehet el... :( A Te gyerkocod hanyszor cicizik még naponta? Kiscsikó ha hagynam, csak azon elne. Megszamlalhattlanul sokszor. De annyira fuggo, h nen is tudnam (nem is akarom) még elvalasztani.
Azt mondjak, h szoptato anyukaknal sokszor van "uresjarat", amikor csak a verzes van meg, de a peteeres hianyzik. En most teljesen peteereses tuneteket tapasztaltsm magamon, tojasfeherje-szeru nyak, fokozottan kivantam a szexet :) es a mehszajam is lejjebb volt es nyitottabb, puha tapintasu volt. Most meg mar fent van, zart es kemeny. Hja es egy hete szurkal a jobb petefeszkem. Nagyon remenykedem, bar felek, h a felet csak bebeszelem... Ha most nem lesz baba, akkor erdemes elmennem dokihoz hormonvizsgalaot kerni? Sima vervetelen voltam, az rendben volt.
Neked meg nagyon drukkolok, h minden szuperul menjen! ;)
nekem még petezsakot sem latott.. nyugi!
bár en a kimaradt mensi előtt 2 nappal voltam a hormont miatt!!
nyugi
7 heten fiammal mar kórházban voltam annyit hanytam …
de megérte: )
Fuuu, nagyon izgalmas! Drukkolok ezerrel! Szerinted hany hetes terhesseg lehet? Megnezem mos tmar a regi papirjaimat, hogy az elso vizsgalaton mizu volt. :)
Elso vizsgalatomkor a papir szerint 5 het 6 napos voltam (konkretan tudom, hogy a vizsgalat 27 nappal az attak utan volt. Jui elsejen hoztuk ossze a babat, 13-an teszteltem pozitivat es 28-ara adott a doki idopontot. Mehettunk volna hamarabb is, de azt mondta, h ertelmetlen).
19mm-es szabalyos petezsak, benne egy 2mm-es (!!!) embrio. Szivmukodes meg nem lathato. Visszahivott 2 het mulvara.Kovetkezo vizsgalat aug 16. Itt mar a babo volt 22,2 cm. :) 9 hetes voltam akkor. Gyonyoruen vert a kis szive. Azt mondta a doki, hogy az elso vizsgalatnal valszeg csak par nappal maradtunk le a szivhangrol. A meretei alapjan egyebkent 9 het 4 napos volt akkor. De annak abdokinak eleg gagyi UH keszuleke volt, mert ossze-visszan aztan kozolte, h o nem szulleszt es keressek olyat, aki mar a kovetkezo, 12 hete vizsgalatot elvegzi... :/ Utanna talatunk ra az en cinikus, es kisse morbid humorral megaldott fiatal, lelkes, laza dokimra. Alig varom, hogy mehessek hozza... :D Persze remenyeim szerint egy pozi teszttel :D
hány hetes vagy pontosan?
én ezzel nyugati magam:
Megtermékenyülés után 1 héttel a zigota kezd
beágyazódni a méhnyálkahártyába.
A menstruáció esedékességének időpontjában a
terhességi teszt általában már pozitív.
UH még általában csak kis felritkulást mutat a méhben,
esetleg a parányi szikhólyag is látható A
megtermékenyülés után 14 nappal már embrióról
beszélünk.
6 hetes korban (a menstruáció első napjától számolva és
nem a megtermékenyüléstől) a szívműködés már UH-al
kimutatható, a szív. Kb. mm, az embrió hossza 4-5 mm.
7 hetes korban az ülőmagasság (CRL) kb. 10 mm.
Kialakul a vese és a tüdő.
jajj, telefonról vagyok, és mire bepötyögöm a mondatokat, teljesen belezavarodok... Véletlenül elküldtem... Szóvl, bocsi a hosszú dumáért, én képes lennék folyamatosan "dumálni"... :)
Tehát, aug. 5 óta folyamatosan szúrkál a jobb petefészkem (a kisfiam is abból jött! :D). Rettenetesen álmos vagyok, ma úgy éreztem, hogy meg akar jönni, picit görcsölget a hasam, fáj a derekam. A kisfiammal iszonyat cicifájásom volt, az nincs. Kb aug. 20-ra nem várom, persze pont megyünk nyaralni... Mától sűrű tejfehér folyásom van... Mit gondoltok? Persze tudom, hogy senki sem akar diagnosztizálni, csak olyan jó lenne néhány biztató szót hallani... Nagyon szeretnék újra pocakos lenni! Nem tudom, hogy még beleférnék-e az áprilisi babásokba, de minden esetre nagyon drukkolok mindenkinek, akik pozit testeltek, halkan gratulálok (hangosan majd csak áprilisban! :D), a bizonytalanokkal pedig együttérzek! :)
Még egyszer bocsi, hogy kisregény-hosszat zagyváltam! :)
Én 13 évig szedtem a gyógyszert 1 hónapot kihagytuk és a 3. probálkozós hónapban megfogant a kislányunk!
8. héten akarok menni én is a dokihoz szerintem ez az ideális. Magánrendelésre járok és így nem kell mégegyszer menni a 12 hetes Down-kór szűrés előtt (felénk mindenkinek csinálták a kislányomnál ingyenesen, most meg úgy 7ezer). Akkor meg már rögtön megbeszéljük az AFP idejét így egy kicsit sporolósabb, hogy nem szaladunk az 5-6. héten.
na akkor remélem mind a ketten örömködni fogunk jövő hét pénteken!
de sokára van még!
ez jó!!!!!!!
öröm és bódottá!
:-)))))))) nem úgy értettem! mert, ha ismeri a jeleket, akkor a védekezésben is segíthet neki.
emlékszem és azt hittem petefészekgyulladásom van vagy felfáztam, mikor elmerészkedtem nőgyógyihoz, mondta, hogy csak 14. napon vagyok, ezért szúr a petefészkem.
:-)
dokihoz 28-án megyek, elvileg akkor már a 8.hétben leszek, de ez is véletlen, hogy van időpontom, mert júliusban kaptam, amikor voltam nála, valószínűsítette, hogy nincs peteérésem, és felborult a hormonrendszerem:-)most nem is tudom, hogy a hormonvizsgálatra elmenjek-e? megkérdezni sem tudom, mert egyébként 25-ig szabin is van. sztk-ba járok, de ő hozzá akarok menni.
de nem bírok addig várni, és bejelentkeztem egy ultrahang központba, ahol van koraterhességi vizsgálat, jövő hét pénteken megyek, akkor 6 hetes és 4 napos leszek elvileg, ha minden jól megy. remélem:-)
én is 10 évig szedtem a hülye tablettákat, tele is vagyok májfoltokkal. és híztam is. mindegy, ezen már nem tudok változtatni.
én is több mint egy éve hagytam abba a tablettákat. állítólag kell is egy év, mire kiürül, én ezért aviva tornáztam utána, most meg a baba miatt.:-)
engem megnyugtat a dokim látványa: )
gondolj arra, hogy ha nem mész addig dokihoz, mig nincs szivhang, akkor lehet el sem jutsz oda, mert vmi gebasz lesz …ami ha elmentél volna lehet nem lett volna …na hez hatni szentleckeje volt: P
igyis úgyis szar ha nem marad meg egy baba …