Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 novemberi babák fórum

2012 novemberi babák (beszélgetés)

❮❮ ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... ❯❯
4303. k.orsy85 (válaszként erre: 4300. - V.csilla)
2012. szept. 5. 13:17

Tényleg a c&a-s kupon is abban volt, meg tényleg csomó minden, csak nekem nem jutottak eszembe. És az a jó, h sokáig beválthatóak.

Szóval aki nem ismerné: dm babaprogram, előregisztrálni lehet a szülés előtt 2 hónappal, ezt véglegesíteni a szülés után és utána kb havonta lehet akciós kuponokat nyomtatni az üzletben az infopultnál vagy mi az. Pl 15 % kedvezmény szokott lenni egy-egy márka pelenkáira, popsitörlőire, néha valami tisztítószer meg sok egyéb. És ha jól tudom ezekből többet is lehet nyomtatni. Tesómnak szoktam,mert náluk nincs dm, de regisztráltam őt.

4302. paninaro (válaszként erre: 4291. - K.orsy85)
2012. szept. 5. 13:12

terhesen biztosan nehezebb a dietat betartani. en meg par evvel ezelott (csak hogy formaba hozzam magam) csinaltam alacsony szenhidratos dietat es egyaltalan nem eheztem. Sot sokkal energikusabb voltam. persze sok odafigyelest igenyelt mikor mit ehettem de egy ido utan mar tudtam miben mennyi ch van. Azert ha most kene csinalnom lehet hogy bajban lennek mert pont az olyan dolgokat kivanom amiben jocskan van ch.:S pedig hogy elterveztem hogy ha majd terhes leszek akkor is figyelek.

huu hat nekem meg rengeteg babaruha hianyzik, jovoheten kapom meg a Kela csomagomat, ez olyan mint nalatok az egyszeri anyasagi csak itt lehet valasztani hogy ruhacsomagot vagy penzt kapjon az ember. a ruhacsomag sokkal tobbet er,ezert altalaban mindenki azt valasztja..mar kivancsi vagyok. en ugy tervezem hogy majd 35-36 het korul mosok es vasalok, de persze lehet elobb elkezdem.

4301. fincsika
2012. szept. 5. 13:08
De jó :) Azt hittem csak kuponok lesznek.
4300. v.csilla
2012. szept. 5. 13:06

A dm-ben amit adnak kuponfüzetet majd, abban lesz hogy 1 ft-ért szoptatós tea, pelenka kedvezmények, popsitörlő kedvezménye, melltartóba betét kedvezménnyel. Én jól jártam, mert mikor megváltoztatták a kedvezményeket, újra kellett regisztrálni a neten és a fiam révén újra kaptam ilyen kuponfüzetet, amiből már vásároltam is.

Ja és a C@A-ba 50 %-os kedvezmény egy babaruhára.

4299. k.orsy85 (válaszként erre: 4298. - Ciccapocok)
2012. szept. 5. 12:54
Nekem a napló volt benne, egy persil mosószer minta és egy kicsi dove tusfürdő. De ha megszületett és véglegesíteni lehet a regisztrációt, akkor egy kuponfüzetet is adnak elvileg. Pl 1 Ft-ért mam cumi volt benne tesómnak is, meg csomó mindenre kupon.Meg akkor is voltak minták benne, krém, popsitörlő ilyesmik.
2012. szept. 5. 12:51

Sziasztok!

Kicsit csavarogtam délelőtt, benéztem pár bababoltba. Voltam a DM-ben is, regisztráltam a Baba bónusz programba, kaptam egy kicsi csomagocskát. Nem is tudtam, hogy ott is kapunk majd. :) Van benne egy babanapló, meg 3 db termékminta, egy Dove szappan, egy Dove testápoló és egy Johnson's pelenkakiütés elleni krém. Ja igen, meg 2 db 15%-os kupon, amit 8000Ft feletti vásárlásnál lehet felhasználni.

Vettem a kis Drágámnak egy hajkefét, meg egy 260ml-es cumisüveget. Úgy szeretek neki vásárolgatni. :)

4297. Czinke (válaszként erre: 4286. - Ciccapocok)
2012. szept. 5. 12:18

Írtam hogy nem akarok okoskodni, csak a saját tapasztalatomat osztom meg. :)

Én is a szénhidrátokkal állok hadilábon, emiatt kell nagyon odafigyelnem,és amennyire csak lehet,kiszorítani az étrendből... sajnos ez van. az előző terhességemnél magas vt a cukrom, úgyhogy diétára fogtak és eltiltottak a cukros gyümölcslevektől.

4296. lucka
2012. szept. 5. 11:35
Lányok, van valaki aki pesti és jár kismama tornára? Ha igen, akkor hova?
4295. fincsika
2012. szept. 5. 11:15

Kitartás mindenkinek akinek diétázni kell.Én sem tudom mennyire bírnám,bár más lenne,ha kellene csinálnom.Jó nagy étkezési szokás megváltoztatásával jár,ami eleinte biztos nehéz lehet.

Ez a mosószeres dolgon én is gondolkoztam,a Tominak láttam,hogy van,én is azt fogom kipróbálni.

4294. k.orsy85 (válaszként erre: 4293. - Lucka)
2012. szept. 5. 10:46
Vettem Tomi baba folyékony mosószert, mosóport nem használok. Öblíteni Gabi babaöblítővel. De sztem egy ideig veszek ilyet aztán pár hónapos korában majd sima tomival mosom az övét is ahogy a miénket, meg sima lenor vagy silan öblítővel. Ha kiütéses lesz, akkor nyilván megoldást kell majd találnom.
4293. lucka (válaszként erre: 4291. - K.orsy85)
2012. szept. 5. 10:35
a babaruhákat sima mosóporral mostad? én sokat olvastam róla hogy némelyik baba erre allergiás és kiütéses lesz tőle, meg az öblítőtől is... Az egy dolog hogy jó, akkor öblítőt nem használok, de a mosóport hogy lehet megoldani? Utána ráküldök még egy mosást mosópor nélkül, esetleg citromlével? Vagy csak bízzak benne hogy az én babám nem lesz kiütéses, de ha meg mégis, akkor moshatok mindent újra...
4292. lucka
2012. szept. 5. 10:31

nem kell éhesnek lenni, ez a diéta nem arról szól hogy koplalunk. Arról szól hogy olyan ételeket kell enni amik lassan szívódnak fel, így lassan emelik meg az ember vércukrát, így a kevés inzulinnak is van ideje hatni. Ilyen pl. hogy nem eszünk fehér lisztes dolgokat, hanem helyette teljes kiőrlésű kenyereket eszünk. Sima tészta helyett durum tésztam, sima rizs helyett barna rizs.

Én nem is tudom elképzelni hogy lehet éhezni, én 165 grammos szénhidrát diétán vagyok és sokszor annyit eszem hogy majd kipukkadok. Ebédre pl. ha az ember kukoricás barna rizst csinál köretnek, abból rengeteget meg lehet enni. Lencsefőzelékből szintén. A tészta olyan közepes adagra szokott kijönni, de ha igyekszem hozzá több husit enni, akkor aztán végképp meg se bírok utána mozdulni...

Lehet készíteni joghurtokat, túrókrémeket amikben alig van szénhidrát, létezik zabpehely is, amiben viszont jó sok van, cserébe telít rendesen. Ha meg az ember mégis éhes marad, akkor lehet enni virslit, főtt tojást salátával, uborkával, paprikával, kenyér nélkül - ebben nincs egy deka szénhidrát sem, ezt lehet enni számolatlanul. Ha éjjeli éhségre ébredek, akkor nekem ez a "piknik" tálam, esetleg egy kis trappista sajttal kiegészítve.

4291. k.orsy85
2012. szept. 5. 10:07

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Látom megy a "vita" a diétán:( Sajnálom aki erre kényszerül, én nem tudom h kibírnám-e. Jó persze lehet azzal jönni h a gyerekért mindent, de ha én éhes vagyok tiszta idegbeteg vagyok és nem biztos h olyankor kibírnám h ne egyek. Szóval megértem mind a két oldalt. Valahogy tartsatok ki lányok,én szorítok nektek!!!

Én ma itthon maradtam, párom tegnap szolgálatban volt, ma pihenős, úgyh így én is pihenek, nem kell egész nap bent ülnöm a gép előtt. Helyette majd itthon:) Úgyh úgy fogok pihenni h főzök, a palóclevest már oda is tettem, a héten végre elkészültek a függönyeink, úgyh azokat kellene kivasalnom és páromnak feltenni. Na az lesz még mókás h ő függönyt rak fel:) Ja és valahova elkavartam egy zacskó akasztót, amit a görgőkbe kell beleakasztani és fogalmam sincs hova tettem. Úgyh a végén még mehetünk venni h fel tudjuk rakni a függönyöket.

Hétvégén kimostam, tegnap kivasaltam a babaruhákat. Lehet valakinek korainak tűnik, de már így is kifáradtam a vasalásban, később rosszabb lenne. És úgy meg nem tudom csinálni h félbehagyom, tudom h addig csinálom amíg el nem fogy.

szép napot Mindenkinek!

4290. Zsuzsa75
2012. szept. 5. 09:49
A diétán civakodtok?Nekem soha nem volt problémám a cukrommal,most van.Én holnap megyek ismét vércukor profilra,és egyáltalán nem bánom azt a néhány tűszúrást(mellesleg nekem a vénáim nagyon rosszak,nehéz vért venni)de nem érdekel a babám érdekében mindent!Diétázom...mérek számolok.Én a terhességem alatt 2 kilót híztam össz-vissz,mert nem volt étvágyam,és folyamatos hányinger gyötör.Nem kellemes a diéta,és még van bőven a terhességemből hátra,de ha a babámnak valami baja lenne én bizti hibáztatnám magam,mert nem tartottam be az utasításokat.Persze mindenki maga dönti el,ki a fontosabb.Nekem a gyermekem,és nem én magam.Egy diétától,és egy kis éhségérzettől,nem lesz semmi bajom.
4289. lucka (válaszként erre: 4283. - Ídi0314)
2012. szept. 5. 09:08

bocsánat nem akartam ennyire kiborulni, hidd el nem kellemes hogy hónapok óta ennyire szigorúan élek, és picit azért irigy is vagyok mindenkire, aki lazábban veheti a dolgot... amellett hogy nem kívánom senkinek, hogy így kelljen élnie mint nekem.

én már ott járok hogy szinte az összes gyümölcsről letiltottak mert emelik a cukromat, a diabetikusnak hirdetett termékek nagy része szintén, és még van 10 hetem hátra.. az hogy fagyit nem ettem egyszer se egész nyáron, csak egsy dolog, de hogy már őszibarackot sem ehetek egyáltalán... és persze megteszem hogy nem eszek, mert aztán meg ha valami baj van, és nem tartottam be rendesen a dolgot, akkor egész életemben hibáztathatom magam azért, hogy miért nem bírtam megcsinálni amit az orvos mond...

4288. lucka (válaszként erre: 4286. - Ciccapocok)
2012. szept. 5. 09:04

azt elmondták neked a diabetológián, hogy a fehér kenyeret teljes kiőrlésűre kell cserélni? ez csökkenti az éhségérzetet is, mivel lassan szívódik fel.

én 165 grammos diétán vagyok, és nem vagyok éhes, nincs gyomorkorgásom, de nem is elég az hogy kiszámolom hogy mennyi a 165 gramm, hanem azt is tudni kell hogy reggelire lassú felszívódású dolgokat lehet enni, tízóraira vegyeset, ebédre inkább lassút, uzsonnára gyorsat, vacsorára lassút... a fehér kenyér nem lassú, az se reggelire se vacsorára nem jó, ha azt eszel persze hogy megéhezel hamar.

Keress rá a neten hogy cukorbeteg diéta, nagyon jó leírások vannak hogy hogy érdemes ezt csinálni, mintaétrendekkel.

4287. Ciccapocok (válaszként erre: 4285. - Zsuzsi13)
2012. szept. 5. 08:35

Szia!

Én napi 3-szor kajáltam, rendesen. Reggeli, ebéd, vacsi, napközben gyümi, ha jól esett.

Folyadékot én is min. 2,5-3 litert iszok, ha nem többet.

4286. Ciccapocok (válaszként erre: 4284. - Czinke)
2012. szept. 5. 08:32

A gyomorkorgást is be lehet beszélni? :D

Szóval nem hiszem, hogy az állna a háttérben.

Idén egyszer ettem fagyit. Havonta eszek némi édességet, egy kis szelet csoki, egy szelet torta, akármi. Nem vagyok valami édes-szájú. A gyümölcsöket szeretem, de nem tömöm magam azzal sem. Sajnos a kenyeret viszont nagyon-nagyon szeretem és abból le is csúszott nem kevés, valószínű ez volt az egyik oka a rossz eredményemnek is. Illetve az édes löttyök, a cukros gyümilevek. :S

Szerintem, ha a kiírt adag elég lenne, akkor nem fogytam volna, nem?

Egyébként szerencsére nekem soha nem kellett fogyóznom. Sőt...

4285. Zsuzsi13
2012. szept. 5. 08:09

Sziasztok!

Az étkezés témához annyit szólnék hozzá, hogy bár nem vagyok diétára fogva. Nyáron azért lecsúszott pár gömb fagyi. De mióta a nyaralásunk letelt azóta szinte nem eszem :) Eszek reggelit kb 6.30-7 között, ebédet 12-12.30 között és uzsit egy délutáni pihenő után kb 15 órakor. Innentől kezdve pedig csak a folyadékot bírom elviselni, nem eszek vacsit. Folyadékból sokat iszom kb 2-3 litert.

4284. Czinke
2012. szept. 5. 08:04

Sziasztok. Nem szeretnék okoskodni, de a kajatémával kapcsolatban írnék tapasztalatot.

Nem lehet hogy pont amiatt gondolsz mindíg a kajára mert diétára fogtak és be van állítva hogy mit és mikor kell (kellene)enni? Az ember ilyenkor hajlamos ezen agyalni és akaratlanul is tiltakozni. Tudom,mert mikor fogyóztam, nekem ezek az előre megírt "diéták" kb 3 napíg tartottak.

Nálam az vált be, hogy a szénhidrátokat nagyon lecsökkentettem, nem eszem fehérkenyeret, pékárut, tésztákat (hívhatjuk Update-nek is, de nem veszem meg a drága termékeket,csak ritkán). Illetve nem mindegy hogy miket iszunk... A nyáron ha ettem 8szor fagyit akkor sokat mondok. Ez nem azt jelenti hogy nem eszek édességet,mert nyilván anélkül nem megy hosszú távon. Itthon készítem el magamnak azokat a sütiket, nyalánkságokat amiket megehetek. Illetve úgy is főzök. Rengeteg lehetőség van a neten receptekből,ötletekből.

Persze mindenki maga tudja, de szerintem nem hiába szigorúak az orvosok...

4283. Ídi0314
2012. szept. 4. 21:05

Ja ja igen gondoltam hogy kiborítok valakit.... De egyáltalán nem érzem rossznak magam ez miatt. Mivel a rosszabbik eredményemnek meg volt az oka...

A babám köszöni nagyon jól van, nem óriási egyáltalán. 2hetente járok orvoshoz meg uh-ra ahol pontosan, sőt jobban is megmondják mi van vele, hogy van, mint hogy összeszurkálnak hetente.

Az meg a másik hogy éhezek a diéta mellett szintén, nem alszom ki magam mert 7kor kelek. Majd kelek akkor mikor megszületik a gyerekem.

Gyümölcsöt sem ehetek csak kis szeleteket. Ez jó a gyereknek? Szerintem nem. Nem tömöm magam cukorral, se fagyival, se kenyérrel....

De az ha éhezek senkinek se jó szerintem. És ott meg pláne nem tartok hogy inzulinozzam magam.

4282. Ciccapocok (válaszként erre: 4281. - Ciccapocok)
2012. szept. 4. 20:46
Jaaa és egyáltalán nem voltam zabálós, nem nőtt az étvágyam terhesség alatt... talán még csökkent is.
4281. Ciccapocok (válaszként erre: 4280. - Lucka)
2012. szept. 4. 20:45

175 gr. Igazából mindegy, hogy mit eszek, mert nem elég. Se a reggeli, se az ebéd, de a vacsi sem. Igazából abból áll egy napom, hogy azt várom, mikor ehetek már végre. Ma picit többet ettem a kelleténél, így azért jóval jobban érzem magam.

Mindegy, a diétát megpróbálom tartani tovább, 2,5 hónap még kb. szülésig, azt már kibírom. :)

4280. lucka (válaszként erre: 4278. - Ciccapocok)
2012. szept. 4. 20:39
ha éhezel, rosszul állították be a diétádat. Miket eszel egy nap, ami nem elég? Hány grammos szénhidrát diétán vagy?
4279. lucka
2012. szept. 4. 20:29

Jó, tudom hogy mindenkinek a saját dolga, de nekem ha egy icipici kis esélye is van annak hogy baja lesz a gyereknek abból amit csinálok, és tudom máshogy csinálni, akkor máshogy csinálom. Inkább derüljön ki a végén hogy semmi szükség nem volt rá, de legyen egészséges a baba, minthogy aztán azon kelljen gondolkodnom, hogy nekem köszönheti-e hogy valamilyen hátránya van másokkal szemben.

És elnézést kérek mindenkitől, ha kicsit erős a véleményem, sajnos nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy én időre élek, naponta háromszor szúrom magam a gyerekemért, kőkemény diétát tartok (sokkal keményebbet mint a tiétek), és akkor azt látom, hogy van aki annyit nem tesz meg, hogy egy kicsit odafigyeljen arra hogy mit és mennyit eszik... Ilyenkor nálam kiborul a bili, már elnézést...

4278. Ciccapocok (válaszként erre: 4275. - Ídi0314)
2012. szept. 4. 20:21

Hogy őszinte legyek, lazábbra vettem én is a figurát ma, mert kb. 1 hete éhezek, állandóan éhes vagyok... éééés aminek egyáltalán nem örülök, fogytam 2 kilót. Nem hinném, hogy ez olyan nagyon jót tesz a terhességre/babára nézve... Kicsit elegem lett nekem is, elhiheted.

Figyelj, a szemészeten a doktornő azt mondta nekem, hogy nem kell megijedni, most divat a dokiknál, hogy minden kismamát cukorbetegnek nyilvánítanak... Nem tudom, biztos erre fizet most az OEP.

Örülök neki, hogy jó lett a mostani terheléses, remélem, jó lesz a hétfői eredményed is, azért számolja majd be, hogy mi volt, ok?

4277. lucka (válaszként erre: 4275. - Ídi0314)
2012. szept. 4. 20:20
ez kb olyan egyébként mintha azt mondanád hogy régebben is dohányoztak az emberek terhesen, nem volt ekkora hiszti mint manapság, hogy a dohányzás káros, és mégis élünk még mindig - akkor miért ne gyújts rá rendszeresen?
4276. lucka (válaszként erre: 4275. - Ídi0314)
2012. szept. 4. 20:18

régen sokkal több volt a cukorbetegség miatti elöregedett méhlepény, ami miatt koraszülés, vetélés, halva születés lépett fel, ahol meg nem, ott meg óriásbébik születtek.

ne haragudj de szerintem a hozzáállásod elég érdekes, nekem a legkisebb gyanú esetén is fontosabb lenne a kisbabám egészsége, minthogy megegyek egy fagyit vagy hogy milyen kenyeret eszem. ha egy terhelés rossz lett, az azt jelenti, hogy a szervezeted van olyan, hogy nem termel elég inzulint, és erre érdemes odafigyelni. Az inzulintermelés a terhesség előrehaladtával sajnos csökken, akinek már jött ki rossz eredmény, annak várhatóan romlani fog.

Az én orvosom korábban németországban volt kint, ott nem kötelező a cukorterhelés. Meg is van az eredménye, mert annyi óriásbébi születik, hogy öröm nézni, ezek a gyerekek később túlsúllyal küzdenek majd egész életükben... A nők méhlepénye meg általában el van öregedve és meszesedve.. Érdemes erre odafigyelni, szerintem felelőtlenség ha nem teszed...

4275. Ídi0314 (válaszként erre: 4273. - Ciccapocok)
2012. szept. 4. 19:34

Igen voltam és jó lett a második terhelés. így is elküldtek a Deabetes-re...ahol hullára nem vették figyelembe a második TÖKÉLETES EREDMéNYEM. Diátáznom kell(ene) de én nem fogok.

Majd hétfőn lesz még egy ilyen terhelés féle. Megnézem az mit ad ki úgy hogy nem diétázok addig. Ha jó lesz akkor én ugyan nem fogok ott ülni hetente órákat...

Régebben, sőt most is van ahol nem csinálnak ilyen terhelést és mégis élünk még mindig.

Nem tudom biztos van aki most rázza a fejét....de én nem érzem hogy bajom lenne és nincs is.

De neked kitartást a diétához.

4274. fincsika (válaszként erre: 4273. - Ciccapocok)
2012. szept. 4. 19:07

Szegény,jó ügyetlen volt aki vette a vért.

A Gyed a fizud 70 százaléka,a táppénz az csak 60.De a gyed max brutto 130 ezer lehet havonta.Szóval akkor éri meg táppénzen lenni szülésig,ha most készhez kapsz 100ezret.Na remélem jól irtam.

A többit is leirták,de azt még nekem is emésztenem kell:-)

❮❮ ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook