Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 novemberi babák fórum

2012 novemberi babák (beszélgetés)

❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯
4363. Zsuzsi13
2012. szept. 6. 13:34

k.orsy: nincs a kórházban szülésfelkészítő ahol a légzéstechnikát meg tudják tanítani, mutatni?

Apás szülés lesz nálunk és majd a fejemnél fog állni, ha eljön az ideje. Addig meg jön még velem szülésfelkészítőre, hogy megtanulja miként is masszírozzon és mit tegyen a szabadidejében. :)

Grizmek: nálam az első császár volt, de tök zavart, hogy eltakarták előttem a teret és nem láttam semmit. Bár a nagy pocimtól se láttam volna többet :). Mondtam a dokinak, hogy tehetett volna egy tükröt a plafonra :)

4362. Grzimek20
2012. szept. 6. 12:33
Én egyszer néztem valami rövid kisfilmet a szülésről, de soha többet. Jobb, ha nem látom, hogy mi fog ott történni, csak az a baj, hogy nálam elég, ha hallom, hogy csörög az olló, vagy bármi...Fogorvoshoz is úgy mentem múltkor, hogy befogtam a szemem és mondtam neki, ha kimeri mondani, hogy mit csinál, akkor felállok. Ezt szülésnél kizárt, hogy megtehetem, szóval lehet, hogy füldugóval kéne mennem...
4361. fincsika
2012. szept. 6. 12:08

Én sem néztem meg róla semmit és nem is fogom.Gondolom ezek a parák azért jönnek,mert közeledik az időpont,amúgy meg egy természetes dolog.

Azt én is sajnálom,hogy nem lesznek képek az első pillanatokról :(

4360. k.orsy85
2012. szept. 6. 12:06
Nálunk is kizárólag a fejemnél állhat majd, de szerintem nem is nagyon akarna előrébb menni. A lábaim közé nem nézhet, én se nézném. Én már attól kiakadtam h egy könyvben láttam egy ilyen képet, szerencsére legalább fekete-fehér volt, mutatták h "a fej domborít, a gát megfeszül" vagy valami ilyesmi, köv kép a gátmetszés egy bazi nagy ollóval. aztán következő kint a gyerek feje. Valami halál undi, ekkor gondoltam úgy h én tutira nem szülök, marad a gyerek bent:)
4359. paninaro (válaszként erre: 4356. - -Bigyóné-)
2012. szept. 6. 11:42
az apuka az anya fejenel all es onnan nem lat semmi olyan dolgot amit nem kene.parom meg tuti nem is nezne arra, nemhogy fenykepezzen. en sem szeretnem latni ezeket a dolgokat :) sosem neztem vegig egyetlen szulest sem a tv-ben mert nem vagyok en az ilyenre kivancsi, en is ugy vagyok mint te hogy majd ugyis alakul, bizom az osztoneimben es a testemben.
4358. Grzimek20 (válaszként erre: 4356. - -Bigyóné-)
2012. szept. 6. 11:39
Nálunk ez a gond, hogy nem neki van ilyen fóbiája, hanem NEKEM! Viszont én nem maradhatok kint.... :) Még jó hogy feküdni kell majd, így mélyre nem eshetek... :)
4357. paninaro
2012. szept. 6. 11:38
en egyelore nem felek a szulestol, lehet azert mert joforman semmit nem tudok rola :) ugy vagyok vele ha a kornyezetemben minden no tulelte akkor nekem is menni fog. lehet hogy tul optimista vagyok :)persze nincsenek hiu remenyeim, tudom hogy rettenetesen fajni fog,csak abban remenykedem hogy olyan gyorsan szulok majd mint anyu. neki mind a ketszer gyors volt, asszem tesommal fel sem ertek vele a szuleszeti osztalyra es mar ki is pottyant ocsem :)
2012. szept. 6. 11:32
Sziasztok! Nálunk sem lesz apás szülés! Nem vagyok régimódi,de semmi keresnivalója ott az apukának! A férfi agy amúgy is hajlamos arra,hogy lefényképezzen olyan dolgokat amit nem kellene!Szeretnék én még aktiv házaséletet élni! :) Amúgy meg a páromnak fehér köpeny fóbiája van! Meglát tűt vagy vért,azon nyomban összeesik! :) Nincs kedvem azon izgulni,hogy mi lesz vele! Várjon meg szépen kint a folyosón,számolja csak szépen a járólapot a földön :) Én nem félek a szüléstől! Spontán történjen minden! Nem is nézek szülés filmeket,nem gyúrok rá! Tudom magamról,hogy csak paráznék a kiirt időpontig :)
4355. paninaro
2012. szept. 6. 11:31
Itt Finnorszagban az lenne a furcsa ha az apa nem lenne bent. mikor megtudtam hogy terhes vagyok es beszelgettunk a szulesrol is en rogton mondtam hogy nem szeretnem ha bent lenne, aztan teljesen furcsan nezett ram a parom hogy mirol beszelek :) akkor tudtam meg hogy itt az a termeszetes ha bent van. ahogy kozeledik az ido most mar en sem banom. De mi meg nem voltunk semmilyen elokesziton. A vedonotol kerdeztem milyen a korhaz, mondta hogy ketagyas szobak vannak sajat furdoszobaval, de a furdoszoba kozos a masik szobaval. tehat 4 no hasznalja. apuka akar egesz nap bent lehet kiveve ejszakara.ez igy egesz jol hangzik, de majd kiderul. jah es ami meg nagyon furcsa nekem hogy itt nem orvos vezeti a szulest hanem magasankepzett szulesznok. orvos nem is vizsgal csak ha valami gond adodik..
2012. szept. 6. 11:24

Nálunk sem lesz apás-szülés, én sem akarom és Ő sem... szerencsére nagy az egyetértés! :D Mondjuk annyit sajnálni fogok nagyon, hogy így nem fog tudni csinálni rögtön fotót a babáról.

Egyébként egyre jobban félek az egész szüléstől, meg a kórháztól, meg lassan már mindentől, úgy érzem. Például most tudtam meg, hogy nálunk a kórházban a koraszülötteket átszállítják másik kórházba, mert ebben nincs olyan felszereltség, vagy mi. Ettől is beparáztam. Nem elég, hogy koraszülött, de még el is viszik a közelemből. Nagyon remélem, hogy nem akar idő előtt kibújni a Drága.

4353. Grzimek20
2012. szept. 6. 10:33

Sziasztok!

Nálunk is bent lesz az apuka, nagyon készül rá, lelkiismeretesen jár a felkészítőre is. Tegnap voltunk nőgyógynál, aki totál megdicsért, hogy minden rendben van és tényleg fejjel lefelé van a célegyenesben. Beszélgettünk a szülésről is (van egy autoimmun betegségem), vagy lassan el kéne dönteni, hogy sima szülés, vagy császár. Egyrészt el kell addig még mennem egy neurológushoz státusz vizsgálatra, hogy ő mit javasol, de ha engedi, akkor elsősorban rendes szülés. Viszont ha túl sokáig tartana a vajúdás, akkor egyből megcsászároz, nem enged tovább szenvedni. Így azért megnyugodtam, habár remélem, hogy sima lesz, hisz annyira készül a párom, és nem akarom elvenni tőle ezt a lehetőséget... De a fájdalomtól én is félek...fájdalomküszöböm a béka segge alatt.... Az bíztat, hogy annyi nyegle van a világon és mki képes volt rá, akkor csak sikerül nekem is !

4352. k.orsy85
2012. szept. 6. 09:49

Nálunk bent lesz, bízom benne, h valamiben fog tudni segíteni:) Bár attól is tartok kicsit h majd miatta is aggódom h bírja, ahelyett h magammal foglalkoznék.

De utólag biztos sajnálná ha nem lenne bent, mondtam is neki h az lesz a feladata ha kibújik a baba kövesse míg rendbeteszik, nehogy elkeverjék, nézze meg h megvan-e mindene, fényképezze, mert én azokról a percekről úgyis lemaradok.

4351. lucka (válaszként erre: 4349. - Fincsika)
2012. szept. 6. 09:43
jaj de jó hogy ezt írod, én mindenkitől azt hallom hogy az apukának igenis ott a helye, és hogy nem normális dolog az hogy mi nem akarunk apás szülést. Végre valaki akinek szintén nem az lesz... Így már nem érzem magam ufónak :)
4350. lucka
2012. szept. 6. 09:42

én egyelőre nem akarok császárt, de engem meg ezzel fenyegetnek, mert ugye cukros vagyok.. a cukrosoknak nem engedik túlhordani, úgyhogy ha nem jön a kiírt időpontra, akkor indítják - az meg nagyon gyakran szokott császár lenni.

Én valahogy úgy vagyok vele, hogy akármennyire is rossz meg fáj, ha már szülök egy gyereket, akkor tudjam már hogy milyen a szülés... Van ismerősöm akit kétszer császároztak, beszélgettünk már sokszor erről, mindkettőnek vannak előnyei meg hátrányai is, de én jobban szeretem a természetes dolgokat. Egyelőre úgy vagyok vele, hogy érzéstelenítést sem fogok kérni, hátha kibírom nélküle. Aztán persze lehet hogy ha odakerül a sor, akkor rimánkodni fogok hogy szedjék ki belőlem a gyereket és adjanak érzéstelenítőt de azonnal :)

4349. fincsika (válaszként erre: 4347. - Lucka)
2012. szept. 6. 09:22
Nálam nem lesz bent,ő kevésbé erős mint én :)
4348. fincsika
2012. szept. 6. 09:21

Az én babám valószínű nem szereti a hideget,mert meg ma még csak picit jelzett,hogy itt van.Vagy pont ellenkezőleg és jót tud benne aludni.

Ez a szülés téma engem is aggaszt,én ellapoztam az egész szülésről való leírást a felicitasos könyvben..Na meg ez a légzés,hát remélem magától jön,mert ha nem akkor én tuti nem tudom úgy csinálni ahogy kell..A fájdalomküszöböm,hiába magas itt semmit semmit nem fog érni.

Most kicsit gonosz amit írok,de néha abban reménykedem,hogy hétfőn azt mondják a szemészeten,hogy nem szülhetek.Pedig a császártól mindig féltem,de ahogy közeleg a szülés már attól is :/ Jajj

4347. lucka
2012. szept. 6. 09:16
az én anyukám három gyereket szült egy könnycsepp nélkül, hát én tuti nem leszek ilyen erős! Főleg hogy nem lesz velem senki, én nem akarom hogy a párom bent legyen. Nektek bent lesz a párotok?
4346. k.orsy85 (válaszként erre: 4345. - Zsuzsi13)
2012. szept. 6. 09:02
Én is mondtam neki h nehogy már kibújjon így közel 32 hetesen, maradjon még legalább 5 hétig odabent, kibírom én ha fáj a derekam, csak maradjon. Na ez a lazulásos légzéstechnik alesz nekem bonyolult. Múltkor is olvasgattam abban a felicitas kis füzetkében és tök bonyinak tűnt h mikor fújom ki, mikor szívom be a levegőt. Nyugtassatok meg h ez ott menni fog automatikusan,mert én teljesen elbizonytalanodtam h ez követhetetlen mikor mit kellene csinálnom. Lehet már nem is fogok semmit olvasni szülésig, majd ott valahogy megoldódnak a dolgok.
4345. Zsuzsi13 (válaszként erre: 4342. - K.orsy85)
2012. szept. 6. 08:54

Sziasztok!

Hát látom nem csak én küzdök azzal, hogy a baba nagyon hamar érzi a frontot. Az utóbbi 2 napban azt hittem már megszülök olyan fájdalmaim voltak. Ezek ma hajnalban mérséklődtek, végre jött a hűvös és az eső. :) Nekem a légzéstechnika használata segített egy picit.

4344. k.orsy85 (válaszként erre: 4343. - Ídi0314)
2012. szept. 6. 08:52
Sírni biztos én is fogok, meg majd káromkodni tutira:) Meg az a baj h mindenütt azt olvasom h ha fáj el kell lazítani magad. Én meg pont olyan vagyok h pl ha fáj a lábam akkor befeszítem,mert úgy kevésbé érzem. Szóval nem tudom mennyire tudok majd ellazulni. Kicsit már beletörődtem h szülnök kell, de most megint ráparáztam ahogy közeledik. Meg mi van ha nem lesz erőm kinyomni és beakad a gyerek és valami baja lesz. Ilyenek is eszembe jutottak:( Hát ilyen dinka napom volt tegnap.
4343. Ídi0314 (válaszként erre: 4342. - K.orsy85)
2012. szept. 6. 08:41

Én altatást kérek majd szülésnél! :D nem csak vicc volt. Én nem leszek kemény , sírni fogok meg nyavajogni!

Múltkor fájt a gyomrom de annyira hogy azt hittem meghalok....teljesen kész voltam....mire anyu mondta hogy ezt szorozzam be 1000rel és azt fogom érezni szülésnél!

Köszi anyu...! :))

4342. k.orsy85
2012. szept. 6. 08:30

Jó reggelt Mindenkinek!

Hajnalban jött egy hidegfront és esett az eső végre. De tegnap este már biztos érezte a babóca, mert jó néhányszor befeszített annyira, h már fájt, meg a hasamba is elég sokszor belenyillalt a fájdalom és közben a derekamba is. Volt h nem tudtam ülni, feküdni, hanem csak álltam és köröztem a csípőmmel hátha attól elmúlik.

Azt hiszem nem fogom túlélni a szülést, tegnap is rá kellett jönnöm h alacsony a fájdalomküszöböm:( De párom szerint ott úgyis kemény leszek,mert nem akarok majd mások előtt nyavalyogni. Ezt milyen jével írják sose tudom:)

4341. Ídi0314 (válaszként erre: 4332. - K.orsy85)
2012. szept. 5. 23:34

Nekem is be van fordulva lefelé elvileg, de holnap után kiderül. Szerintem egyszer visszafordult aztán megint le.

És nekem is a köldökömnél olyanokat nyom hogy feljajjdulok és meg kell állnom az utcán. Sőt úgy megyek hogy fogom ott mert különben fáj.

Már kevesebbet rúgdos, inkább nyomkod meg simogat belülről. :) olyan kis édi csak ne fájna néha :/

4340. Fodoros
2012. szept. 5. 21:20
Nem is szabad suttogni, de nyilván az ember másképp beszél, éli a mindennapokat ha van egy baba a lakásban. Jöhet tv, rádió,szuszog a vasaló, nem ülhetünk néma csendben. De a lámpa belevilágit a kiságyba, a tv villog, és azt gondolom az első kb 4 hónapban ezt lehet tompitani a baldahinnal. Aztán valóban rángatni fogja,de akkor majd azt megoldjuk másképp. De mondjuk az is igaz, hogy telt már el úgy Kèt hét is, hogy a évbe sem volt kapcsolva egyszer sem.
4339. Ídi0314 (válaszként erre: 4338. - Ciccapocok)
2012. szept. 5. 20:52

Éjjel úgyis csend van , én azt hallottam hogy direkt jó ha hozzászokik a hangokhoz és nappal ott alszik ahol te is beszélsz stb...

Tv meg...nem kell nézze de ha hallja attól csak nem lesz baja.

Szerintem jó ha hall hangokat.

4338. Ciccapocok (válaszként erre: 4336. - Fodoros)
2012. szept. 5. 20:49

Erre nem is gondoltam eddig, mármint a fényekre. Én nem akarok baldachint, valamiért nem szeretem. Egyébként azt olvastam, hogy kb. fél éves koráig tudod használni, mert utána már elkezdi húzgálni. :)

Én inkább a hangoktól tartok, TV, beszélgetés, akármi. Néma csendet nem tudunk varázsolni köréjük. Félek, hogy nem fog tudni aludni, vagy felriad majd mindenre.

4337. Ciccapocok (válaszként erre: 4335. - K.orsy85)
2012. szept. 5. 20:44
Sajnálom, hogy rossz tapasztalod lett vele kapcsolatban. Én szerencsére még nagyot nem csalódtam. De ez azt hiszem, szerencse kérdése is, ki kell fogni a jókat, mert sajnos nagyon rá lehet fázni.
4336. Fodoros
2012. szept. 5. 20:12
Én vettem tegnap egy baldahin állványt egy garnitúra huzattal 3000 forint volt. Elmentük érte, láttam hogy tiszta rendes a család. Még nem tudom hogy kellően ki fogjuk e használni,de mivel egy szobában leszünk, és nem akarok remete életmódot élni, némi takarást fog jelenteni a fények elől, mint lámpa, tv. Télen már 4 után sötétedik, így ez jó megoldás lehet.
4335. k.orsy85 (válaszként erre: 4334. - Ciccapocok)
2012. szept. 5. 20:00
Na én életemben először rendeltettem tesómmal vetaráról egy overált, tök szép volt, villámáron megvetettem vele 2500 Ft-ért, gondoltam többet nem adok valamiért ammit jó ha 3 hónapig hord első télen. Tegnap elutaltam a pénzt a nőnek, erre ma hív tesóm h hívta a nőci h talált egy gombostűfejnyi lukat a lábán, kérem-e így is vagy utalja vissza a pénzt vagy keresek mást nála. Volt még egy rózsaszín overál ugyanolyan méretben, de az nem tetszett, úgyh visszakértem a pénzt. Hát így elsőre nem jött össze. Majd próbálok azt is így venni ezen a fb oldalon keresztül és meg is tudom nézni és ha nem tetszik nem kell megvennem.
4334. Ciccapocok (válaszként erre: 4332. - K.orsy85)
2012. szept. 5. 19:39
De jó tényleg! Nekem szerencsém volt, Vaterán vettem egy lánytól pár ruhácskát és gyönyörűek voltak valóban, még szebbek, mint a képen, úgyhogy visszatérő vásárlója lettem. :) Mondjuk itt rámegy a postaköltség. Bár van Miskolcon is ilyen csoport, de ott még nem vásároltam, talán majd azt is kipróbálom idővel.
❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook