Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 novemberi babák fórum

2012 novemberi babák (beszélgetés)

1213. fincsika (válaszként erre: 1211. - Ciccapocok)
2012. jún. 3. 12:35
Szia!Üdv itt nálunk és gratula a babához :)
1212. bcdc11574c (válaszként erre: 1211. - Ciccapocok)
2012. jún. 3. 12:34

Szia!

Üdv köztünk! :)

Gratulálok a babához!

2012. jún. 3. 09:43

Sziasztok!

Csatlakozhatnék hozzátok? :) Már az elejétől olvaslak titeket. November 22-re vagyok kiírva, az első babámat várom, most a 15. héten járunk. Nagyon vártuk már a baba érkezését, úgyhogy nagyon nagy az öröm! :)))

1210. nusi1986
2012. jún. 3. 09:09

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, majd nézek én is valami krémet, ha másra nem is lesz jó, de legalább megnyugtatom magam, hogy megpróbáltam.. :D

Annyira fáradt vagyok, hogy ülve el tudnék aludni, tegnap egész nap le se ültem 5 percre se..aztán jöttek párom barátai..estig itt voltak, már azt hittem lefordulok a székről..nem gondoltam, hogy ilyen nehezen fogom bírni a szobák kipakolását,felújítást.. :((

A vérnyomásról anyit, hogy nekem előtte alacsony volt, volt amikor a doki 2x is megmérte, mert nem hitte el..és most mióta ketten vagyunk azt mondta a védőnő, hogy normális..én reggel és este ittam előtte kávét, de most csak egyet és azt is inkább tejeskávénak..

Na megyek, mert nem lesz ebéd :D

1209. fincsika (válaszként erre: 1208. - Bcdc11574c)
2012. jún. 2. 18:26
Én igen,max kettőt,tejszínnel.Na ezek után ennyi a vérnyomásom :) De terheség előtt is max 100 körül volt.
1208. bcdc11574c (válaszként erre: 1206. - Fincsika)
2012. jún. 2. 18:14

A vérnyomásom nekem is alacsony:(De nem tudom miért van így.A terhességem elött mindig normális volt.Talán azét,mert abbahagytam a kávézást?

Tényleg,lányok,ti szoktatok kávét inni?

1207. bcdc11574c (válaszként erre: 1205. - Rekuczy)
2012. jún. 2. 18:03

A kislányom nem nagyon hagy pihenni:(

Mindíg csak azt akarja,hogy vele foglalkozzak.

De szerencsére lázam nincs így még elvagyok valahogy:)

1206. fincsika
2012. jún. 2. 17:47

Nekem az algopyrint mondták,hogy lehet szedni,eléggé fejfájós vagyok :( Mert,hogy az a babának sem jó,ha neked valami fáj.Mondjuk csak akkor veszek be,ha már nagyon fáj,akkor is egy felet.És igyekszem pihizni.Sajnos a mostani változó időjárás sincs rá jó hatással.Plusz elég alacsony a vérnyomásom,pl múlthéten 80/60.

Ez a krém amit én vettem,ez is csak párszász ft volt.Nekem a fenekem amúgy is csíkos,tavaly rám jött pár kiló.Remélem nem fog fokozódni.

Még a munkára visszatérve,azért elég furcsa,hogy nem dolgozom,bár tudom,hogy azt nem bírnám ,könnyített munkát meg nem adnak,másik részlegre meg nem is mennék.Igyekszem napi rutint kialakítani ,tornázom is hogy ne lustuljak el.

Na és pihenni is jól esik :))

1205. rekuczy (válaszként erre: 1204. - Bcdc11574c)
2012. jún. 2. 17:39
biztosan segit csak jo sokat igyal a meleg teabol is. En be is lazasodtam es azt mondta a doki amig nem eri el a 38-at addig nem szabad lazcsilapitot sem bevenni. Jo sok pihenest be az agyba es gyumolcs meg tea hamar meghoza a hatasat
1204. bcdc11574c (válaszként erre: 1203. - Rekuczy)
2012. jún. 2. 17:19

Gyümölcsöt én is miden mennyiségben fogyasztok,meg citromos mézes teát iszok.

Remélem segít.

1203. rekuczy (válaszként erre: 1202. - Kristof2003)
2012. jún. 2. 16:15
en is olvaslak titeket neha es en ugy tudom hogy pont algopyrint nem szabad. Az elejen en is meghultem es sok meleg teat idtam es rengeteg mennyiseg gyumolcsot ettem azok hoztak helyre
1202. kristof2003 (válaszként erre: 1201. - Bcdc11574c)
2012. jún. 2. 16:03
Melaniszi! Semmit ne vegyél be max. algopyrint 1-1 tbl.-t, de inkább még azt sem. Kamilla tea ami fertőtlenít mindent odabent. Nekem is ezt javasolták a hasmenésre, de én sajnos mindig rosszl leszek tőle, hánynom kell. Nem tudom miért van így.
1201. bcdc11574c (válaszként erre: 1194. - Nusi1986)
2012. jún. 2. 15:10

Szia!

Én is használok krémet,de lehet,hogy nekem nem segít.

Az első terhességemnél is használtam,mégis ott voltak a csíkok,amik majd szülés után el is múltak.

Amugy,lányok,kellene egy kis segítség.Én is összeszedtem valamilyen vírust,ugyanis 2 napja fáj a torkom és ma reggelre még náthás is lettem egy kicsit.Mit tehetnék?

Van valakinek valamilyen ötlete?

Ugyanis gyógyszert nem szeretnék szedni.

1200. Czinke (válaszként erre: 1199. - K.orsy85)
2012. jún. 2. 14:27
Teljesen igazad van. Én az elsőnél kentem mindenféle drága krémekkel, de az utolsó időben mégís megrepedt a bőröm, nem is kicsit, ami sajnos meg is maradt,és nagyon csúnya :(( Hiába fogytam vissza,sajnos látszik még így 11 évvel a szülés után is. Úgy gondolom, meg olvastam is róla, hogy ez a kötőszövettől függ, kinek milyen. Van akinek meg sem látszik, van akinek igen. Most csak testápolózok, de azt is inkább a bőrszárazság miatt. Sajnos rajtam már csak a plasztika segít, ami majd szülés után kb két évvel tervezek.
1199. k.orsy85 (válaszként erre: 1194. - Nusi1986)
2012. jún. 2. 13:03
Szia! Én kenegetem, a dm-be vettem alverde mamaglück tégelyes krémet. Olvasgattam előtte és azt hoztam ki belőle, h vehetsz akármilyen drága krémet, ha olyan a bőröd úgyis csíkos lesz. Úgyh nem ruháztam be nagyon drágára, nem is emlékszem mennyibe került, de legalább nem lesz lelkiismeretfurim h nem tettem semmit a csíkok ellen. Ha meg lesznek akkor sajna így jártam. Esténként szoktam bekenni fürdés után.
1198. uniszex
2012. jún. 2. 09:21
a korábbiakhoz... én első babás vagyok, ketten élünk, plusz két kutya.. és szabadúszó vagyok..nekem nagyon könnyű dolgozni (ki sem bírnám nélküle), és a terhességem semmi de semmi tünettel nem jár.. szóval sztem én nyomom amíg fizikailag nem megterhelő..:)De az tuti, hogy sem a 24 órát,(még a nyolcat sem), sem a stresszt nem bírnám..eddig sem kötöttem sok kompromisszumot.. inkább a nélkülözéstől szenvedjek, mint a munkahelyi kiszolgáltatottságtól..sajnos én ilyen szabad cigánylány ;P vagyok...így aztán nem is mondhatok mást; ha nem jó a munkátok, és van rá lehetőség, akkor talán mindenkinek jobb, ha otthon maradtok, olvastok, sétáltok a kutyákkal, és finomakat főztök Apukának..:)))
1197. uniszex
2012. jún. 2. 09:14
:))) kisfiúúú! Kislányos anyucik, most már hátra lehet dőlni, nemsokára jön a legkisebb királyfi, aki ha éppen olyan kedves, odaadó, imádnivaló kandúrbandi mint az apukája (és már miért ne lenne az?) :)) akkor megint egyel több tökéletes férjjelölt a Földön! :)))
1196. KataKriszta (válaszként erre: 1194. - Nusi1986)
2012. jún. 1. 21:39

Örülök, hogy jobban vagy és minden ok!

Pocira-mellre-combra igaziból persze vannak spec krémek, de igaziból az a lényeg h kend vmivel (zsírosabb krém) fürdés után, hogy rugalmas maradjon a bőröd. Azt hallottam, hogy az olajok nem jók, mert eltömítik a pórusokat.

1195. fincsika (válaszként erre: 1194. - Nusi1986)
2012. jún. 1. 21:30

De jó :)Nálam még várat a mozgás.

Én a dm-ben vettem olajat,kifejezetten erre van.Krém is van belőle.Baby love a neve.

1194. nusi1986
2012. jún. 1. 21:25

Sziasztok!

Hát még pár napja arról írtam, hogy nem érzem a babát, de tegnap óta igen aktívan mozog és érzem őt!!!!Hát olyan jó érzés!!!!

A babakocsit én is megnéztem, tényleg jó, mi is kiválasztottuk már.Nekünk is lengyel méghozzá Touragoo Flame.

Hát tényleg le a kalappal azok előtt akik dolgoznak, és is így terveztem volna, ha lett volna munkám, mert jan.1-től munkanélküli vagyok, és nem találtam semmit..már igaz, hogy előtte is próbálkoztunk a babával, de hogy nem lett munkám így nem volt mire várni..

Tényleg, ti kenitek valamivel a hasatokat?Én most ezen gondolkozom.

2012. jún. 1. 19:22
Hát csajok nem vagytok semmik... :) Nálunk első baba, ezért egy hangom nem lehet, egyedül az egész napos ülés stimmelt, de semmi stressz, vagy több gyerkőc... nem semmi, hogy hogy bírjátok így! Respect nektek!
1192. v.csilla
2012. jún. 1. 18:44
Én itthon vagyok a 2 éves fiammal. De ez sem leányálom. Reggel 6-tól este fél 9-ig folyamatosan talpon kell lenni. Házimunka, gyereknevelés, főzés, mosás, stb. És mivel 5-en és egy kutya vagyunk egy lakásban, van mit csinálni.
1191. k.orsy85
2012. jún. 1. 18:04
Én szerződéssel dolgozom, egyelőre június végén jár le, de bízom benne, hogy szeptember október végéig meghosszabbítják, mert csak akkor fog járni a tgyás és később a gyed a biztosítottság miatt. Szóval ha már meghosszabbítják, akkor úgy tervezem h dolgozok amíg tudok, de szeptember végéig legkésőbb,mert október eleje felé már kezdhetném a tgyást. Persze ez csak terv, remélem nem lesz egészségügyi akadálya a megvalósításának. Biztos hosszú lesz a nyár a melegben melóban, de nem vagyok az a fajta h ha már hosszabbítanak akkor kiírassam magam betegre. Ilyen hülye lelkiismeretes vagyok. Amúgy irodai meló, nem mondanám stresszesnek, meg azért nem folyamatos ülés, felállhatok bármikor ha már unom az ülést, kisétálok ebédszünetre, úgyh nem megterhelő. A nagyon nehéz ügyiratokat meg nem emelgetem van aki odébbtegye nekem.
2012. jún. 1. 17:06

Sziasztok!

Én már 4.-től itthon szerettem volna maradni, de sajnos még azt a hetet ki kell húznom, mert a kolléganőmet közben sürgősen műteni kellet. Amíg nem jött helyettes, addig maradok. Én 8 órát ülök és hallgatom a főnököm hülyeségeit, meg a többi dokiét is, a többi tényezőről nem is beszélve.

Anyagilag sajnos sajnálni fogom, hogy nem dolgozom, de a 9 éves fiammal én megyek reggel suliba, én hozom haza, du.-án heti 4x edzésre viszem. A férjem reggel korán megy, este későn jön :( Így csak én vagyok aki mozog :) Így már nagyon sok. Arról nem is beszélve, hogy még mindig vannak hányingeres időszakaim, álomkór még mindig van.

Ahogy Zsuzsi13 is írta, engem is elkapott valami vírusos. Hasmarsom van 2-3 napja. Jobb lenne már itthon pihengetni és tenni venni és akkor ledőlni egy kicsit, mikor úgyérzem, hogy na most.

1189. fincsika (válaszként erre: 1184. - KataKriszta)
2012. jún. 1. 16:13
9.-e óta nem dolgozom.Én 24órában dolgoztam,ami eléggé megviselt,mert csak 4 óra bent a pihenő idő.Nem igazán bírtam,plusz emelni is kell,stesszes is...jobbnak láttam előbb eljönni.
1188. Czinke (válaszként erre: 1184. - KataKriszta)
2012. jún. 1. 15:19

Szia,

nálam több ok is van, ami miatt már nem leszek sokáíg. Régebben úgy terveztem, hogy majd végígdolgozok ha eljön az idő, de nem így alakult. Ami nekem a legfőbb indok, a stressz és az egész napos ülés. Sajnos szinte minden nap van valami ami miatt idegeskedni kell a munkahelyen, és ez jelenleg nem túl jó. Mivel Lombikos vagyok, így veszélyeztetett is, és az egész lombikprogramot kutyafuttában csináltuk végíg, nem kaptam pihenőnapokat a munkából. Hiába kértem, nem engedtek el állományba, csak a nagyon szükséges vizsgálatokra, és a sejtleszedésre, embriótranszferre. Eléggé elfáradtam az utóbbi időben, a lombik körüli idegeskedések, a hormonok is megviseltek. Lehet hogy a tűrőképességem is emiatt véges mostanság és előbb kiakadok a dolgokon mint ezelőtt. Szóval nagyjából ezért maradok én otthon idő előtt, egy szónak is száz a vége, nyugira és soksok pihenésre vágyom, mert az utóbbi időben nem sok jutott belőle. Anyagi téren "szerencsére" nem én keresem a pénzt a családban, mert sajnos minimálbért kapok csak, így ez nem döntő tény...

1187. Czinke (válaszként erre: 1183. - V.csilla)
2012. jún. 1. 15:10

Szia,

én is nov. 21-re vagyok kiírva.. És nekem is a kombinált teszten azt mondta a doki hogy szerinte fiú, de még nem biztos..

1186. Czinke (válaszként erre: 1181. - Fincsika)
2012. jún. 1. 15:09
Én is már csak 3 hetet dolgozok... :)))
1185. Zsuzsi13 (válaszként erre: 1184. - KataKriszta)
2012. jún. 1. 14:47

Én először is számoltam, hogy éri meg minél jobban anyagilag, mert bérszámfejtő - tb ügyintéző vagyok. A másik szempont az, hogy sokat fáj a hasam attól, hogy nő és a doki is sok pihenést javasol meló mellett is. A 4,5 évesemért én megyek meló után és onnantól lefekvésig avagy az elalvásáig nem igen tudok pihenni. Ezen időszakom leredukálódik este 9 - 9.30-tól reggel 4.30-ig. Ami meg elég kevés.

Most megyek a dokihoz (nődoki, körzeti) mert nem javulok és aggódom, mert 2 napja nem érzem a minimanó mozgását.

2012. jún. 1. 14:20

Sziasztok! Üdv az újaknak! :)

Fincsika veszélyeztetett vagy vagy csak így döntöttetek/így alakult? és te Zsuzsi13? Mi alapján tűzitek/tűztétek ki az időpontot? Ki, mikor, miért tervezi az otthonlétet, kíváncsi vagyok. A spórolás miatt azt beszéltük meg a párommal hogy augusztus végéig megpróbálok maradni, és úgy is marad 2 hónapom otthon (november 4-re várjuk a picúrt).

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook