2012 novemberi babák (beszélgetés)
Szia!
Köszi a választ, mi is efelé hajlunk..nem kell lépcsőznünk,mert kertes a ház, ahol lakunk,csak a terasz ami kb 4 lépcsőfokos, az meg nem vészes..
háááát igen a terep...dombon lakunk, meg amúgyis az utak se valami jók, ezért néztem ezt mert nem olyan kicsik a kerekei sem..a kocsiban meg mindegy nekünk a méret, mert egyterű családi autót vettünk pár éve, már készültünk a szülőségre..
De azért még megnézzük a másikat is, majd meglátjuk, bár azt szokták mondani, hogy az első az igazi ugyis :D
Mindenképpen kipróbálom,tejet is sűrűbben kellene innom,de néha elfelejtem:/
Azért jó lett volna egy vizsgálat nekem is.
Én minden reggel egy pohár activiával kezdek vagy ha éppen az nincs akkor jó a coop-os vagy tescos ugyanolyan kicsi ivójoghurt. Szóval felkelek megiszom és pár perc múlva már megyek is a legkisebb helyre:) Nekem eddig nem is volt ilyen problémám, nagyon ritka ha 1 nap kimarad ez a menetrend, ha mégis du bepótolom. Szóval tényleg próbáld ki az ivójoghurtot. Én amúgyis rengeteg tejet, sima joghurtot, krémtúrót eszek, akár lefekvés előtt is és tényleg nincs ilyen problémám.
Vizsgálat nálam eddig egyszer volt, amikor 2 alkalommal ezelőtt voltunk, az akkor kb 16 hetes volt. Múltkor mondtam a dokinak h volt a tesómnál és anyukánál is koraszülés azt mondta majd a végén jobban odafigyelünk, szóval lehet ma megkukkant úgy is, bár nem bánnam ha nem tenné majd csak kövi alkalommal.
Sziasztok!
Voltam védőnőnél,minden oké,cukor vizsgálat csak augusztusban ,nem is baj:)
Erősen gondolkozom,hogy oda fogok járni nőgyógyászhoz,ahol szülni fogok,így legalább megismerem a kórházat és nem lesz idegen a hely sem.Aztán majd meglátom,hogy hogyan tovább.Jövőhéten megérdeklődöm,most úgy sem aktuális a vizsgálat,aztán meg el is utazunk.
Tegnap voltam a dokimnál,kicsit elment tőle a kedvem,átnézte a papírjaimat,megkaptam a hepatitis eredményt és ennyi.Azt hittem hogy megvizsgál,talán így félidőnél már kellene a hüvelyi vizsgálat.Vagy nem?
Amúgy +4 kilónál járok,ami tök jó,bár mostanában én is lusti vagyok torna terén,rá kell magam venni (de ezt már írtam eddig is )
Mondott egy tippet a védőnő székrekedés ellen (sajnos nálam ez fenn áll) Este vacsi után egy activia,pár nap után jön az eredmény.Na ki is próbálom.
Sziasztok. Tegnap voltunk 3d ultrahangon, annyira nem bírtam megállni, valószínű, semmi értelme, mert majd meglátjuk, ha megszületik. De azt éreztem, hogy szinte hiányzik (pedig még nem is láttam), valamint tudni akartam róla többet.
Úgyhogy 13ezrünk bánta. De kiderült - ahogy számítottam is rá, és örülök neki, hogy a férjemre hasonlít, nekem nagyon tetszik, szerintem nagyon szépséges baba. Azóta alig bírom letenni a fotót a kezemből. Van dvd felvétel is.
Na most elköszönök, elutazunk vasárnapíg. Egy kis pihi, szusszanás. Vagyis apának,mert én úgysem hajtom túl magam mostanság.. :)
Majd jelentkezem, vigyázzatok magatokra,babátokra!!! pusszantás, sziasztok!!
LÁtom a torna a téma.. Ilyenkor tényleg csak óvatosan szabad, viszont fontos mert a babának és nekünk is jó. Illetve nem árt a szülésnél egy kis kondi sem.. :)
Súly.. Nekem azt mondta a doki,hogy rendszeresen otthon mérjem magam, mindíg reggel WC után ruha nélkül.. És így lehet csk megállapítani hogy nennyi az annyi.. :) Egyébként parázok,hízékony vagyok. Odafigyelek, a szénhidrátot és a cukrot megpróbálom kiűzni teljesen.. de valamennyi azért kell...
Szia,
jókat mondtak az eladók erről a típusról amit vettünk. Egy a gáz, hogy nehéz, úgyhogy ha Valaki lépcsőzni kényszerül annak sztem nem jó választás. Náluk ez nem jön szóba, így emellett döntöttünk. Persze lett van más is ami tetszett, de azok már nagyon drágák. Nem vettünk hordozót, anélkül 75.000 Ft volt (van hozzá peelnkázótáska is), a hordozó + 22.000.-. Azt kapunk kölcsönbe, így nem kell venni..
Amiket Ti néztetek azok is szépek.. Sztem mindegyik jó, csak tudni kell kinek mi a fontos. Milyen terepen fogod használni, menniyre kell lépcsőzni,emelgetni, illetve összecsukni ha sokat autóztok,vagy tömegközlekedni. Nekem a fontos az vt hogy nagy legyen a mózeskosara, mert télen a bundazsák,meg takaró miatt kell.. és sajnos sok kocsinak nagyon kicsire csináljál mózeskosarat. A Tourago-nak a sportrésze is nagy, majd ha már ül abban is tud aludni kényelmesen.. Persze a használat során derül majd ki hogy valóban jól döntöttünk e, de első ránézésre igen...A kék is nagyon szép, a fiúk azt akarták,de mondtam hogy inkább vegyük a zöldet...
Jó reggelt Mindenkinek!
Látom újra előjött a torna téma:)
Nálam most az a torna h költözünk és dobozolok és a könnyebbekkel én is lemegyek párszor a 3. emeletről:) Ennyi bőven elég egyelőre. Amúgy lusta disznó vagyok, örülnék ha egyszer sikerülne elkezdenem valami lightos tornát, de egyelőre nem tudom rávenni magam.
Most telefonáltam a cukros eredményem miatt, azt mondta a dokim asszisztense h teljesen jó, az éhgyomri és a cukor utáni is középérték, úgyh rendben van. A vérképem meg kismamás. Nyilván nem minden határértéken belül van, de ez normális ebben az állapotban. Úgyh du megyünk a dokihoz és remélem kiderül ki "lakik" bennem:) Tegnap nagyon aktív volt egész nap, de főleg este mikor lefeküdtem, éreztem a kezem alatt h kúszik-mászik össze-vissza. El is neveztem kis vízisiklónak:) De ma reggel még nem akart mozgolódni, remélem csak alszik.
Szép napot mindenkinek!
Igen, bár tudnám, mi a jó a babának. Mert pont a patikában egy újságban van egy cikk arról ,hogy a babát milyen jól fejleszti a testmozgás.
Meg persze a vérkeringésnek is jót tesz. Meg a mama is jól érzi magát ,amitől a baba is. Stb.
A szauna nem érdekes, mert csak megemlítettem, ohgy tényleg megmutatom magam a szaunának és kész (sőt mire odaérek, ki szokott kapcsolva lenni), de tényleg nem ez az érdekes, mert eszemben sincs pl. szolizni, szaunázni...
Remélem én is, hogy a frontok miatt van, mert Eddig csak néha meg megszédültem,de mostmár gyakorlatilag 24 órában, és már kezdek félni, hogy így marad.
Ráadásul azt sem tudom mitől lehet, és mit lehetne ellene tenni.
Régebben nekem volt ilyen bajom pszichésen, nagyon durván szédültem, de az már elmúlt, azért is mertem bevállalni a babát...nagyon remélem,hogy nem az jött vissza, mert azzal nem tudom mit lehetne csinálni, főleg így babásan. Nem szeretnék semmi olyan cuccot szedni, ami árthatna neki.
De akkor bízom benne, ha más is van így vele, akkor hátha nekem is csak egy terhességi tünet, és ha elmennek a frontok, ez is elmúlik.
Nem ,nem, több ponton nem stimmel, mert kaját rendeset eszem, cukrot egyeltalán nem stb., Edzeni magától értetődő, hogy edzettem terhesség előtt ,pont azért hiányzik, gondolom, azoknak nem hiányzik, akik korábban nem edzettek.
Terhestornát is szoktam, de egyrészt az csak húsz perc, meg hát az sem minden szempontból jó, hisz szerintem ott is húzódik a has.
Nem mondom, hogy keveset eszem, de estére például már nem eszem.
Lehet, hogy akkor folytatom a finesstermes bicajozást, mert még mindig azt találom legkímélőbbnek, hisz ott csak ülni kell, és csak a láb mozog (max. remeg bele picit a has).
Ha a terhesség előtt nem edzettél rendesen, akkor nem most kell elkezdeni. Én napi szinten 1 órát ellipszis trénereztem, de a 15. héten abbahagytam, mert a hasam akkor kezdett el rohamosan nőni, és fájt sokszor a hasam. Így átálltam a napi rendszeres terhestornára.
Ha sokat hízol, de keveset eszel, akkor inkább azzal lehet a baj, hogy mit is eszel.