Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 májusi babák fórum

2012 májusi babák (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
706. laurka85 (válaszként erre: 703. - Fishyke)
2012. jún. 5. 20:58

Tényleg! A mienken is van kattogós funkció, lehet ha még egyszer beriaszt átállítom. De remélem ma éjjel nem lesz gond. Az ágy közepén még úgy is működött, hogy a szopi párnából fészket csináltam és abban volt baba, de most hogy az ágy szélére tornázza magát, ott már nem érzékel. Meg arra gondoltam hogy rakok oda valamit hogy ne bírjon annyira oldalra mászni.


Hasfájásra érdemes megpróbálni a Colief cseppet. Elég drága sajnos, de nálunk nagyon jól működik. Mi is elég hasfájósak vagyunk, az infacol magában nem is volt elég pedig dupla adagot nyomtunk. Ebből is max. adag, meg nagyon kell figyeljek mit eszek. Egy kis borsóleves elég volt egy 2 órás hasfájásos síráshoz :-(

705. Fishyke (válaszként erre: 688. - Virágka77)
2012. jún. 5. 20:53
Nálunk ugyanez! Már szopi közben megfájdul a pocija, hallani, ahogy nyel és bugyog a hasában:(( Tekerőzik, feszíti magát, elengedi a cicit, aztán meg türelmetlenül kapkod, hogy visszavegye. Aztán utána büfiztetés, Espumisan, letesszük aludni, fél óra múlva vigasztalhatatlanul ordít, húzgálja a lábait:( Úgyhogy igen, ez hasfájás:(
704. Fishyke (válaszként erre: 693. - Laurka85)
2012. jún. 5. 20:49

Nekünk is van cumink, én se örülök neki, de kellett. Fogalmam nincs, meddig lehet egyet használni:) Mi a mikrós sterilizálót használjuk+chicco fertőtlenítő folyadék, van, hogy csak abba dobjuk bele.

Nekünk a MAM kezdő cumija vált be, van Avent is, de az túl nagy, mindig kiesik a szájából, nem szereti.

Ez a MAM olyan kis könnyű, vettünk többet is.

703. Fishyke (válaszként erre: 697. - Laurka85)
2012. jún. 5. 20:47
Miénken van egy olyan funkció, hogy minden levegővételénél kattan egy halkat a vezérlő, amit kiraktunk a folyosóra. Így egész éjjel halljuk, hogyan veszi, nagyon szeretem.
702. Fishyke (válaszként erre: 698. - Babettii)
2012. jún. 5. 20:45

Milyen praktika vált be??

Mi próbálkozunk a hosszú büfiztetéssel, torna, hasmasszírozás, Espumisan minden evéskor, Infacolt kiköpi, utálja az ízét, de a banános Espumisant szereti. Kis válogatós:)

Sajnos még így is gyakran van hasfájás:(

701. Fishyke
2012. jún. 5. 20:43

Sziasztok! A mi légzésfigyelőnk még egyszer sem riasztott be, pedig még pólyán keresztül is simán érzékel, nagyon szeretjük. El tudom képzelni, milyen para lehet, ha beriaszt...még szerencse, hogy csak vaklárma volt nektek!!


Fiacskám elég rosszul viseli ezt az időt, nyűglődik, és hasfájósak is vagyunk sajnos:(

2012. jún. 5. 14:32

Hát utálom a légzésfigyelőnket, de legalább Jázminnak nincs baja... Ebéd utáni alvásból ébredezve hallottam hogy mocorg, nyögdécsel, majd egy perc múlva riasztás. Kimocorogta magát a kiságy szélébe, ahol már nem érzékelte az a ***!

Grrrrrr!!!!!!

Mintha e nélkül nem aggódnék eleget! Lagoon lehet hogy te csináltad jól hogy be sem üzemelted. Mi is kölcsön kaptuk, állítólag már jóra volt állítva az érzékenysége, hát én most állítottam még rajta.

699. lagoon (válaszként erre: 697. - Laurka85)
2012. jún. 5. 12:40

Huu, ez a légzésfigyelő kikészítene. Mi is kaptunk kölcsön egyet, de be sem üzemeltem. Annyian mondják, hogy beriaszt feleslegesen.

A tegnapi nap nálunk szörnyű volt. Nagyon sokat sírt, tuti érezte a frontot. 10 óra körül ért el minket, na kb akkorra aludt be.Most viszont már lassan 4 órája durmol! :)

698. Babettii (válaszként erre: 697. - Laurka85)
2012. jún. 5. 08:45

Nekem az első héten riasztott egymás után kétszer,de csak a figyelmeztető hang nem pedig a folyamatos sípolás.

Aztán ez előfordult még vagy kétszer úgy is,hogy ott álltunk az ágya felett és láttuk,hogy veszi a levegőt.

A párom állított a figyelőn (érzékenységét lehet állítani),mert gyárilag minden új be van állítva,de mi kölcsön kaptuk és szerintem már eleve el volt tekergetve.

Mi 2 napja végre alszunk éjszaka,eddig nagyon hasfájósak voltunk,de szerencsére a praktikák úgy tűnik beváltak :)

A vihartól én is féltem,de nem zavarta,pedig egy ilyen front hatására született (akkor is jött a vihar a 30 fok után)

2012. jún. 5. 08:27

Sziasztok! Hogy viseltétek a frontot és a vihart? Hozzánk estére, éjjelre ért ide, kisbabám teljesen kikészült, alig aludtunk most meg persze bealszik evés közben.

Egyébként is borzasztó volt ez az éjszaka, hajnali háromkor a légzésfigyelő keltett, aztán még egyszer beriasztott amikor visszaludt Jázmin. Onnantól én nem aludtam, átmentem a szobájába és figyeltem én is hogy veszi-e a levegőt. Remélem csak nagyon mélyen aludt és ezért hosszabb volt a légzésmentes periódus, de vett volna magától is levegőt... Most nem merem hagyni máshol aludni, csak a kiságyában :-(

Nektek volt már ilyen tapasztalatotok? Nem igazán tudom most mit csináljak... :'(

696. Babettii (válaszként erre: 695. - Lagoon)
2012. jún. 3. 17:27

Nekünk pont ma kellett venni új cumit mert a másikból furi hang jön ki amikor szívja.

Szerintem baba válogatja mennyire használja el.

Én ha szívom nem érzem,hogy levegő jönne belőle,de teli van nyállal és lék hangot ad ki.Ma vagyunk 3 hetesek.

Én sem szoktam főzni,mindig jól elmosom forró víz alatt a cumit tb.

Most az új cumit persze kifőzöm :)meg így akkor a többi cuccot is.

695. lagoon
2012. jún. 3. 11:55

Mázlisták vagytok babakocsi ügyben :)

Két hetes cumit szerintem még nem kell lecserélni. Miénk is ennyi idős. Azt hiszem 0-2 hónapos korig van. Addig nem veszek újat. Azt olvastam, hogy a sterilizálást sem kell túlzásba vinni. Én néha kifőzöm, ha leesik forró víz alá dugom és kész.

2012. jún. 3. 08:09

Sziasztok!

Ki,hogy van?

Sajnos hasfájósak lettünk így nem sok időm van netezni.

Eddig de. volt a sírás ma viszont már hajnalban elkezdődött. most kifeküdt szegény így van némi időm :D

Remélem mindenki jól van!

2012. jún. 2. 22:32

Én úgy nézem meg hogy éhes-e még, hogy megpiszkálom a kis száját. Ha keresi a cicit akkor még enne, ha szorosan összeszorítja jóllakott. Mikor csak alszik a cicimen olyankor kiveszem a szájából hogy ne áztassa még tovább.

Nekünk is van cumink, először nem akartam, de végül kellett. Egy egész délután szopta a kisujjamat mikor küzdött a kakival, így apa elszaladt mégis cumiért.

szerintetek mennyi ideig lehet egy cumit használni? Mármint nekünk kb most két hetes a cumink, mikor kell lecserélni? Persze közben mindig fertőtlenítem :-)


Mi is sétálunk minden nap, általában beleteszem a kocsiba és már alszik is egész addig míg haza nem érünk és megáll a rázkódás. Arra persze felébred és kiabál. Ma még bevásárolni is voltunk, azt is végig aludta.

692. Virágka77 (válaszként erre: 690. - Lagoon)
2012. jún. 2. 20:35

Én is úgy gondolom, hogy ilyenkor már nem éhes, csak játszani akar a cicivel. Meg aludni rajta, de azt nem hagyom. Mi is nagyon keveset adunk neki cumit, nem is nagyon szereti.

Én viszem mindennap sétálni, ma kétszer is voltunk, először én is csak úgy raktam bele, hogy már aludt, de most már elindulunk úgy is, hogy ordít. :) Kb. tíz perc után elcsendesedik és el is alszik. Fél órát szoktunk általában sétálni, mire hazaérek vele, már alszik és utána még kint szoktam hagyni a teraszon vagy a kertben ahol árnyék van aludni és nagyon jókat alszik kint, sokszor 3 órát is. Sokkal többet alszik egyhuzamban a levegőn, mint a kiságyában bent.

691. Virágka77 (válaszként erre: 689. - Laurka85)
2012. jún. 2. 20:30
Nem jellemző, sőt. Most, hogy gondolkodok, álmában néha nyújtózkodik, de nem tekereg. Szopás közben meg utána viszont rettenetesen :) Nagyon kell fogni büfi közben is, mert úgy tudja dobálni magát, hogy néha már ijesztő. Aztán egyik pillanatról a másikra abbahagyja és alszik. Most is így volt vacsi után. Tekergett, dobálta magát, sírt pár percig, aztán szunya. :) Viszont végre most nem fájt a pocija, két ampulla Infacol után :)
690. lagoon (válaszként erre: 688. - Virágka77)
2012. jún. 2. 20:28

Nálunk is megy ez a szopi közbeni kínlódás. Szerintem mikor ezt csinálja nem éhes igazán. De olyan is van, hogy nem tud rákapni rendesen a cicire. Lehet a cumi okoz nála egy kis zavart, pedig nagyon keveset kapja meg. Csak amikor nagyon muszáj.

Ti adtok neki cumit?

Babkocsizással hogy álltok? Az én fiam nagyon nehezen akar benne maradni. Csak úgy tudom beletenni, ha már félig alszik. De egy óránál többet így sem marad benne.Remélem változik ez.

689. laurka85 (válaszként erre: 688. - Virágka77)
2012. jún. 2. 16:41
Hát Jázmin nem csak szopi közben tekereg, állandóan nyújtózkodik, nyögdécsel, nyikorog. A ti babátok csinál ilyet? Ámában is nyújtózkodik...
2012. jún. 2. 15:05
Nekünk a doktornő javasolta a 3 óránkénti evést, a védőnő az igény szerinti szoptatást. Én igyekszem a 3 órát tartani, nem értek egyet az igény szerintivel, a doktornő szerint a legjobb út a hasfájáshoz. Sajna így is fájdogál a hasa időnként, érdekes, hogy éjszaka nem, csak nappal. Éjszaka egyszer kel, szopi 10 perc, aztán alvás. Nappal sokat nyűgös, én is Infacolt használok. Két ampullát adok, az egy kevésnek bizonyult. Remélem így majd jobb lesz szegénykémnek. Nagyon mohón eszik, sok levegőt nyel, büfi is nehezen jön. Ti nem tapasztaltatok olyat, hogy szopi közben elkezd kapálózni, tekereg, hogy alig bírom tartani? Így indul a hasfájás? Mert ezután általában mindig az jön, kétségbeesett sírás.
687. laurka85 (válaszként erre: 686. - Lagoon)
2012. jún. 2. 14:39
Nálunk is volt hasfájás, a Colief csepp nekünk használ. A hét közepén kezdtük használni az infacollal kombinálva.
686. lagoon
2012. jún. 2. 12:25
Mi két hetesek voltunk csütörtökön. Sajnos hasfájással küzdünk. Már kapja az Infacolt, ettől valamivel jobb a helyzet, de nem tökéletes. Sokat sír szegénykém emiatt. Éjszakák viszonylag jól telnek, általában 2x kel. Nappal nyűgösebb.
685. laurka85 (válaszként erre: 683. - Virágka77)
2012. jún. 1. 21:00

Szia!

Mi jól vagyunk. Már én is szerettem volna érdeklődi, kivel mi a helyzet. Persze mindannyian inkább babázunk már mint fórumozunk :)


Jázmin ma három hetes. :))

Ezt megünneplendő eldöntöttük hogy befejezzük az igény szerinti szopizást és elkezdünk 3 óránként enni. Vagyis én eldöntöttem, azt még nem tudom Ő mennyire fog alkalmazkodni ehhez. És mostantól nem ébresztem éjszaka enni, majd szól ha már nagyon éhes.

Egyébként jó baba, alszik éjjel általában :) nem sír túl sokat, jól eszik. Igazi kis akaratgombóc. Utál hason feküdni, a csípője tornáztatását vagy betakarva lenni, és ha apa itthon van, érthetetlen miért rakja le őt és nem fogja állandóan. :D Apa elveszett... egy nyüssz és már ott is van :D

684. Virágka77 (válaszként erre: 679. - Ancika001)
2012. jún. 1. 17:36
Gratulálok, erőt, egészséget és boldogságot!
2012. jún. 1. 17:35

Sziasztok!

Hogy vannak az otthon lévő anyukák és babák? Remélem mindenki jól van!

2012. máj. 31. 12:09
köszönjük szépen :) már most sokkal jobb
681. lagoon (válaszként erre: 679. - Ancika001)
2012. máj. 30. 14:44
Gratulálok! Ne aggódj, pár nap és sokkal jobb lesz :)
2012. máj. 30. 10:04

Gratulálunk nektek!!!

Sok boldogságot kívánok, gyors gyógyulást és utána jó egészséget neked, a kisbabádnak meg sok tejcsit és jó nagy alvásokat!

2012. máj. 29. 20:32
25-én 17:38-kor megszületett Annácska 3700/56cm nehéz szülés volt, de nagyon megérte:) dr bácsi azt mondta nem is tudott volna egyedül megindúlni, mert nagyon vastag volt a burok, neki is nehezen ment a repesztés, de végül 2 ujjnyiról spontán szültünk, igaz 2 helyen varni kellett a méhszájam meg szétrepedtem pár helyen, de még ezzel együtt is minden rendben van és ez a lényeg, a varratok meg majd begyógyulnak :)
678. Funny (válaszként erre: 674. - Ancika001)
2012. máj. 25. 05:23

Huh,hat nagyon szoritok,hogy meggondolja magat vegre.:-)


Kepzeld,nem mar kedden del korul elkezdodtek a fajasok, szerda hajnal 4 korul az 5 percesekkel bejottunk a korhazba. Megvizsgaltak,elokeszitettek. Kiderult,hogy bele kakilt a kisfiam a magzatvizbe. Ugyhogy kb 3/4 7-re megjott a dokim,burkot repesztett, nem engedett levenni a CTG-rol es mondta,hogy 1 ora mulva. Na,addigra sem tortent semmi, ugyanugy 1 ujjnylra voltam nyitva,mikor beertunk. 9 elott egy picivel ugy dondott,hogy a mano erdekeben csaszaroz,mert ugye a lepeny sem volt az igazi egy ideje. 9:47-kor pedig mar kinn is volt. :-))

677. Funny
2012. máj. 25. 05:14

Koszonjuk szepen a gratulaciokat!

:-)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook