Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 májusi babák fórum

2012 májusi babák (beszélgetés)

2012. márc. 12. 18:13
kedves májusi babaváró társaim! új vagyok a fórum oldalatokon, én is májusra várom első babám, aki kislány lesz. Örülök, hogy vannak ilyen fórumoldalak, mert bizony sokszor megakadok a készülésnél, édesanyám sajnos nemrég elhunyt, a családból csak a férjemre számíthatok, másom már senkim nincs. így tényleg jó hogy vannak akikkel lehet ugyan virtuálisan de beszélgetni. Az összekészülést saját magam szerint pakolok, a védőnő egy idős nő, már beleunt a hivatásába, úgyhogy ezt is jól kifogtam. Kérdesem lenne sok, de most a legfontosabbakat kérdezném tőletek kedves fórumtársak. Az a házassági kivonat tényleg ki kell kérni újra, vagy az hogy működik a szülés előtt, ezt senki nem mondta el, és az idő megy gondolom ki kell kérnem, kérlek segítsetek. Valamint ma a 30.heti uh-án a doki azt mondta a baba gyomra nagyobb a kelleténél, egyelőre figyeli, de mást nem akart mondani erről a dologról, ti tudtok valamit mi lehet az oka? edig semmi baj nem volt. Válaszotok előre is köszönöm
2012. márc. 12. 14:28
Én már összekészítettem a kórházi csomagot amibe beletettem az is amibe hazahozom a picit :) Majd úgy is jön a védőnő és ha kimaradt valami vagy valami nem jó akkor úgy is mondani fogja :D Vastag plédet azt viszek,de pólyát meg cipőt nem.
164. Julis17
2012. márc. 11. 14:37
Nem csodálom a reakciótokat! :) A ruhaméreteket tekintve, majd az UH segít valószínű, hogy mekkora lesz a Baba - kb. hány centis. A vastagságnál pedig tényleg az időjárás a számottevő. Valószínű, nem fogunk májusban nagyon fázni - bár ott vannak a fagyos szentek -, de józan paraszti ésszel gondolkodva, akkor vastag takaró és hali! Pólyát sem muszály alkalmazni szerintem, van aki kedveli, van aki nem. Ha pedig nem lesz cipő a kis lábán a Babának, azt sem hinném, hogy bárki is ellenőrizné. :) Ez csak általános szempontsor. Nekem azt javasolták, nem célszerű egy méretből nagyon bespájzolni, mert hamar kinövik a kicsik. Őszintén szólva, egyáltalán nem konyítok a babás cuccokhoz, nekem a család segít ebben. Elvesznék egyedül. :(
163. Gigszi (válaszként erre: 162. - Lagoon)
2012. márc. 10. 20:22
Én is bajban vagyok, arról nem beszélve, hogy ki tudja mekkora lesz a baba, milyen méretből kell majd több...
162. lagoon
2012. márc. 10. 20:17
Nekem ez az öltöztetés, ruhavásárlás a halálom. Fogalmam sincs hogy kellene csinálni. Miben kellene hazahozni, milyen ruhákból kellene többet beszerezni. Előre sajnos nem tudom milyen idő lesz, meg azt sem hogy pontosan mikor szülök, így elég nehéz.
161. Gigszi (válaszként erre: 160. - Babettii)
2012. márc. 10. 19:34
Hát az én hajam is kezd! Én nem is vettem csak egy-két vastagabb rugit, pulcsit, hogyha hűvösebb lenne az időjárás, mire aktívan kijárkálunk már nyár lesz...
2012. márc. 10. 11:57

overál, kabát,cipő minek?

Én már elterveztem mibe hozom haza. Bízom benne,hogy májusban már nagyon jó idő lesz,de azért ha még sem lesz neki vastag pamut pléd pluszba. Az nem elég? a Pólyát sem értem??

Hát most az én hajam is égnek áll!

159. Julis17 (válaszként erre: 156. - Babettii)
2012. márc. 10. 11:48

Én listát kaptam a Védőnőtől, leírom ide - hogy mások is lássák -, hátha segít a tájékozódásban.

A kismama felszerelése a kórházba induláskor:

-törölköző, szappan, fogkefe, fésű, körömolló, eü-i betét (sajna nem lesz elég a mensikor használatos, TENA féle nagyobb méretre kell gondolni), köntös, papucs, zokni, hálóing (elöl vagy oldalt gombos, hogy szoptatásnál egyszerűbb legyen), fehérnemű (lehet eldobható is), szoptatós melltartó-betét

-hivatalos iratok: személyi ig., terhesgondozási könyv, TB kártya, korábbi zárójelentések és eredmények, házassági anyakönyvi kivonat (300 napnál nem régebbi- a helyi anyakönyv vezetőnél lehet kérni, ingyenes) vagy apasági nyilatkozat - ezt is az önkormányzatnál lehet intézni

- a babának: 1 pólya huzattal - a hazahozatal történhet bébi-hordozóban vagy mózeskosárban is - 1 gyermekpléd, 1 overál, 1 body, 1 kocsikabát, 1 pár kocsi cipő, 1 pamut és 1 kötött sapi az időjárástól függően, 2-3 db egyszer használatos pelus (new born/1-es méret vagy ha nagyobb a baba 2-es), 2 db textilpelenka

Huhh, amikor megláttam ezt a listát, a hajam égnek állt. :) Azóta barátkozom vele, támpontnak nem rossz. Remélem segít!

158. Babettii (válaszként erre: 157. - Julis17)
2012. márc. 10. 11:45
Napocska itt is van csak mellette nagyon hideg volt. Ma már igazi tavaszi időjárás van :) Mondjuk 6 fok volt de. de kúszik fölfelé a hőmérséklet és a nap is erősen süt :)
157. Julis17 (válaszként erre: 153. - Babettii)
2012. márc. 10. 11:32
Őőő, Debrecen és környékén szép idő van/volt az elmúlt napokban. Igaz, esténként még fagy és néha erős a szél, de olyan jól esik a napsütés. Lehet azért vagyok olyan lelkes, mert már nagyon hiányzott a Napocska! :)
156. Babettii (válaszként erre: 154. - Gigszi)
2012. márc. 9. 16:51

Hát én most értem haza a vásárlásból.

Vettem kórházi dolgokat,de még mindig nem igazán tudom mi is kell pontosan. A védőnő elhadarta de remélem nem gondolta komolyan,hogy meg is jegyeztem :)

155. lagoon
2012. márc. 9. 10:59
Nálunk is hideg volt. De ma már elég szép idő van.
154. Gigszi
2012. márc. 9. 10:45
Én is majd megfagytam az elmúlt pár nap :) Ráadásul annyit mászkáltam a héten, hogy tegnap este, de még ma reggel is nagyon fájt a pocakom :(
153. Babettii (válaszként erre: 152. - Julis17)
2012. márc. 9. 09:46
Hát én nem tudom hol az a tavasz :) Nálunk egész héten mínusz volt, talán 1-2 fok volt napközben, de hiába süt a nap hideg van :(
152. Julis17
2012. márc. 9. 09:36
Jaj Csajok! Végre itt a Tavasz! :) Lehet sétálni egy csomót, szabadtérben tartózkodni most már jól esik! :)
2012. márc. 3. 17:19
hát az én párom mindig máshol dolgozik :) Sose lehet tudni biztosan merre is van, de remélem amikor itt az idő közel lesz.
150. lagoon
2012. márc. 3. 16:44
A férjem kb 20 percnyi autóútra dolgozik. Mire én lezuhanyzom hazaér :)Ettől nem félek! Úgysem fog olyan gyorsan jönni. Legalábbis remélem :)
149. Babettii (válaszként erre: 148. - Lagoon)
2012. márc. 3. 15:41
Akkor neked igazán nem jönne jól, ha egyedül lennél otthon amikor beindul a szülés :) Én attól félek a legjobban, hogy hétköznap lesz és tök egyedül leszek itthon,mint a kisujjam :D
148. lagoon
2012. márc. 3. 14:15
Igen. Én kis városban élek. Sztk van, de azokhoz a dokikhoz nem szívesen megyek. Két kórház közül lehet választani. Eger és Gyöngyös. Én az utóbbit választottam. Mindkettő ugyanolyan távolságra van.
147. Babettii (válaszként erre: 146. - Lagoon)
2012. márc. 3. 12:43
Jó messze van a doki! A kórház is ilyen messze van?
146. lagoon
2012. márc. 3. 12:42
40 km-re járok dokihoz, mert nálunk nincs kórház. Kocsival szoktunk menni, de az már elég. Az utóbbi két alkalommal már tökre bekeményedtem, mire bejutottam.
145. Babettii (válaszként erre: 144. - Lagoon)
2012. márc. 3. 11:55

Akkor is keményedsz? vagy utólag is megállapítható mennyit keményedtél az elmúlt napokban? Nekem csak akkor kemény a pocim, ha egész nap talpalok. Tegnap pl. de. úton Pestre a munkahelyre papírokat intézni utána bevásárlás, fűzés, sütés, portörlés, porszívózás, felmosás és egy rakat mosogatnivaló :D

Engem jobban zavar az, hogy sokszor már nem is érzem a bordáimat úgy fáj :)

144. lagoon
2012. márc. 3. 07:59
Kedden megyek vissza. De egyébként tud róla, meg Ő is mindig észreveszi, mikor megyek vizsgálatra.
2012. márc. 2. 22:24
Sziasztok én is sokat görcsölök és nyitva is vagyok de én magnerotot szedek meg nospát előbbiből 3X2 utóbbiból 3X1-et és már magamtól csökentettem csak akkor eszek többet ha nagytakarítás van vagy ha sokat kell emelgetnem a kisfiamat, lehet ha elmennél az orvoshoz akkor neked is mást javasolna én nagyon félek a koraszüléstől.
142. Gigszi (válaszként erre: 141. - Lagoon)
2012. márc. 2. 21:04
Én Magne B6-t szedtem, nekem arra mondta a dokim, hogy még emelhetek rajta. Hát gondolom, hogy nem könnyű egész nap feküdni, én is megőrülnék. :(
141. lagoon (válaszként erre: 140. - Gigszi)
2012. márc. 2. 20:45
Nekem azt mondták 6-nál többet nem lehet bevenni egy nap. Ma alig mertem felkelni, de fekvés közben is bekeményedik, persze közel sem annyit. Most este sétáltunk át a közeli boltba a férjemmel, mert a fekvéstől megőrülök.
140. Gigszi (válaszként erre: 139. - Lagoon)
2012. márc. 2. 20:13
Én is annyit szedtem, amíg dolgoztam, most már szerencsére sokkal jobb. Nekem akkor azt mondta a dokim, hogy ha kell akkor nyugodtan emeljem napi 8-ra, a te dokid nem javasolta, hogy emelj még rajta? Mindenesetre pihenj nagyon sokat, a lábadat meg pócold alá fekvés közben!
139. lagoon (válaszként erre: 138. - Gigszi)
2012. márc. 2. 20:04
Aha! 3x2-t.De sajnos így is keményedik.
138. Gigszi (válaszként erre: 137. - Lagoon)
2012. márc. 2. 19:18
Uuh, hát nem csodálom, hogy beijedtél, én frászban lennék! Szedsz magnéziumot?
137. lagoon
2012. márc. 2. 18:08

Egyáltalán nincs már messze. Sőt...

Én tegnap azt hittem be kell menni a kórházba. 10-05 percenként bekeményedett a hasam, fájt a derekam. Kicsit beijedtem. Vettem egy forró fürdőt aztán döglés egész délután.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook