Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 február - indul a babaprojekt :) fórum

2012 február - indul a babaprojekt :) (beszélgetős fórum)


2011. okt. 18. 10:33

Igazad lehet :-)

Jaja 84-ben születtem. Nálunk nincs kisbabóka a családban, azért is szegeződik ránk minden figyelem, hogy mikor jön már, de 1év megtanított arra, hogy már lazábban veszem a dolgokat. uuh az elején nagyon rá voltam görcsölve a témára...

2011. okt. 18. 10:18

Szerintem egy férfi esetében az anyagiakra hivatkozni nem biztos hogy a való dolgokat mutatja, mármint lehet, hogy azért mondja, mert még nem érezte készen magát rá.

Vagy pont azért mondja, mert be van stresszelve, hogy mi lesz ha még egyel bővül a család, akkor már több emberért vagy felelős. Párom esküszik arra, hogy amikor jönnek a gyerekek, a férfiak megkattannak, és még jobban melóznak, mert ott lebeg az agyukban tudat alatt, hogy nekik több embert kell eltartani. Lehet, hogy így van.


Én egyébként terhes vitamin ügyben arra gondoltam, hogy majd sok zöldet és gyümit fogok enni, azok mégis csak természetesebb dolgok. Nem?


A nevetekből ítélve 83-as, és 84-es születésűek vagytok, ugyi? Én 85-ös vagyok.


Egyébként van a családotokban kis baba? Mondjuk tesónak, vagy unokatesónak... ?

17. Babus83 (válaszként erre: 16. - Fruska84)
2011. okt. 18. 09:03

Mi is így álltunk. Párom szerint nem álltunk jól anyagilag a babaváráshoz, de most már van újabb munkaköre ami elvileg több fizuval fog járni. Csak az a gond, hogy kiadásunk is lett, szóval ugyan ott vagyunk. De érdekes én nem estem akkor sem kétségbe, bele fért volna a "keretbe" a baba.

Igen csak érdekes ez a terhesvitamin pro és kontra érvek.... csak akkor mit tegyünk majd mi...igaz ez még a jövő kérdése :)

16. fruska84 (válaszként erre: 11. - Babus83)
2011. okt. 18. 08:30
Hát igen Babus a férfiak már csak ilyenek...én 3éve már hogy el szerettem volna kezdeni a baba projektet, de a férjem nem mert belefogni az anyagiak miatt :-) 1éve pedig meg azonnal babát szeretett volna egyik pillanatról a másikra, mintha ez így menne...ja és persze semmivel sem állunk jobban anyagilag :-) gyorsan változnak :-D
15. fruska84 (válaszként erre: 13. - LauraJones)
2011. okt. 18. 08:17

Jaj szegénykém, Hát Te is jó sok mindenen mentél akkor keresztül!

Hát igen az orvosok terhesség előtt nem vizsgálódnak, és közben sem, sőt 1vetélés után sem...mondván van ilyen. Szerencsére a mostani dokim majd novemberben csinál egy hormonvizsgálatot.

Nekem azt mondta a nőgyógyászom, hogy semmilyen terhesvitamint ne szedjek (nem hisz az ilyenekben) ez az első baba után volt, a második babánál azért szedtem a Gravidát...de így se maradt meg, most rá se kérdeztem a dokinál szedjek e valamit...majd novemberben.

Kívánósság: Szerintem attól azért ne félj, én csak gyümölcsöt kívántam a csoki meg egyáltalán nem kellett pedig nagyon édesszájú vagyok én is, szerintem is a szervezeted tudja majd, hogy mit szeretne! Max. ha nálad mégis csoki majszolás lesz akkor 1-1 kockát simán megehetsz.

14. Babus83 (válaszként erre: 13. - LauraJones)
2011. okt. 18. 08:08

Hú sajnálom, hogy ilyeneken mentél keresztül, de remélhetőleg most már tényleg rendben vagy és nem lesz akadálya a babának. Átfogó orvosi vizsgálaton gondolkoztam, de én is csak a labort látom könnyebben megvalósíthatónak. Na meg majd nőgyógyihoz szeretnék menni valamikor decemberig legkésőbb.

Kismama vitamint én sem szeretnék szedni, majd max ha terhes leszek, folsavat ebben a hónapban kezdtem el szedni. Még a mennyiséggel nem vagyok tisztában, olyant olvastam hogy kismamáknak napi 6mg-ra lesz szükségük,ami kb. 2 tabletta naponta. Én 1et szedek még.

Fogyókúra, jajj ne is mond, én is szenvedek vele, mint mindig. Nekem van, sajana, jelentős túlsúlyom, egyszerűen nem akar lemenni, de drasztikus kúrába nem szeretnék kezdeni. Inkább egészségesebb kajákat részesítem mostanában előnyben, remélem lesz eredménye. Én is aggódom, hogy sokat fogok hízni, de majdcsak lesz erőm megállni a sok sok nasit. Amúgy bizti a szervezet tudja mire van szüksége és azt meg is kell adni, mert ha nagyon kiéhezteted a szervezeted akkor még rosszabb lesz.

2011. okt. 18. 07:25

Sziasztok! Én tavaly októberben lebetegedtem: izombénulás, ami még a tüdőmre is ráment... Mindenfelé küldtek az orvosok, de hónapokig csak orvosról orvsora jártunk (úgy hogy mindenhova első szóra beengedtek, és nem kellett időpontra várni sehol). Borzasztó fájdalmaim voltak, és járni is alig tudtam, a végtagjaim nem érezték a hőmérsékletet... Végül februárban a neurológus orvosom kiírt egy kezelést, amivel a fájdalmaim elmúltak, és javulni kezdtem. Most tartok ott, hogy kb rendben vagyok. Nem múlt el minden panaszom 100 %-ban, de lassan javulgat.

Én gondoltam átfogó vizsgálatra, de ez nem olyan egyszerű .pl terhesség előtt nem igazán küldenek sehova sem az orvosok, mondván, hogy próbálkozzatok csak. Egy vérvételt tudok max intézni a háziorvosommal, ami nem sok.

A neurológus orvos szerint B vitaminokat kell szednem, mert az jótékony hatással van az idegekre, és nálam ugyi azzal volt baj. A nőgyogyi szerint folsavat kell szedni terhesség előtt, az csökkenti a baba nyitott gerincre való hajlamát, ami az első trimeszterben ugye eldől, ezért fontos, hogy már a megfoganás pillanatában elegendő legyen a folsav szint. A folsav gyakorlatilag B4 vitamin. Úgy hogy ez így rendben is van :)

Én ezt tervezem szedni. Kb 1-2 hete voltam nőgyogyinál citológián. Szerintem egyébként ezt is érdemes előtte megcsináltatni. Ő mondta, hogy ilyen terhes vitaminokat elég akkor szedni, ha már megfogant a baba.

Én kicsit azért félek ezektől a bogyóktól. Honnan tudja az ember, hogy mikor tesz ezzel jót... :S vagy melyik a legkevésbé ártalmas...

Életmód váltás. Épp fogyózom, mint mindig :( Nagyon édesszájú vagyok. Attól is tartok, hogy ha én kívánós leszek, akkor nem áll majd meg a mérleg nyelve, pedig ezt annyira nem szeretném.

Nem tudom, hogy egészséges-e azt mondani a szervezetemnek, hogy nincs ez, meg nincs az, mert elvileg ő tudja, hogy mire van szükségem, nem igaz?

2011. okt. 18. 07:08
Még nem tudok semmi babavárást nehezítő egészségügyi akadályról, remélem nem is lesz, kíváncsian várom a jövő évet, már jó lenne ott tartani. Ti hogyan készültök a babavárásra? Vitaminok? Életmód váltás? Átfogó orvosi vizsgálat?...stb.
11. Babus83 (válaszként erre: 8. - Fruska84)
2011. okt. 18. 07:05
Szia fruska84! Bizti a következő pocakos állapotod vége a babázás lesz!:) Mi még eddig nem próbálkoztunk, ez is már nagy szám, hogy megbeszéltük a jövő évet. Eleinte párom nem tudta magát apaként elképzelni, mindig keresett valami kifogás, végül megváltozott a véleménye. Már "csak" az anyagiak a gondja, persze az én véleményem az hogy majdcsak megoldjuk az átcsoportosításokat... legalábbis remélem! Mi Bács megyeiek vagyunk.
2011. okt. 17. 20:24
:-D
2011. okt. 17. 19:56
Och, sajnálom :( De bízom benne én is, hogy ezúttal minden rendben lesz, és tényleg a karodban tarthatod majd a babucit :)
8. fruska84 (válaszként erre: 7. - LauraJones)
2011. okt. 17. 15:47

Igen az első baba, csak a 3.terhesség :-( az első kettő sajnos nem minket választott, de érzem, hogy a következő babát a kezemben tarthatom majd! Elméletileg decembertől lehet újra próbálkoznunk, szóval olyan február környékén talán újra pocakos lehetek :-)

Én Isaszegen lakom.

2011. okt. 17. 15:37

Szia!

Persze, nálatok első baba lesz?


És akik eddig bejelentkeztetek, merre felé valók vagytok?

Én baranyai vagyok.

2011. okt. 17. 15:02
Sziasztok! Én is szeretnék csatlakozni ha lehet. Január környékén mi is nekiállunk újra a babaprojektnek :-)
2011. okt. 17. 14:27

Szia :) Nekünk is első baba lesz. Mármint a páromnak a 3., de nekem az első :) És ez a lényeg :D

Nálunk is már egy ideje téma a babagyártás dolog, gyakorlatilag nem lenne akadálya. Kivéve, hogy most fogy majd el az utolsó adag bogyóm, és gondoltam akkor már nem veszek többet. Úgy számoltam, hogy 3 hónap tisztulást kell tartani, és akkor kb február tájékára esik a tényleges cselekvés kezdete. Ezen kívül volt/van egy betegségem is, amivel kapcsolatban egy hete voltam egy vizsgálaton, és november végén megyek vissza a dokihoz. De most már úgy gondolom, hogy mindegy mit fog mondani, nem befolyásolja a döntésemet.

A pénz gyűjtés :D Ez nagyon jól hangzik. Csak hát elég nehéz gyűjteni. Bele sem merek gondolni egyébként, hogy mit fog jelenteni az, hogy én nem fogok dolgozni, és kapok, amit kapok :S Főleg majd a gyes időszakban, bár ezt is lehet, hogy addig annyira megvariálják majd :S

4. Babus83 (válaszként erre: 1. - LauraJones)
2011. okt. 17. 14:19
Szia! Mi elvileg januártól kezdenénk, de kitudja lehet tolódik egy hónapot. Első baba lesz. Ti miért toljátok jövőre a próbálkozás időpontját? Mi a pénz-gyűjtésre szánjuk az időt!De már nagyon várom! :)
2011. okt. 17. 13:57

juhhu, szia. :D

Első baba lesz?

2. bcb6de9272 (válaszként erre: 1. - LauraJones)
2011. okt. 17. 13:20

szia

Szívesen csatlakoznék....2012.02...remélhetőleg ekkor mi is nekivágunk a nagy megvalósításba:)

2011. okt. 17. 13:17
Azok jelentkezését várom első sorban, akik ebben az időpontban állnak neki a babagyártásnak. Jó lenne, ha tapasztalatokat cserélhetnénk.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook