Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 február - indul a babaprojekt :) fórum

2012 február - indul a babaprojekt :) (beszélgetős fórum)


2011. okt. 24. 13:21
Hát igen :-D sokan mondják, hogy nem tudnának együtt élni az ősökkel :-) Tényleg szerencsénk van, nagyon könnyen kezelhetők a szülők :-) Ja és az hogy maradjunk otthon nem is az én ötletem volt hanem a férjemé, ő mondta hogy mivel úgyis állandóan átjárnánk hozzájuk mindig náluk lennénk akkor spóroljunk egy kis időt maradjunk, ha megengedik. Anyukám meg örült mint majom a farkának, hogy nem marad egyedül apukámmal a házban. Kényelmesen elférünk...még, de tervezzük hogy majd beépítjük a tetőteret :-)
2011. okt. 24. 12:47

Tök fura, hogy jól kijönnek a szüleid és a párod :) Bár az enyémek is, és a bátyám felesége is jól meg van velük, de nem hiszem, hogy bármelyikőnk szívesen összeköltözne velük. Mert az szerintem nagyban változtatna ezen a viszonyon.


Ez egy szerencsés eset :D


És éljen a tisztulás :)

2011. okt. 24. 12:16

Igen, így sokkal jobb a helyzet, ha a szülőknek ilyen szupi a hozzáállásuk! Szerencsés vagy! Meg persze mindenki kijön mindenkivel. Én is imádom a szüleimet, de nem tudnám elképzelni, hogy a párommal együtt lakjunk náluk, jó mondjuk el sem férnénk.


Éljen a tisztulás! :)

2011. okt. 24. 08:13

Szép jó reggelt! :-)


Kicsit eltűntem a hétvégén, ha itthon van mindenki nemigen tudok leülni a gép elé.

Mi édesanyáméknál lakunk a férjemmel, másfél éve döntöttük el, hogy feladjuk a pénzgyűjtést mert sehogy nem fog összejönni egy saját házra. Mivel a férjem nagyon jó kapcsolatban van a szüleimmel és persze én is nagyon szeretem őket, szóval megkérdeztük őket mit szólnának hozzá, ha végül náluk maradnánk végleg? :-D és majd inkább a házat bővítjük és újítjuk fel, ha összejön rá a pénz!

Csak emiatt tehetem meg azt is, hogy most egy kis ideig nem keresek új állást, egyébként el se tudom képzelni hogy jönnénk ki a pénzünkből...


Gratula az utolsó bogyóhoz :-) éljen a tisztulás ideje!!!

2011. okt. 24. 07:12

A Csárdáskirálynőt néztük meg, nagyon szeretem. Nagyon állat is volt :D

3 óra 20 perc volt, mondjuk erre nem számítottam.


De örömmnel jelentem, hogy ma letettem a bogyót. Illetve tegnap beszedtem az utolsó bogyómat, és eznnel vége :D

2011. okt. 23. 16:28
Nahát, színház, jó program, én már nagyon rég nem voltam színházban. Melyik darabot nézitek meg?
43. LauraJones (válaszként erre: 42. - Babus83)
2011. okt. 23. 12:51

Én a könyvet a vaterán vettem, kb 1500 oldal :) Na jó lehet csak 500, de elég vaskos. 800 ft-ért vettem, néhol ütött-kopott a használattól, de ennyit bőven megért.

Csak egyelőre még nem tudtam elkezdeni... :S


Én is kertesben laktam szüleimmel. Aztán, amikor megismertem a páromat, akkor albiban mi is panelben. Még a kutya is ott lakott velünk :) Szegénykém, annyira kicsi volt neki a lakás, hogy amikor haza értünk munkából, mindig volt valami meglepi: szétrágott szegőléc, szétrágott tv kábel, kipakolt cipősszekrény, megrágott cipők, fűzők, kirámolt papírosdozok, kikapart falak, szétszaggatott-kibelezett kutyajátékok, és végül a felszaggatott linnóleum volt. :)


Jó volt, hogy végre kiköltöztünk. Neki is, és nekünk is :D Na meg a főbérlőnek is, mivel a lakást kb félig felújítva adtuk neki vissza XD


Szorítok, hogy veletek minden rendben legyen. És ne essetek azokba a hibákba. Főleg, mert ha már tudjuk azokról, hogy rosszak, az már fél győzelem!


Jaj ne is mond, én is melózok holnaptól, de annyira utálom!!! :'(


Az én párom is dolgozik odakint az udvaron. De legalább itthon van. Ma még színházba is megyünk :) Úgy várom!

2011. okt. 23. 10:33

Nálunk még nincsenek babacuccok, mert ugyebár hozzánk még nem jön a gólya egyhamar (család tudta szerint). Egyébként 100% hogy mi is kapunk szinte mindent, keresztlányomék négyen vannak tesók és a szülők már régebben is célozgattak, hogy nem férnek a babaholmitól. Én meg válaszoltam rá: Tegyétek a padlásra! :) De már az is tele van! Szóval lesz nekünk mindenünk majd ha kell!


Én is szeretnék majd venni kismama magazinokat, könyvet, de egyenlőre még csak neten okosodom.


De jó neked, irigyellek, hogy kertesházban laktok. Én is családi házban laktam a szüleimmel, nagyon szerettem, aztán megismerkedtem a párommal és hozzájuk költöztem. Ők is családi házban laktak, ott is szerettem lenni, szépen rendberaktuk az udvart, füvesítettünk, virágokat ültettem... anyós nem nagyon törődött az ilyenekkel, mondat is hogy neki ezért nem fizetnek, hogy kertészkedjen inkább bevállal otthonra plusz melót és azt csinálja. Persze mi ennek a hasznát sosem láttuk. Lényegében én/mi tettük otthonossá a házat. De aztán, mint ahogy ez várható volt megromlott a viszonyunk párom anyukájával így költöztünk. Sajna albérletbe és nagy bánatomra lakótelepre. Hát nagyon szenvedtem az egy szobásban, most már 2 szobás erkélyesben vagyunk. Valamivel jobb de nem az igazi. Mindegy majd egyszer lesz nekünk is saját házunk, csak kérdés hogy mikor. Sajnos az én szüleim nem tudnak segíteni akármennyire is szeretnének, párom szülei meg szerintem nem is akarnak. Nagyon sajnálom szegényt, hogy ilyen családba született. Lehet, hogy ezért is ódzkodott attól hogy neki is saját családja legyen, félt hogy ugyan azt a hibákat követi el mint a szülei akik elváltak. DE NEM így lesz velünk!


Hétvége... kaptunk egy ülőgarnitúrát, azt takarítgattam, este meg átrendeztük a nappalit, ma még kisebb pakolászni valóm van. Ebédre meg megyek anyukámékhoz, sajna párocskám dolgozik.

Holnap meg már nekem is meló.... annyira nincs kedvem menni már! :(

2011. okt. 23. 07:45

:)) Ez jó. Én sem szóltam senkinek. A családból senki nem tudja, barátaim közül is csak az, aki olvassa a blogomat :)


A bátyáméktól minden alkalommal egy rakás babacuccot hozunk el: rengeteg ruha van itthon, és komplett kiságy, szuper babakocsi, hordozó, meg amit még el tudsz képzelni, babajátékok.

Amúgy ez is tök jó, mert ilyenekre rengeteg pénzt el lehet költeni.

Szóval valahol számítanak rá szerintem, de nem hiszem, hogy ilyen hamar :)


Ma szedem be az utolsó bogyómat. És ezerrel kéne már olvasnom azt a terhességes könyvet, hogy egy kicsit okosodjak a témában, mert én annyira együgyűnek érzem magam :(


Milyen a hétvége? Én giga mega takarítást csinálok...:D


Tényleg, hogy fogok nagy pocakkal mondjuk wct súrolni? :) Vagy a kertben kapálni?

2011. okt. 22. 16:19

Én is mondanám, hogy hipp-hopp eltelik az a 2-3 hónap, de tudom magamról hogy nekem olyan lassan telnek a napok. Még több mint 2 hónap van hátra januárig, aztán biztosan futunk még egy kört a párommal hogy akkor most már tényleg "élesben" hancúrozzunk. Habár azt mondta, hogy ha törik, ha szakad jövőre belefogunk, nos január már jövőre lesz. :) Szépen elterveztem, hogy januárban megfogan a mi picikénk és februárban egy szép pozitív tesztet kapok névnapi ajándékként.

Nálatok tudja a tágabb család a babásodási szándékaitokat? Én nem mondtam csak a barátnőmnek és a húgomnak, hogy jó lenne jövőre... Habár a tágabb család már most kombinál, hogy biztosan terhes vagyok, mert nagyobb albiba költöztünk, pedig nem MÉG!

39. fruska84 (válaszként erre: 38. - LauraJones)
2011. okt. 21. 20:25
:-) Hipp-hopp eltelik az az idő meglásd!
2011. okt. 21. 14:02
igen, nekem is van egy ismerősöm, aki egy hónapra rá már babát várt, hogy abba hagyta. de én szeretnék várni vele, minimum 2 hónapot :) de jobb lenne 3at :)
2011. okt. 21. 10:53

Ki tudja? az egyik ismerősöm a következő hónapban már terhes is lett :-) Bár te azt mondtad nem, hogy szeretnél azért 3hónap tisztulási időt tartani?

De emlékszem nekem is fura volt, hogy többé nem szedtem be a gyógyszert,valahogy már beépült a napi rutinomba, most meg átkozom magam hogy olyan sokáig mérgeztem magam vele....

2011. okt. 21. 10:49
:-)
2011. okt. 21. 10:28

Sziasztok Lányok!

Tegnap azzal szembesültem, hogy már csak 3 bogyóm van, és utána nincs tovább...

Kicsit megrettentem ettől a tudattól ...

Nem mintha ez azt jelentené, hogy utána rögtön terhes leszek :D Csak tudjátok, elindultam a cél felé, és ez fura...

2011. okt. 19. 14:13
Én egy multinál dolgozom, és útépítésben nyomulunk.
2011. okt. 19. 12:20

Az a helyzet, hogy szerintem manapság már senki sem lehet biztos abban, hogy még holnap is lesz munkahelye....sajnos...A mi (kis települési önkormányzatok) fejünk felett is lóbálják a bárdot. Laura, Te milyen egységnél dolgozol?


Nekem nincs terhességgel foglalkozó könyvem, neten olvasgattam eddig. A szülésen még nem is gondolkodtam, először még legyen a pocakomban, aztán majd kialakulnak az érzelmek, félelmek :))

32. fruska84 (válaszként erre: 31. - LauraJones)
2011. okt. 19. 10:28

Na ezek után már én se reménykednék semmi jóban ennél a munkahelynél :-(

:-) én a neten olvasgattam mindig hétről hétre hogy épp mi történik odabent :-) de a 6. majd 11.hétnél tovább nem jutottam.

De a szüléstől egyáltalán nem félek, a görcsöket már ismerem milyenek lesznek, hát elég durva, de szerintem olyan gyorsan történik majd maga a szülés és egy kis babóka a végeredménye, így nem igazán érdekel mennyire is fog fájni :-)

Szóval ne aggód emiatt, pláne még ne :-D

2011. okt. 19. 08:32

van egy könyvem: a terhesség abc-je, kb eddig addig jutottam el, hogy hogyan történik a petesejt megtermékenyülése :D


vicces mert ezt eddig is tudtam... de hát egyszerűen annyira nincs időm semmire. :S


nektek van valami ilyesmi jellegű könyvetek? azt terveztem, hogy mire odajutok, hogy szülnöm kell, addigra mindent át akarok olvasni benne...


És nem féltek magától a szüléstől? én egy kicsit igen. bár tudom, hogy akkor annyira fog fájni, hogy nem lesz időm arra koncentrálni, hogy most kell félni :D

de ez valami ismeretlen... meg azt is gondolom, hogy az ember 9 hónap alatt lelkileg is megváltozik, felkészültebbé válik a benne lezajló kémiai, hormonális változások miatt pl.

2011. okt. 19. 08:29

Hát az az igazság, hogy tavaly óta felszámolták az egységemet, 47 főből 7 embert hagytak meg, engem egy 400 km-rel odébb székelő részleghez raktak, a többieket máshova, de itt dolgozom a "környéken" egy 140 km-re fekvő területen.

Azóta folyamatos leépítések vannak, és szigorítások, költségcsökkentések, és azt is beszélik, hogy megint lesz egy nagy leépítési hullám. Szóval nem számítok igazából semmi jóra.

Tavaly már átéltem ezt egyszer pont ilyen tájban. Akkor úgy volt, hogy ki is raknak, akkor Tatához tartoztam, de akkor úgy döntöttek, hogy Eger átvesz. Én meg itt lakom Pécs közelében.

Hol a logika...

Szóval, igen, azt hiszem, nem leszek itt hosszú életű. Csak addig bírják ki, amíg terhes nem leszek :DDDD

29. fruska84 (válaszként erre: 28. - LauraJones)
2011. okt. 18. 18:18
Úgy érzed ki fognak rúgni?
2011. okt. 18. 14:19

köszi a válaszokat, én is olvasgattam itt-ott. de azt nem is gondoltam, hogy ha most kirúgnának, akkor még az eü hozzájárulást is fizetnem kellene, ha nem lennék munkanélkülinek regisztrálva. De akkor elvileg kapom a tgyást, csak nem a munkáltatótól... hanem akkor gondolom az államtól, vagy nem tudom :)


a bátyámnak nagy sátras lagzija volt, 200-an voltunk a szűk család :) nálunk majd minden évben van esküvő a családban. nálunk is segítenek a szülők, bátyám esküvőjét a szülők finanszírozták meg, de nekem nem lenne pofám ezt kérni tőlük. nekik sem volt, nem azért, csak én nem akarok kérni tőlük, vagy azt mondani, hogy nagy esküvőt akarok. mert amúgy igazából nem vágyom rá.

persze nagyon jó volt a bátyámék bulija, irtó jó, de ha nekem nem lesz olyan, nem bánom.

nálam is a párom, aki el akar venni :) és igazából hozzá is mennék, de még azt is el tudnám képzelni, hogy csak mi, meg a tanúk. na de ebből nálunk is oltári balhé lenne :)

27. fruska84 (válaszként erre: 26. - Babus83)
2011. okt. 18. 14:14
hihihihi :-D férfiak
2011. okt. 18. 14:11

Tgyásról ezt találtam jó kis összefoglalás: [link]

Hát egy kicsit én is utánajártam már a dolgoknak, mert ugyebár majdnem egy kész költségvetéssel kellett előállnom a párocskámnak, hogy mi lesz amikor én már nem dolgozom. Mikor, mit, mennyit, kitől fogok pénzt kapni... :)

25. fruska84 (válaszként erre: 24. - Babus83)
2011. okt. 18. 14:00

Persze én megértem, nekünk is le kellett redukálni a meghívottak számát, így voltunk 80-an de nálunk szerencsére a szülők állták a számlát, tudom ezt nem sokan tehetik meg mostanság :-(

Óóo hát akkor minek is töröm a kis buksim, jó hogy ennyire vágod ezeket a dolgokat :-D bár azt hittem, hogy a Tgyás-hoz kell hogy fennálló munkaviszonya legyen a kismamának...

Én jövőhétre kaptam időpontot a munkaügyi központba hogy legalább ebben az évben ne kelljen 5100 Ft-ot fizetnem havonta!

2011. okt. 18. 13:39

Én meg köztisztviselő vagyok.

Nem mondom, hogy én nem venném fel szívesen "A fehér ruhát", de nálunk akkora a rokonság, hogy nem tudnánk olcsón kijönni az esküvővel. Abból meg ha csak a szülők és a tanuk lennének ott világháború törne ki. Nem tudom felétek hogy szokás, nálunk úgy hogy a pár szülei állják felesben a költségeket, na nálunk ez sem sikerülne. Az én szüleim sajnos csak nagyon minimálisan tudnának segíteni, párom szülei meg nem is akarnak, szinte nem is beszélünk velük...

Laura, a biztosítotti jogviszonyod a kirúgásod után elvileg, ha jól tudom még 30napig él. De ha regisztráltatod magad munkanélküliként erre nem lesz gondod. Ha már a munkanélküli ellátás (most nem tudom mi a pontos hivatalos neve) sem jár már akkor ha alanyi jogon az egészségügyi ellátásra nem vagy jogosult, akkor egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetni (5100 Ft). Tgyás, gyed jár, ha a szülés előtti 2 évben min. 365 napon át biztosított voltál.

2011. okt. 18. 13:09

3éve vagyok férjnél, az én férjemnek nagyon fontos volt az esküvő :-) én meg nem ellenkeztem mert mindig is fel akartam venni egy menyasszonyi ruhát :-D

Jelenleg nem dolgozom, szeptemberben mondtam fel, dekoratőr voltam, de a 2vetélés után úgy döntöttem otthagyom, nem ér ennyit az egész.

Hát ez a Tb-s kérdés nehéz ügy, nem szeretnék butaságot mondani. De úgy tudom, ha most elveszítenéd az állásod akkor neked kell magad után fizetni, tgyás-t nem kaphatsz gyed-et igen és persze gyes-t is.

2011. okt. 18. 12:47

egyébként milyen jellegű munkátok van? ha dolgoztok valahol?


és mit tudtok arról, ha mondjuk év végén kirúgnak, akkor is biztosított vagyok elvileg, mert a megelőző időszakban van 180 biztosított napom, de akkor ki fizeti a juttatásokat? mert gondolom az a cég, aki kirakott (amikor még nem vagyok terhes), nem fogja... :S

2011. okt. 18. 12:44

mi sem vagyunk házasok, és szerintem sem kell semmihez a házasság, mert az csak egy papír...

de állítólag nem olyan egyszerű az apa nevére venni egy gyereket, mintha házas lennél... most már mindenféle nyilatkozatokat kell kitölteni, meg nem tudom, ezeket is csak úgy hallottam.

ha mi összeházasodunk, akkor csak a szülők és testvérek lesznek jelen, max! és tartunk egy vacsit egy étteremben max :) Semmi csinadratta :)

Mondjuk nem egyszerű, mert én heves megyéről származom, minden rokonom ott él, párom baranyai... :) Az 340 km...

2011. okt. 18. 12:18

Nos igen, a férfiak másképp látják a család alapítást mint mi! Igen 83-as vagyok! A családban nemrég született baba, de inkább a baráti körben (párom haverjai) volt több helyen a gólya, szám szerint 3 barátunk kisbabás már. Lehet (sőt biztos) ez is ösztönözte a páromat, hogy most már neki is kell egy saját! Kicsit furfangos módon miután meglett a baba mindig családostól szerveztem/tük a talikat, összebeszéltem a barátnőmmel! Hatásos lett! Most már "csak" várom hogy január legyen, aztán peteérés és juuuhhhéééé!

Szerencsére nálunk már a család leszokott az állandó kérdezgetésről, hogy mikor lesz már gyerek. Rühelltem, igaz még házasság sem volt, szerintem nem is lesz...jól megvagyunk így is! :))

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook