2012 áprilisában születendő babák (beszélgetés)
én nagyon szeretem a májat..Pati is picinek imádta..tömte..ma már nem igazán eszi, de annyiszor belegondoltam, hogy a máj "tisztítószerv"..a méreganyagok tárháza,.és mi azt eszük, pláne etetjük a babával :)) de fincsi :)
citromot szabad..a levét jah
a védőnő szerint gyereke válogatja, ha intenzíven mozog akkor mehet, mert kell a fehérje :)))amúgy szerintem Patriknak is adtam már 6 hósan, de ha agyonvernek sem emlékszem :) jah...fehér tökfőzi is mehet brokkoli, spenót , saláta (főzinek)nagyon jó vasforrás, mehetnek! ő szopik mindig, csak du. egyszer kap "ebédet" általában nem délben, mert mi későn kelünk, pl. most fő..szóval du. kapja..de utána van(kell) cici :) majd lehet most már délben adok neki valami tejpépet, hátha azóta megszerette mióta próbáltam, mert akkor nem sokat evett, de védőnő szerint csak elveszi az étvágyukat..azért is nem szerette szerinte, mert tudja mi a nem jó neki
értem, meglepő, de ne értek hozzá..úgyhogy biztos jó :)
nekem is azt mondta már ehet csirkét, pulykát, sőt még egy csöpp májat is.. :)
Mármint a citromnak csak a leve persze!
Persze, citromot szabad adni, az alma és a citrom amik az elsők amúgy.
Zuska érdekes a te védőnőd is :) azthittem csirke pulyka 7 hónaptól...
ez nem babavíz, de rajta van, hogy babák forralás nélkül ihatják..
Találtam egy oldalt ahol leírják:
[link]
nekem fent van a hűtő tetején és elfogy amikor elfogy.. :) nagyfiú már és nem volt tőle baja.. elvileg 1 vagy 2 nap alatt el kellene használni papírforma szerint.. de mi baja lenne egy ásványvíznek? :) Nem? :)kicsattan az egészségtől a drágám.. :)
nincs olyan, hogy picivel hozzászokik, aztán jó lesz!! megvan, hogy mikor nem okoz gondot..és onnantól adhatsz neki mázsányit is :DDDDDDDDD ha bajt okoz, akkor bajt okoz egy kanálnyi is :P
ez baba ásványvíz? mert amennyiben nem, akkor nem szabad nekik adni, úgy tudom pl. szintén vesegondok miatt, hiszen az ásványi sók nekik még nehéz cuccok!!!! ez fontos!! szentkirályinak van babavize?
NA MOST VOLT ITT A VÉDŐNŐ!
kezd elegem lenni, hogy itt vagyon 20-an és 20 féleképpen tudjuk, de mindannyiunk védőnője mást mondd, az már 40 féle verzió!! :PP grrr na mondom...kekszet ne, mert tojás van benne, haha..fasza, hogy mindenki mást mondd, de igaza van, abban van tej és tojás..ami babának való ezektől mentes az meg rohadt drága! azt mondja a főzijét..száraz rántással kell sűríteni, kukoricaliszt tűzön pirul picit..mikor kihűlt a főzi is az is belekevered..ennyi! azt mondta kezdjem a csirkemellet , mert a mozgásához kell a fehérje az izmoknak, mert jól mozog már..és paradicsomot semmiképp ne adj egy éves korig, szilva , körte is inkább 6-7 hó..jaj mit is mondott még..igyekeztem megjegyezni...ja igen, vagy vizes zsemlét lehet, keksz helyett abban se tej, se tojás, de kiflit nem, mert az tejes(mármint a hazai)..és só, cukor neeeeeee, mert a veséjének nagyon árthat..és ödéma alakulhat ki a szervezetében bárhol!! ala nature szokja, szeresse az ízeket! ..és ha belegondolunk az őskorban sem voltak fűszerek, mindennek érzehetted az ízét :) ma már mindent sóznak..Ati(férjem) a paradicsomot is..tejfölt (Patrik is vegetával eszi a tejfölös kenyeret) én ezeket egyiket sem, hiszen akkor nem érzem a paradicsom ízét ..sem a tejfölét :) nah, kb. ennyit jegyeztem meg, ezeket mondta most..úgyhogy holnap veszek csirkemellet ..és kapja! azt is mondta, hogy legalább még 2-3 hónapot várni kell, hogy a levesből szedem ki a zöldeket , husit, vagy főzzem meg szedjem ki neki a cuccokat és utána fűszerezzem a levest, de ugye tudjuk, hogy utólag fűszerezni nem olyan :) ha eszembe jut még valami visítok :) ja..a rizslisztet is szeretik a babák, azt is javasolta keksz helyett rántásként :) meg tököt, cukkinit, brokkolit már lehet :) huh..asszem ennyi volt
Én is azzal csinálom a tápot. Te hűtőbe teszed a vizet? Meddig használod fel?
Megpróbálom,remélem bejön. Azt hittem könnyebb lesz ez az anyaság:))
n nem adnék neki citromot, bár fogalmam sincs hogy szabad-e.. érdemes lenne egy kis cumisüvegbe tenni ásványvizet és oda rakni mellé.. nekem rendszeresen azt csinálja, hogy nem teszek rá kupakot és elkapja, rágcsálja a cumi részét, így is jut be vizecske.. :) amikor megszületett húzta az orrát rá, de ma már imádja, minden kaja után kell neki, elalváshoz és napközben is követeli.. :)
Igen, azt adtam neki kezdettől fogva, de nem nagyon ivott. Eddig nem zavart, nem vette el a helyet a tápszertől :), de most ki kellett találnom valamit amivel bejut a folyadék:)De ez az almalé sem jó ötlet. Bár azt issza:)) Talán készítek neki limonádét, de az meg cukros.Viszont lesz benne citrom, hátha attól tényleg nagyobb étvágya lesz.
Nekem azt mondta a orvos, hogy ne kenjem a gyerek ínyét, mert az a torkát is elérzésteleníti és félre fog nyelni. Adjak inkább neki, ha nagyon nyűgös Viburcol kúpot. Az homeopátiás készítmény. Nem tudom az mennyire jó, egyszer adtam még neki csak, akkor aludt egy jót végre:) A kenegető meg csak rövid ideig hatott. Meg úgy vettem észre többet is bukik miatta.Biztos valamit okoz a gyomrába, hisz nyelnek le belőle.
én azt hallottam, hogy a 4 hós kajákba, amikből még nem nagyon ehet, minimális mennyiséget raknak, hogy mire eheti, hozzá szokjon a szervezete..
vizet adsz neki? Mert nekem a fiam amióta megszületett imádja az ásványvizet (szentkirályi) mindent azzal főzök és a tápot is azzal készítem.. egyébként én is nagyon betojtam, hogy nem eszik a gyerek amikor elkezdtem a hozzátáplálást, de mára már eszi a tápot is és minden mást is.. 5 hónapos múlt most és elhagyta már szerintem a 7 kg-ot.. nem is bánom, ha nem hízik nagy iramban.. havi fél kg-okat.. szerintem az pont elég..
Köszi.. :)
Én néztem az inyét, de neki nincs bedagadva.. már 2 hónapja jön a foga, de nem akar még kibújni.. viszont napok óta nem kenem, mert nem igényli.. eddig meg hetekig kennemme kellett.. szerintem csak ki fog bújni már.. :)
Én a keksszel megvárnám a 6 hónapot, 7 hónapig okés ha megkapja a glutént. De anyuka válogatja :D
a kekszes szitu lehet jó..mert itt azt beszéltük....azt olvastuk, hogy 4-6 hó között kell újabban a glutént bevezetni, mert kisebb az allergia kialakulásának veszélye :)
A védőnőnek vszinű tényleg nem vagyok szinpatikus. Bármikor kértem tanácsot, igazából még soha nem használt amit mondott. Azt is kértem beszéljük át a hozzátáplálást, hát arra sem került sor. Mondta mikor hétfőn bementem azt is, hogy gyümölcsbe reszeljek egy fél kekszet. Szerintetek már lehet ezt adni neki? Én úgy gondoltam, majd 6 hósan kezdek ilyeneket etetni vele.A fekete tea volt a csúcs. :)
Nem tudom, napközben van neki egy pisisebb pelus, de ennyi.
szerintem ha mindenfélét adsz neki, az igenis van olyan érzékű, mint a tápszer..itt azzal van gond, hogy miért nem pisil?
Pont a hozzátáplásás óta ennyire gáz a helyzet. Annyira ízlik neki minden, hogy a tápszer már nem kell. Kipróbáltam az almalét megissza-e mikor már a tápszer miatt hisztizett, mert nem akarta, azt meg csak úgy itta. Viszont attól félek, hogy ezek az ételek nem olyan értékűek, mint a tápszer.Meg igazából még meg sem tudják annyira emészteni.Tanácstalan vagyok mit kezdjek vele.A védőnő azt mondta hiába viszem orvoshoz, mivel a súlyát már megduplázta ezért nem számít alultápláltnak. Na igen, de az első 2 hónapban 2 kilót hízott.Most meg 2 hete semmit.Meg előtte is alig.Igazából az aggaszt jobban, hogy alig pisil.Ha holnap reggel is száraz pelussal ébredünk elviszem orvoshoz.
igen az , a paradicsom hivatalosan gyümölcs
döbbenet, de szinte az összes 4 hósan tilos cuccból van bébikaja
csak arra tudok gondolni, hogy olyan speckó kezeléssel csinálják, hogy pl. a paradicsom nem pöttyezi, csapja ki a gyereket..csak ha házilag csinálnád
én is itt tudtam meg :)))
sziaszutok biztos a fogzás mi is azzal szenvedünk kenem neki kenöccsel attol jobb neki idági Huni is végig aludta az éjszakát miota fogzunk mindig felkel éjszaka cumit adok neki tovább alszik egy ideig egy ora fele meg eszik és akkor 6 ig általában alszik.
Idáig magátol aludt el szépen a ki.ságyában ,de miota fogzunk azota szegénykém inkább kézben szeret lenni nem tudom mikor jön ki a foga ,de már annyira felvan dagadva az inye és kemény érezni ott a 2 kis fogacskát remélem hamarosan kibújik:)kitartás neked:)
További ajánlott fórumok: