2011. szeptemberi babavárók!! (beszélgetés)
Igen gyorsan.. főleg a csajosnál :D
Mi AXXO 72 darabosat használunk. Na Artúrnál abból végigpróbáltunk rengeteg félélt. Márkásat, ismertebbet... ez az axxo a brendonban van és tök ó nedves!!!!! A nagyobb kakáknál ez fontos volt!!! 300/csomag.
Sziasztok!
Én vettem már Dm-es Babyloves pelenkát nekem nagyon bevált,de a Pampers is jó,csak kiváncsi voltam a másikra is!
Nálunk a szombati mérés 4030gr,úgyhogy átléptük mi is a 4kg :)
Nálunk is sok fogy a popsitörlőből,pedig jól be is tankoltam belőlük és csodálkozva néztem,hogy már elfogyott!?
Cumi: Artúr nem cumizott. Nem kellett neki, kiköpte. Sokat cicizett, bukott, és hasfájós volt... Lehet azért amit írtál Anikó, de nálunk akkor is bevált az igény szerinti etetés. Én nagyon szerettem ahogy hozzám bújik, ott van a cicimen.
Emma is igény szerint szopizik, de jobb alvónak bizonyul eddig, mint a fiam. Éjjel 4-5 órákat lealszik egybe. Sőt most épp kint van a nappaliban míg mi reggeliztünk és olyan szépen el van. Nézelődik, néha felhúzza a lábát, most talán kicsit nehezebben kakil... de nem sír, néha bepilled, pár percre becsukja a szemét.
Nem szeretném cumiztatni. Artúr nem cumizott, nem is szopta az ujját. Remélem Emma is megússza. :D
Sziasztok amúgy :D
Nálunk a pampers vált be, már Artúrnál is, bár nem volt sok baj a többivel sem, de ez az ami tényleg szuper volt.
Még szülés előtt betankoltam 3 as méretből. DM-ben volt dobozos akció és kuponokkal 22 forintra vagy 20 forintra jött ki /db!!!
Artúrnak is betankoltam a 4-es ből és 47 ft/db helyett 33 ft/db ra jött ki!!!
Ezeket majd figyeljétek Ti is, mert nagyon sokat lehet vele spórolni... pelenka meg sok kell.
A libero nem jött be nekünk sem... nem tudom miért merevebb talán. A pampers meg egy vékonyabb de nagyon jó nedvszívó pelusnak bizonyult. Huggies... nem volt vele baj a kettő között van valahol. Dm, rossmann, tescosat mi nem próbáltuk. Arról nincs tapasztalat.
Én igény szerint szoptatok, de Vincének az az igénye, hogy 3-4 óránként eszik, éjszaka meg alszik 6-7 órát is egy huzamban. Ilyenkor nem keltem fel.
Épp most mondta a védőnő, hogy nem ez az általános, és milyen szerencsénk van.
Nekem nem fáj a sebem, így én egész nap takarítgatok, mosok, járkálok, mindenre jut időm. Szerencsések vagyunk.
Mindig megpróbáltam amásik kettővel is egy idő után a cumit, de egyiknek sem kellett, biztos ki fogom most is próbálni, de nem lepne meg ha Roxinak sem kellene. Mndjuk van egy itthon de attól öklendezett, ami a felicitasos csomiba volt, igaz a 2 hónapos kortól van. Bár ő azért elég nagy. Cumisüveget sem fogadja el, próbáltam vizet adni neki belőle.
na de azért ma kemény leszek, ígérem!!!!
Lili tegnap volt csupaszon kereken 4 kg.
és 3-6 kg-os pelust használnuk...
egyébként a cumi téma.én szerettem volna ha Lili rászokik mert jó dolgo szerintem megnyugtató hatású én is imádtam...de Lili lehet akár milyen hisztis,sírós éhes kiköpdösi a cumit nem kell neki sehogy sem lehet beletenni a szájába...úgyhogy a cumi téma nálunk nem téma:D
Hát vegyél egy cumit!!! :D
Én nem akartam cumiztatni, nagyon ellene voltam, de ez egy varázsszer. És a babának naponta 16 vagy nem is tudom mennyi óra a szopási ingere. Tessék kielégíteni, és nem a cicivel :) Oda kell adni neki azt a fránya cumit, ha már nagyon muszáj. Nálunk is sokszor ordítana, ha nem lenne, de ez nagyon megnyugtatja. Sokszor el sem fogadja, tolja ki a nyelvével, ha be akarom adni a szájába amikor nyűgös. Olyankor tudom, hogy más a baja. Illetve ha már nem kéri, akkor kiköpi.
Tudom h nem éhes, de nem is eszik olyankor, csak cumizza a cicit. tegnap volt h kiprtóbáltam h majd csak 3 óra mulva kapja meg, de én ezt nem bírom hallgatni hogy ordit, és keresgeti a cicit. ha ez nyugtatja meg most mit tegyek? max cumit tudnám bevetni....ha lenne
Egyébként nem tudom h szerencse vagy szoktatás kérdése, a 2 naggyal ugye 3 oklevelet szereztem, tornáztam nap min nap még csecsemők voltak, Roxi mellet is mindent megcsinálok amit akarok, csak ez bizonytalanit el, hogy most fáj valamije vagy csak nagyon fáradt. de ha fájna valmije a cici sem nyugtatná meg szerintem. csak igen ez nagy áldozat a másik kettővel szemben, mert pl szombaton 7 órától elvonultam és már ki sem jöttem a hálóból. na de nem tart soká ez az időszak, most úgy gondolom.
Én sosem tudtam tartani a 3 órás etetést, mindig megpróbáltam, de sosem voltak partnerek benne a gyerekeim. Igy vagyok én az igény szerinti szopi hive.
Egyébként tegnap olvasgattam a suttogót, de annyira nem vagyok vele egyhullámhosszon h abba is hagytam. Inkább hallgatok az én megérzéseimre úgy döntöttem.
Ezeket mi is kipróbáltuk. Nekem mindegyik beválik. Na jó, néha azért vannak olyan esetek, amikor kifolyik a pisi. De eddig kaki még nem folyt ki.
Figyelni kell arra, hogy azért 3 óránként etetések előtt legyen mindig kicserélve a pelus. Lehet, hogy csak kicsit pisis, de nekem még eddig nem bírta ki a következő etetésig (tehát, ha egyszer rajta hagytam, mert csak picit volt pisis). Olyankor kifolyt a pisi, az tuti.
Illetve a másik hiba, ami miatt nálunk kifolyt, hogy nem jól adtam rá. A derekánál túlságosan felhúztam a pelust, és mivel nálunk fütyi van, máshová folyik a pisi nagy része. Figyeld meg, hogy hol a legnedvesebb a pelus, és próbáld úgy ráadni Lilire, hogy az a része rendesen alá kerüljön.
Illetve: A kis fodrokat a combijánál, és a derekánál, hasánál a széleket mindig igazítsd meg. Valamint rendesen szorítsd meg a pelus tépőzárát.
Ja, és még annyit: mekkora is most Lili súlyra? Mert Balázs most pucéran 4320 gr. Eddig az újszülött 2-5 kg-s pelust használtuk, de pont ma kell menni pelust venni, és már most a 3-6 kg-s pelust fogom venni. Azt mondják, hogy inkább az alsó határhoz, vagy a fele értékhez kell közelebb legyen a baba súlya, akkor a legjobb a pelus. Szóval nem lehet, hogy már kezdi kinőni a pelusokat?
Hát ennyi ötletem van. Próbálkozz, és szerintem teszteld a pelusokat még egyszer ezekre jobban odafigyelve. Aztán persze van akinek beválik, van akinek nem.
Én szigorúan betartom a 3 órás etetést. Engem ez is totál kimerít. Mondjuk most már egyre kevésbé, mert kezdek hozzászokni. De azt, hogy egész nap a cicin lógjon...nem tudom, hogy bírod. És szerintem neki sem az a baja, hogy éhes.
Gondolj bele, hogy nyöszörög, és te azt hiszed, hogy éhes, és már nyomod is a szájába a cicit. Ő a szopó reflex miatt meg fog nyugodni egy kis időre, de mivel nem ez a baja, utána ismét elkezdi, mire Te szintén azt hiszed, hogy nincs elég tejed, vagy nem evett eleget, és újra mellre teszed...és kezdődik előröl. Ennek a vége hasfájás, és probléma elodázás lesz.
Gondolj bele a Te oldaladról: fáradt vagy, sok az inger, és nyűgös vagy. De a férjed tömi a szádba a kaját, mert biztos azért vagy nyűgös, mert nem ettél eleget még aznap. Nem a legjobb megoldás. A gyerek meg nem tudja még azt mondani, hogy nem ez a bajom, és a szopó reflex miatt nem is fogja, mert az meg megnyugtatja.
Szóval egy idő után neked is fájna a hasad az egész napos töméstől.
Mennyivel jobb lenne, ha egy fix napirenddel beállítanád az étkezését. Akkor meg tudnád figyelni, hogy mennyit eszik,, és ha szükség van, akkor inkább pótold tápszerrel, de ne "tömd" egész nap. Téged is kikészít, és őt is. persze jó az igény szerinti etetés, de akkor hol van a Te életed? nem marad semmire időd, energiád, és Anett neked még van 2 gyereked!!!! Rájuk is gondolj.
Ha beállítod a baba napirendjét, akkor két etetés között tudod, hogy jó esetben van 2-2 és fél órád magadra, házimunkára, vagy a gyerekeidre, férjedre, mert a picuri aludni, vagy nézelődni fog, ha teli a pocak, tiszta a pelus, és nem fáj a hasa sem.
De ez csak az én véleményem. Nálunk nagyon bevált ez a módszer, és napközben tök nyugi van szinte minden nap. És sokszor hallom, hogy gyerek mellett nincs idő semmire. Hát ha nekem még nem lenne érzékeny a gátsebem, és nem pihennék emiatt, akkor nekem a lakás állandóan csili vili lenne, és minden nap sütnék főznék, és sétálnánk, nagyokat, mert mindenre lenne időm Balázs mellett. Lehet, hogy én szerencsés vagyok vele ilyen téren, vagy még most szerencsés vagyok vele, de tényleg van egy rendszerünk, és ez eddig bevált.
Pöttöm nekem a doki mondta ne ijedjek meg ha 4 napig nem lesz....
jaj a gátsebem ugye gyulladva van és bedagadva egy helyen meg van rajta egy óriási hólyagszerű valami,Zoli megnézte szerinte tele van gennyel próbáltuk megbökni tűvel de nem mertem pedig jó lenne ha kifakadna valahogy....=/mit tegyek?doki semmit sem mond....=/
Ahh szerintem tegnap minket is elért ahasfájás. Délután úgy sírt, de ahogy kapott cicit megnyugodott, úgyhogy nem tudom, de nekünk is lábfeltolás hajlitgatás hassimogatásra kicsit nyugiba volt. Éjjel csend volt, bár egyszer ahogy kel rögtön üvöltött volna de megelőztem a cicivel.
Szóval v a hasa fáj vagy nagyon fáradt volt és csak cici kellett, de emiatt túleszi magát és bukik meg csak fájhat a hasa, na mit tegyek?
Nekem azt mondta a védőnő, hogy most már nem kell minden pelenkába kakinak lennie. Sőt, egyre ritkul majd. Sőt, később az sem ritka, hogy csak 4-5 naponta kakilnak. A nagyobbik lányomnál így volt.
Ha nincs panasza, akkor szerintem ne aggódj egyenlőre.
Nálunk is már csak a napi pelenka adag kb.1/3-a kakis.
Ok! Azért köszi!
Azt mondták a gyógyszertárban, hogy ugyanolyan mint az Infacol. Gondolom akkor ahhoz hasonlóan evés előtt be lehet adni.