2011 Októberi babák (beszélgetés)
Nálunk Beni belázasodott, védőnő szerint 38 után kell csak csillapítani, én egy hangyányit kevesebbnél már beadtam a germicidet... egész nap sírt, és elég gyors ütemben emelkedett a hője. Először elbénáztam és nem ment elég mélyre a kúp, úgyhogy hatástalan is volt, de ettől függetlenül nem mertem rögtön a másik felét is beadni, úgyhogy még három és fél órát kínlódtunk, aztán a második már oké volt és fél óra alatt rendben is volt minden. Még a váróban kérdeztem egy anyukát, hogy mire számítsak, és hogy ők mit csináltak oltás után, ő azt mondta hogy már hőemelkedésnél is adott be. Ma már én sem várnám meg a 38 fokot, nagyon szenvedett szegénykém...
Én sem adtam előre kúpot, de utána sem kellett. Nem volt még hőemelkedése sem Botinak szerencsére. Ráadásul aznap virgoncabb volt, mint máskor, alig aludt. Viszont este egy fél órával hamarabb kidőlt :)
Igen. Sőt valami részt kaptam október végén is.
én szeptember.9-ig dolgoztam ( utánna szabi ) októbet.01---10.14-ig tgyás-t igényeltem ...
ha tgyást a szüléstől kérted, akkor onnan számolva 168 napig kapod, ha szülés előtt 28 nappal, akkor onnan kell számolni 168 napot. Addig kapsz tgyást, ha az lejárt, akkor igényelhetsz gyed-et és ez a pici 2 éves koráig jár.
most hivtam fel a munkáltatóm azt mondta elküdte a papírokat ...de hivom az oep-et de nem veszik fel...
most néztem meg van egy tgy-ás papirom amin az van 2011.10.01.---2012.03.16-ig kaphatom , de összeg az nincs és nekem az kéne a rendkívüli gyermekvédelmi támogatáshoz mert meg kaphatom mivel Zsoltit kijelentette a főnök mert eljött a hideg ... csak maszek melói vannak ...
A tgyást a munkáltató intézi szerintem. Vagyis neki kell papírt beadni az igényléshez és ő továbbítja. De ebben nem vagyok biztos. Legalábbis nekem a munkáltatónak kellett papírokat elküldeni.
Janka múlt héten kapott 2 oltást. Elég nyűgös volt alapból, de a legrosszabb neki az volt, hogy kezét és lábát le kellett fogni. Utána sírt még eléggé, de a doki rögtön mondta, hogy szorítsam magamhoz, így voltunk pár percig, majd ott meg tudtam szoptatni, megnyugodott és bealudt. Egész délután hulla volt de szerencsére nem ment fel a láza. Nekünk sima Germicid kúpunk van és nem adtam be előre (és szerencsére utána sem kellett). A dokim szerint nem tipikus, hogy belázasodnak, de persze van, aki nem ússza meg...
szerintem tgyás-ra gondolsz ... ha a munkáltatód a kifizető, mindig akkor utalja, amikor fizetés van, ha az oep, akkor gondolom hónap elején ...
köszi drága kérdezzél rá légyszives ...most azon agyalok hogy anyaságit meg családit igényeltem de hogy gyed-et azt nem tudom vagy tgyás-t kapok egy darabig ? mikor kell igényelni gyed-t? küldj fényképet a kislányodról mondta a Bengóné Marika voltál bent a munkaügyibe és a kislányod hasonlít az egyémhez ...jól vagytok? minden okés?
Én is kapom rendesen minden hónapban, de nekem a munkahelyem utalja, így azért sokkal jobb...
nekünk estére lázasodott be Joa, adtam neki Germicid kúpot és fél óra múlva lement a láza. Mi úgy csináltuk, hogy egy picit hidegebb vízben fürdettük meg és utána kapta meg a kúpot, ja és persze szélcsöveztem fürdés előtt, nehogy kijöjjön kakival együtt.
én azért sem adtam be neki egyből a kúpot, amikor még nem volt lázas, mert szerintem meg kell várni, hogy láza legyen, mert csak így lesz ellenálló a kicsi szervezete ...
nekünk 10.30-kor volt oltás a múlt héten, utána meg 1 órát sétáltunk a parton, ha már szép volt az idő és ki kellett menni a levegőre.
folyamatosan mértem a lázát, de csak estére lett lázas. Másnap már nem volt gond, amúgy az oltás napját majdnemhogy végigaludta.
Iza, most néztem a képeidet, szerintem a kisfiad teljesen rád hasonlít. Vagy másnak más a véleménye?
Mikor kezdted el intézni? Mert lehet, hogy csak novemberben, akkor pedig lehet, hogy a novemberi bérszámfejtéssel még nem tudták neked küldeni, mert addig nem került feldolgozásra, így dec-ben nem kaphatod a novemberit és az október rád eső részét. Majd szerintem januárban kapod az okt., nov., dec. pénzt egyben. (bocsi, hogy elkeserítettelek) A családit viszont azért kaphattad már meg, mert azzal a MÁK foglalkozik.
Én alig, hogy megszültem intéztem TGyást, de még csak most küldtek egy levelet hiánypótlásról. Úgyhogy azt holnap viszem be, remélem, hogy még a dec-i bérszámfejtéssel (ami szerintem 25. körül van) utalják már január elején.
Holnap megyek reggel az OEP-hez, ha gondolod, megkérdem. Bár elég fa.ok néha az ügyintézők.
NOVEMBERBEN IS KAPTÁL?
MI HOLNAP MEGYÜNK SZURIRA ...ELŐRE FÉLEK TŐLE...
Ma kapjuk a 2 hónapos oltást!
Mi várható? Nektek belázasodott a pici? Germicidet vagy germicid-c-t használtok? Már előtte beadtátok a kúpot?
MOST AKKOR TGYÁS-T MEDDIG KAPOM? NEM ÉRTEM EZEKET ...
Én se kaptam gondolom a TGYás-ra gondolsz.
Én is csak családit kaptam.Meglepődnék ha ünnepek előtt kapnánk valamit.
Mielőbbi jobbulást kívánok!
Melyik a kedvenc csapata?
Járunk gyógytornászhoz a születése óta! Illetve már nem kell, csak tornáztatni kellene, ha hagyná! :)
Szia, én minden hónap 3. körül legkésőbb megkapom!
VALAKI VÁLASZOLJON GYED-EL KAPCSOLATBAN ...MIKOR KÜLDIK? ...
Mennyi folyadékot adsz a tej mellé? Masszírozás? Infacol? Nem akarok okoskodni, bocs, csak ilyenkor nincs más, mint hogy mindenre gondolsz és csak bejön valami. Visszaolvasva a leginkább a te babádhoz hasonlóan eszik az én picurom. Nekem azt mondta a védőnő, hogy nem tudja bekapni rendesen azért szippantja be a bimbót. Ilyenkor én is érzem, hogy nincs egészen a szájában. Néha meg úgy érzem, hogy tökéletesen szopizik. Te felhívtad az lll-t?
Persze, minden gyerkőc más, sajnálom akkor, hogy nem tudtam segíteni, mert tudom, mennyire rossz ez, s hogy az ember már mindenféle elméletet gyárt arról, hogy mi lehet a gond. A szelek persze okozhatnak gondot, a legtöbb baba szopizás közben kakil, a szopizás beindítja a bélműködést. Lehet tényleg ez a gond.
jó reggelt csajok. TI MIKOR KAPTATOK VAGY KAPTOK GYEDET ? NOVEMBER DECEMBER KIMARADT NÁLAM CSAK CSALÁDI PÓTLÉK VOLT . FELHIVNI ŐKET LEHETETLEN ...NEM VESZIK FEL AZT A KIB...OTT TELEFONT ...
De tegnap kitaláltam egy sütit ami egészséges...
25dkg teljeskiörlésű liszt,10dkg light margarin,3db reszelt répa,1 tasak burbon vaniliás cukor,1 tojás,édeske ízlés szerint,1 sütőpor,citromhéj+lé,fahéj,rumaroma,kb 2 ek mák.,kb 2dl tej.
van.cukrot,vajat,répát,ízesítőket,összekavartam.Majd hozzáadtam fokozatosan a mákot,lisztet és a tejet.A lényeg hogy olyan állagú legyen mint a muffin tészta.Majd őzgerincformában kisütöttem.Nekem ízlik:)
egy kis Karácsonyi dalolászás!
[link]
[link]
További ajánlott fórumok: