Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 Októberi babák fórum

2011 Októberi babák (beszélgetés)

19733. szilvi983 (válaszként erre: 19728. - Monyóné)
2011. dec. 18. 11:31

Teljesen megértelek, mi is a világ végén lakunk. A barátokkal, családdal is csak telefonon tudunk beszélni, és az én férjem is sokat dolgozik, igaz saját vállalkozás, és tőlünk 5 km-re, de attól még sokszor ott kell lennie, napokra is.

Néha én is megzuhanok, de most már próbálom nem stresszelni magam pl. a tej miatt. Persze azért bánt, mert nem így terveztem, de ez van...

19732. vargaiza (válaszként erre: 19729. - Katkamamusz)
2011. dec. 18. 11:30

Tegnap volt valami....

Az én gyerekem is olyan volt mint még soha, fél órákat aludt, és üvöltött torkaszakadtából, semmi nem kellett neki, még szopizni se akart.Már a végén én is sírtam vele, tehetetlenségembe.Féltem az éjszakától de minden rendbe volt.

Remélem Áronod nem lesz beteg.

19731. vargaiza (válaszként erre: 19725. - Katoosh)
2011. dec. 18. 11:28
Én is nézegettem, az a baj egy autónk van az meg általában kell apának, de jó lenne elvinni, majd még meglátom.
19730. monyóné
2011. dec. 18. 11:24
raktam fel a lim-lom naplómba ajándék ötleteket és fotókat.
19729. Katkamamusz (válaszként erre: 19728. - Monyóné)
2011. dec. 18. 11:24

Írj nyugodtan, ha tudunk próbálunk megnyugtatni! Itt mindenkinek vannak aggodalmai, kinek ilyen, kinek olyan!

Áron este hányt egy keveset, de jól aludt éjjel, viszont reggel sugárban hányt! Eléggé megijedtem! Ma még csak 90-et evett, nem nyűgös, de valami nem Ok most! Álmos, de nem alszik, éhes, de nem eszik...

19728. monyóné (válaszként erre: 19720. - Szilvi983)
2011. dec. 18. 10:52
köszönöm.Holnap felhívom őket mert már tényleg tanácstalan vagyok miért sír evéskor.Mert 3-4 variáció is van.Amúgy jól vagyok lelkileg csak pár percre zuhanok meg,és elfáradok,de hamar összekapom magam.Sajnos senkivel nem tudok beszélgetni.Anyukámmal max 2 naponta telcsin,de őt sem akarom terhelni a problémámmal.A férjem is minden másnap jön haza.Barátaim nincsenek.Nem ismerek itt senkit.Csak ti vagytok a hoxás anyukák:)Ezért írok ide ha megzuhanok.Már az is könnyít egy picit a lelkemen.
19727. monyóné (válaszként erre: 19714. - M.eszti)
2011. dec. 18. 10:00
nálam még az volt az érdekes,hogy annyira kimerült voltam hogy amint vége volt egy-egy fájásnak pár pillanatra elaludtam,még a labdán ülve is!Nem ihattam és nem ehettem semmit ,biztos ezért is voltam ilyen gyenge,na meg előtte való nap sütöttem pár rúd bejglit+kajákat,pörögtem 1000el,mert hajnalig tartó baráti összejövetel volt nálunk:)
19726. m.eszti (válaszként erre: 19723. - 44bec28c36)
2011. dec. 18. 00:39

Fagyaszd le szerintem,jó lesz később,amikor kevesebb tejcid lesz. Vagy a főziket kikeverni vele! :-)

Nekem is folyik szoptatás közben a másik cicimből is,de csak,ha a fiam erősen elkezd szívni, illetve reggelente...általában póló csere! Nem tudom mennyi,én nem gyűjtöttem még össze, de lehet,hogy kipróbálom :-)

19725. katoosh (válaszként erre: 19716. - Vargaiza)
2011. dec. 17. 20:54
Néztem a neten és több helyen is van Győrben! Akár vihetnénk együtt is :) győri fórumos babaúszás :))
19724. katoosh (válaszként erre: 19713. - 73hu)
2011. dec. 17. 20:53
:) Hááát ebből nem tudom melyik az (szőke vagyok? :)) megírod priviben? :)
19723. 44bec28c36
2011. dec. 17. 20:27
Képzeljétek el, Katka és Zjudit tanácsára vettem tejgyűjtő kagylót. Egy nap összegyűjtöttem 125 ml tejet. Ez a mennyiség eddig elfolyt a semmibe. Másnak is egész nap folyik a teje? És ha igen, akkor ez a mennyiség? Ez nekünk (majdnem 6 hetesek vagyunk) bőven elég egy kajára. Úgyhogy napi egyszer elméletileg nem kéne pótlást adni. Így is tettük három napon át. Azonban Hanna ha evett este, evés közben ellökte a cumisüveget, hirtelen megfeszült és hatalmas ordításba kezdett. Majd újra két korty és kezdődött előlről az egész. Nem értettük, hogy honnan jött ez és miért pont este jelentkezik. Aztán tegnap este teregetés közben elkezdtem gondolkodni, hogy mi a szart ehettem, aztán hirtelen beugrott, hogy pont azóta van, mióta elkezdtük inni cumisüvegből a tejet. Tehát hiába gyűjtök össze egy cumisüvegnyi tejet, semmire nem megyek vele, mert így már nem fogadja el Hanna. Pedig olyan büszke voltam magamra, hogy ennyit tudok gyűjtögetni, de hiába :-(((((
19722. 44bec28c36 (válaszként erre: 19721. - 44bec28c36)
2011. dec. 17. 20:19
Visszaolvastam, látom, már Iza is konstatálta, hogy ismer onnan.
19721. 44bec28c36 (válaszként erre: 19605. - 73hu)
2011. dec. 17. 18:15
Emlékszem Rád a szülésfelkészítőről! Szerintem Iza is emlékszik, ő is járt.
19720. szilvi983
2011. dec. 17. 16:28

Hajni, tényleg hívj fel egy LLL-es tanácsadót, mert ha ilyen kimerült vagy, lelkileg is, kevesebb lesz a tejed!

Nekem már az a fontos, hogy a fiam tejet kapjon. Mi már csak azért cicizünk, hogy "meg legyen az ilyen kapcsolat" is. Amióta lazábban fogom fel, normálisan van tejem. Nálunk is voltak üvöltések, meg nem bírtam egyedül a cicizés-pótlás-fejés-büfi-ringatás stb. egyveleget.

Sajnos nekem se indult be úgy a tejem, ahogy kellett volna. Nehéz szülés volt, én sem tágultam, 2 ujjnyit tágítottak kézzel, 1-et pedig állással sikerült tágulnunk, aztán belőlem is nyomták kifele a babát + vákum, mert csökkenni kezdett a szívhangja. Teljes remegés volt rajtam, szülés után pedig el is altattak, hogy összerakjanak :/ Ez volt du. 2-kor, és másnap reggel kaptam meg a babát :((( Bár szülés után rám rakták egy kicsit, de kimaradt az őrzőben cicire tevés és társaik :(((

19719. Katkamamusz (válaszként erre: 19718. - Symbols)
2011. dec. 17. 14:57

Juj, az durva!

Nekem utána volt borzasztó, mert adódott egy kis komplikáció és kaptam infúzióban 3 adag méhösszehúzót. Amikor múlt el az érzéstelenítő hatása, a lábaimat még nem éreztem, mozogni nem tudtam, de olyan görcseim voltak, mintha akkor vajúdtam volna! Szorítottam a fogaimat, hogy ne mondja senki, hogy hisztizek, de így is nyöszörögtem rendesen. Szerencsére az utolsó adag infúzióba tettek fájdalomcsillapítót, akkor már sokkal jobb volt! Aztán jött a fekete leves, amikor 6 órával a műtét után fel kellett kelnem. Persze, nem tudtam felülni, bárhogy próbáltam, erre jött a nővérke, hogy segít. Nyújtotta a kezét, én meg kis balga gondoltam, szépen , lassan felülök valahogy! Aha! Úgy felrántott, azt hittem betojok! :) És akkor még fürdeni is elzavart, amikor a lábamon alig tudtam állni! Jó volt!

19718. symbols (válaszként erre: 19717. - Katkamamusz)
2011. dec. 17. 13:29
Ez gyönyörű így!! Én viszont a sikertelen gerinc szuri miatt teljes egészében éreztem a vágást, na azt nem kívánom senkinek....ezért altattak el rögtön.
19717. Katkamamusz (válaszként erre: 19711. - Symbols)
2011. dec. 17. 13:19
Nekem sem voltak fájásaim, csak a magzatvizem folyt el. Császárom volt, ahol végig ébren voltam, de semmit nem éreztem. Megkérdeztem az altatóorvostól, hogy elkezdődött-e már a műtét, mire Ő, hogy persze, 1 perc és édesanya lesz! Na, erre elkezdett folyni a könnyem...
19716. vargaiza (válaszként erre: 19706. - Katoosh)
2011. dec. 17. 12:51
Én is szeretném elvinni.
19715. symbols (válaszként erre: 19714. - M.eszti)
2011. dec. 17. 12:09
Milyen jó, hogy ezek az emlékek azért elhalványulnak, megszépülnek, különben még ennél is kevesebb gyerek születne. Egyébként a szülésznő szégyellhetné magát. Kíváncsi lennék saját magának is csak egy mosolyt adott volna e??
19714. m.eszti
2011. dec. 17. 12:00

Sziasztok! Szüléstörténetek...? Akkor én is megosztom, már úgyis megszépült az emlék.:-)

4.30 körül még irtam a fórumra,hogy úgy néz ki megyünk. 5 perces fájásokkal indult. 9.00-kor indultunk a kórházba,dokim vidéken...(szólt,hogy ezen az 1 napon nem lesz) Aznap senki más nem szült,szóval mindenki engem vizsgált stb.:( A fájások 3 percesek lettek,de 0 tágulás. Állnom kellett végig,hogy jobban táguljak. Párszor tusoltam is, lehetett volna labdázni,medencézni,de nem volt kedvem :o-). Mondták,hogy nekem nem is fáj(àáá dehogy fájt),mert mosolygok. Mire mondtam,hogy én ilyen kényszer mosolygó vagyok,ha fáj vmi vagy zavarban vagyok.Este 20.00- kor burokrepesztés...oxitocin,vitamin infúzió(aznap nem nagyon tudtam enni-inni) Kérdeztem,hogy nem-e lehetne inkább vmi fájdalomcsillapítót,erre röhögött a szülésznő egy jót. A férjem hol maszírozott,hol a Ctg-t tanulmányozta :-). Másnap 00:47-kor született a fiam gátmetszéssel. Ja Hajni nekem is rohadtul fájt a varrás és a szedés is,na meg a bónusz(aranyér)...

19713. 73hu (válaszként erre: 19706. - Katoosh)
2011. dec. 17. 11:50
Sziget: géz kezdetű-be :)
19712. monyóné (válaszként erre: 19711. - Symbols)
2011. dec. 17. 11:29
jesszusom!Nálam is hasonló volt.Ott álltak körbe.A doki,szülésznő,2 nővér a férjem és várták hogy táguljak,én meg vajúdtam közbe,és láttam ahogy összenéz a doki és a szülésznő és rázták a fejüket hogy szar a helyzet....
19711. symbols (válaszként erre: 19710. - Monyóné)
2011. dec. 17. 11:24
Húú, ez azért kemény! Nekem ugyebár fájásaim nem voltak, inkább csak kellemetlen, zavaró körülmények. Mert amíg folyt a műtétre felkészítés és ott feküdtem kiterítve mint egy óriási béka, gyűltek az emberek....2 orvos, 2 altató orvos, szülésznő, csecsemős, műtős fiú, Istenem, gondoltam leszünk e még többen??? De a továbbiakra szerencsére nem emlékszem, mert százból kétszer nem sikerül a gerinc érzéstelenítés...naná, hogy én voltam az egyik, ezért elaltattak!
19710. monyóné (válaszként erre: 19705. - Symbols)
2011. dec. 17. 10:58

:)

Én még nem írtam le a szülésem.Izgi volt.14h-kor bementünk a kórházba mert fájásaim voltak 8h óta.Ott is hagytak nst-re kapcsolva a szülőszobán a férjem pedig haza küldték.Nem tágultam.Ott ültem tök egyedül egészen 20h-ig a már sötét szobában a gépre kapcsolva.Ott felejtettek a nővérek.A váltás nézte csak hogy ki kuksol bent.Én voltam.Nem tágultam továbbra sem.Elkéredzkedtem tusolni 22h-kor.Nóri javaslatára!Köszi!Na ott el is ment a magzatvíz.Akkor végre rám nézett a doki és elment.Nem tágultam.Behívtam a párom.Kézzel is tágítottak többször és adtak oxitocint is.Olyan sok volt a magzatvíz hogy 3 nagy pelenka szerű lepedőt kicseréltek alattam.Nem állhattam fel,nehogy minden magzatvizes legyen.Borzalmas volt úgy vajúdni.kb 1h körül ráülhettem a gumilabdára az ágy mellett.Majd vissza az ágyra és jött a kitolási szakasz ami nekem egészen 3.50ig tartott.Többször megállítottak hogy ne nyomjak hanem feküdjek oldalt és bírjak ki 3-4 fájást majd vissza hanyatt és nyomhatok.Nem tudtam nyomni.3szor majdnem elájultam.A pöttöm félig kint volt és nem szabadott nyomnom.Megint ki kellett bírnom 2-3 fájást csak pihegve.Hozzá teszem a doki sokszor ráfeküdt a hasamra és nyomta ki a babát,de nem jött.A férjem a fejem nyomta és húztam fel magam,a dokinő meg tágított.Szóval izni volt.3.50kor megszületett.Utána annyira remegtem hogy szájzárat kezdtem kapni és remegett az egész ágy.Ez eltartott vagy 10 percig.Közben össze varrt a doki.Nagyon fájt.De a varrat szedés is rohadtul fájt nekem.Röviden ennyi volt:)Utána jött még az hogy nem tudott enni,úgy volt nem engednek minket haza mert sokat fogyott.De már jó húsban van,igaz azóta is küzdelem az etetés:)De hízik az a lényeg:)jöhet következő

19709. monyóné (válaszként erre: 19694. - 73hu)
2011. dec. 17. 10:46
nem tudom mi a baja de még mindig a cumi zavarra gondolok.Este megint volt nagy üvöltés.Teljesen leszívot,majd amit már előtte leejtem megpróbáltam neki kiskanállal odaadni.Próbálta már valaki?Hááát izgi :)Majd elaludt és 3.30kor kelt.Éhes volt(nem csodálom)Cicire tettem,sírt és 5.50h-hor elaludt,addig volt szélcsövezéstől kezdve minden.Most reggel kihoztam mert a férjem haza jött és mellette nem akarom égetni a villanyt.A nappaliban próbáltam kiskanállal megetetni de nem ment.kb 20 milit evett 30 perc alatt és a nagy részét kinyomta a szájából.Úgy hogy vissza a cumisüvegre,mert ordított.A cicimre nem tudtam tenni mert nem durrant be.Már tegnap is kevesebb tejem volt...nem tudom ma mi lesz...
19708. monyóné
2011. dec. 17. 10:41
a lim-lom naplómba írtam pár Karácsonyi ajándék ötletet amit bárki megcsinálhat otthon.Ha van nektek is valami ötletetek hogy mit is csinálhatnék a páromnak írjatok:)
19707. Katkamamusz (válaszként erre: 19697. - M.eszti)
2011. dec. 17. 10:24
Hogy gyakorlatozol vele? Le tudod írni?
19706. katoosh (válaszként erre: 19701. - 73hu)
2011. dec. 17. 10:10
Hova mentek majd úszni januártól? Én is gondolkodom rajta :)
19705. symbols (válaszként erre: 19702. - Vikanyu)
2011. dec. 17. 09:59
Szüléstörténetek... én délután 14 órakor még bevásároltam, felvágtam a zöldségeket, húst, mondom készítek ragulevest meg palacsintát. 15:00-ra bementem a kórházba egy NST-re. Fájások+szívhang lassulások amikből semmit nem éreztem és császárral Liza 16:55-kor megszületett. A fiam az elmaradt palacsinta miatt annyit mondott:" igazán várhatott volna egy órácskát.." :))
19704. symbols (válaszként erre: 19687. - 73hu)
2011. dec. 17. 09:41
Mint már írtam a fiam 16, illetve januárban már 17 éves lesz, a lányom pedig 28.-án 3 hónapos. (Tettem fel 1-2 képet!) Imádják egymást! :) Én is átmentem a terhesség alatt izgalmakon, mint pl hamathoma, meg nyár kellős közepén fenyegető koraszülés miatt 2 hét kórház stb, de végül minden oké lett. Liza pedig egy áldott jó kislány, nem sírós és mint a nagy tesója 9 hetes kora óta átalussza az éjszakát. Írtátok az ujj fájást...hát reggelente alig bírom összecsukni a kezem, a sok sétától (gondolom attól), meg már állandóan fájnak a talpaim is. :(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook