2011 márciusi csodák (beszélgetés)
Hemoglobin: Nekem 3 hete 87 volt, most 84. (120-tól jó) 3 hét aladt már jópár levél vastablettát beszedtem, de nemhogy nem javult, még romlott is :(
Jobban örülnék az infúziónak, de itt nem adnak, csak vénás injekciót.
Egyébként az étrendem szerintem elég változatos, eszek gyümölcsöket, mandulát, diót, zöldségféléket, egyedül a tojás volt száműzve, mert attól hánytam. Na mostmár az is bennem marad, úgyhogy pár naponta beiktatom.
Nekem szinte nincs is vénám, azért félek különben az injekciótól...mival ha nem tudja beleszúrni? :S
magyar aloecera néven ismert.
Nagyon sok jó hatása van. Ha nem csal az emlékezetem az egyik naplómban benne is van mi mindenre is hat.
A céklalé erős méregtelenítő, azzal vigyázz!!
Inkább a céklát magát, mákot, zöld növényeket és társait fogyaszd.
Szegény férjem még a kórház szagától is undorodik, ezért örülök, hogy az elején legalább bent lesz. Titkon azért remélem, hogy "véletlenül" bent marad végig. Szeretné ő is már látni Lilit, és tudja, hogy fontos dolog ott lenni. Meg is fog tenni mindent.
Anyun gondolkoztam, hogy ha Imi mégis kimegy, akkor behívom anyut. Ő azon az osztályon dolgozott, és engem is ismer. Tudja, hogy kiakadok hamar, ha valami bajom van, ha fáj valamim. Tehát nem bírom a nyüstölést olyankor. Egyszer elég lenne rászólnom, ő abból mindent értene.
Anyósom...hm... szeretem, tényleg rendes. Csak ...(és itt van a csak)...amióta tud Liliről elkezdett gagyogni, így kérdezni meg, hogy hogy vagyunk, meg simogatja a hasamat (aminek én nagyon nem örülök, és ezt elég hamar észre is vették a lányával egyetemben). Megkértem a férjemet, hogy beszéljen az anyukájával, hogy ne gagyogjon, mert rettentően idegesít. Nem is szeretek válaszolni olyankor a kérdéseire. A férjem egy kicsit fel is kapta a vizet, amikor szóltam neki (én is felkaptam volna fordított helyzetben), de szólt neki, hogy tessék normálisan beszélni ehhez a kislányhoz. Remélem nem fog gügyögni neki, amikor már a kezünkben lesz.
Milyen jó nektek, hogy már tudjátok alakítani a kis szobát, meg össze rakni a dolgokat. Ma én meg is kaptam a februárban szülő barátnőmtől, hogy nagyon levagyunk maradva a készülődésben, de igaza is van, mert még sehogy sem áll a szoba, de én már nem tudok mit tenni, csak azt hogy várok a férjemre, ő meg azt mondja még minek, van 10 hét.
Szülés: apa volt bent és apa lesz bent most is velem, mellettem volt ő is, a véres dolgokat ő sem szereti, amikor jött a kislányom megmutatták neki, hogy már látszik a feje, de aztán rögtön jött is vissza mellém. Még a köldökzsinórt sem akarta elvágni, én simán elvágtam volna, sőt megkérdezték akarjuk-e látni a méhlepényt, és egyzserre vágtuk rá az igen-nem-et. Én igen, apa nem.
Anyós engem is megörjít, meg is örülnék ha ő lenne ott, jajaj. De vannak jó anyósok is, mint pl Zsanáé biztos. :)
Moncsi: nekem is vannak rémálmaim, és eddig éjszaka is mozgott a picur, mostnaában meg arra ébredek, hogy már nincs is a pocakban, mert nem érzem őt. Meg hogy elfolyt a magzatvizem, stb, ilyeneket álmodok.
Vas: vas szedőknek annyit tudok tanácsolni, hogy este vegyék be a szert és ne teával mert az közömbösíti, a C vitamin mindenkép kell mellé, vagy egy 100%-os narancslével veszed be az is jó. Vagy aki meri, minden nap 1dl vörösbort megihat este. Remélem megoldódnak a problémáitok, akik ebben szenvednek.
Én jövhéten megyek újjabb cukorterhelésre, remélem jó eredményeket kapok, mert már most tele van a hócipőm ebből a diétából.
Hát elvileg valóban... gyakorlatilag meg nálunk mindent látott a férjem pedig nem helyezkedett a lábaim közé. :) De semmilyen traumát nem okozott neki, ugyanúgy nőnek lát és kíván. Sőt!
Ja és eleinte nem akart bejönni a szülésre aztán meg hat lóval se lehetett volna visszatartani. :))
Szia!
Mennyi volt az annyi (HGB). Nálunk dec 3-án 99. Elkezdtem szedni a tablettát és dec 30-án 97 lett. Ezzel együtt még a fehérvérsejt szám ami nálunk mindent rossz irányba vitt (21). Hétfőn kaptam meg az első adag injekciót infúzióként, tegnap a másodikat, holnap a harmadikat stb. Összesen most öt ilyet kapok majd egy másik tablettával próbálkozunk. Dr. Úr azt mondta, hogy ettől se várjak túl nagy csodát, vsz még egy kúrát fog kiírni 3 hét múlva. Az egész nem fájdalmasabb mint egy vérvétel. Feküdve adják be. Az infúzió kb 15 perc alatt lecsepeg. Addig a kezed nem mozgathatod. Jobban örülök ennek, mint ha vénás injekcióként adnák be. Az sem két másodperc és állítólag csíp is közben. Szóval ne izgulj miatta. (Rébebben még a vérvételtől is elájultam és paráztam. Mostmár egyáltalán nem zavar, a lényeg hogy hasson)..
Én sem tudom milyen,remélem nálam nem kerül sor,félek én is a jövöhéttöl.
Azért szurkolok!!
Én is annyi vitamint eszem,kiwi narancs,alma,de sajnos alig eszem és azt mondják az is hozzájárul a rossz HGB hez.
Sziasztok lányok! Ma mozgalmas napom volt, megkaptam a vérképemet. Hát sajnos a vas nem épült be, így a hemoglobin szintem még rosszabb mint volt :( Hétfőn kapom az első adag vénás vasat. Valaki esetleg kapott már? Nagyon fájdalmas?
Megvolt a 32 hetes ultrahang is, kislányom szépen növekszik a BPD 82 mm, és mindene rendben van. Látszott ahogy pislog a kis drága, csudaszép pofija volt!
Ugyan ezt álmodom 3 napja csak annyi külömbséggel hogy,vérzek mnagyon és mondom a férjemnek elveszítem a babát vigyen a korházba,hát ne tudd meg milyen érzés.
Én is rakom már a csomagom,elövettem a lányom utazó böröndjét,persze itthon nevettek rajta,de annyi minden kell igy biztos beleférek:)
Sziasztok!
Látom mindenféle téma porondon van. Én is apás szülést szeretnék, párom még kicsit tart tőle, de szerintem bent lesz majd. Talán a hónapban nálunk is lesz szülőszoba-látogatás, meg apás felkészítő, hátha akkor biztosabb lesz a dolgában.
Ismét vásároltunk. Megvan a pelenkázó+feltét, kád+állvánnyal, törülköző, matracvédő, hajkefe. Jah meg tegnap vásároltam a kórházas csomaghoz is newborn pelust, popsitörlőt és melltartóbetétet. Szeretném már a táskát összeállítani, mert már kétszer is rémálmom volt, hogy indultunk a kórházba a táska meg üres :S Ti hogy álltok ezekkel a dolgokkal?
Szia
Örülök hogy sikerült az uj lakásba költözni,pihenj is amennyit tudsz.
Szerintem sokan vagyunk igy hogy alig alszunk,de kitartás 2 hó és még ennyit sem fogunk:)))
Holnaptol nekem sem lesz netem,remélem idöben jönnek a szerelők az ujjal.:)
Vigyázz magatokra.!!
Sziasztok Lányok!
Már az új lakásból jelentkezem :) Mától van is netünk, így majd mindjárt pótolom a visszaolvasást.
Jól vagyunk, Nadika gyarapszik (én is), éjszaka alig alszom, pocakom nőőőő...lábam dagad.... :) Szóval elvagyunk :) És nagyon jó a pihenés :)
Puszi Mindenkienk!
Köszönöm az újévi köszöntéseket :)
Szép remények,de ugy gondolom ha a lányomnál ki birtam a 18 h vajudást,rosszabb nem lehet.:))
Egy rokonunk is van kecsón szülésznő,Szabadszállási.
Hüha reméletem cáfolod:)
Szülésznök milyenek?
hamár igy belemélyedtünk:))
Ezt sejtettem,anno én még itt szültem nálunk.:)
Én azt hallottam hogy az ágyak függönnyel vannak elválasztva,és ugy szül mindenki.:)
?
:-D
Én nem tudom még mire készüljek,ezt a korházat nem ismerem még,ahol szülni fogok,azt sem tudom mit engednek,mit nem.
Lehet én is igy leszek,egyszerüen ki zavarom,az elöző exem is elküldtem a jó.......:))
Néha jo volt hogy ott volt,de néha nem.:DD
Ez igaz. Eröltetni nem kell. Mi is úgy terveztük az elsőnél, hogy apás lesz a szülés. De aztán császár lett belőle. Oda meg ne jöjjön be. azt én nem szerettem volna.
Azt még nem tudom, hogy a második hogyan fog születni. még a 29. hétben járok. Még van pár hetem. Aztán nem olyan régen derült ki, hogy van valaki a pocakomban. Mert nem szoktam én minden féle szagtól émelyegni. És tessék. Nemsokára minden kezdődik előlről. Pelenkázás ettés járástanítás. És olyan gyorsan önnálósodnak.Amikor nyűgös és beteg akkor lassúnak tűnik az idő járása. De ha visszagondol az ember akkor hip hopp elszáll.