2011 márciusi csodák (beszélgetés)
Ma rámorogtam apára, hogy jó lenne, ha a kárpi tisztító gépet végre elhozná. A kiságy matracát szeretném vele áttísztítani. Nagyon jó állapotban maradt, csak 1-2 helyen besárgult, azt jó lenne kitisztítani, és akkor én is öszerakhatnám a kiságyat babavárásra készen:)
Hédinek a mózeskosár a pléd a pólya a hazahozós ruha összekészítve:)
Nekem még szinte semmi, egy nagy táskát is kéne szerezni:)))) amibe minden belefér. De hát még van 9 hét....
Sziasztok!
Hogy vagytok?
Zsana: te is tegnap voltál uh-on kecsón?Én is, én is 11-körül értem oda és 11.30 után hívtak be,akkor lehet láttuk is egymást:-)))))
Mona örülök hogy eddig minden ok, reméljük hogy Zsófi baba még egy ideig bent marad.
:)
Sziasztok
Köszi Józsi..38,én biztos ott fogok:)
Minden ok az uh-n?Én pont 11 re értem oda,de volt vagy fél 12 mikor be hivtak,igy nem hiszem hogy ott voltál már.:)
Én most kezdtem a 33.hetet...A szoba félig kész, bútor félig összerakva, ruhák mosásra várva, függöny, bordűr megrendelve. De még sok minden kell...Tudom, hogy még "messze van", de már örömet okoz oda bemenni így is! A csomagom még sehogy sem áll, ma megyünk elvileg vásárolgatni, úgyhoy már kezdem, mert soha nem lehet tudni. Nálunk is külön lesz a Balázs, mert a szobánkban csak szűkösen lenne hely, meg én valamiért külön szeretném, az ajtók nyitva lesznek és mellettünk van a szoba...Ha mégse válna be kiköltözök vele az elején a nappaliba.
Van barátnőm aki úgy oldotta meg, hogy nappal a szobájában aludt, éjjel pedig az övékében egy régi mózeskosaras babakocsiban...
Majd meglátjuk! Hiába tervezünk, hozza az élet!
Sorlyke, ez nem semmi lista... :) Szerintem sokunknak hasznos lehet.
Menyó, írd le Te is a listádat. Biztos abban is lesz sok hasznos dolog.
Hogy aludtatok? Én jól! Persze az 1x-i wc-re menetel meg volt.
Majd csak délután jelentkezem, mert megyünk Balatonfüredre, Imi nagypapájához.
Addig is legyetek jók!
Majd agybajt kapok, de még mindíg nem....
Bár most úgy tűnik a baby dolgok készen vannak, erre anya szólt hogy van nálla 20 kis rugi és 25 body amit kaptam. Megkértem azokat mossa, vasalja már átt, mert tegnap is majd leszakadt a hátam mire mindent kivasaltam elpakoltam. Elég az ovis cuccokat vasalgatni már nekem, van abból is kellő mennyiség.....
Szülőszobai csomag
Felvételnél
• terhes kiskönyv
• leletek
• TB kártya
• személyi, lakcímkártya
Szülőszobán
• Hálóinget általában adnak és ezt praktikus hordani, mert eléggé összepiszkolódhat. Ha nagyon nem fűlik hozzá a fogad, hogy a bentit hordd, olyat vigyél amit egy laza mozdulattal a kukába bírsz dobni (bár ha van ilyened, akkor nem sokban különbözhet a kórházitól)
• köntös
• papucs
• meleg zokni – vajúdás közben fázhat a lábad. Én semmi pénzért fel nem vettem volna, de van barátnőm, akinek bejött.
• Törülköző – hátha le akarsz zuhanyozni
• 2 kis törülköző (borogatásnak)
• eldobható bugyi a magzatvizet felfogó betéthez
• ásványvíz, szőlőcukor, csoki ha a kórház megengedi
• WC papír • tisztálkodószerek (szappan, tusfürdő)
• fésű
• gátmasszázsolaj, homeobogyók ízlés szerint
• telefon, telefontöltő
• óra
A leendő apának
• papucs, póló, szendvics, innivaló
• fényképezőgép (feltöltve)
Kórházi napokra
Ruhafélék
• 3-4 (szoptatós) hálóing vagy pizsama
• köntös
• 2 papucs (egy szobába való, egy zuhanyozós)
• szoptatós melltartók
• fűzős bugyi vagy haskötő (ha van)
• 6 eldobható hálós bugyi, vagy eldobható gagyi nagyanyó bugyogó
• 2-3 pár zokni – ne ezt másoktól hallottam én inkább meghalnék, mint hogy hálóinghez zoknit húzzak. Ok, pizsamához jó lehet, de különben én eleve azt is rühelltem, hogy nem lehet rendes ruhát hordani odabent, hanem hálóinget kell
• több törölköző (nagy, kicsi) – nyáron 40 fokban elég lehet egy is, de ősszel, télen mikor nem szárad meg muszáj legalább három, hogy ne a nedveset kelljen használnod (azt haza is küldheted)
• Úszógumi a gátseb miatt jöhet jól
• Szemvédő
• Füldugó – ó igen, a szobatársad tutira horkol egész éjjel, reggel meg panaszkodik, hogy egy szemhunyást sem aludt
Kajához
• szendvics, amit szülés után megehetsz
• műanyag edény, tányér
• evőeszköz
• szalvéta v. konyharuha
• pohár/bögre
• szilvalekvár vagy aszalt szilva
• Normaflore a beöntés miatt szétzilált bélflóra helyreállítására
• Egy tevének való folyadék – ezt a család úgyis hordja, mint kútról a vizet
Pipere cikkek
• tusfürdő, szappan
• intimszappan v. törlőkendő
• testápoló
• sampon
• hajszárító
• mosdószivacs – ha császárral szültél macerás enélkül elkerülni a sebet a fürdésnél, amit 6 hétig elvileg nem nagyon érhet víz a fertőzések elkerülése érdekében
• hajgumi, hajpánt – ha hosszú a hajad
• papír WC ülőke
• manikűr készlet – nekem olyan gyorsan nőtt a körmöm, hogy kétnaponta vágtam, hogy ne karmoljam össze a picit
• zsebtükör
• krém mellbimbóra (Aventre esküsznek sokan, állítólag megelőzi a kisebesedést és le sem kell mosni)
• 1-2 csomag Tena Lady betét – persze a giga fajtából
• 1 csomag éjszakai betét
• melltartóbetét
• mellszívó (elmosáshoz folyékony fertőtlenítő)
• aranyér elleni kúp (patikában recept nélkül kapható), krém
• papír zsebkendő
• szemcsepp, kontaktlencséseknek műkönny és tartalék szemüveg
Civilizációs ártalmak
• Mobiltelefon és töltő, hogy a harmadik nap hajnalán is fel tudd hívni zokogva a párodat, hogy a szobatársad horkol, a gyerek üvölt, a melled szétrobban és azonnal mentsen meg és vigyen a világ végére, de legalább el innen.
• MP3 lejátszó
• Olvasnivaló – ez inkább csak a tudatért, hogy ott van: egy regény túl hosszú, a Kismama legfrissebb száma is túl magasröptűnek tűnhet ezekben a napokban, a Cosmoplitam meg azért nem fog lekötni, mert a havi szexteszt, vagy annak kiderítése, hogy csábíthatsz hatékonyan röhögésre kényszerít az meg fájhat ilyenkor.
Babának
Általában mindent adnak, ami szükséges, de nem árt:
• pár textilpelenka - az mindig mindenre jó
• 1 csomag eldobható pelenka (általában csak limitált darabszámot kaphatsz naponta és ha a gyereknek nem szólnak, hogy csak kettőt kakilhat, akkor biza jól jön)
Anyakönyvezéshez
• kismama és kispapa személyije, lakcímkárytája
• 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat , ha ezt nem visszük nagyon elhúzódik az anyakönyv kiállítása, mert habár a törvény alapján „ügyféltől nem kérhető olyan adat igazolása, amelyet valamely hatóság jogszabállyal rendszeresített nyilvántartásának tartalmaznia kell és személyes adat esetén az adatok továbbítását törvény lehetővé teszi v ügyfél azt kifejezetten kéri. ”, ez azt jelent, hogy jól elpöcsölnek vele és jó ha 30 napon belül megszerezheted
• Ezeket jönnek és begyűjtik egy adatlap kíséretében, általában ez első napodon, aztán az újdonsült Apának csak el kell érte mennie pár nap múlva és indulhat is a hivataljárás.
A hazamenetelhez
Készítsd össze, hogy a párod behozhassa a kórházból való távozás napján, hacsak nem akarsz rózsaszín miniszoknyát, gumipapucsot és katonai pólót kapni tőle, mert csak azt találta.
Kényelmes, bő vagy kismama ruhák ajánlatosak, mert a szülés után szar érzés ha a régi farmeredbe próbálod begyömöszölni magad sikertelenül. Ha császároztak, nem árt ha olyan ruhát hozatsz magadnak ami nem szoros a sebnél (bikinivonal ugye) de ez sajnos valószínűleg ki is lövi a legtöbb cuccodat.
A babának
• évszaknak megfelelő body, rugdalózó
• kardigán vagy kocsikabát
• vastagabb sapka
• takaró
• télire overall vagy bundazsák, kesztyű, kocsicipő
• autósülés/hordozó
Sziasztok! Voltunk csütörtökön, elvileg minden ok, hétfőn nézik megint uh-val, hogy nőtt-e, illetve jó-e a baba keringése.
Én is össze vagyok készülve, de mondjuk nekünk mondta is a dokim, hogy legyek összepakolva, mert nem tudjuk, mikor kell mostantól indulni. Azért van 1-2 dolog, amit nekem kellene még megvenni, csakhát nem nagyon mocoroghatok, úgyhogy szerintem férjecskémre marad. Bár mondtam neki, hogyha hétfőn is minden ok, és haza jöhetünk, álljunk meg a bababoltnál, én villám gyorsan megveszem, amire még szükség van.
Ahogy vissza olvastalak titeket,jó látni, hogy mindenki szépen gyarapszik és a picurkák növögetnek :)
A vashiányosokat nem irigylem, hála Istennek, én nagyon jól reagáltam a neo-ferro folgammára, sőt, életemben nem volt ilyen hemoglobin szintem, múlt héten 133 volt.
Akkor kell a házassági, ha nem helyben házasodtatok amúgy elég bemondani a dátumot amikor töltik ki a papírokat. Legalábbis nálunk így van, de azért a védőnődnél kérdezz rá, neki tudni kell.
Ha érdekel valakit én is írok majd egy listát.
Szerintem is hülyeség ez a 300 napos dolog.
Persze megértem, hogy miért kellene összepakolnom, amit lehet lassan-lassan el is kezdek, csak az olyan furcsa. Egyébként tegnap kérdezte a férjem is, hogy mikor akarom elkezdeni a pakolást. Teljesen meglepődtem a kérdésén. Ő meg azon, hogy vele szeretném megnézni a szülőszobát. :)
Egyébként, kösz a listát.
Én vidéken szülök, abban a városban, ahol házasodtam. Ezek szerint nem kell az anyakönyvi kivonat.
Sziasztok!
Én megkérdeztem az anyakönyvvezetőt, hogy tényleg kell-e a házassági kivonat és azt mondta, hogy arra csak akkor van szükség ha másik városban szülsz, mint ahol a házasságkötés történt. Nekem nem fog kelleni hisz a kórházból a papír az itteni anyakönyvvezetőhöz érkezik és a házassági anyakönyv alapján tud egyeztetni.
Szerintem ha másik helyen szülsz, akkor érdemes felhívni az illetékes ak.vezetőt, hogy ott mi a szokás, nehogy aztán emiatt legyen bonyodalom.
Tettem a naplómba képet Fruzsi függönyéről és pihenőszékéről.
Szép estét.
Voltunk uh-n,szép nagy Bálintka 1683g,és minden ok eddig.
Na én pont ezért pakolok a lányom böröndjébe,mire minden a helyére kerül teli is lesz.:)
300 napnál nem régebbi??? ez hülyeség szerintem, az enyém is régebbi, pedig nemrég házasodtunk :-D
Én tapasztalatból mondom h jó az ha össze van készítve minden. Nem azért, mert már szültem, hanem mert nem egyszer kerültem sürgősséggel kórházba...szar volt minden nélkül ott lenni aztán másnap várni valakit hogy vigyen be legalább egy villát v bugyit.
Szerintem mindenki azt vigyen be amivel jól érzi magát, Én pl. megőrülök zene nélkül :-D
Ez a listám:
köntös
hasszorítós bugyi
eldobható bugyi
intimbetét
intim tisztálkodó gél
tusfürdő
sampon
dezodor
mellbimbó krém
mellbimbó betét
bimbóvédő
mellszívó
papucs
meleg zokni
frissítő törlőkendő
terheskönyv
törölköző
alvós felső+alsó
könyv
mp3 lejátszó
telefon
fényképező
telefon töltője
TAJ kártya, lakcímkártya, személyi
házassági anyakönyvi kivonat
melegítő nadrág+trikó
papír zsebkendő
WC papír
kanál, villa, kés
L-thyoxin
és ehhez jön majd a babakelengye, de az inkább ráér. Ha netalántán mostanában jönne a manó, akkor úgyse lehet még hazahozni, felesleges összeállítani a ruhatárát.
Sziasztok!
Néztem itt a Hoxa-n egy listát, amit ajánlanak bevinni a kórházba szülésnél. Nem értem azt, hogy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat. Ez tényleg kell?
Haslefogót Ti visztek? Én még semmit nem raktam össze. Én is úgy vagyok a pakolással, mint Menyó. Nagyon furcsa érzés lenne látni minden nap az összepakolt cuccokat. Szerintem amikor megyünk legközelebb vizsgálatra, bemegyünk a kórházba, mert egyébként is szeretném már megnézni a szülőszobát. Szóval, majd ott megkérdezem, hogy mit is vigyek magammal.
Elkezdtem Lilinek kötni egy takarót. Olyan jó érzés. Már látom benne a kislányomat (szerintem az apukájára fog hasonltani. ez csak egy megérzés.:))
Sziasztok!
Nálunk külön szobában lesz a gyerek, a nappaliban lesz egy gyereksarok, holnap csináljuk meg, tehát nem vagy lemaradva semmiről. :-D Én össz-vissz 1 db ruhát vettem neki eddig, de ma kaptam 3 zsák babaruhát ismerőstől, így szerintem nem is megyek már nagyon vásárolni neki ruhát, csak ami még kell (pelenkázó alátét, piperecuccok, stb...). Viszont a kórházi csomagom örülnék, ha egyben lenne, sose lehet tudni mikor akar jönni a baba, és múltkor is mikor éjszaka kerültem a kórházba, nem volt nálam semmi, másnap evőeszközt se adtak a kajához. :-DDD
Nálatok külön szobában lesznek a bébik vagy együtt lesztek velük?
Sajnos málunk nem fér el a mi szobánkban, de nem messze lesz az ő szobája sem, két lépés és ott vagyok.
Ma kikészítettem magam, nagyon fáj a keresztcsontom, rá se tudok állni a lábamra.
Tegnap szóltam apának, kéne csinálni a szobát, erre a válasz: na megint barátnőztél, be vagy zsongava....minek még, van 10 hetünk.
De tényleg azért már elkéne kezdeni, ti is elkezdtétek már, lassan 29 hetes leszek már.
Milyen szép kis babasarok! Nekem nagyon tetszik:)
Nekünk a szekrény előtt lesz a kiságy mert minden sarok foglalt:(