2011 márciusi csodák (beszélgetés)
Nézd meg az elefáni.eu -n
Én szeretem, mert a Brendonhoz képest elérhetőbb árakon vannak jó dolgok. Nem mindent ott vettünk, de azért szeretjük. Meg fontos, hogy normálisak voltak az eladók. Segítenek, és nem néznek hülyének, mert egy csomó kérdésed van. Szerintem még dolgozni is jó lehet ott.
Majd beszámolok a vásárlásom eredményéről.
én azér tiszteletben tartom, hogy nem az én anyám, és anyám lehetne kora szerint. Ez mindenkinek megjár. Szerintem. aztán, hogy ki milyen gyorsan játsza el ezt az nem rajtam múlik.
Igen nekem mindíg kijut a komplikációból. Nehogy jó legyen.
DE az akadályok azért vannak, hogy leküzdjük őket egyedül vagy összefogással.
Néha tudni kell hallgatni is. De halmozni nem érdemes.
A vásárláshoz sok sikert és vigyázzatok magatokra. az Elefánit (gondolom bababolt)mihez lehetne hasonlítani? Met itt a környéken nincsen.
Hú, nem egyszerű a Te családod sem, vagy legalábbis nem volt egyszerű. Én nem szeretnék ilyen vitákat megélni vele, mert tudom, hogy Iminek is fájna.
Mindjárt megyünk vásárolni! Elefáni, meg DM.
Megpróbálom az általatok írt listákból összerakni az enyémet, és megvenni mindent a csomaghoz.
Már a második csemeténél nem kell ilyen harcokat megvívni. De először rettenetesen nehéz volt, ráadásul együtt is éltünk 1,5 évig. Nem mondom, hogy nem jöttünk ki, és nem volt jó vele. Mert akkor hazudnék. De amikor a mi szobánkba is ment be, hogy rendet tesz, mert neki éppen nem tetszett mit hogyan rendeztem el, akkor szólni kellett neki. Volt olyan, hogy a sógornőm becsukta előtte a szobaajtónkat, hogy nem kell neki bemennie. Neki anyukája. Aztán volt egy csúfos összeveszésünk, neki nem tetszett ,hogy nem én vagyok a bűnbak, pedig szerette volna és 2 gyerke mellém ált. Velük sem beszélt jóideig, és belátt, hogy makacssága miatt nem beszél vele senki. És aztán Ő volt az aki kereste a társaságunkat. Azóta szent a béke.
1* volt, olyan eset amikor már megszültem, hogy már hozzá is kellett táplálni, kivette a Dudyt az ágyból, hogy majd Ő megeteti üvegből. Én meg mondtam neki, ha tud szpotatni is csak tessék. És először nem értette. Aztán mondtam neki, hogy először cici aztán ha nem elég akkor kapja a cumisüveget.
Kicsit megnyúlott az arca de nem mondott semmit. Pedig vannak velős megjegyzései. Igaz nem sértésnek szánja, de be tud még mostanában is szólni.
Jaj, Tobzocska, ne idegeskedj! :D
Én is úgy érzem, hogy nekem is lesz pár "menetem" Imi anyukájával. Ő is kos, meg én is kos vagyok. Mondjuk, én pont az ilyen dolgok miatt, hogy ne legyen harag, mondtam neki, hogy egy csomó mindenre meg kell majd tanítania Lilit. Pl. kelt tésztát készíteni, kifőzni való tésztát, vagy derelyét készteni. Így akarom elmonani neki, hogy fontos lesz ő Lili életében, de nem neki kell nevelnie. Nem neki szülöm ezt a kislányt. Ugyanúgy elmondtam ezt a dédiknek is. Hogy egy csomó fontos (számunkra fontos) dologra csak ők taníthatják meg. Nekik van annyi tapasztalatuk, mi még csak hallgatjuk őket. Ez mindig tetszik nekik. Örülnek, hogy Lili életének a részévé akarjuk tenni őket, és nem kizárni az egészből. Én szeretném, ha Lili emlékezne rájuk.
ma regel 4* kellett ezt megézni. Akinek van kisgyereke hívja oda a géphez kapcsolja be a hangszórót, klikkeljen a kiírás szerint és nézze a gyerek reakcióját. Nagyon aranyos képeslap. Már nem aktuális, mert elmúlt. De még felnőttként nekem is tetszett.
a link:
Nagyon helyes. Ő felnevelte Imit olyannak amilyennek szerette volna. Te és Imi felnevelitek a tündérkét olyannak amilyennek ti szeretnétek. Én ezt anyósomnak magyaráztam. És mindíg azzal védekezett, hhogy Ő 3 gyereket nevelt fel. ÉS ??? Lehet, hogy mi is.DE valahol el kell kezdeni. Minden kezdő és haladó anyukának meg vannak a maga rigolyái és hibái. Tanácsot lehet adni és fogadni, de nem kell eröltetni.
Azért ezt párszor el kellett magyarázni neki. Többségében apának szóltam és Ő megmondta, mert ha én akkor abban a felindulásban mondom el, akkor lehet, hogy többet nem beszélünk. De még pocakosan higgadtan is többször elmondtam neki, hogy mi mit és hogyan terveztünk, és hangsúlyoztam, hhogy a Dudy a mi gyerekünk.
Ezért nem kell anyóst utállni, meg gorombának lenni, tudjuk, hogy jót akar, csak hagyja a fiatalokat kibontakozni. Pláne ha a kismama talpraesett.
Mert ha elhagyja magát és körbe kell ugrállni akkor természetes, hogy egy idő után a fejére nő mindenki.
No ezt megint jó leaszontam.
Tobzocska, ha a várandós csomagra gondolsz én a héten váltottam be (Lili 32. hetének kezdetén, csütörtökön, ha jól emlékszem a napra).
Menyó, felkeltem, megnéztem az "Élet az anyaméhben"-t, húúúúú...
Imi is felébredt az utolsó 20 perce, szóval a szülést ő is látta. ... Nézte, nem fordította el a fejét. :) Ez már jó jel.
Milyen az a hálós bugyi? Az eldobhatónak olyan az anyaga, mint annak a sapkának, amit fejedre húznak műtétkor.
Már én is mondtam anyósomnak (de utálom ezt a szót. Én, amikor őt emlegetem Imi anyukájának hívom) valamilyen témával kapcsolatban, ami Liliről szólt, hogy majd én eldöntöm, mi legyen. Nem is ellenkezett.
köszönöm. És még az lenne a kérdésem, hogy az ajándékcsomis kupont mennyi idős terhesen lehet beváltani??
köszi
valaki említette, ha jól emlészem itt, vagy egy másik babás fórumon, hogy nincen szabija a vizsgálatokra. Ezt találtam ha valakit érdekel:
Ezen túlmenően a munkáltatónak megfelelő számú szabadnapot kell adnia a terhesség miatt szükséges orvosi vizsgálatok elvégzésére. Amennyiben pedig ezeket a feltételeket nem tudja biztosítani számodra, törvény szerinti kötelessége felmenteni téged a munkavégzés alól, méghozzá oly módon, hogy mindeközben fizetésed nem lehet kevesebb korábbi átlagkeresetednél.
A hálós nekem nagyon bejött. Vittem rendes pamut bugyit is, de ahogy felvettem úgy éreztem megfulladok, így maradt a hálós, de kényelmes volt.
Néztem anno az eldobhatósokat is, de nekem olyan fura anyaguk volt.
én annó megmondtam mind a két mamának. Mondják el ők mit hogyan tettek velünk, aztán ami tetszik megfogadom. De ez a mi gyerekünk. Ők felneveltek minket és olyanok lettünk amilyenek ezt a gyereket mi neveljük, és olyan lesz amilyen.
De volt, hogy anyósom nekem is elkezdte mondani, és mondtam neki, hogy tanultam is adolgot, meg van egy öcsém, is aki 11 évvel fiatalabb. Ha valami nem megy akkor majd szólok, hogy kellene a segítség köszönöm.
Remélem adják még azt a műsort, kíváncsi lennék rá. És tuti hogy én is bőgni fogok rajta. A lifenetwork-ön is szoktak lenni a témában műsorok, azokon is a szülés résznél mindig pityergek...
Tettem a naplómba egy friss pocakos képet, igaz az öltözet nem az évszaknak megfelelő :D
Sziasztok, jó sokat írtatok ma is :)
A Nat geo-n volt szülésről dok.film, a végével szüléseket mutattak...hát én végigbőgtem, basszus!
Nálunk apuka csak úgy jöhet be, ha megveszi a steril műtősruhát magának. Nem tudom mennyibe kerülhet.
Szuper mind a két lista! Hiába terveztem az összepakolást, valahogy nem jutok egyről a kettőre.
További szép hétvégét, reméljük holnap is sütni fog a nap!
Az ilyen fajta bundazsákot én is néztem. Lehet, hogy még arra befektetek, mert tényleg hasznos. Én is megbeszélem a férjemmel, hogy holnap menjünk el bevásárolni. Szerintem sejti, hogy ilyesmire készülök.
Tök jó volt Balatonfüreden. Jó volt az idő, rengetegen csúszkáltak a befagyott tavon. Mondtam is Iminek, hogy jövő ilyenkor már Lili is itt lesz velünk. Jó volt belegondolni.
Menyó, nagyon jó lista...
Mi eldobható bugyit vettünk. (ezt csak úgy írtam)
Ha hazamegyünk tényleg bemegyünk a kórházba megkérdezni, hogy mit adnak.
na azt vettem. Ami jó a babakocsiba is és hordozóba is. Le lehet szíjazni a babával együtt. Ki van alakítva a helye.
:)
Köszi :)
Még annyit, hogy a kísérőnek a védőruha KÖTELEZŐ, de a kifizetése opcionális, az alapítványt támogatod vele. A többség szerencsére kifizeti.
A hazamenős pakkból pedig a babának a plédje maradt ki. Hideg lehet márciusban még, de a bundazsák is elég lehet.
hű ha ezt jól összeírtad. De minden így van. Szinte. Minimális eltéréssel.
érdemes elmenteni.
köszi
Sziasztok!
Minden kórházban más a szokás, nálunk adnak dolgokat, sőt van, hogy csak azt lehet használni, de érdemes rákérdezni szülésznőnél a helyi állapotokra.
Érdemes 2 felé pakolni, mert amíg szülőszobán vagy nálunk elzárják a gyerekágyas nagyobb pakkot, hogy ne kelljen kerülgetni.
Szülőszobára:
- gumipapucs (véres, vizes lehet)
- innivaló (magadnak, kísérőnek) szénsav- és rostmentes (2 dl-es dobozos amit fekve is meg tudsz inni akár vajúdáskor, akár megfigyeléskor)
- ennivaló: szőlőcukor, csoki, háztartási keksz, hántolt szotyi, kesudió (bár nem voltam éhes, mivel nem ettem belém diktáltak pár falatot, de ki is hánytam)
- mp3 lejátszó (eleinte megnyugtatott a zene, aztán nem kellett mert jobban tudtam a fájásokra és a babára koncentrálni)
- 2 szatyor (utcai ruhának amiben bemész illetve a cipőnek)
- zsebkendő, hajgumi
- kiskönyv, terhesség alatti összes lelet, személyi igazolvány, lakcím és taj-kártya, 500 Ft
- apasági nyilatkozat (nem házasok esetében) illetve házassági anyakönyvi kiv, ha feleség nem viseli a férj nevét
- telefon, fényképező (memóriakártya üresen, akksi feltöltve) evidensnek tűnhet, de érdemes ellenőrizni
- hálósbugyi (gyerekágyra leszállításkor már megengedik, hogy felvedd)
- homeopátiás golyók (ha szeded)
- kispapának/kísérőnek érdemes rétegesen öltözni, mert meleg lesz bent
adnak:
- hálóinget a vajúdáshoz
- kispapának (kísérőnek) 500 Ft-ért védőruhát + lábzsákot
- zuhanyzáshoz tisztálkodószert, utána lepedőt a törölközéshez
- nagy méretű betétet
- babát felöltöztetik, plédbe bugyolálják
gyermekágyas osztályra:
- azt hiszem apuka személyije és lakcímkártyája is kell a papírok kitöltéséhez
- ÁSVÁNYVÍZ (tejcsihez, meg amúgy is muszáj sokat inni)
- fürdőköntös
- 2-3 kisebb törölköző (kézmosás, melltörlés) + 1 a papucs megtörléséhez vagy váltópapucs, ha nem akarsz a vizesben szüttyögni zuhanyzás után
- 1 nagyobb törölköző (zuhanyzás utánra)
- 2-3 hálósbugyi (mosható)
- nagy méretű intimbetét (adnak is valamennyit)
- hálóing (ezt is adnak, jobb esetleg ezt kenni)
- zokni (fázósoknak, de úgyis meleg van)
- telefontöltő
- evőeszköz (éles kés, vajazó, villa, kanál), pohár, csésze, szalvéta, konyharuha, konzervbontó
- tisztálkodószerek (tusfürdő, intim lemosó, wc-papír, fogkefe, fogkrém, fésű, folyékonyszappan, zsebkendő, nedves törlőkendő)
- wc ülőkére tehető papír v. fertőtlenítő kendő (de megteszi a wc papír is)
- gátsebre aloe-spray v. krém
- aranyérre kúp, krém (kérésre krémet adnak a nővérek)
- tejcsit serkentő homeopátiás golyó
- láz- és/vagy fájdalomcsillapításhoz Panadol
- melltartó, melltartó betét (bár ez inkább csak a hazajövetelkor szükséges)
- bimbóvédő, anyatejgyűjtő tároló (nagyon praktikus belövellés után, mert míg az egyiket szívja a baba a másik is folyik)
- nylon/szatyor az esetleges szennyesnek
babának:
- textilpelenka 2 db
- vékony sapka, vékony kesztyű
- nedves törlőkendő (vattát adnak lemosáshoz)
- popsikrém (csak ha piros a feneke)
- body (inget adnak)
- tipegő (sima, fehéret adnak)
- cumi (szükség esetén, bár lehet szólnak érte)
- infacol (pocakfájásra)
adnak:
- hálóinget (napi 2x)
- csomag betétet
- vattát a bébi popsijához
- napi 5 db 2-es pelenkát (3-6 kiló)
- gézlapot köldökápoláshoz
- babának, ha kéred polártakarót, fehér inget, fehér tipegőt
hazajövős pakk:
magadnak:
- ruha, de mindenre kiterjedően (szoptatósmelltartó, melltartóbetét, bugyi, betét, zokni, kismamanadrág(!!), felső - amiben szintén tudsz szoptatni a zárójelentésre várakozás alatt, cipő)
- smink (ha igényled)
- 1-2 plusz szatyor, ha mégsem férne bele minden a táskába amiben bevitted a cuccokat
babának:
- autóba köthető hordozó
- ruhák: bundazsák, vastag sapka, tipegő, body
- textilpelenka
- szükség esetére 1 db eldobható pelenka
Kitöltési útmutatót nem adtak? Elvileg az is jár hozzá és szépen le van benne írva minden. A szülők között megosztható az összeg...
Ha nincs meg a kitöltési, adsz egy e-mail címet és átküldöm amit nekünk adtak.
Szia
Igen söt biztos is.:)))
Ha én azt tudnám te melyik voltál:))
Köszönöm szépen Bálintka jol van,igaz még mindig medence fekvésű,remélem megfordul:),minden rendben vele,jó nagy babó.
AC-272mm
FL-55mm
HC-289
OFD-100mm
HUM-53
BPD-77mm
becsült suly-1682
Lányok mit tudtok erről az új adójóváírásról?
A páromnak tegnap kiadtak egy papírt, amit szerdáig vissza kell vinnie, de úgy hogy még az én munkáltatómnak is alá kell írnia, de azt se tudom mit íratok alá.....
Azt még kivettem, hogy a magzat után is jár ha 90 napot meghaladja a terhesség, de hogy ki kaphat adókedvezményt azt nem. Most mindkét szülő kérheti, vagy csak egyiknek jár? Vagy az egyiknek jár bizonyos összegig, és a többi részét a másik veheti igénybe?Ha igen mik ezek a határok? Miért kell ennek a kormánynak mindent megbonyolítania grrr....
Ja és ha nem adjuk le szerdáig majd csak a márciusi fizetésnél veszik figyelembe.
Rékám megint taknyosodik, rettenetesen nyafka lett, és nem fogad szót. Ha szépen kérünk valamit mintha nem is hallaná. Nem tudom ez a nyafogás és dacosság az ovoda hatása-e, de ha kicsit felemelt hangon szólok rá rögtön elkezd sírni, ha pedig az apja szól rá ő üvöltve rohan hozzám, hogy vegyem fel (bár nem szoktam felvenni, csak megvígasztalom). Megpróbálom vele megbeszélni miért is sír, és ha nincs oka akkor tessék szépen abbahagyni, kevés sikerrel:(
Lehet ezzel valamit csinálni, vagy csak türelem? /ami mostanság elég kevés van nekem:(((/