Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 júliusi babák fórum

2011 júliusi babák (beszélgetés)

2011. máj. 18. 12:01

Sziasztok,

tegnap voltunk apaval az elsö mamas papas szülesfelkeszitön. Jokat nevettünk, ezert jo volt. Este megerkeztek a baratnömek is, igy most minden nagyon happy.

Semmit sem aludtam az ejjel, telihold volt..

En is sokat aggodok mostanaban, pedig nem kellene. Minden aprosagon zakatol a fejem, nem tudok kikapcsolni. Nem is tudom mi esne jol..

A ferjem annyira mellettem van, amennyire lehet. A gyerekek jol vannak. Anyukam is alakul..de akkor mi a baj? Tegnap a vedönönk, aki a szülesfelkeszitöt tartja, azt mondta normalis. A szüles elöjele az is, a testi dolgokat leszamitva, hogy elkezdünk aggodni, rankjön a mehetnek vagy takaritasi laz, oriasi dolgokat tüzünk ki magunk ele. En a takaritason tul vagyok, de nagyon jol jönne egy bazi nagy karton, amibe belebujhatnek egy csomo gyümölccsel meg egy mp3 lejatszoval, es nyugiban lehetnek bent.:-)

2011. máj. 18. 11:39
köszi, Dóri, hogy beengedtél! :))
9232. doribrios (válaszként erre: 9230. - Judit8103)
2011. máj. 18. 11:35
Anyagiakra visszatérve, mostanában éjszakánként ezen stresszelek én is... Felébredek és nem tudok visszaaludni, mi se vagyunk könnyű helyzetben, a férjem még nem államvizsgázott le, így nincs is bejelentve... Nekem elég jó fizum volt, de az ugye kiesik... Szóval nem egyszerű, de meg fogjuk oldani mindannyian és nem szabadna most ezen aggódnunk!
9231. doribrios
2011. máj. 18. 11:34
Mi vettünk egy pihenőszék-hintát Vaterán... A barátnőmnél láttam, hogy mennyire szeretett benne lenni a kislánya, mert vízszintesen nem mindig volt el, mert sokat bukott. De ez szinte fekvő állapotban van, mintha a karomban tartanám, én nem hiszem, hogy ettől baja lehetne, hiszen az autóban is ilyenben fog ülni akár órákat is, ebbe meg fél órákra fogom beletenni, utána úgyis megunja és hisztizik majd, gondolom. :))) De azért majd megkérdezem a gyerekorvost, bár ez is olyan, hogy minden orvos mást mond... Mert én már olvastam olyan véleményt, ahol kifejezetten ajánlották a pihenőszéket, mert sok baba pár hónaposan már nagyon kíváncsi és fel akarnak idő előtt ülni, a barátnőm kislánya is ezt csinálta, és a pihenőszékből kilátnak... De tényleg mindenki mást mond... :)
9230. judit8103 (válaszként erre: 9185. - Doriszoke)
2011. máj. 18. 11:08
sajna nálunk sem könnyü a helyzet az anyagiak terén....néha nagyon tudok pánikolni. hogy jön a baba, mi lesz azután....mert hogy nekem nem veszek meg dolgokat az oké.....de a gyereknek....?á nem tudom.....nehéz.
9229. korosikati (válaszként erre: 9228. - Edinacska1976)
2011. máj. 18. 10:58
csak lelkesíteni akarlak, hogy én se vagyok vmi nagy ügyesség, és mégis meg tudtam csinálni :D
9228. edinacska1976 (válaszként erre: 9227. - Korosikati)
2011. máj. 18. 10:56

klassz :) grt !

de maradjunk a realitás talaján :) majd vmi alap dologgal kezdek... :)))

9227. korosikati (válaszként erre: 9219. - Edinacska1976)
2011. máj. 18. 10:51
feltettem egy képet egy táskáról, amit varrtam. nem túl nagy gyakorlással lehet már ilyet készíteni, úgyhogy hajrá :) ha gondolod szívesen elküldöm a szabásmintáját is!
9226. edinacska1976 (válaszként erre: 9223. - Korosikati)
2011. máj. 18. 10:50

na ennek a könyves dolgoknak utánajárok... no nem kell nekem 178 programos csoda masina, de legalább egy farmer anyag felhajtást bírjon :) (ne műanyag alkatrészes legyen)

pl. brother, toyota, singer gépeket nézegettem a tavaly előtti karácsonyi akciókban..de letettem, h minek ha nem tudok és nincs időm rá..

köszi előre is a hozzáértők véleménye mindig hasznos :)

9225. edinacska1976 (válaszként erre: 9222. - Ndorcsi)
2011. máj. 18. 10:42

ha vennénk is , akkor olyat, amit később nagyobb korában hintaszéknek tud használni..

bölcsőt nem vennék. van neki ágyikója, mózese,hordozója :)

9224. korosikati (válaszként erre: 9222. - Ndorcsi)
2011. máj. 18. 10:41
erre a gerinc dologra én sose gondoltam volna... pedig tényleg logikus. én nem akartam ilyen pihenőszéket, de az uram nagyon rajta van, majd elmondom neki is ezt a gerinces dolgot, köszi az infot :)))
9223. korosikati (válaszként erre: 9219. - Edinacska1976)
2011. máj. 18. 10:37
nekem a tesóm varrónőnek tanult még ifjonti korában, és akkor én tőle tanultam meg elég sok mindent. előtte meg nekünk anya nagyon sok ruhát varrt meg otthon, és ő is mutatott persze ezt-azt. aztán engem annyira nem kötött le a varrás, de 3 éve annyit mondtam, hogy csak kéne nekem egy varrógép, jajjj, de jó lenne, mennyi mindent meg tudnék csinálni, hogy a családtól kaptam karácsonyra egy igen komoly gépet. én a gépekhez nem értek, nekem tesóm választotta ki, hogy milyen legyen, ő ugye nagyon ért hozzá, bár sose dolgozott varrónőként. aztán mikor meglett a gép, akkor elmentem antikváriumba, meg otthon is volt sok varrós könyv, és felfejlesztettem magam :)ha gondolod, megkérdem tesómtól mire kell odafigyelni a vásárlásnál. elég drágák amúgy már a jobb gépek, olyan 50-től kezdődnek... de ha nem akarsz rá sok funkciót (enyém hímez is, amit sose használtam még, de egyszer biztos hasznát veszem :)) ), akkor lehet akciósokat is kifogni. én nagyon szeretem az enyémet, bár már tönkrement rajta néhány dolog, de elég sokat volt használatban :))
9222. ndorcsi (válaszként erre: 9209. - Edinacska1976)
2011. máj. 18. 10:29
Még nem vettünk, de én is nézegettem már mert úgy tetszenek. De végülis logikus, amit az orvos mondott, úgyhogy szerintem inkább nem veszünk. Nekem is vannak gerincpanaszaim és tudom milyen rossz. Lehet, hogy helyette inkább bölcsőt kéne nézni.
9221. 293efc751c (válaszként erre: 9219. - Edinacska1976)
2011. máj. 18. 10:29
De aranyos vagy, hogy belelkesedtél! :)))
2011. máj. 18. 10:28
Csajok, azt mondta az anyakönyvvezetőnk anyunak, hogy jan. 1-től elvileg nem kell a 300 napnál nem régebbi házassági ak. másolata. Persze azért beszerezzük, de ha valaki otthon felejti, harcoljon! :)
9219. edinacska1976 (válaszként erre: 9217. - Korosikati)
2011. máj. 18. 10:28

de jó :) én is , én is szeretném ...

nehéz megtanulni varrni ? anyud tanított ?

nagyon régen (míg anyunak volt gépe)készítettem kispárna huzatot meg ilyesmit..

....de nem egy táskát :)))))

kezdőnek milyen gépet érdemes venni ? mire kell figyelni? lehet, h beinvesztálok egyre...

9218. korosikati (válaszként erre: 9213. - Edinacska1976)
2011. máj. 18. 10:25
amúgy ha meg akarsz tanulni, nagyon jó tanuló mintákat lehet kapni antikváriumokban, én is ott vettem, és úgy tanultam meg sok mindent :) és tényleg lehet vele spórolni, mert egy-egy egyszerűbb táskáért is annyit elkérnek, és ha megnézi az ember, nem egy nagy dolog megcsinálni.
9217. korosikati (válaszként erre: 9213. - Edinacska1976)
2011. máj. 18. 10:24
tudok varrni, csak mivel még mindig dolgozok, ezért nem lenne időm elkészülni a kis babacuccokkal, ezért anyukám csinálja meg nekem. meg azért ő gyakorlottabb is, nagyon szépre meg fogja csinálni. de varrok én is, táskát meg mindenfélét, nagyon szeretem, csak nagy pocakkal már kényelmetlen is odaülni mellé. de a pelusos táskát én fogom varrni, már megvettem az anyagot is hozzá, remélem a hétvégén lesz időm megcsinálni :)
2011. máj. 18. 10:22

nem emlékszem , h ki írt egy nagyon jó babaillatú öblítőről...

kiszeretném mosni a kis babaruhákat, de nem merem használni a mi ruháinkhoz használt parfümös öblítőt...

tudnátok jót ajánlani ?

...bár tudom, h az az igazi babaillatot majd a picurkánk fogja bevarázsolni az otthonunkba :))

9215. doriszoke (válaszként erre: 9212. - Edinacska1976)
2011. máj. 18. 10:11
Mi sem kaptunk senkitől semmit, még 1 pár zoknit sem :-) pedig azért olyan jó lenne...
9214. doriszoke
2011. máj. 18. 10:10

A hordozókat sem ajánlják, és még is mennyi babát látni bennük. És nem hiszem, hogy mindenki betartja az előírt időt, amit benne szabad hagyni a gyerkőcöt. Szerintem ahány orvos, annyi vélemény. Nekem egyébként még mindig jobban tetszenek a pihenőszékek, hogy abban nézelődjön a babus, mint pl sokan a hordozóban tartják otthon is a picit, amíg főznek, vagy csak úgy ringatják benne.

Én mondjuk még nem vettem, nem azért vagyok ennyire mellette, csak tetszenek, és ha lesz rá keret biztos kap egyet Panka :-)

9213. edinacska1976 (válaszként erre: 9204. - Korosikati)
2011. máj. 18. 10:09

azt hittem Kati te tudsz varrni...

nekem nagyon bolygatja a fantáziámat, h megtanuljak így "ráérésemben"...csomót lehetne vele spórolni...

9212. edinacska1976 (válaszként erre: 9168. - Jucka1984)
2011. máj. 18. 10:07
de jó nektek :) mi nem sok mindent kaptunk, sőt... nem nagyon van kiscsaj a környezetben, akitől örökölhetné..a baráti társaságban is most születnek sorra a gyerkőcök ..
9211. doriszoke
2011. máj. 18. 10:06
Köszi csajok :-) ma lesz szülésfelkészítő tanfolyam az Uzsokiban este fél6-tól elmegyek rá. És az előadást tartó dokit fogom kifaggatni telefonszám ügyben :-) Mert sajnos a kórházba nincs információs pult, és csak a dolgozók veszik fel a telefont ha éppen van rá idejük, így esélytelen velük beszélni. Marad az este személyesen. Kinéztem még 2 dokit, ha ők sem akkor ez van...
9210. edinacska1976 (válaszként erre: 9174. - Pidiko)
2011. máj. 18. 10:03
Ma is érzed még, hmm ?
9209. edinacska1976 (válaszként erre: 9205. - Ndorcsi)
2011. máj. 18. 10:01

elgondolkodtató , miután mi is nézegettük a pihenőszékeket...

ti vetettek ?

9208. edinacska1976 (válaszként erre: 9207. - 293efc751c)
2011. máj. 18. 10:00

teljesen ugyanerre gondoltam. :)

szóval Dóri rajtad a világszeme , mi drukkolunk..

:)

9207. 293efc751c (válaszként erre: 9179. - Doriszoke)
2011. máj. 18. 09:54

Szia Dóri!

Belinkelem az orvosok nevét az Uzsokiban. Ha mindenképpen ott szeretnél szülni, vedd át az irányítást. :) Szerintem nézz utána a neten, hogy melyik orvosról mit írnak és kezdj el telefonálni. A központi számról biztosan tudják kapcsolni a kiválasztott orvosokat és valaki tuti, hogy elvállal. Intézd el úgy, ahogy a férjednek a munkahelyét! :)

[link]

Szólj, ha segíthetek valamiben!!!

9206. ndorcsi
2011. máj. 18. 09:16
Tegnap bekeményedett a hasam. Még nem csinált ilyet, fura érzés volt. Pont boltba voltunk és egyik pillanatról a másikra tök kemény lett. Lehet, hogy vissza kéne venni a tempóból.
9205. ndorcsi
2011. máj. 18. 09:14
Reggel egy műsorban volt egy gyerekorvos, aki azt mondta, hogy az embernek a gerincében két S alak van. Az egyik S akkor alakul ki, amikor a baba felül, a másik pedig, amikor elkezd felállni. Ezért nem javasolja, hogy pihenőszékekbe rakjuk a babát idő előtt, mert úgy terhelődhet a gerince, hogy később, felnőtt korában gerincbántalmai lehetnek. Elgondolkodtató...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook