2011 januári babák (beszélgetés)
sziasztok!én is eltűntem a hétvégén, de csak azért mert a nagyfiam szülinapja volt, és nagy volt a felfordulás:-Dmost az unokaöcsémék vannak itt, ugyhogy most sem nagyon tudok itt lenni:-Damúgy minden rendben, holnap megyek a dokihoz remélem nem fog találni semmi ilyesztőt(ezt a méhszáj értékre értem).
nekem is sokat csuklik Zsombi, de még nagyobbakat rúg, ami nekem már néha fájdalmas is, főleg mikor a hólyagomat célozza meg, konkrétan akkor olyan érzésem van, hogy anyám mindjárt bepisilek:-D
a látogatókról, én is csak a szűkebb családi kört gondolom, de nekem az is vagy 11fő, ugyhogy nem tudom mi lesz, mert ha megtiltom, akkor tuti egy életre megsértődnek, pedig tényleg itt lesz az influenza szezon, elég, hogy a férjem, meg a Geri haza fogják hozni.de természetesen anyukám jön segíteni, ugyhogy ő is jöhet, amikor csak akar:-D:-D másképp érzek anyosómmal, őt nem nagyon szeretném ha jönne...amúgy sem egy tiszta ember...képzeljétek volt olyan, hogy Geri amikor kb.2hetes volt(és Geri okt 31-én született, tehát hideg idő volt)végog utazta a várost, metró villamos stb...megérkezett és közölte, hogy nem mos kezet, mert végig kesztyű volt rajta!!!!!azt hittem, hogy ott helyben fogom felképelni!!!!utálom az ilyen embereket!!!
DM BABABÓNUSZ
Hello csajok! Biztosan sokan tudjátok, csak inkább leírom nehogy lemaradjon valaki (főleg az első gyerekesek) róla.
A DM-nél a babó születési anyakönyvi kivonatával és egy jelentkezési lappal be lehet lépni a DM baba bónusz klubba. Kapsz egy kezdő kupon csomagot, benne mindenféle kedvezménnyel (pelenka, fürdető dolgok, én annak idején 50%os C&A kupont is kaptam) aztán a babó 2 éves koráig folyamatosan küldik 2-3 havonta a különböző kuponokat. A legjobb, hogy 10 vagy 15%os kupont is szoktak küldeni, amit a dm-ben tudsz beváltani és ennyi jön le az egyszeri vásárlás végösszegéből.
Remélem mindenkinek jól van és csak a hosszú hétvégének köszönhető a pangás.
Szép napot nektek!!!
Megpróbálom körbeírni(:
Abszolút nem erőteljes érzés és én mindig egy ponton érzem csak szóval nem az egész hasamban és kivűlről nem is látszik. Először azt hiszem, hogy matat, de mivel rendszeres és ugyanolyan erősségű így biztos h csuklás mert így mozogni a baba nem tud.3mp-ként egy kis rángást érzek. A mostani az eltartott vagy 10 percig.
Én is benézegettem, de mivel nem írt senki, nekem sem volt kedvem. Lehet a jó idő miatt, és a 3 nap miatt mindenki pörög.
Holnap biztos beindul a fórum.
Sziasztok!
Igencsak kihalt a fórum a 7végén (:
Lehet, hogy csak én érzem így és végül is rosszul érzem, de 2 napja olyan mintha a baba jobboldalon simán tudná rugdosni a még mindig kiálló bordáimat. És nem akarja elvenni onnan a lábát.
Más is van így ezzel? Ja és heti 2-szer 3szor biztos csuklik, gondolom nem jó érzés neki, mert hatalmasakat rúg szerintem mérgében.
Szio, én is jól vagyok, csak fura ez a nagy csönd.
tegnap is többször felnéztem, de sehol senki?
Szia! Én is pont ezt akartam írni! Sehol senki!:)
Én jól vagyok, köszi.És te?
Én először is attól félek, hogy a kórházba be akar majd mindenki csődülni. Nem! Úgy néznek rám mint az ufóra ha azt mondom, hogy hármasban akarunk lenni.
Aztán mikor itthon leszünk már gondolom ugyan azt akarják csak még többen. És igen pont a mindenféle vírusos időszak lesz. Nem érdekel ha megsértődnek, de ne húzzák sokáig mert az idegesíteni fog...
Sziasztok!
Csak egy kicsit olvastam vissza, hogy legalább egyszer be tudjak kapcsolódni kicsit ennyi kihagyás után.
Nálunk attól függ majd, hogy a pici mikor születik. Lehet, hogy túlhordom (bár ez nem valószínű), akkor lehet visszamegyek a szüleimhez néhány napra a 2 gyerekkel. Ha korábban jön, de nem lesz nagy baj és hazaengedik a kórházból, akkor is muszáj lesz szerintem a szüleimhez mennem, mert ez az elvárás, bár nem igazán szeretem, ha besegítenek, mert általában beleszólnak mindenbe és olyankor nem én irányítok. Szóval inkább mi megyünk látogatóba. Viszont ha karácsony előtt nem sokkal születik, akkor a férjem úgyis itthon van, mivel a lapnál mindenkinek akkor adják ki a szabiját, hiszen akkor nincs újság. Csak a karácsonyi vándorlással nem tudom, mi lesz. Tavaly volt az első közös karácsony, akkor szenteste anyósékhoz mentünk, ott volt anyós, a barátja, a sógorom és a svájci öregek (anyósom 85 éves apja és annak élettársa). Állítólag idén novemberben jönnek, ami azért lenne jó, mert nem kéne eltűrnöm, hogy az én újszülött kisfiamon/lányomon gyakorolják a babázást, még kárt tennének benne. Érdekes, hogy anyósomat az anyja nem adta oda az apjának (vagyis ennek a svájci vénembernek) 3 éves koráig, mondván egy férfi nem ért a gyerekekhez. Nagyapósom első kisbabás élménye Leával volt, hát majdnem kitörte a nyakát, de bármit mondtam neki, mintha meg se szólaltam volna, le se sz*rta. Szeretném megúszni az ő látogatásukat a gyermekágyas időszak alatt meg utána is jó sokáig!
Amúgy a mi rokonságunkban nem várja ki senki a 6 hetet, mert nagy sértődések vannak, ha nem megy mindenki azonnal, de én valahogy nem örülnék neki, ha mindenki minket piszkálna. Anno abból is botrány volt, hogy amikor Leát hazahozhattuk 2 hetesen a szinte steril koraszülött osztályról és hazamentem pár napra a szüleimhez (nem értettem, miért kell, mert egyedül is boldogultam itthon), akkor a szomszédjukban lakó unokatestvérem ki volt akadva, hogy nem megyünk át hozzájuk (mi hozzájuk, nem ők hozzánk!). De megvolt ennek is az oka: a lányának valami fertőző betegsége volt. Na most egy steril helyről frissen kikerült koraszülött babával mentem volna egy súlyosan fertőző gyerekhez? És ezt nem értette meg a rokonság, sajnos a nagymamám sem és emiatt -szerencsére csak rövid időre- összevesztünk. Aztán 1 hónap múlva már ők jöttek hozzánk Budapestre.
A sétát majd kb. 1 hónapos kortól kezdjük el (ha nyár lenne, már korábban). Először majd a teraszra teszem ki a babakocsiba, hogy szokja a friss levegőt, aztán kinyitom az ablakot és lassacskán hozzászoktatom őt a kinti világhoz. A sétát először majd négyesben ejtjük meg, mert Lea nem biztos, hogy örülne a testvérfellépőnek, viszont nem tudok úgy utána rohangászni, hogy a babakocsiban a testvérét tolom, viszont nem lenne biztonságos, ha ő csak úgy mellettünk motorozna, kiugorhat az útra és bármi baja eshet. Aztán majd ha nagyobb lesz a pici és tudja tartani a fejét, akkor kipróbálom a hordozókendőt. :)
Krisztina!
Tök jó, hogy már nem kell bejárkálnod dolgozni. Biztos jó volt az utolsó nap. :) Nagyon kedves volt a kollégáidtól, hogy ilyen szépen búcsúztattak.
Nekem meg most sűrűsödnek be a programok, jövő héttől elég sok vizsgám lesz, meg ZH-k is és a konzulensem most nyögte be, hogy nem jó neki a júniusi határidő, adjam le még február elején a kész szakdolgozatomat. Pff, hát f*sza (bocsánat), hol lesz nekem arra időm, november végéig vizsgázok, utána (remélem tényleg csak utána) szülök, januárra maradtak a gyakorlati tárgyaimhoz tartozó vizsgák (amiket ugye nem lehet szorgalmi időszakban teljesíteni) és mondjuk 3 hét alatt hozzam neki össze?! Csak abban bízom, hogy azt hitte, jogász szakos vagyok, mert a jogászoknak februárban kell leadniuk a diplomamunkát, de nekünk, nk. ig. szakosoknak júniusig (persze van, aki május elejére kéri, de nem ilyen korán!).
Szépen előjöttek az alvásproblémák, éjszaka többször felébredek inni, WC-re menni, a férjemet felébreszteni, mert mindig nekilök a lányunk kiságyának és emiatt sem tudok álomba zuhanni. Napközben meg képtelen vagyok koncentrálni. :S
Na megyek, lassan jön a vacsi Leának, nem akarom, hogy éhen maradjon, mert én fórumozok. :)
Puszi Nektek!
Én is így gondolom ahogy Ti!
Eni légy határozott anyósoddal szemben, ebben Te döntesz!
Köszi! :)
Mi is így tervezzük. Csak hát tudod...Anyós nem... :)
Hát én úgy tervezem,hogy 6 hétig anyun és a páromon kívül nekem senki ne legyen a közelemben!!!
Mert van rokonság,és biztos jönnének csőstül-csomóstul,de nem akarom,hogy lábatlankodjanak....Na meg akkor lesz influenza szezon+egyebek,nem hiányzik,hogy hozzák a betegséget.Vagy megértik,vagy megsértődnek...jöhetnek majd eleget ha tavaszodik!Szerintem......
Hosszabb útra sem hiszem hogy megyünk,max.az udvarra,ha szép napos idő lesz!
Sziasztok!!
Ti befogjátok tartani a 6 hét nagy családlátogatás, kimenetelt az utcára hosszabb útra dolgokat??
A beöntés volt a legkevesebb, szerintem.
A tolófájások alatt is megkatétereztek, mondván, h tele van a hólyagom és nem fér ki a baba, utána a gyermekágy után is megkatétereztek, mivel nem tudtam pisilni, és állitólag az a szabály, hogy 2órán belül a szülést követően pisilni kell, a végén joggal mondtam apának, h a délután folyamán minden nyilásomban volt valami.
Amúgy a beöntés nekem nem volt olyan borzalmas élmény, talán mert sokkal rosszabbra számítottam, na nem azt mondom,hogy kellemes:)
Nekem a katéter felrakása és bent léte volt a legrosszabb:S
Ez jó, olyan cukik a hajas babák nekem:)
Miénknek nem látszott,hogy volna hajacskája, de sztem nem is lesz, Jázminnak sem volt..nekem sem:p
Azt nem is mondtam nektek, hogy hajas lesz a babánk (: 4D-s néni mondta. Valaki másnak is kiszúrták esetleg?
Ettől függetlenül szinte nincs is gyomorégésem, egy ideig volt, de már nincs. Nem hiszek amúgy sem ezekben a mesékben.
hát akkor te nagyon bátor vagy, ezek után sem félsz tőle:-))))))
igazából Bettiről sokat nem tudok mondani, mert amikor Gerit szültem nagyon nagy front vonult át, és vagy 15-en szültünk egyszerre, horror volt, bolondokháza!!gyakorlatilag egyik kórteremből a másikba rohangált, a szülésnél meg csak arra emlékszem, ahogy a doki belém könyököl, hogy kinyomja belőlem...:-((((((((((szóval gyakorlatilag semmi tapasztalatom nincs vele kapcsolatban....ja még a borotválást csinálta meg, na meg azt a fránya beöntést...hogy én ezt mennyire nem akarom...a SOTE-n nem csinálták...de itt, sajna mindig!!!:-(((