Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

5634. RLindi (válaszként erre: 5633. - S700)
2010. dec. 5. 09:41

Szia!

Bizony nálunk (is) már nagy-nagy Mikulás várás van! Ez olyan jó! Kicsit mintha visszatért volna a gyerekkorom úgy érzem ilyenkor:)

Hallgatjuk a Mikulásos dalokat, sütit sütöttünk a Mikulásnak és persze a rénszarvasoknak készítünk répát:) Amit majd a mikulás elvisz nekik, mert,hogy Ő személyesen érkezik este 6-kor:)

Jövőre már nálatok is dupla izgalom lesz, hisz akkor már majd 1 éves lesz a Babácska, s akkor már érdekelni fogja a dolog, ha még nem is érti mi-miért van.

A 10.re felmászás miatt sajnállak:( Bár gondolom csak akkor fogsz fel/le menni ha nagyon muszáj. Kitartás!

Nekem is fáj már egy kicsit mindenem odalent, de hát készülődnek kifele a Picikék és ez jó:)

Szép napot Mindenkinek!

5633. s700
2010. dec. 5. 08:41

Sziasztok!

Megint bocsánatot kell kérnem, nagyon ritkán jutok ide hozzátok...

Ha kicsit leülök hoxázni, gyors írok pár sort a naplómba, meg beleolvasok 1-2 naplóba-fórumba, de írogatni aztán már abszolut nincs energiám... Nagyon sajnálom, pedig nagyon érdekel kivel mi van!

A táblázatra nézem rá, ott nem láttam mást, de remélem mindenki még egyben tölti az ünnepeket!

Mi pénteken töltöttük a 35 hetet. Fantasztikus hogy telik az idő!

Hétfőn este megyek dokikámhoz magán rendelésre, ott csak kézi vizsgálat lesz, de gondolom a héten UH is lesz, meg már múltkor mondta, hogy ezután hetente NST-re is kell menni.

Sajna kikapcsolják holnap a liftünket is, valamivel több, mint 2 hétre, aminek nagyon nem örülök, hisz 10-en lakunk. Így mindjárt holnap este kis is próbálhatom milyen ide felcaplatni 101 kilóval:-(

Egyébként tökre jól vagyunk, kicsi lányka mocorog ezerrel. Néha már éjjel is felébredek rá, olyan intenzív. De örülök, mert tudom, hogy jól van. Ha nem mozogna, biztosan nagyon aggódnék!

A gátizmom, meg a szeméremcsontom fájdogál, de gondolom az másnak is már, elég nehéz most már a pici súlya is, meg a többi. Csajok, nekem akkora hasam van már, volt, hogy megkérdezték, hogy biztosan csak egy baba lesz?

Gondolom aki nem az első babáját várja nagyon készülődik a mikulásozásra. Mi, akik elsőt, majd inkább jövőre:-)

Mindenkinek nagyon szép további hétvégét kívánok!

5632. Tana81
2010. dec. 4. 15:12

Kedves januari kismamik,

en a februari forumrol vagyok, kivancsi lennek, hallottatok-e Mutsy nevu holland babakocsimarkarol, ha igen, kerlek, osszatok meg velem a hallottakat, jot is, rosszat is,

koszi elore is,

mindenkinek szep adventet egyben a babaval :)

2010. dec. 4. 14:29
bocsi kimaradt a 34.-ik hétbe lépünk hétfőn"
2010. dec. 4. 14:28

Sziasztok lányok.

Én már megint jól kibabráltam magammal, elhatároztam, hogy ma pihenek, miután két napja esténként mensi szerűen fájdogál a hasam, erre reggel óta, takarítok, mosok főzök, most a fiacskám kitalálta, hogy süssek sütit is, annak még csak most fogok neki állni, utána tényleg pihi, mert már kicsit fáradt vagyok,a kislány persze egész nap izeg-mozog, hihetetlen, pedig azt mondják az okosok, h már csillapodnia kellett volna, hiszen hétfőn már a.ik hétbe lépünk, de úgy látszik ezt Őnagysága nem tudja:-))))

Remélem mindenki vigyáz magára és jól van, eltekintve a szokásos kismami nyűgöket.

5629. orso1 (válaszként erre: 5627. - 108f0209e1)
2010. dec. 4. 13:24

nagyon örülök, hogy jól vagy, ne is gondolj semmi rosszra, szép az idő is...legalábbis Óbudán:-D

egyébként a dokim tegnap mondta, hogy nagyon sok kismamája panaszkodott, hogy nem érzi jól magát, ebben a vacak időben:-((

5628. orso1
2010. dec. 4. 13:23
köszi csajok..képezeljétek, csak a kád meleg vizben érzi jól magát...elneveztük selllőpasinak, mert lassan hártyái fognak nőni:-D na jó, tényleg nem vicces, tényleg fájdalmas, nekem gerinél voltak ilyen problémáim, ugyNIA RÁFEKÜDT A VESÉMRE AZ 5.hónaptól, és rajta csucsukált..ennek az lett az eredménye, hogy leállt a jobb oldali vesém...király volt!!:-(((
2010. dec. 4. 12:04

Sziasztok! Ma nagyon jó kedvem van és nem gondolok semmi rosszra. (:

Én biztos, hogy nem oltatom magam.

Hasonalvó voltam, ugye az most nem megy, de mindkét oldalamon nagyon kényelmesen alszom, néha megszakad egy egy pisiszünettel, de amúgy no problem. Háton pár napja már nem jó feküdni olyan mintha minden a nyakamba esne :D Rossz érzés.

Orsó jobbulást apukádnak!

5626. RLindi (válaszként erre: 5625. - Orso1)
2010. dec. 4. 11:27
Szegény Apukád!Az rossz lehetett:( Remélem már jobban van!
5625. orso1 (válaszként erre: 5623. - RLindi)
2010. dec. 4. 11:20

bárcsak napközben hagynának aludni...de sajna én akkor nem tudok,vagyis nem tehetem:-((((ez van!

apukám meg a szomszédban fetreng(anyukámék szembe laknak velünk), mert éjjel vesegörcse volt.....:-(((((

5624. Eni26 (válaszként erre: 5617. - Antonka)
2010. dec. 4. 09:30

Szia!

Nekem gyomorégésre tök jól bevált a pattogatott kukorica! Próbáld ki! ;)

5623. RLindi
2010. dec. 4. 09:14

Az alvás? Végül is lehetne rosszabb is. El tudok aludni,oldalt mindkét felét, háton sose tudtam,most meg nem is esik jól úgy feküdni.

Néha hajnalban felkelek és nem tudok visszaaludni,mert beindul az agyam:) Hála égnek napközben most már megy a szundi 1-1,5 óra is akár ha nagyon ráérek:)

Oltatni egész biztosan nem fogok.

Mindenkinek kellemes Mikulásos hétvégét!:)

5622. orso1
2010. dec. 4. 09:04

én az alvással nem vagyok a helyzet magaslatán, nekem már sehogy sem jó, se háton, se oldalt, és az, hogy fel kell kelni az nálam is kész macera, mire kicsomagolom magamat!

oltás ügyben:én már beoltattam magamat, a dokim mondta, hogy tegyem, én is ellne vagyok, de most a nőgyógyász diktál.semmi mellékhatást nem tapasztaltam, max.1-2 napig izomláz volt a karomban.

5621. Studio64
2010. dec. 4. 08:00

Sziasztok,

Eljutottam ide is, olvasgatlak benneteket de nem nagyon jutok el az írásig :O)

Prog császárosoknak van már időpontja? Nekem elvileg már 38.hét 5. napon megvan január 7.-én reggel 9kor a "helyem", úgyhogy részemről mehet a visszaszámlálás. Még 34 nap, hogyha addig nem indul el magától a leányzó.

Én oltattam magam, mert parás lenne influenza időszakban vásárolgatni.

Lassan nem ártana rucikat venni-válogatni-mosni, mert egynelőre még csak a szoba van kifestve és pár bútor van összerakva :)

Amúgy a vizesedéstől eltekintve teljesen jól vagyok, persze vannak napok amikor -gondolom a frontnak köszönhetően-alig tudok felállni.

5620. pe80
2010. dec. 4. 07:40

Jobbulást és kitartást mindenkinek!:)

Én lekopogom, de baromi szerencsésnek érzem magam, mert egyáltalán nem érzem, h pár hét és itt a baba, tök jól vagyok. Volt egy hét, de ezek szerint csak a front volt, amikor minden bajom volt, de mostmár megint csak annyi, h idegesít, h a mozgásban korlátozva érzem magam a pocaktól, és pl mire felöltöztetem a kisfiamat, kész vagyok. Remélem marad ez az állapot a szülésig.:)

Mondjuk az alvás az fura. Én tudok aludni, nem forgolódok álmatlanul, de nem kipihentem ébredek sosem. Mindig is félig hason aludtam, mostmár ez ugye nem kivitelezhető még párnákkal alápolcolva sem, és már nem is tudom, hányszor megyek pisilni egy éjjel... Ti hogyan alszotok? Oldalatokon vagy háton? Valahol azt hallottam, h nem igazán jó háton aludni sem. Miért?

5619. pe80
2010. dec. 4. 07:33

Ti beoltatjátok magatokat (és akinek már van, a gyerkőcöket) influenza ellen?

Nekünk a gyerekorvos nagyon javasolta, főleg az újszülöttel érvelt, de én meg valahogy ódzkodom az oltás témától. . . Sosem oltattam magam, és szinte sosem voltam beteg. tavaly beoltattuk magunkat sima meg az új influenza ellen a férjemmel, és elég rendesen elkapott mindkettőnket az influenza a télen. . . Nem tudom, hogy legyek okos. .

5618. Vick81
2010. dec. 3. 21:39

Sziasztok!

Látom, mindenkinek hasonló problémái vannak, én sem vagyok kivétel. Fáj a szemérem csontom, és a derekam bal oldalon... reggel komolyan alig bírok kikelni az ágyból, annyira fáj!amikor már elindulok nem fáj, de amíg fel kell állni, olyan mintha beütöttem volna!és aludni is alig tudok, már harmadik napja 4-kor kelek, nem bírok visszaaludni. Az oldalamon tudok csak feküdni, de az meg fáj, ha hanyatt fekszem nem kapok levegőt, szóval most már emlékszem, hogy miért gondoltam azt Zsombi után, hogy soha többet. Úgy látszik ez az utolsó 5-6 hét így fog eltelni...

5617. antonka
2010. dec. 3. 21:08

Csajok, én nem akarok állandóan rinyálni de annyira ég a gyomrom! Az lenne a legjobb, ha nem ennék semmit, de azt nem tehetem meg.....

És evés után 2 órával elpusztulok! Tudom, hogy már írtam, de egyedül vagyok itthon egész nap, és olyan jól esik panaszkodni!!!!

Ha vízszintbe vágom magam, nagyon rossz, ülni nem bírok, mert fáj a gerincem.áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

5616. orso1
2010. dec. 3. 20:51
az stg, az ctg:-D bocsiiii:-D
5615. orso1 (válaszként erre: 5612. - 108f0209e1)
2010. dec. 3. 20:51

így van, nem kell bocsánatot kérned, hisz tényleg ezért is vagyunk, hogy akik esetleg tapasztaltak már ilyet, segíteni tudjanak:-))fel a fejjel:-D

Eni26:de pénteken megyek, csak nem reggel, hanem 12-re, mert Ruzsvánszky akkor rendelde ma is jól megszívtam, mert 11-re mentem stg-re, és csak fél 1után jött....fáradt volt, mert éjjel szülése volt.

még jó, hogy azt mondtam, hogy pihenek...ma s sikerült, jó sok cuccot elpakolni, anyukámmal...de már majdnam minden a helyén van:-D...kivéve a Zsombi cuccai...de már az is totál össze van rakva, csak mosni és vasalni kell..lehet, hogy anyukám fogja befejezni:-D

5614. Eni26 (válaszként erre: 5612. - 108f0209e1)
2010. dec. 3. 20:21
Nincs mit. Nem kell bocsánatot kérned, mert kérdezel. :) Szerintem mindannyiunk kérdezett már mindenfélét, azért vagyunk itt. Nem?
5613. Eni26 (válaszként erre: 5611. - ENIE)
2010. dec. 3. 20:20
Nekem is nagyon van folyásom, de se szaga, se színe.
5612. 108f0209e1 (válaszként erre: 5609. - Eni26)
2010. dec. 3. 20:04
Igen lehet. Köszönöm a segítséget és bocsi, hogy ennyi bajommal zaklatlak titeket csak olyan tapasztalatlan vagyok. Anyóst nem kérdezhetem, mert hülyeségeket beszél folyamatosan anyám meg leráz annyival, hogy nem tudja neki nem volt semmi baja.
5611. ENIE (válaszként erre: 5604. - Eni26)
2010. dec. 3. 19:41
Na nekem is ezek vannak...sokszor úgy fáj a szem.csontom,h alig tudok menni,csak húzom a lábam magam után....és a folyás....Pont reggel kérdeztem a többiektől,hogy ez normális???? Nekem elég bő,erős folyásom van pár napja,de nem csíp,meg szaga sincs...
5610. Ella89 (válaszként erre: 5596. - Micimackó 2010)
2010. dec. 3. 18:40

Nálunk 20 hónap lesz a 2 gyerek között, de ilyen korkülönbséggel már nem éri meg testvérkocsit venni. Elvileg 15 kilóig (3 éves korig) bírják, Lea most 11 kg (pedig vékony, szóval még az sincs, hogy túlhizlaltuk volna), gyorsan kinőné. Meg el se férnénk vele a lépcsőn fel-le menet a lépcsőházi kukáktól. És iszonyat drágák, a használtak meg ebből nem olyan jók, hamarabb elhasználódnak, mint a 4-5 gyereket kiszolgált kocsik.

Lea a jobb időben motorral közlekedik, most babakocsival. Amíg még hó van, a picit nem nagyon fogjuk kivinni, ha mégis, akkor többen felajánlották a segítségüket (hála Istennek), Leát viszem a rózsaszín esernyőkocsiban, a picit meg viszi tolja valaki a nagy kékben. Amúgy anyám tudott szerezni testvérfellépőt ingyen, 2 gyerek is használta, mert akitől származik, annak 3 gyereke született 1,5 évenként. Akár rá is lehet ülni, mert 2 szintes, nagyon jól néz ki.

Mondjuk én sokszor kiakadok, amikor 4-5 éves gyerekek ülnek a testvérkocsiban, mögöttük a 3 éves "kistesó". Vagy amikor az (egészséges!!!) ötéves egyedül ül egy babakocsiban. Bécsben sok ilyet láttam és kiakadtam. Néha-néha tolta őket a másfél éves (valóban kis)tesó, de sokszor csak a nagyovis miatt vitték a szülők, mert nem láttam mást. Na mindegy. Csak furi, hogy ilyen nagyokat visznek babakocsin és nem az van, hogy szegények betegek, csak lusták.

Lányok, képzeljétek, tegnap éjszaka 2 órán át 10 perces fájásaim voltak. Már azt hittem, itt az idő. Talán nem kellett volna összebújni a férjemmel. :S De remélem egy kicsit tovább rövidült a méhnyak vagy nyílt a méhszáj, de még nem akarom, hogy most szülessen m,g, csak a vajúdás legyen rövidebb, táguljak gyorsabban. Leával a 12 óra (amiből kettőt sikeresen átaludtam) egész jónak számít első szülésnél, de a másodiknál nem szeretnék ennyit szenvedni. Főleg, hogy elvileg még zárva vagyok, az elsővel meg 2 ujjnyiról indultam neki.

Ma voltam vérvételen. Hát, lehet a rossz idő miatt, de csak én voltam a nőgyógyászat előtt, kijött az asszisztens, amint hallotta, hogy telefonálok, behívott, megírta a beutalót, felmentem vérvételre, rögtön előrenyomott mindenki, hogy kismama vagyok, menjek csak az ablakhoz, de abban a pillanatban kinyílt a vérvétel ajtaja és behívtak, hogy majd felragasztgatják a csöveket, csak menjek már be, én vagyok az egyetlen soron kívüli. 10 percen belül meg is voltam mindennel, még a pisivel is. :D Most mentem utoljára ide. Amúgy kicsit meglepődtem, hogy 7 csővel vettek le vért, de tényleg ez az utolsó a terhesség alatt és ha valami bajom van, úgyse a Honvédba megyek vérvételre, hanem közelebb.

Na, lehet kicsit zavarosan írtam, de Lea pakol valamit és fél szemmel rá kell figyelnem, most mindent puszilgat (per pill a díszköveket a polcon, de a kedvencei a magazinok babafotói).

Megyek is, hétvégén nem leszek, megyünk vidékre a szüleimhez.

Vigyázzatok magatokra! Puszi!

5609. Eni26 (válaszként erre: 5608. - 108f0209e1)
2010. dec. 3. 18:37

Én is annyit szedek.. Nekem szerencsére megfogja a vas.

Lehet akkor attól megy a hasad. :S

5608. 108f0209e1 (válaszként erre: 5607. - Eni26)
2010. dec. 3. 18:22
Igen. 3x2-t.
5607. Eni26 (válaszként erre: 5605. - 108f0209e1)
2010. dec. 3. 17:13

Hello,

szedsz magnéziumot?

Nekem azt mondta a dokim,hogy lehet tőle hasmenés, ha nagyobb adagban szedem.

5606. antonka (válaszként erre: 5605. - 108f0209e1)
2010. dec. 3. 17:11

Szerintem nem az, mert nekem is volt ilyen néhány napja, de a többiek biztos jobban tudják!

Ne aggódj!!!Az nem segít!

2010. dec. 3. 16:40
Most már 3szor ment a hasam is... ugye nem előjel? :S

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook